صدور آنلاین بیمه نامه های فنی شرکت بیمه حافظ

از OCCC Wiki
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۳:۰۲ توسط Masooomi (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • موضوع: صدور آنلاین بیمه نامه های فنی شرکت بیمه حافظ
  • تهیه کننده: سیده ماریه معصومی
  • معرفی تهیه کننده: دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی فن آوری اطلاعات(IT)، گرایش شبکه های کامپیوتری - دانشگاه صنعتی امیر کبیر - ورودی مهر 92


خلاصه اجرایی

دوره اي که در آن به سر میبریم دوره پدیده هاي الکترونیکی نامیده اند؛ زیرا پدیده هاي الکترونیکی زیادي را با خود به همراه داشته که از جمله آنها میتوان به تجارت الکترونیکی، بانکداري الکترونیکی، دولت الکترونیکی، بیمه الکترونیکی و در مجموع زندگی الکترونیکی اشاره کرد. با بهره برداري از فناوري اطلاعات در صنعت بیمه که در ظهور بیمه هاي الکترونیکی متجلی میگردد، محدودیت جغرافیایی و زمانی ازبین می رود و تحول گسترده اي در سیستمهاي اطلاعاتی صنعت بیمه ایجاد میشود.

در این تحقیق ضمن آشنایی با مفاهیم تجارت الکترونیـک، به دنبـال شناسـایی و دسته بندي موانع پیاده سازي و توسعه آن در بیمه حافظ مـی باشـیم. بیمه الکترونیکی E-Insurance به معنای عام به عنوان کاربرد اینترنت و فناوری اطلاعات در تولید و توزیع خدمات بیمه ای اطلاق می شود و در معنای خاص، آن را می توان به عنوان تامین یک پوشش بیمه ای از طریق بیمه نامه ای دانست که به صورت آنلاین درخواست، پیشنهاد، مذاکره و قرارداد آن منعقد می شود.

عبـارت تجـارت الکترونیکی از سال 1996 یعنی سه سال پس از ورود اینترنت به عرصه تجارت مطرح شده است . بیمه الکترونیکی از پدیده هاي مهم حاصل از بکارگیري فناوري اطلاعات و ارتباطات و همچنین مدیریت اطلاعات است که تحولی عمیق در نحوه فروش بیمه و دریافت خسارت داشته است. به طوريکه از یک سو سطح ارتبـاط بـا بیمـه گـذار را افزایش داده و ازسوي دیگر، دامنه خرید و فروش مجازي بعضی از انواع بیمـه نامـه را وسیع تر کرده است.

بیمه الکترونیکی فرصت هایی را فـراهم مـی کنـد تـا کیف یـت خـدمات ارائـه شـده بـه شهروندان بهبود یافته و آنها قـادر باشـند در هـر دقیقـه از شـبانه روز بـه خـدمات و اطلاعاتی جهت صدور بیمه نامه مورد نظر با استعلام نرخ و با اعلام خسارت دسترسی داشته باشند . استقرار بیمه هاي الکترونیکی و استفاده از فنـاوري اطلاعـات در تعامـل میان شرکتهاي بیمه و مشتریان می تواند مزایاي بی شـماري همچـون قابلیـت ارائـه خدمات در تمام اوقات شبانه روز، عدم مراجعه حضوري براي دریافت خسارت، ارائه خدمات سریع و مطمئن، جلوگیري از تقلبات بیمه اي و افزایش درآمد شرکت بیمه را در پی داشته باشد ؛ لذا به نظر میرسد توسعه بیمه هاي الکترونیـک، امـري ضـروري و اجتناب ناپذیر است (کریمی،1383). مجموعه ایـن عوامـل باعـث شـده تـا کـشورهاي مختلف جهان به سرعت نـسبت بـه تهیـه و تـنظم سیاسـت هـایی در زمینـه تجـارت الکترونیک و تسهیل و تقویت آن اقدام کنند.

معرفی شرکت

  • شرکت بیمه حافظ
  • شرکت بیمه حافظ اولین شرکت بیمه خصوصی است که به استناد ماده 28 الحاقی به قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1378 و تصویب مقررات تاسیس و فعالیت موسسات بیمه در مناطق آزاد تجاری صنعتی جمهوری اسلامی ایران مورخ 1379/02/06 پس از طی تشریفات قانونی و با مجوز بیمه مرکزی ایران در تاریخ 1381/02/18 تاسیس گردید.
  • دفر ارتباطی این شرکت در تهران و شعب و نمایندگی هایی در مناطق آزاد و ویژه تجاری مشغول فعالیت در امور بیمه گری می باشند.
  • شرکت بیمه حافظ، اولین شرکت خصوصی صنعت بیمه در مناطق آزاد در تاریخ 17/2/81 بر اساس مجوز تأسیس شماره 1310 و با بکارگیری توان تخصصی خبرگان بیمه کشور و نیروهای کارآمد برنامه ریزی بنیادی و همکاری نزدیک با بزرگترین شرکای جهانی در زمینه های اتکایی و با بهره برداری از فن آوریهای مدرن رسما فعالیت خود را آغاز نمود. موسسین شرکت بیمه حافظ از مدیران ارشد و کارشناسان خبره صنعت بیمه می باشند، که طی قریب چهار دهه در شرکت های بیمه دولتی و بیمه مرکزی ایران حضور فعال و دائمی داشته اند و پس از خصوصی سازی صنعت بیمه در بخش خصوصی به فعالیت خود در سطوح مختلف مدیریتی ادامه داده اند.
  • بیمه حافظ، با هدف حضور فعال در بازارهای سرمایه،گسترش بازار بیمه کشور ،دستیابی به بازارهای بیمه ای کشورهای همسایه، ایجاد سازمانی متعهد و پیشگام در ارائه خدمات متمایز به اشخاص حقیقی و حقوقی در جهت پوشش ریسک ها، جبران خسارت ها و ارائه خدمات مالی مرتبط، تأمین رضایت مشتریان از طریق نیاز سنجی و ارائه پوشش های مورد نیاز آن ها و دست یابی سهامداران به بازدهی مناسب، علاوه بر فعالیت های مرسوم بیمه ای خدمات نوین صنعت بیمه را ارائه می نماید.

شرکت بیمه حافظ با توجه به سابقه فعالیت و کیفیت خدمات خود به عنوان یک شرکت پیشرو در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی با اقبال و تحسین گسترده بیمه گذاران و مشتریان از جمله بانک های دولتی ، شرکت های خودرو سازی و وارد کننده خودرو ، آژانس های مسافرتی و جهانگردی، شرکت های ارائه کننده خدمات الکترونیک، پالایشگاه ها و شرکت های پتروشیمی، نفت و انرژی، شرکت های باربری و انواع شناورها مواجه شده است.

بیمه حافظ با توجه به اهمیت ارتباط با مقامات، مدیران و مسئولان محترم به منظور معرفی و شناخت صحیح صنعت بیمه و جایگاه کلیدی آن در حفظ سلامت و امنیت روانی و اقتصادی افراد و بنگاه ها، جهت بسط و گسترش فرهنگ بیمه کشور، با ارائه پوشش های مناسب بیمه ای از اقدامات نوظهور و ریسک طلبانه مدیران در سطح کلان جهت دستیابی به اهداف بلند مدت توسعه و پیشرفت، پشتیبانی و حمایت می نماید.

بیمه حافظ علاوه بر شبکه خدمت رسانی گسترده داخلی، در راستای نیل به اهداف خود و ارائه هر چه بهتر خدمات بیمه ای، با استفاده از ابزارهای انتقال ریسک از طریق کارگزاران معتبر بین المللی طراز اول جهان مانند Nasco ،Reiseschutz،Evasan و سایرشرکت های معتبری که سهم عمده ای از بازارهای دنیا از جمله ایران را به خود اختصاص داده اند، همکاری می نماید و در این مسیر عالی ترین پوشش های بیمه ای را برای دیگر بیمه گذاران محترم تحصیل نموده و با برخورداری از دانش و اطلاعات روز با همکاری بیمه گران بین المللی فوق، پوشش بیمه ای آن بیمه گذار محترم را مورد مطالعه قرار داده، نقاط خطر و خلاءها را شناسایی و برای کاهش و به حداقل رساندن ریسک های محتمل، راهکار مناسب را پیشنهاد نماید.

چشم انداز

امروزه صنعت بيمه در جهان به دليل رشد هزينه هاى سنگين مربوط به فناورى هاى اطلاعاتى و كاهش حاشيه سود محصولات با چالش هاى سنگينى روبرو است. كانال هاى عرضه خدمات بيمه و خدمات مالى نيز در حال حاضر به واسطه بهره مندى از اينترنت با دگرگونى چشمگيرى مواجه است. از اين رو بسيارى از شركت هاى بيمه از طريق سايت اينترنتى اختصاصى خود به صورت وسيعى اطلاعاتى را در رابطه با شركت و راهنمايى خريد انواع محصولات بيمه اى عرضه مى نمايند.

براى يك قرارداد بيمه چيزى بيش از يك سرى اطلاعات نياز نيست. بيشتر قراردادهاى بيمه اى تا وقتى خسارت اتفاق نيافتد در حد يك اطلاعات خالص باقى مى مانند. قسمت اعظم مبادلات بيمه گذار و بيمه گر اطلاعات است كه براى انجام قرارداد بايد مبادله شوند. همچنين موضوع پرداخت حق بيمه كه چگونه بايد انجام پذيرد و نيز موضوع زيادى از اطلاعات بين بيمه گذاران، واسطه ها و بيمه گران مبادله مى شود. بنابراين مى توان اذعان داشت كه بيمه يك فعاليت اطلاعات محور بوده و در نتيجه براى تجارت الكترونيك مناسب است. بيمه الكترونيك به معناى عام به عنوان كاربرد اينترنتى و فناورى اطلاعات در توليد و توزيع خدمات بيمه اى اطلاق مى گردد و در معناى خاص، بيمه الكترونيك را مى توان به عنوان تأمين يك پوشش بيمه اى از طريق بيمه نامه اى دانست كه به طور همزمان؛ پيشنهاد، مذاكره و قرارداد آن منعقد مى گردد. به اين نوع بيمه نامه ها كه از طريق اينترنت عرضه و فروخته مى شوند، بيمه اينترنتى نيز مى گويند. به علاوه پرداخت حق بيمه، توزيع بيمه نامه و پردازش پرداخت خسارت مى توانند همزمان انجام گيرند.

به طوركلى، بيمه الكترونيك هزينه هاى مديريتى و ادارى را از طريق فرايند ماشينى كسب و كار كاهش مى دهد و اطلاعات مديريتى را بهبود مى بخشد. همچنين بيمه الكترونيك، كارمزد پرداختى به واسطه ها رااز طريق فروش مستقيم بيمه نامه به مشترى كاهش مى دهد. در نهايت كاهش هزينه در بازار رقابتى موجب كاهش حق بيمه مى شود و به مشتريان و مردم اجازه خريد بيمه بيشترى را مى دهد كه نتيجه آن نفوذ و توسعه بيشتر بيمه در كشورها خواهد بود. به طور كلى اينترنت به تازه واردان بازار امكان مى دهد كه از فرآيند پرهزينه و طولانى راه اندازى شبكه هاى سنتى فروش پرهيز كنند و خدمات مالى و بيمه اى خود را بيشتراز طريق خدمات اينترنتى انجام دهند، بنابراين انتظار مى رود تا بيمه گران قديمى با فشار رقابتى فزاينده اى روبرو گردند. محصولات بيمه اى كه به مشاوره كمى نياز دارند، براى فروش از طريق اينترنت مناسب تر هستند و بدليل واسطه اى سنتى، بيمه خود را با فشار رقابتى در اين بيمه نامه ها روبرو مى بينند، اما در مورد محصولات بيمه اى پيچيده و با ارزش معاملاتى بالا كه مشترى تمايل بيشترى به صرف هزينه مشاوره دارد، فروش از طريق اينترنت خيلى مورد توجه قرار نمى گيرد كه البته با استفاده از فناورى هاى نوين هوش سازمانى مى توان بر اين مشكلات فائق آمد.

مبادلات تجاری بین افراد، شرکت ها با یکدیگر و افراد با شرکت ها و دولت ها به سرعت از حالت سنتی خود که مبتنی بر مباده اسناد و مدارک کاغذی است، خارج شده و به سوی انجام مبادلات از طریق بهره گیری از سیستم مبتنی بر اطلاعات الکترونیک در حرکت است.

صنعت بیمه به عنوان یکی از پویاترین فعالیت های تجاری از این فرآیند مستثنی نیست. تکنولوژی اطلاعات تاثیرات متفاوت و گوناگونی را بر فعالیت های مختلف کاری در صنعت بیمه داشته است. فناوری اطلاعات و ارتباطلات به صنعت بیمه شکلی منعطف بخشیده، آن را متحول نموده و مجبور به ترک قیدوبندها و مقررات سنتی و استفاده از فناوری جدید نموده است.

یکی از کاربردهای فناوری اطلاعات در صنعت بیمه موضوع بیمه الکترونیک است. بیمه الکتورنیکی در یک نگاه کلی درصدد فراهم آوردن امکاناتی برای مشتریان است تا دسترسی به خدمات بیمه ای با استفاده از واسطه ای ایمن و بدون حضور فیزیکی صورت پذیرد.

ماموریت

وبگاه ها مهمترین کانال توزیع جهانی کالاها و خدمات در تجارت الکترونیکی هستند که بازارها و ساختارهاي صنعتی، محصولات و خدمات، بخشبندي بازارها، ارزشهاي مشتریان و رفتار مصرفکننده را بهطور اساسی دچار تحول نمودهاند. طراحی یک وبگاه نقشی مهم در جذب و نگهداري مشتري ایفا میکند. یک وبگاه با کیفیت بالا نه تنها روي تصمیم خرید مشتري تأثیر میگذارد بلکه یکی از مهمترین دلایل مصرفکنندگان براي تعیین این موضوع است که آیا خرید بهصورت برخط صورت گیرد یا خیر. کیفیت ضعیف وبگاه منجر به تمایل مشتریان به سمت رقبا، افزایش هزینه ها و کاهش سود میشود. کیفیت ضعیف وبگاه منجر به تمایل مشتریان به سمت رقبا، افزایش هزینه ها و کاهش سود میشود. مورد بررسی شده در این پژوهش، بیمه اینترنتی است. صنعت بیمه به دلیل کاربرد وسیع آن در جامعه، یکی از مهمترین بخشهاي خدماتی کشور است. از آنجایی که کسب وکار بیمه به طور گسترده اي وابسته به اطلاعات است، بنابراین، کاربردهاي اینترنت میتواند تأثیر بسیاري روي این صنعت داشته باشد. به دلیل وسعت و تعدد ابعاد کیفیت خدمات الکترونیکی در کشورهاي مختلف و در صنایع متفاوت و با توجه به مطالب مطرح شده در بالا براي اندازه گیري کیفیت خدمات برخط از دیدگاه مشتریان ایرانی و بررسی تأثیر این ابعاد روي رضایت آنان نیاز حیاتی وجود دارد.

یک سازمان میتواند بر اثر یکی از این عوامل به تجارت الکترونیک روي آورد:

  • هزینه هاي عملیاتی بالا و طولانی بودن فرآیندهاي مربوط به پاسخگویی به مشتري
  • هزینه هاي سربار بالا و عدم بهکارگیري فناوري در ایجاد مزیت رقابتی

كاربرد هوش تجارى در بيمه الكترونيك

تحليل ادعاهاى خسارت و حق بيمه

سيستمهاى هوش تجارى امكان تحليل جزئيات ادعاهاى خسارت و حق بيمه در طول زمان را براساس محصول، سياست بيمه، نوع ادعا و ساير مشخصات فراهم میكنند.

تحليل مشتريان

سيستم هاى هوش تجارى نيازمندى هاى مشتريان و الگوهاى استفاده از محصولات را تحليل مى نمايند، برنامه ريزى بازاريابى را با توجه به مشخصات مشتريان توسعه مى دهند و ريسك پذيرى را در مورد مشتريان در كسب و كار مورد نظر مورد بررسى قرار مى دهند و در نهايت خدمات هاى ارايه شده به مشتريان را بهبود مى دهند.

تحليل ريسك

سيستم هاى هوش تجارى بخش هاى پرخطر و پر ريسك بازار را شناسايى میكنند و فرصت هاى موجود در بخشهاى خاصى از بازار را تعيين مى نمايند. همچنين بخش هاى مختلف بازار را كه مى توانند به يكديگر مربوط باشند، به يكديگر ارتباط مى دهند و سعى مى نمايند تا ادعاهاى خسارت پى در پى را كاهش دهند.

اهداف

هدف اصلی در این تحقیق، امکان سنجی ارائه محصولات بیمه ای موجود بصورت الکترونیک در شرکت بیمه حافظ می باشد و به این مساله می پردازد که آیا ارائه محصولان بیمه ای موجود الکترونیک از ابعاد عملیاتی، فنی، فرهنگی و قانونی امکان پذیر است یا خیر؟

معرفی محصولات و خدمات

محصولات و خدمات بايستي بدون در نظر گرفتن اين که مشتري با آن آشنا هست يا نه، توصيف شود. اين قسمت پاسخ به اين سوالات است:

  • محصولات و خدمات دقيقاً چه هستند و چه نيستند؟
  • چه کسي آنرا مي خرد و چرا؟
  • ويژگي منحصر به فرد آن ها چيست؟
  • مزاياي حاصل از خريد آن ها چيست؟
  • چه کاربردهايي دارد؟
  • محصول در کدام مرحله از عمر خود قرار دارد؟
  • تمامي مراحل توليد از ابتداي تحقيقات تا توليد انبوه را بصورت يک برنامه زماني نشان دهيد.

محصولات جایگزین

تحلیل صنعت مادر

تحلیل صنعت خود

تحلیل بازار

تحلیل رقبا

تدوین استراتژی

مراحل توسعه محصولات

تحلیل مالی

تحلیل ریسک

طرح فنی