روش تحقیق: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۴: خط ۴۴:


* در پایان این مرحله شما باید بتوانید انواع مسائل مطرح در حوزه مورد نظر خود را شرح دهید، عنوان راهکارهای ارائه شده برای آنها را بطور کلی بیان کنید و کارها را با هم مقایسه نمایید.
* در پایان این مرحله شما باید بتوانید انواع مسائل مطرح در حوزه مورد نظر خود را شرح دهید، عنوان راهکارهای ارائه شده برای آنها را بطور کلی بیان کنید و کارها را با هم مقایسه نمایید.


== انتخاب مساله ==
== انتخاب مساله ==

نسخهٔ ‏۲۰ ژوئن ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۲۶

این صفحه با هدف سازماندهی فعالیت های پژوهشی دانشجویان راه اندازی شده است. گامهای تحقیق در ادامه به ترتیب توضیح داده شده است.


آشنایی

گام اول آشنایی با اصول اولیه رایانش ابری می باشد. دانشجویان در این مرحله می بایست با اصول اولیه رایانش ابری آشنا شوند. برای مثال میتوانید مطالعات خود را از منابع زیر شروع کنید:


انتخاب حوزه مورد علاقه

در این مرحله دقت نمایید که باید موضوعی را انتخاب کنید که هم مورد علاقه شما باشد و هم توانایی کافی در انجام آن را از نظر فنی داشته باشید. برای انجام آن دو روش پیشنهاد میشود.

  • روش 1: در این روش، انتخاب حوزه تحقیقاتی را از کنفرانس ها و مجلات مرتبط با رایانش ابری میتوانید انجام دهید. با گشت و گذار در مقالات و مطالعه عناوین و چکیده مقالات، یک مقاله را به عنوان مقاله پایه انتخاب نموده و سپس منابع مرتبط را جستجو کنید.


توجه: به دنبال این نباشید که چه موضوعی از دید دیگران بهتر است، معیار مناسب بود یک موضوع، میزان علاقه، استعداد و توانایی شما می باشد. بنابراین سعی کنید با این معیارها، یک حوزه تحقیقاتی مناسب با علایق و توانایی های خود را انتخاب نمایید.

مرور و جمع بندی مقالات

پس از انتخاب یک حوزه تحقیقاتی، کلمات کلیدی آن حوزه را استخراج نمایید و به جستجوی مقالات مرتبط به آن بپردازید. راههای زیادی برای گسترش دامنه جستجو وجود دارد. یک روال مناسب برای مرور منابع میتواند بصورت زیر باشد:

  • عناوین مقالات را در نتایج جستجو مرور نمایید. مواردی که برای شما جالب می باشد را انتخاب نمایید.
  • چکیده مقالات منتخب را مطالعه تمایید. در صورت مناسب بودن آن ها را برای مراحل بعد کنار بگذارید.
  • کلمات کلیدی مورد استفاده در مقالات منتخب را مشاهده کنید و از آنها برای گسترش دامنه جستجو استفاده کنید.
  • مراجع مورد استفاده در مقالات منتخب را مشاهده کنید و در صورت مشاهده عنوان مناسب، به آن مقالات نیز مراجعه نموده و چکیده آنها را مطالعه نمایید.
  • بعضی از موتورهای جستجوی علمی، گزینه هایی را تحت عنوان Cited یا Similar Papers در اختیار شما قرار میدهند. با استفاده از آنها میتوانید به مقالات مشابه دیگر مرتبط با حوزه علاقه خود برسید و حوزه جستجو را بیشتر گسترش دهید.
  • در صورت نیاز در حین جستجو از ابزارهای دیگری نظیر فیلتر زمانی، جهت مشاهده مقالات چند سال اخیر در نتایج جستجو استفاده کنید. همچنین میتوانید ترکیب کلید واژه های مختلف را امتحان نمایید.
  • پس از مطالعه چکیده حداقل 20 مقاله مرتبط، یک جدول رسم نمایید و کل کارهای مورد مطالعه را در آن در کنار هم مقایسه کنید. اگر نیاز بود بخش نتیجه گیری مقالات را نیز برای مقایسه اولیه بهتر مطالعه نمایید.
  • در پایان این مرحله شما باید بتوانید انواع مسائل مطرح در حوزه مورد نظر خود را شرح دهید، عنوان راهکارهای ارائه شده برای آنها را بطور کلی بیان کنید و کارها را با هم مقایسه نمایید.


انتخاب مساله