Mobail App در حوزه تجارت الکترونیک

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • موضوع: mobail App در حوزه تجارت الکترونیک (طرح تحقیقاتی)
  • تهیه کننده: فرشاد فرخ مرادی

چکیده

با افزايش استفاده از اينترنت بر روی گوشی های موبایل، روش‌هاي سنتي سرويس‌دهي به مشتريان مبدل به روش‌هايي شده است كه به نحوي بتوانند از این سرویس بهره ‏‌گيرند. بر اساس آمارهاي موجود دامنه گسترش استفاده از ابزارهاي موبايلي بالاتر از هر فناوري ديگري است و اين مسأله، تجارت سیار را به شكل انقلابي جهاني درآورده است كه با همان سرعت وقوع در كشورهاي پيشرفته، در كشورهاي در حال توسعه نيز در حال رخ دادن است. طبق تحقیقات بعمل آمده در طی سال های اخیر در سطح جهان، تعداد كاربران اينترنت از طريق ابزارهاي سیار براي اولين بار از تعداد كاربران اينترنت از طريق رايانه‌هاي شخصي (خطوط ارتباطي ثابت) پيشي گرفته است. اين مسأله خود بيانگر پتانسيل قوي تجارت سیار است كه مي تواند در آينده نزديك بيشترين سهم از بانكداري الكترونيكي را به خود اخصاص دهد. بانكداري سیار بعنوان يكي از مهمترين حوزه هاي تجارت سیار، ارتباطات وسيع و تأثيرگذاري بر ساير حوزه هاي تجارت سیار دارد. بخش اعظمي از نقل و انتقالات پولي در شبكه تجارت سیار، از طريق بانكها و شبكه بانكداري سیار آنها انجام مي شود، لذا بانكداري سیار از يك سو با مشتريان خود در ارتباط است و از سوي ديگر قادر است براي ساير بنگاههايي كه در حوزه تجارت الكترونيكي فعالند، خدمات مالي مؤثري تأمين نمايد. عواملي كه توجه بانكها را شديداً به سمت استفاده هرچه بهینه تر از ابزارهای موبایل جلب نموده است؛ امكان بي نظير خدمات موبايلي در كاهش هزينه هاي ارائه خدمات بانكي و سرعت و امنیت بالای آنها می باشد همچنین به علت مشکلاتی از قبیل حمل کارت های پرداخت متعدد در کیف مشتریان، نگهداری رسیدهای کاغذی گوناگون، نبود یک سیستم خودکار ثبت سفارش، نبود مدیریت بر روی سیستم های پرداخت متنوع ناسازگار، عدم پشتیبانی پایانه های فروش از کلیه سیستم های پرداخت و ... تمایل زیادی برای ایجاد یک سیستم پرداخت الکترونیک یکپارچه، که هزینه و ریسک مراودات را به شدت کاهش دهد، وجو دارد. با ظهور تلفن های هوشمند تحولی عظیم در تجارت الکترونیک بوجود آمد بطوریکه می توان گفت تجارت الکترونیک پیشرفت و گسترش قابل ملاحظه ای پیدا کرد.در این بین با ظهور نرم افزارهای تجاری و حرفه ای برای تلفن های هوشمند با سیستم عامل های مختلف باعث کردید تا تلفن های هوشمند به سکویی برای گسترش تجارت الکترونیکی در بین مردم گردد. این مقاله دیدگاه تازه ای را در رابطه با برنامه های کاربردی و موبایل و تاثیر آنها بروی تجارت الکترونیک بیان میکند.

مقدمه

برنامه های کاربردی در موبایل ابزاری هستند برای دسترسی به اینترنت و خرید محصولات و خدماتی که در اینترنت قرار دارد.این برنامه دائما در حال تحول و پیشرفت هستند.

بررسی ادبیات موضوع

کارهایی که در ارتباط با عنوان تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است ...

بدنه تحقیق

تجارت الکترونیک چیست؟

تجارت الكترونيـك فرآينـدي اسـت كـه بـه وسـيله آن كليـه محـصولات اعـم از محسوس يا نامحسوس از طريق شبكههاي ارتباطي رايانهاي، مخابراتي و يا هر دو خريـد و فروش ميشود. تجارت الكترونيك مفهوم گستردهاي دارد و تنها محدود به مبـادلات و تراكنشهاي انجام شده بر روي اينترنت نميشود، بلكه كليه تراكنشهاي مالي كه از طريق شبكه هاي مخابراتي و ارتباطي رايانه است را فرا ميگيرد. اینترنت جنبه های مختلف جامعه،کسب و کار،تفریح و سرگرمی ، ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین خرید و مسافرت را بطور کامل تغییر داده است.این شکل جدید از ارتباطات و فن اوری راه های جدیدی را برای کسب و کار و خرید فراهم کرده است.شرکت های بزرگ در تمامی نقاط دنیا میتوانند کالاهای خود را بوسیله اینترنت و تلفن های همراه به دورترین نقاط دنیا معرفی کنند و همچنین امکان خرید را نیز برای انها محیا سازند.مصرف کنندکان نیز به یک بازار به حد و مرز با کیفیت های مختلف دسترسی دارند. سوال اصلی ای که در این بحث مطرح می شود این است که: چگونه می توان از طریق تلفن های همراه بالاترین بهره را از تجارت الکترونیک برد؟ جواب واضح است.با استفاده از برنامه های کاربردی ای که در زمینه تجارت الکترونیک طراحی شده است میتوان به اهداف خود در زمینه بهره مندی هر چه بیشتر از تجارت الکترونیک برسیم.تلفن های هوشمند بدلیل ارایه خدمات تجارت الکترونیکی از قبلی کیف پول الکترونیکی،پرداخت الکترونیکی،پهنای باند بیشتر بوسیله معرفی تکنولوژی نسل 3 و بالاتر و ارایه محتوای چندرسانه ای ،گسترش پیدا کرده است.

نقش اپلیکیشن های موبایل در بانکداری الکترونیک و تجارت الکترونیک

امروز اپلیکیشن های بانکداری الکترونیک بعنوان یک عابر بانک و یا دستگاه POS به حساب می آیند و قادرند تا تمامی امکانات انتقال وجه و امور مربوط به حساب بانکی افراد را در اختیارشان بگذارد.دیگر لازم نیست برای انتقال وجه به حساب فردی به بانک مراجعه نمایید. يكي از زيرساختهاي مهم و اساسي براي بانكـداري الكترونيـك ايجـاد برنامـه اي كاربردي است. توانمندي و قابليتهـاي برنامـههـاي كـاربردي مـستلزم تجزيـه و تحليـل درست نيازها و شناخت وضع موجود در فرآيند عملياتي و محـدوديتها و بهبـود روشـها می باشد. تلفن های همراه امروزه کامپیوتر های کوچکی هستند که بسیار بسیار قدرتمند شده اند و قادرند تعداد زیادی از وظایفی را که قبلا محدود به کامپیوترها و لپ تاپ ها بودند انجام دهند. تلفن های هوشمند امروزه امکانات بسیار زیادی را عرضه می کنند بنابراین برنامه های زیادی با وظایف گوناگون توسط شرکت ها برای ترویج برند یا محصولاتشان تولید می شود و این راهی برای گسترش حیطه ی نفوذ آن ها محسوب می شود. تلفن های همراه امروزه کامپیوتر های کوچکی هستند که بسیار بسیار قدرتمند شده اند و قادرند تعداد زیادی از وظایفی را که قبلا محدود به کامپیوترها و لپ تاپ ها بودند انجام دهند. تلفن های هوشمند امروزه امکانات بسیار زیادی را عرضه می کنند بنابراین برنامه های زیادی با وظایف گوناگون توسط شرکت ها برای ترویج برند یا محصولاتشان تولید می شود و این راهی برای گسترش حیطه ی نفوذ آن ها محسوب می شود.

caption


اگرچه هنوز راه زیادی وجود دارد تا بسیاری از شرکت ها یاد بگیرند که چگونه در این بازار جدید شرکت کنند و از مزایای آن سود ببرند اما طولی نخواهد کشید که این راه تبدیل به یک استاندارد تجاری بویژه برای کالاهای مصرفی، رسانه ها، خودروها و ... جهت برقراری ارتباط با مشتریان خواهد بود.

به طور خلاصه می توانیم برخی از دلایل اهمیت تلفن های هوشمند را این گونه بیان کنیم. 1) حضور همیشگی 2) نزدیک بودن به مشتری در محیطی شخصی تر 3) امکانات و قابلیت های زیاد به عنوان کامپیوتر های کوچک 4) کیفیت کاربری بی همتا در مقایسه با وب سایت های تلفن همراه 5) بهتر دیده شدن در میان مشتریان و رقبا 6) افزایش راه ارتباطی با مشتریان

هراس صاحبان کسب و کارها از تقلب در پرداخت از طریق تلفن همراه

طبق دومین تحقیقی که از سوی موسسه کونت (Kount) با عنوان پرداخت از طریق تلفن همراه و تقلب صورت گرفته است؛ هم زمان با افزایش تراکنش های از درگاه تلفن همراه، هراس از حملات هکرها و تقلب ها افزایش یافته است. دیوید مونتاگ، مشاور رییس موسسه فِرود پراکتیک (The Fraud Practice) در بیانیه ای اعلام کرد: «امروزه سازمان ها معتقدند ریسک تقلب در پرداخت از طریق تلفن همراه بیش از تراکنش های استاندارد مبتنی بر اینترنت است و امنیت پرداخت از درگاه تلفن همراه مستلزم وجود ابزارهای مکمل برای مدیریت ریسک تقلب است.» در تحقیق پرداخت از طریق تلفن همراه و تقلب که بین نوامبر سال 2013 و ژانویه سال جاری میلادی انجام شده است؛ حدود دو هزار نفر شامل فروشندگان، ارائه کنندگان خدمات پرداخت و اعضاء انجمن ها و صادرکنندگان کارت های دیجیتال شرکت کردند. نیمی از هزار فروشنده ای که در سرتا سر جهان در نظرسنجی شرکت کردند درآمد سالانه بیش از 50 میلیون دلار داشتند. دراین نظرسنجی از فروشندگان نکاتی مشخص شد که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره می شود: پرداخت های تلفن همراه اکنون 20 درصد کسب و کار این گروه را تشکیل می دهد؛ البته سال گذشته، این نوع پرداخت ها 10 درصد کسب و کار این گروه را تشکیل می داد.

66 درصد فروشندگانی که در نظرسنجی شرکت کردند اکنـون کاملا خدمات پرداخت از درگاه تلفن همراه را ارائه می کنند و این رقم نسبت به سال پیش 30 درصد افزایش یافته است. فروشندگانی که برای پرداخت های آنلاین نرم افزار تلفن همراه ارائه می کنند از 21 درصد سال پیش به 54 درصد افزایش یافته اند؛ که تقریبا نیمی از فروشندگان اعلام کردند وبسایت مخصوص تـلفن های هـمراه هوشمنـد و با صفحات لمسی ارائه می کنند. 32 درصد فروشندگان معتقد بودند تلفن همراه در مقایسه با تجارت الکترونیک استاندارد، ریسک بالاتری دارد. سال پیش 24 درصد این گروه چنین اعتقادی داشتند. فروشندگانی که معتقد هستند روندهای مبارزه با تقلب در تجارت الکترونیک استاندارد برای مدیریت ریسک های پرداخت تلفن همراه کافی است از 37 درصد در تحقیق سال پیش به 26 درصد کاهش یافته است. 32 درصد فروشندگان شرکت کننده در نظرسنجی اعلام کردند: «اتخاذ تدابیر جلوگیری از تقلب ها که مختص پرداخت های تلفن همراه باشد هر روز ضروری تر می شود. در نظرسنجی سال قبل تقریبا 16 درصد از شرکت کنندگان چنین نظری داشتند.» دان بوش، معاون رییس شرکت کونت در حوزه بازاریابی می گوید: فروشندگان می دانند که تقلب در صورت وجود فرصت صورت می گیرد و امروزه پرداخت های تلفن همراه بزرگ ترین فرصت را برای تقلب فراهم کرده اند. حفاظت از کسب و کار و توسعه آن مستلزم راه حلی است که با تمام پلت فرم های تلفن همراه سازگار باشد بدون آنکه بر تجربه مشتری یا کسب و کار تاثیر منفی داشته باشد.

استفاده از اپلیکیشن اینستاگرام در تجارت الکترونیک

امروزه کمتر کسی را می توان یافت که واژه تجارت الکترونیک برای او بیگانه باشد. شرکت ها و سازمان های ارائه دهنده محصولات و خدمات، همکام با سیر تحولات جهانی در زمینه تجارت الکترونیکی، در تلاش برای تغییر ساختار منطقی و فیزیکی سازمان خود در این زمینه هستند. تجارت الکترونیک، راه و روش جدید کسب و کار، به صورت الکترونیکی و با استفاده از شبکه ها و اینترنت است. در این روش فرآیند خرید و فروش یا تبادل محصولات، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه های کامپیوتری و مخابرایت از جمله اینترنت صورت می گیرد. طبقه بندی های مختلفی از تجارت الکترونیک از دیدگاه های مختلفی مانند ماهیت تبادلات، ماهیت برنامه های کاربردی و … وجود دارد که در این بحث نمی گنجد. اما همان طور که می دانیم، خرده فروشان آنلاین جهت فروش بیشتر محصولات خود از بسیاری از عکس ها و ویدئو ها بر روی وب سایت خود استفاده می کنند. با توجه به این مسئله، اینستاگرام مکانی است که درآن بازرگانان می توانند محصولات خود را نشان دهند، برندشان را بسازند و فروش شان را افزایش دهند. امروزه در هر لحظه فرصت های جدیدی جهت رشد و توسعه تجارت شما بوجود می آید و آن تجارتی ماندگار است که بتواند این فرصت ها را به درستی شناسایی کند و از آن به درستی استفاده کند. یکی از این فرصت ها شبکه اجتماعی اینستاگرام است که در ذیل بیشتر بدان می پردازیم.

اما اینستاگرام چیست؟

تعریفی که ویکی پدیا از اینستاگرام ارائه می دهد اینچنین است:” اینستاگرام شبکه اجتماعی جهت به اشتراک گذاری فیلم و عکس است که محدود به دستگاه های همراه مانند موبایل و تبلت است. این اپلیکشین برای سیستم عامل اندروید و IOS موجود است. در این اپلیکیشن علاوه بر آپلود تصاویر و به اشتراک گذاری آن ها، می توانید افکت ها جالبی رو تصویر بگذارید و عکس هایی که کاربران دیگر به اشتراک می گذارند را دنبال کنید ، کامنت بگذارید و یا آن هایی را که دوست داشتید لایک کنید و …. همچنین می توانید عکس های موجود در ایسنتاگرام را بر سایر شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر، تامبلر و فلیکر به اشتراک بگذارید.” این تعریف نشان می دهد که چه چیزی باعث شد تا این اپلیکیشن انقدر مشهور شود. همان طور که شرکت آن نیز بیان داشته است که شما می توانید از طریق اینستاگرام زندگی خود را(در این مورد تجارت خود را)، تجربه هایتان، و خاطرات تان را با دیگران سهیم شوید. شما می توانید شخصیت شرکت خود را در اینستاگرام به نمایش بگذارید. می توانید عکس هایی از کارکنان، اداره و امکانات و عکس هایی را که مشتریان و کارمندان می فرستند و محصولات خودتان را به نمایش بگذارید. همچنین قابلیت اینستاگرام در به اشتراک گذاری ویدئو ها فرصتی است جهت پاسخگویی به سوالات رایج مشتریان تان در مورد محصولات شرکت. تنها چیزی که شما را در استفاده از ایسنتاگرام محدود می کند خلاقیت شماست! اگرچه، بر خلاف شبکه اجتماعی مشابه آن (پینترست)، اینستاگرام جهت بازگویی داستان برند شما طراحی شده است و نه فقط نشان دادن عکس ها. اکنون ما شش دلیل جهت استفاده از اینستاگرام در تجارت الکترونیک را بیان می کنیم: 1) برقراری ارتباط احساسی با مشتریان از طریق به اشتراک گذاشتن عکس و فیلم 2) طبق آمارها دسترسی به صفحات برند در فیس بوک 6 درصد کاهش پیدا کرده است و این موجب شده است تا کسب و کارها به دنبال یافتن راهی دیگر برای فروش محصولات خود از طریق رسانه های اجتماعی باشند. 3) رشد سریع و فعال کاربران اینستاگرام یکی دیگر از این دلایل می باشد. این اپلیکیشن با داشتن بیش از 200 میلیون کاربر در ماه، سریع ترین شبکه اجتماعی در حال رشد در عصر حاضر است. اینستاگرام ادعا دارد که بیش از 200 میلیون کاربر فعال در ماه دارد.با بیش از 20 میلیارد عکس به اشتراک گذاشته شده و با میانگین 60 میلیون عکس به اشتراک گذاشته شده در روز و 1.6 میلیارد لایک در هر روز، اینستاگرام تبدیل به یک شبکه فعال بسیار بزرگ شده است. 4)تمرکز بر تجارت. اینستاگرام یک بخشی از محیط خود را مستقیما برای استفاده از تجارت اختصاص داده است و قصد دارد تا یک پایگاه تبلیغاتی را در آینده ای نزدیک معرفی کند. 5)بازاریابی دوستانه. برخلاف فیس بوک، اینستاگرام هیج راه و روشی برای محدود کردن آنچه افراد می خواهند ببینند ندارد. هر پست برای کسانی که آن را دنبال می کنند قابل مشاهده است و در گالری و آرشیو ها باقی می ماند. 6)بازاریابی تصویری و برندینگ. به دلیل سهولت استفاده از ابزارهای ادیت تصاویر، این اپلیکیشن برای بازاریابی تصویری و خلق برند بسیار مناسب است.

انقلاب تلفن های همراه در تجارت الکترونیک


caption


تجارت اینترنتی چگونگی انجام کسب و کار ما را تغییر داده است و در حال حاضر با گسترش تلفن همراه محیط های خرده فروشی در حال شکل گیری دوباره می باشند.به لطف تلفن همراه مصرف کننده گان می توانند اطلاعاتی برای کمک به فرایند تصمیم گیری در خرید را با لمس یک دکمه ، مانند خرید های در فروشگاه یا آنلاین دریافت کنند.

فون گپ چیست و چه تاثیری بر تجارت الکترونیک داشته است؟

فون گپ فریمورکی برای ساخت اپلیکیشن های موبایل میباشد و توسط Nitobi ایجاد شده است و شرکت ادوبی آن را خریداری کرده است. در این تکنولوژی برنامه نویس نرم افزار از HTML & CSS & Javascript به جای زبان های C یا Java استفاده میکند. در این تکنولوژی برنامه نویس میتواند برنامه های MultiPlatform 11را اجرا کند تا روی بیشتر پلتفرم های موبایل قابل اجرا باشد مانند :ios,Android,Blackbery,Windows mobile,Symboian ,... . یعنی کاربر فقط یک برنامه را اجرا میکنند و بسته به پلتفرم آن فقط با تغییرات اندکی میتواند از برنامه خروجی بگیرد.

ظاهر یک اپلیکیشن فون گپ

از آنجایی که موتور رندر UI، مرورگر گوشی موبایل می باشد، اپلیکیشن های فون گپ می توانند به هر چیزی شبیه باشند. شما می توانید از HTML و CSS استاندارد استفاده کنید تا ظاهر یک صفحه ی وب نرمال را به آن بدهید، می توانید از یک فریم ورک UI مانند jQuery UI، Kendo UI، Sencha، Twitter Bootstrap یا Skeleton (یا دیگر فریم ورک های HTML/CSS/JS مخصوص UI) استفاده کنید. شما همچنین می توانید از style ها یا theme های CSS استفاده کنید تا محتوای شما ظاهر اپلیکیشن های native را پیدا کند مانند iUI برای شبیه سازی iOS یا Android یا bbUI برای شبیه سازی BlackBerry. اپلیکیشن های فون گپ می توانند از اشاره های pinch/zoom برای زوم کردن و از زوم خارج کردن استفاده کنید یا می توانید اندازه ی viewport را با استفاده از viewport metadata tag قفل کنید. شما می توانید scroll صفحه را با استفاده از رفتار های نرمال مرورگر ایجاد کنید یا از یک کتابخانه مانند iScroll استفاده کنید تا scroll لمسی المان های خاص کانتینر را فعال کنید. در واقع راه های زیادی برای ایجاد رابط کاربری با HTML، CSS یا جاوا اسکریپت وجود دارد، بنابراین هیچ ظاهر معمول و رایجی برای آن وجود ندارد. اگر هرگز از style های CSS استفاده نکنید، تمام المان های رابط کاربری از سیستم عامل یا مرورگر پیش فرض آن پلتفرم خاص استفاده می کنند که این خود شامل دکمه ها، لینک ها و حالات رنگ و هایلایت است. این روش دقیقا مانند مرورگر پیش فرض سیستم عامل عمل می کند.

تاثیر فون گپ بر تجارت الکترونیک

با توجه به تعریفی که از فون گپ داشتیم و ویژگی هایی که برای ما فراهم میکند ،میتوان گفت با استفاده از فون گپ میتوان اپلیکیشن هایی ساخت که بروی هر سیستم عاملی نصب و اجرا شوند.این موضوع از آن جهت مهم است که صاحبان کسب و کار و مدیران سایت ها مجبور نیستند برای هر سیستم عاملی یک اپلیکیشن مستقل طراحی نماید.در واقع فون گپ خود را با هر محیطی هماهنگ میکند. فون گپ در حال گسترش است و بزودی سهم بسزایی در تجارت الکترونیک خواهد داشت.فون گپ هزینه های طراحی اپلیکیشن های جداگانه را می کاهد و امکانات متنوعی را در اختیار کاربران قرار میدهد. در تصویر زیر نحوه عملکرد فون گپ به خوبی نشان داده شده است.


caption


تحول در کسب و کار با اپلیکیشن های تلفن همراه

تلفن های هوشمند و برنامه ها و اپلیکیشن هایی که برای این ابزارهای کاربردی نوشته می شود، تا حدود زیادی زندگی ما را دچار تحول کرده است. برنامه هایی نظیر وایبر، وی چت، لاین و... اپلیکیشن هایی هستند که ارتباطات را به سادگی امکان پذیر می کنند و شما می توانید با وجود آن ها با همه افرادی که از این برنامه ها استفاده می کنند، در هر لحظه ارتباط داشته باشید. این ماجرا حس بسیار خوبی را ایجاد می کند زیرا باید گفت درجهان امروزی با این طیف وسیع از ابزارهای ارتباطی دیگر چیزی به نام دوری یا فاصله معنا نخواهد داشت و مسلما از کنار این نکته هم نمی توان به راحتی گذشت که هر کدام از فناوری های امروزه در کنار مزایایی که در اختیار ما می گذارند، معایبی را هم به همراه دارند و باعث ایجاد رفتارهای خاص در ما می شوند که گذر زمان باعث می شود ما خودمان متوجه این تغییرات نشویم. به هر حال چیزی که در این میان غیر قابل انکار است، این است که مردم جهان علاقه بسیار زیادی به تلفن های هوشمند و برنامه ها و اپلیکیشن های آن ها دارند. این موضوع باعث شده است که درآمد بسیار زیادی در بازار تلفن همراه، برای فعالان این بازار وجود داشته باشد. از زمانی که اینترنت به شکل امروزی در اختیار مردم کشور ما قرار گرفت، نوع رسانه ها هم به صورت کلی تغییر پیدا کرد و در حال حاضر نسل های جدید بازار کسب و کار باعث ایجاد سودآوری مناسبی برای افرادی شده است که نوع کسب و کار خود را به این سمت تغییر داده اند. در این بازار جدید کسب و کار، اپلیکیشن های تلفن همراه و شبکه های اجتماعی دو عضو اصلی و موثر هستند که هر کسی بتواند از آن ها به بهترین شکل استفاده کند، می تواند آینده کاری خود را تضمین کرده و خیالی آسوده داشته باشد. در این گزارش به بررسی وضعیت حال و آینده بازار رسانه ای برنامه های تلفن همراه و شبکه های اجتماعی و نقش آن ها در کسب و کارهای جدید خواهیم پرداخت.

درآمدهای نجومی از ابزاری کوچک

شاید اگر چند سال پیش یک نفر به ما می گفت که تلفن همراه به قدری پیشرفته خواهد شد که جای لپ تاپ یا ابزارهای دیجیتالی دیگری را خواهد گرفت، باورش برایمان سخت بود اما در حال حاضر همه چیز تغییر کرده است. دستگاه های تلفن همراه، تبلت و فبلت ها رشد چشم گیری کرده و سرعت تولید این ابزارها هم بسیار بیشتر از قبل شده است. اگر تا سال های قبل شرایط به این گونه بود که در هر سال تنها یک محصول جدید توسط تولید کننده های مختلف به بازار معرفی می شد اما در حال حاضر با توجه به بالاتر رفتن سرعت تولید، تقریبا هر 6 ماه یک محصول جدید به بازار وارد می شود و شما هیچ گاه نمی توانید برای مدت 1 سال هم که شده محصولی را داشته باشید که از آخرین فناوری ها و تکنولوژی های موجود در دنیا استفاده می کند. به هر حال این اوضاع منجر به نیاز شدید کاربران به نرم افزارها و سیستم عامل های ویژه تلفن های هوشمند شده است. بازار تولید اپلیکیشن های تلفن همراه در همه جای جهان، بسیار داغ است، این جریان در کشور ما هم وجود دارد و آماری نظیر فروش ماهیانه یک میلیون گوشی تلفن همراه در کشور و نصب بیش از سه میلیون اپلیکیشن از یک فروشگاه اینترنتی که تنها دو سال است فعالیت خود را آغاز کرده، همه مهر تاییدی بر این مسائل است. درآمد افراد فعال در این زمینه هم به یکباره زیاد شده است، کارشناسانی که در این زمینه فعالیت دارند پیش بینی رقمی در حدود 200 میلیون را به صورت ماهیانه برای فروشگاه های فعال در زمینه اپلیکیشن‌های تلفن همراه داشته اند. رشد این بازار به قدری سریع و در کنار آن سودآور بوده است که اپراتورهای تلفن همراه هم برای خرید یا شراکت با فروشگاه های اپلیکیشن تلفن همراه، اقدام کرده اند و البته هنوز هیچ اپراتوری به صورت جدی وارد این جریان نشده است. امروزه از ساده ترین نیازهای روزمره ما نظیر دستور پخت یک غذای ساده تا پیچیده ترین نیازهایمان نظیر پیدا کردن آدرس هتل در یک کشور دیگر، توسط همین برنامه های کاربردی پاسخ داده می شود. به قدری تعداد این برنامه ها زیاد شده است که کار به جنبه سرگرمی هم رسیده است.


caption


کسب و کار بدون تلفن همراه

بحث امروزه این است که آیا واقعا این امکان وجود دارد که به تازگی کسب و کاری مبتنی بر فناوری های جدید به راه بیندازیم و تلفن همراه را به صورت کلی از قلم انداخته و یا آن را در نظر نگیریم؟ در سال 2011 بود که شرکت مایکروسافت پیش بینی کرد تعداد کاربران اینترنتی گوشی های تلفن همراه در سال 2014 بسیار بیشتر از تعداد کاربران اینترنت رایانه ها یا دیگر ابزارها خواهد بود. این افزایش واقعا در حال حاضر به خوبی لمس می شود و چیزی در حدود 68 درصد از کاربران تلفن همراه در جهان از این ابزار برای فعالیت های آنلاین خود استفاده می کنند و تعداد کاربرانی که اینترنت تلفن همراهشان برایشان اولویت دارد چیزی در حدود 30 درصد است. ممکن است در سال های آینده شرایط هنوز به گونه ای باشد که دسکتاپ به عنوان وسیله ای برای دسترسی به اینترنت باقی بماند اما به تدریج نقش اصلی به تلفن های همراه داده خواهد شد. اسمارت فون ها یا همان تلفن های هوشمند در سال های آینده در زمینه تجارت و کسب و کار الکترونیک، حرف اول را در همه جا خواهند زد. در سال های آینده فاصله میان زندگی کاری و شخصی افراد بعد از زیاد شدن اضافه کاری ها در بعد از ظهر یا روزهایی که تعطیل است، به صورت کلی از بین خواهد رفت. کاربران گوشی های هوشمند که نیروی کار شرکت های مختلف هستند، قادر خواهند بود که همه جا و همیشه به اطلاعات و پنل های پروژه های کاری خود دسترسی داشته باشند. سیستم های کلود نمونه بسیار خوبی از این شرایط را در حال حاضر به ما نشان می دهند. مسلما این دسته از اتفاقات از هر نظر برای کارمندان و کارفرمایان مناسب خواهد بود. زیرا ساعات کاری برای همه تغییر پذیر خواهد بود و وابستگی شدیدی به داشتن حضور فیزیکی در محل کار وجود نخواهد داشت. این ماجرا از طرفی برای کارمندان و از طرف دیگر برای کارفرمایان سود خواهد داشت زیرا هیچ محدودیت زمانی و مکانی برای انجام کارها وجود نخواهد داشت و شما در هر ساعت از شبانه روز، در روزهای تعطیل یا غیرتعطیل قادر به انجام کارهای خود خواهید بود.


caption


همان گونه که گفتیم گستره تولید اپلیکیشن های تلفن همراه به قدری گسترده شده است که شما امروزه در زمانی که وارد یک فروشگاه اپلیکیشن تلفن همراه می شوید می توانید یک برنامه با عنوان ( فامیل دور) پیدا کنید که در این برنامه تکه کلام های این شخصیت عروسکی قرار داده شده است. با دیدن این برنامه می توان به این نکته پی برد که اپلیکیشن ها تا چه میزان گستردگی پیدا کرده و نیازهای مختلف را پوشش می دهند که اکنون جایی برای فامیل دور هم باز شده است. در بازار امروز برنامه های تلفن همراه ایران، از شیر مرغ تا جان آدمیزاد قابل دسترس است و اگر شما به این فروشگاه ها وارد شده و دنبال برنامه ای بگردید و آن را پیدا نکنید جای تعجب وجود دارد.به دلیل همین گستردگی فروشگاه هایی با عنوان های مختلفی همچون "بازار" در حال فعالیت هستند که جوانان و افرادی که به کسب و کار الکترونیکی علاقه دارند در آن به فعالیت می پردازند.

بازاریابی مبتنی بر تلفن همراه

این روزها شرکت های بزرگی نظیر گوگل هم به آسانی دریافته اند که شیوه کاری و درخواست های کاربران تغییر پیدا کرده است. در سال های اخیر شرکت گوگل در این زمینه فعالیت های موفقی را داشته است و الگوریتم به نسبت جدید این شرکت با عنوان Hummingbird هم بر همین اساس ارائه شده است. کاربران امروز بیشتر تمایل دارند تا از گوشی خود سئوال بپرسند تا این که سئوال خود را به صورت دستی تایپ کنند. به همین دلیل این موضوع بسیار اهمیت دارد که شرکت ها کمی صبر کرده و عقب بایستند تا دید وسیع تری در این زمینه پیدا کنند و حدس بزنند که کاربران چه نوع سئوال هایی را از آن ها خواهند پرسید و بر این اساس بتوانند پاسخ پرسش های آن ها را از قبل آماده کنند. به عنوان نمونه این امکان وجود دارد که کاربری از تلفن همراه خود بپرسد، " از کجا می توانم یک نقاش ساختمان خوب پیدا کنم؟ " یا این که " بهترین رستورانی که غذای چینی دارد، در نزدیکی من کجاست؟ " مسلما داشتن پاسخ سئوالاتی از این قبیل، کار سختی نخواهد بود و روز به روز هم بانک های اطلاعاتی که در این زمینه وجود دارند، بزرگتر و تکمیل تر خواهند شد. به هر حال مهم این است که قبول کنیم در آینده بسیار نزدیک به جایی می‌رسیم که شرکت های مختلف اهداف تولید خود را تغییر خواهند داد و اول به سراغ این می روند که کاربران چه چیزهایی از تلفن همراه خود می خواهند یا می پرسند و بر آن اساس تولیدات خود را تنظیم خواهند کرد.


caption


نیاز نیروی کار به ابزارهای کاری هم در حال تغییر است. در چند وقت گذشته بیشتر کارفرماها به بسته های نرم افزاری مانند آفیس یا نرم افزارهای اختصاصی شرکت خود نیاز داشتند اما در حال حاضر برنامه های بسیار زیادی هستند که قیمت آن ها هم بسیار پایین است. این که کاربران تمایل پیدا کرده‌اند تا از تلفن همراه برای انجام کارهایشان استفاده کنند چیز عجیبی نیست، دلیل این ماجرا این است که تلفن های هوشمند امروزی ابزارهای کوچکی هستند که همیشه و در همه جا همراه ما هستند در کنار این که امکانات بسیار زیادی دارند و تقریبا تمامی نیازهای ما را برآورده می کنند. با این شرایط چرا ما به دنبال ابزارهای بزرگ باشیم که حمل آن ها سخت است و انرژی زیادی از ما می گیرد. این اپلیکیشن های موجود در بازار تلفن های هوشمند همراه از نرم افزارهای مدیریتی گرفته تا نرم افزارهای تخصصی رشته های دیگر باعث شده اند که فضای جدیدی به وجود آید تا در آن شرکت های کوچک هم بتوانند با کمپانی های بزرگ رقابت کنند. گذشته از این مسائل، تلفن های همراه امروزی به یک کیف پول هم تبدیل شده اند. به این ترتیب هر چه سال ها جلوتر می روند این احتمال که ما کیف پول خود را در خانه جا بگذاریم بسیار کمتر خواهد شد. زیرا شرکت های تجاری هم به اهمیت برنامه های تلفن همراه پی برده اند و شرایط به گونه ای خواهد شد که در بیشتر مکان ها به جای این که از کارت های اعتباری برای خریدهای خود استفاده کنید از اپلیکیشن های تلفن همراه استفاده خواهید کرد. همان طوری که می بینید در حال حاضر هم بیشتر مردم برای کارهایی نظیر پرداخت قبض های خود از تلفن همراهشان استفاده می کنند. استفاده از این گونه از سیستم ها در فروشگاه های فیزیکی به فروشنده ها هم کمک خواهد کرد تا هزینه های نقد کردن پول را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند.


caption


تجارت و کسب و کار بدون موبایل امکان دارد؟

در سال ۲۰۱۱ میلادی، شرکت مایکروسافت تخمین زده بود د سال ۲۰۱۴ میلادی تعداد کاربران اینترنت گوشی های تلفن همراه بسیار بیشتر از کاربران اینترنت کامپیوترها خواهند بود. اکنون که در سال ۲۰۱4 میلادی قرار داریم این افزایش را می توانیم به خوبی ببینیم و لمس کنیم. ۶۳ درصد از کاربران موبایل، از آن برای فعالیت های آنلاین استفاده می کنند. تعداد کاربرانی که اینترنت موبایل برایشان اولویت دارد نیز حدود ۲۱ درصد است. با اینکه در سال آینده میلادی دسک تاپ همچنان وسیله ای برای دسترسی به اینترنت باقی خواهد ماند، اما نقش اصلی این نمایش را موبایل ها به عهده می گیرند. اسمارت فون، به ویژه در زمینه تجارت و کسب وکار بسیار مناسب کارمندان است زیرا می توانند همیشه و همه جا به داکیومنت ها و فایل های موردنظر خود دسترسی داشته باشند. تعداد کاربران اینترنت موبایل در سال ۲۰۱۴ میلادی از این که هست نیز بیشتر خواهد شد. این موضوع نیز بر کسب وکار تاثیر مستقیم دارد. برای این ادعا، ۷ دلیل داریم که در ادامه مطرح کرده ایم.

امنیت BYOD

اگر هنوز از سیاست BYOD استفاده نمی کنید باید بدانید از دنیای دیجیتال عقب هستید. BYOD در واقع مخفف عبارت «وسیله الکترونیک خودت را بیاور» است. به این مفهوم که کارمندان می توانند از وسایل شخصی خود همچون لپ تاپ، اسمارت فون یا تبلت برای دسترسی به اطلاعات شرکت و انجام کارهای آنها استفاده کنند. کسب وکارهای امروزی بیشتر به این سمت پیش رفته است که نرم افزارهای کدگذاری شده روی موبایل ها نصب شوند و موبایل هر فرد به محل کار مجازی او تبدیل شود. هنگامی که همه کارمندان از راه دور به اطلاعات کاری دسترسی داشته باشند، شرکت ها نیز می توانند خط مش نوشته و امضا شده برای کارمندان تعیین کنند.

ارتباط دایمی

فاصله میان زندگی شغلی و شخصی افراد پس از زیاد شدن اضافه کاری ها در بعدازظهر یا روزهای تعطیل در حال از بین رفتن است. کاربران گوشی های هوشمند که نیروی کار شرکت های مختلف هستند می توانند همیشه و همه جا به اطلاعات و پانل پروژه های کاری دسترسی داشته باشند. این اتفاق بسیاری خوبی برای کارمند و کارفرما است زیرا ساعات کاری کارمند تغییرپذیر است و می تواند در بازه های گسترده ای تغییر کند. این مساله برای کارفرما نیز سود دارد زیرا پروژه هایشان حتی در روزهای تعطیل نیز پیش می رود.

افزایش اپلیکیشن های سیستم ابری

برای دسترسی به اطلاعات، برخی از شرکت ها کارمندان را به سمت سیستم ذخیره ابری هدایت می کنند. راهکارهایی همچون آفیس ۳۶۵ یکی از نرم افزارهایی است که اطلاعات شرکت را در خارج از شرکت ذخیره می کند و ماهانه هزینه بسیار کمی نیز برای کارفرما دارد. ارایه دهنده های سرویس ها ابری از جمله شرکت هایی هستند که از انتقال محل کار روی موبایل های هوشمند بیشترین سود را خواهند برد. البته باید همیشه راه حل های مناسب برای هر مشکل احتمالی را نیز داشه باشند تا شرکت های تجاری به استفاده از تیم برنامه نویس برای برطرف کردن مشکلات خود مجبور نشوند.

کیف پول موبایل

هر چه سال ها جلوتر می روند احتمال اینکه کیف پول خود را در خانه جا بگذاریم بسیار کمتر خواهد شد زیرا شرکت های تجاری به اهمیت برنامه های موبایل در زمینه تجارت پی برده اند. به جای اینکه از کارت های اعتباری برای خریدهای خود استفاده کنید، می توانید از یک اپلیکیشن واحد موبایل بهره بگیرید. کاربران در سال ۲۰۱۴ میلادی به طور گسترده تری می توانند از طریق موبایل هوشمند هزینه ها و قبض های خود را پرداخت کنند.

استفاده از موبایل در فروشگاه ها

سیستم پوز موبایلی در فروشگاه ها به فروشنده ها کمک می کند تا هزینه های نقد کردن پول را تا حد زیادی کاهش دهند. در سال ۲۰۱۴ میلادی، کاربران بیشتری از این سیستم برای پرداخت هزینه ها در فروشگاه های مختلف استفاده خواهند کرد. تجارت الکترونیک با تلفن همراه به وسیله تشخیص صدا بدلیل گستردگی تجارت الکترونیک بوسیله تلفن های همراه و انجام فعالیت های بانکی و خریدهای الکترونیکی روزمره ،امنیت تلفن های همراه باید تضمین شود.استراق سمع اطلاعات ،رهگیری اطلاعات و دستکاری در آنها،جعل و تقلب و جعل هویت کاربر و مشکلات امنیتی مربوط به کارت های اعتباری از جمله موارد امنیتی برای استفاده از تلفن همراه بعنوان وسیله ای بر تجارت الکترونیک می باشد. به منظور حل مشکلات امنیتی که مانعی در برابر تجارت همراه میباشد،یک مدل امنیتی جدید در تلفن همراه قابل استفاده در تجارت الکترونیک عرضه شد،این مدل تجارت الکترونیک با تلفن همراه براساس تشخیص صدا میباشد.این مدل امنیتی می تواند مسایل امنیتی مربوط به تجارت الکترونیک با تلفن همراه را حل کند. پژوهش های مربوط به تشخیص صدا در دهه پنجاه قرن بیستم آغاز شده است.در فن آوری تشخیص صدا سیگنال های صوتی به متن یا دستورات تبدیل می شوند.در این فناوری از روانشناسی،زبان شناسی،کامپیوتر و علم پردازش سیگنال و بسیاری از علوم دیگر به کار گرفته شده است. تکنولوژی تشخیص صدا برای تجارت الکترونیک با تلفن همراه دارای مزایای زیر است: 1.محبوبیت تلفن های همراه برای استفاده بیشتر در مبحث تجارت الکترونیک 2.حمل و نقل آسان و کاربری آسان تر نسبت به سیستم تشخیص اثرانگشت 3.نیاز های دستگاه های جانبی برای بالا بردن امنیت نیست،برخلاف مدل بالا بردن امنیت با تشخیص اثرانگشت. 4.علاوه بر این تشخیص صدا محدودیتی در سرعت ورود دستورات ندارد ،در صورتیکه ورود اطلاعات بصورت دستی کمی مشکل است مخصوصا در تلفن های همراه با صفحه نمایش کوچک. در تصویر زیر نحوه کارکرد این مدل نمایش داده است:


caption


در تصویر بطور کامل عملیات صورت گرفته برای تشخیص صدا و پردازش آن بطور کامل نشان داده شده است:


caption


این مدل شامل 10 مرحله برای پردازش صدا و افزایش امنیت در تجارت الکترونیکی میباشد: 1.ابتدا کاربر در وارد سایت شرکتی که از ان قصد خرید دارد وارد می شود،هنگام ورود کاربر به سه گزینه روبرو می شود:1.ثبت نام کاربر جدید 2.ورود 3.مشاهده سایت. 2. در صورتیکه کاربر بروی ثبت نام کلیک کنید،فرمی برای وی ظاهر می شود تا بتواند اطلاعات مربوطه را در آن وارد نماید.سپس اطلاعات دریافت شده در پایگاه داده شرکت ذخیره می شود.همچنین اگر کاربر قبلا عضو سایت شده،میتواند با مشخصات کاربری خود وارد سایت شود و یا اینکه بدون ثبت نام یا لاگین به مرور سایت بپردازد. 3.نام کاربردی وارد شده در دیتابیس کاربران به دیتابیس صدای کاربران انتقال داده می شود (متن تبدیل به صدا می شود و در بانک اطلاعاتی ذخیره میگردد). 4.سیستم صدای کاربر را دریافت میکند. 5.با توجه به متن و صدایی که کاربر ارسال کرده،سیستم این دو را با هم مقایسه کرده و آن را ذخیره میکند. 6.شرکت های مرتبط با تجارت الکترونیک بوسیله تلفن همراه دیتابیس صداها را بروزرسانی می کنند و انها را برای ارایه دهندگان خدمات صوتی ارسال میکنند. 7. شرکت های ارایه دهنده خدمات صوتی،سیگنال ها را بررسی و پردازش می کنند و سپس آنها را برای شرکت های فعال در زمینه تجارت الکترونیک با موبایل ارسال میکنند. 8.شرکت ها نیز اطلاعات مربوط به ثبت نام کامل را برای کاربران تلفن همراه خود ارسال میکنند. 9.بعد از ثبت نام موفق کاربر میتواند دیگر اطلاعات خود در پایگاه داده ثبت نماید. 10.با توجه به مواردی که گفته شد،هنگامیکه کاربر برای خرید به فروشگاهی مراجعه میکند و قصد دارد از طریق تکنولوژی تشخیص صدا اطلاعات حساب خود را وارد کند،ابتدا سیستم از وی فرمان صوتی برای وارد کردن نام کاربری را درخواست میکند،فرمان صوتی وارد شده با صدایی که از قبل در دیتابیس ذخیره شده است مقایسه می شود ،در صورتیکه اطلاعات صحیح وارد شده باشد کاربر وارد سیستم می شود و در صورتیکه صداها مطابقت نداشته باشد،سیستم صفحه ،ثبت نام کاربر جدید را برای مشتری نمایش می دهد.


تجارت همراه ( M-Commerce )

M-commerce (mobile commerce) زیر مجموعه ای از E-commerce electronic) commerce ) است که در آن از موبایل و تجهیزات آن برای معاملات الکترونیکی استفاده می شود و به جاى ارتباط مستقيم با اينترنت از طريق يك كامپيوتر شخصى، امكان استفاده از تلفن همراه در نظر گرفته شده است.براساس آمارهاى موجود در حال حاضر در بسيارى از كشورهاى اروپايى تعداد تلفن هاى همراه چندبرابر تعداد كامپيوترهاى شخصى است. ظرف چند سال آينده پيش بينى مى شود كه كليه كشورهاى اروپايى به طور كامل تحت پوشش تلفن همراه قرار گيرند . به همين منظور بنگاه هاى مختلف اقتصادى و بازرگانى در اروپا در حال طراحى و پیاده سازی شيوه هاى استفاده از تجارت الكترونيكى از طريق تلفن همراه (mobile commerce) هستند. شما از طریق موبایل خود می‌توانید سهام خرید و فروش كنید از طریق تلفن همراه حساب بانكی خود را تحت نظر داشته باشید و...

چرا M-commerce ؟

در واقع تفاوت عمده ای که در تعریف M-commerce با E-commerce وجود دارد این است که M-commerce برای انجام خدمات مالی و خرید و... از شبکه های بی سیم استفاده می کند. به عبارت دیگر در تجارت همراه یا همان M-commerce تمام انواع تجارت business-to-business , business-to-consumer و consumer-to-consumer وجود دارد. افزایش انعطاف پذیری و قدرت مندی معاملات بی سیم فرصت های خوبی را برای افزایش خدمت رسانی به مشتریان فراهم می آورد. در واقع این به معنی تحقق مفهوم خدمت رسانی به مشتری در همه زمان ( صرف نظر از مکان شخص ) است. می توان از امنيت بالاتر تجارت همراه در مقايسه با تجارت الكترونيكي از طريق اينترنت و نيز عدم نياز به كارت اعتباري به عنوان ديگر محاسن تجارت همراه ذكر كرد. هم چنین با استفاده از این فناوری فرد قادر است به آسانی و در همه جا و هر زمانی که بخواهد به اطلاعات خود دسترسی داشته باشد . مزیت اصلی M-commerce هم نسبت به E-commerce در همین است . یعنی در حالی که استفاده از E-commerce فقط هنگامی میسر است که فرد در منزل یا محل کار خود و یا هر جای دیگر باید به رسانه هایی از قبیل اینترنت ، تلویزیون و... دسترسی داشته باشد تجارت در M-commerce فقط به تلفن همراه نیاز دارد . به هر حال این به معنی آن نیست که تجارت همراه محدود به کارهای ساده ای مانند خواندن e-mail یا خبر رسانی باشد . با گذشت زمان خدمات و قابلیت های فراوان M-commerce بسیار محبوب تر و کامل تر از E-commerce می شود . معمولاً پس از ظهور یک تکنولوژی جدید رشد قابل ملاحظه ای در آن صورت می گیرد. در مورد M-commerce همین طور بوده است: در سال 2003 مبلغی که برای M-commerce پیش بینی می شد حدود 23 میلیون دلار بود در حالی که سال گذشته این مبلغ بیش از 323 میلیون دلار شد. به علاوه درآمدی که در اروپا از طریق M-commerce عاید کمپانی های خدمات تلفن همراه شد رشد 13 درصدی داشته است. معاملات و داد و ستدهای M-commerce می تواند از راههای زیادی صورت گیرد.اولین راه : صدور و فرستادن صورت حساب توسط فروشنده یا پرداخت مبلغ پیش پرداخت توسط خریدار هنگامی که کالا یا خدماتی خریداری می شود است.دومین راه : استفاده از یک کارت اعتباری (credit card) بر روی یک شبکه بی سیم است . کاربران هنگامی که برای ذخیره داده های کارت اعتباری بر روی تلفن همراهشان از کارت تلفن خود به عنوان کارت اعتباری همراه استفاده می کنند بسیار راحت تر و مطمئن تر هستند. و سوم اینکه کاربران قادر به انتقال پول بین حساب خود و صورت حساب خرید از طریق معاملات بی سیم هستند . در تجارت همراه، M-Commerce دو روش push و pull در جهان وجود دارد كه در روش push، اطلاعات درخواستي مانند قيمت سهام، طلا، اخبار ورزشي، اطلاعات پرواز و غيره براي متقاضيان ارسال و در قبال وجه مختصري با ارسال يك پيام كوتاه از طريق SMS، مانند شماره‌ي داوطلبي مي‌توانند نتيجه‌ي مورد نظر خود مانند رتبه‌ي خود در كنكور را بلافاصله دريافت كنند ، ولي در روش pull، علاقه‌مندان با ارسال پيام كوتاه مانند شماره داوطلبي به شماره مورد نظر بلافاصله پاسخ خود را دريافت مي‌كنند. به عنوان مثال اگر كسي خواهان دريافت قيمت سكه طلا در هر لحظه باشد كافي است پيامي مانند Gold را به شماره‌ي از پيش تعيين شده‌اي با SMS ارسال كند و چند لحظه بعد قيمت مورد نظر را از شركت ارايه دهنده‌ي اين نوع سرويس دريافت كند. نحوه استفاده از تلفن همراه به اين صورت است كه به جاى فناورى GSM كه استاندارد معمول ارتباطى تلفن همراه در بسيارى از كشورها و به ويژه در اروپا است ، فناورى ديگرى تحت عنوان پروتكل بكارگيرى نرم افزار كاربردى از طريق تجهيزات بى سيم (Wireless Application Protocol) كه به اختصار WAP ناميده مى شود جايگزين مى شود. در اين شيوه جديد، هر تلفن همراه از طريق مركز تلفن با كامپيوتر سرويس گر (SERVER) مرتبط مى شود و مى تواند نرم افزار مورد نياز كاربر خود را بر روى كامپيوتر مذكور فعال نمايد. بدين ترتيب استفاده كننده مى تواند اطلاعات خود را از طريق كامپيوتر سرويس گر كه خود از طريق اينترنت و يا شبكه هاى ارزش افزوده (VAN) به مراكز تجارى و خدماتى متصل است ارسال و يا دريافت نمايد. با اين شيوه مى توان خدمات مختلفى را كه به طور روزمره استفاده مى شود از طريق تلفن همراه ارائه داد. خدماتى از قبيل پست الكترونيكى، تهيه بليط، اخبار، نقل و انتقال سهام و خدمات بانكی و ... . بسيارى معتقدند كه استفاده از خدمات بانكى از طريق تلفن همراه در چند سال آينده رشد چشمگيرى خواهد داشت. مطالعات انجام شده در كشور انگليس نشان مى دهد كه تا سال ۲۰۰۵ در حدود ۲۸ درصد از عمليات بانكى اين كشور از طريق تجهيزات راه دور من جمله تلفن همراه انجام شده است. در حال حاضر در اروپا نمونه هايى از خدمات بانكى روى تلفن همراه فراهم آمده است. شركت انگليسى Abbey National که در زمينه خدمات بانكى و اعطاى وام فعاليت مى كند در فوريه سال ۲۰۰۰ بانك اينترنتى خود را با نام CAHOOT تاسيس كرده است و براى ايجاد قابليت استفاده از تلفن همراه ظرف ۳ سال مبلغ ۲۰۰ ميليون پوند سرمايه گذارى كرد. اين شركت پيش بينى كرده بود طى ۱۲ ماه يك ميليون مشترى روى خدمات تجارت الكترونيكى خود داشته باشد . همچنين بانك آلمانى Hypovereins Bank، بانك انگليسى National Westminster و بانك اسكاتلند نيز براى توسعه سيستم بانك اينترنتى با استفاده از فناورى WAP جهت حضور فعال و رقابت درتجارت از طريق تلفن همراه ( M-COMMERCE) اعلام آمادگى كرده اند. (Mobile Commerce) از پروتكل «wap» استفاده می‌كند و این پروتكل این امكان را به كاربر می‌دهد كه صفحات اینترنت را درفرمت «wml» ((Wireless Markup Language برروی نمایشگر تلفن همراه خود مشاهده كنید. Wap مخفف سه كلمه Wireless Application Protocol است و « پروتكل كاربردي بي سيم » ترجمه مي شود. WAP-Protocol به تكنولوژي هاي ديگري كه امروزه در زمينة اينترنت از آن استفاده مي شود؛ شباهت زيادي دارد. تفاوت عمده آن اين است كه WAP براي پهناي باند كوتاه و دستگاههايي كه توانايي صفحة نمايشگر آنها محدود است، طراحي و ساخته شده است. گوشيهاي موبايل به خاطر نوع ساختشان ، قادر نيستند صفحات معمولي وب را نمايش دهند، زيرا صفحه نمايشگر آنها براي كار با اطلاعات HTML بسيار كوچك است . به همين دليل زبان برنامه نويسي WML كه مخفف Wireless Markup Language است، به وجود آمد كه با آن محتويات صفحات وب مي توانند بر روي نمايشگرهاي كوچك مانند گوشي موبايل نشان داده شوند. در اين سيستم، صفحات بر مبناي زبان WML به تصوير در مي آيند. WML يك زبان توصيفي خلاصه شده و فشرده است كه از روي HTML نسخه برداري شده و از همين روست كه فراگيري آن نسبتاً آسان است. با اين حال، صفحات HTML امروزي نمي توانند توسط WAP نمايش داده شوند. زيرا WML به طور اخص براي نمايشگرهاي كوچك طراحي شده و از اين رو، صفحات WML فقط توسط نمايشگر مناسب اين زبان شناخته مي شوند.

نتیجه گیری

با توجه به تعاریفی که از تجارت الکترونیک و تلفن همراه ارایه شد و اینکه اپلیکیشن های تلفن همراه چه تاثیری بر رشد تجارت الکترونیک داشته است،میتوان نتیجه گرفت که اپلیکیشن های تلفن همراه باعث رونق تجارت الکترونیک شده اند،ارایه بسترهای بانکداری الکترونیک،کیف پول الکترونیکی،خرید از سایت ها و دیگر فعالیتهای اقتصادی از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه صورت میگیرد،بطورکلی هر آنچه در تلفن همراه رخ میدهد باید با وجود اپلیکیشن ها مدیریت و سازماندهی شوند. هم اکنون اپ استورهایی که توسط شرکت های سازنده تلفن همراه و همچنین شرکت هایی که در زمینه ارایه نرم افزارهای موبایل در حال فعالیت هستند،بستر بسیاری خوبی را برای تجارت الکترونیک فراهم آورده اند،برای مثال فردی یک نر افزار حسابداری را بطور رایگان از آپ استوری دریافت کرده و بروی تلفن همراه خود نصب میکند،پس مدتی تصمیم می گیرد تا از امکانات دیگر نرم افزار که رایگان نیست استفاده کند،بنابراین از داخل نرم افزار با پرداخت مبلغی ویژگی های مهم نرم افزار را فعال میکند.چنین تجارتی به طور وسیعی در جهان رواج پیدا کرده است و از ساخت و فروش تلفن های همراه نیز سودآورتر هستند.

مراجع

[1] . E-commerce Smartphone Application ((IJACSA) International Journal of Advanced Computer Science and Applications, Vol. 3, No.8, 2012) Abdullah Saleh Alqahtani- Robert Goodwin

[2] . Smart phone for mobile commerce- Yung Fu Chang, C.S. Chen , Hao Zhou

[3] . A review for mobile commerce research and applications E.W.T. Ngai,*, A. Gunasekaran a Department of Management and Marketing, The Hong Kong Polytechnic University, Kowloon, Hong Kong, PR China b Department of Management, University of Massachusetts - Dartmouth, 285 Old Westport Road, North Dartmouth, MA 02747-2300, USA

[4] . Enhancement of e-commerce via mobile accesses to the Internet Ushio Sumita, Jun Yoshii Graduate School of Systems and Information Engineering, University of Tsukuba, 1-1-1, Tenoudai, Tsukuba, Ibaraki 305-8573, Japan

[5] . Application of Voice Recognition for Mobile E-commerce Security Yang Wujian, Wu Yangkai 2 and Chen Guanlin Department of Information Management, Zhejiang University City College, Hangzhou, China Zhejiang Mobile Limited Company, China Mobile Limited Company, Hangzhou, China Department of Computer Science, Zhejiang University City College, Hangzhou, China

مقالات داخلی:

(6).بررسی عوامل مؤثر بر بازاریابی به وسیله موبایل پژوهشگر:سمیه قانع ،کارشناس ارشد NBA

(7). RFID پدیده ای نو در بانکداری الکترونیک ارائه دهندگان: نغمه الوندی دانشجوی کارشناسی ارشد IT دانشگاه شیراز naghmeh.alvandy@gmail.com