سیستم صدور صورت حساب مشترکین تلفن ثابت استان تهران

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • سایت آموزش زبان
  • امیر نوری
  • دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی فن آوری اطلاعات(IT)، گرایش تجارت الکترونیکی از دانشگاه امیر کبیر - ورودی مهر 93


خلاصه اجرایی

الف)پیش زمینه پروژه برای این گزارش

همانطور که گفته شد این سیسنم مشکلاتی دارد نتیجه تحلیل این سیستم ارائه راحل هائی برای حل شدن پاره ای ازین مشکلات است و منجر به تشخیص تعدادی نیازمندی وظیفه مندی و غیر وظیفه مندی گردیده است . پیش زمینه پروژه برای این گزارش ارائه همین راه حل ها و بیان نیازمندی های وظیفه مندی و غیروظیفه مندی است.

ب)دامنه گزارش

در این پروژه برآنیم که روند انجام کار در این سازمان را به بهنیه ترین صورت برسانیم و سرعت انجام کارها را افزایش داده و مانع انجام فزونکاری شویم.

ج)ساختار گزارش

در ادامه برآنیم که سیستم جاری در سازمان را توضیح داده و روند انجام کار را در سیستم حاضر بیان نمائیم سپس به بررسی سیستم های پیشنهادی پرداخته و بنا به شرایط بهترین سیستم را انتخاب نمائیم.

معرفی شرکت (تصویر شرکت)

  • معرفي شركت مخابرات استان تهران


- تاريخچه تلفن در شهر تهران:

تاريخچه استفاده رسمي از تلفن در تهران به سال 1265،‌ شمسي مصادف با 1886 ميلادي، زماني كه براي اولين بار در ايران،‌ يك رشته سيم تلفن بين تهران و شهر ري به طول 7.8 كيلومتر توسط بوآتال بلژيكي كه امتياز راه‌آهن ري را داشت كشيده شد،‌ برمي‌گردد. مرحله دوم فناوري مخابرات در تهران از سال 1268 شمسي يعني 13 سال پس از اختراع تلفن با برقراري ارتباط تلفني بين دو ايستگاه ماشين دودي تهران و شهرري آغاز شد. پس از آن بين كامرانيه در منطقه شميران و عمارت وزارت جنگ در تهران و سپس بين مقر ييلاقي شاه قاجار در سلطنت‌آباد سابق و عمارت سلطنتي تهران ارتباط تلفني داير شد.

سال 1302 شمسي قراردادي براي احداث خطوط تلفني زيرزميني با شركت زيمنس و هالسكه منعقد و آبان‌ماه 1305 شمسي تلفن خودكار جديد بر روي 2300 رشته كابل در مركز اكباتان آماده بهره‌برداري گرديد. مركز تلفن اكباتان در سال 1316 شمسي به 600 شماره تلفن و در سال 1337 به 13‌‌هزار شماره توسعه يافت. خطوط تلفن جديد يا كاریر نيز پس از شهريور 1320 مورد بهره‌برداري قرار گرفت و ارتباطي تلفني بين تهران و ساير شهرها گسترش يافت و مراكز تلفني تهران يكي پس از ديگري تاسيس شد.

بعد از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي،‌ واحدهاي مخابراتي شهر تهران زيرمجموعه معاونت نگهداري و بهره‌برداري تلفن شهري و حومه فعاليت مي‌كرد و در اجراي ماده 7 قانون تأسيس شركت مخابرات ايران مصوب 72/2/6،‌ شركت مخابرات استان تهران در سال 1375 تاسيس شد.

پس از تبديل شركت مخابرات ايران به شركت سهامي عام كه در اجراي سياست‌هاي اصل 44 قانون اساسي در راستای خصوصی سازی صورت گرفت،‌ اساسنامه جديد در تاريخ 288/2/26 به تصويب رسيد و جايگزين اساسنامه سابق شد.

شركت مخابرات استان تهران با بيش از 80 مركز پرظرفيت شهري و بيش از 350 مركز كم‌ظرفيت، ارائه خدمات تلفن ثابت و ديتا در گسترده جغرافيايي استان تهران و البرز را بر عهده دارد.

-مأموريت :‌

  • ايجاد ارتباط مناسب مورد نياز عموم با ارائه خدمات متنوع ICT و تأكيد بر ارزش آفريني حداكثري براي ذينفعان.
  • ارائه راهكارها و خدمات نوآورانه ارتباطات ثابت و افزايش هرچه بيشتر رضايت مشتريان از طريق ايجاد ارزش و سودآوري براي همه ذينفعان.
  • قالب‌شكني و عدم تبعيت از يك الگوي واحد و چارچوب غيرقابل انعطاف سرويس‌دهي (ايجاد انعطاف‌پذيري در خلق سرويس)

-وظايف جاري سازمان:‌

  • بكارگيري امكانات موجود و روش‌هاي جديد در جهت افزايش درآمد و بهينه‌سازي و مديريت هزينه‌ها.
  • توسعه و تكميل پروژه‌هاي شبكه ديتا و ارائه خدمات ارتباطي شركت‌ها و ديگر متقاضيان.
  • توسعه متناسب شبكه تلفن ثابت، به روز نگهداري مراكز و پاسخگويي كامل به تقاضاهاي متنوع ارتباطي و مخابراتي مشتريان.
  • بكارگيري روش‌هاي كارآمد بازاريابي و مشتري محوري به منظور جذب و حفظ مشتريان،فرهنگ‌سازي،‌اعتمادسازي و تقويت سيستم‌هاي IT در زمينه ارائه سرويس‌هاي جديد در راستاي مشتري‌مداري و درآمدزايي.
  • استفاده مطلوب از نيروي انساني و ارائه آموزش‌هاي متناسب به منظور افزايش بهره‌وري و نوآوري.
  • بهبود و ارتقاء شبكه‌هاي زيرساخت استاني.
  • توجيه اقتصادي طرح‌ها و پروژه‌هاي توسعه‌اي در راستاي ارتقاء‌ شاخص‌هاي فني و اقتصادي.
  • افزايش هوشمندي شبكه‌ها، مراكز و ساختمان‌هاي مخابراتي و اصلاح و بازنگري در ساختار سازماني و توزيع مطلوب نيروي انساني در راستاي كاهش هزينه‌ها و سرعت‌بخشي به امور.

مشتریان :

  • آحاد جامعه شامل اشخاص حقیقی و حقوقی

ارزش‌هاي سازماني:

  • بالاترين ارزش‌آفريني براي مشتريان.
  • التزام به ارزش‌هاي اجتماعي، مذهبي و فرهنگي ايران.
  • پاسخگويي در قبال مسئوليت‌ها، تصميمات و عملكردها.
  • سهيم‌ بودن در توسعه كشور.
  • شفاف بودن در تعاملات داخلي و خارجي.

چشم انداز

سرآمدي در كشور در خدمات ICT‌ و جلب رضايت مشتري تا سال 1395.

ماموریت

...

اهداف

سیستم صدور صورت حساب در مخابرات استان تهران سیستمی است که سالها پیش اساس آن پایه گذاری شده است و به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی و تغییرات چشم گیر فناوری اطلاعات ، قسمتهایی به این سیستم افزوده شده است ولی تحلیل های فنی مورد نیاز برای بهینه سازی روند انجام کار در سازمان صورت نگرفته است . از این رو یک سیستم واحد و مجتمع در سازمان وجود ندارد و بسیاری از روندهای انجام کار دارای فزونکاری است و بعضی از کارها چندین بار تکرار می شود. در نتیجه نیاز به تحلیل و بهینه سازی فرایند کار در سازمان به وضوح احساس می شود. با ایجاد چنین سیستمی همچنین امکان گرفتن گزارشات جامع آماری و مشخص شدن عملکرد هر واحد در پایان هر سیکل ایجاد می شود. هدف ما در این گزارش بیان راه حل هایی است که برای حل این مشکلات بوسیله ی تحلیل گران یافت شده است.

معرفی محصولات و خدمات

  • قبض تلفن ثابت: قبوض مشترکین تلفن ثابت برای تماس های داخلی و خارجی و تلفن همراه و خدمات دیگر
  • تولید گزارشات آماری: تولید گزارش آماری بنا به درخواست مراکز آماری و تحقیفاتی و یا مدیریتی
  • نرم افزار اطلاع رسانی: اطلاع آنلاین کارکرد هر مشترک از طرق مختلف

محصولات جایگزین

...

تحلیل صنعت مادر

...

تحلیل صنعت خود

...

تحلیل بازار

...

تحلیل رقبا

...

تدوین استراتژی

...

مراحل توسعه محصولات

...

تحلیل مالی

...

تحلیل ریسک

...

طرح فنی

-ابزارها و تکنیک های مورد استفاده

الف) راه حل ایجاد شده: سیستم نرم افزاری مدیریت برقراری ارتباط بین واحدهای سازمان و مدیریت گزارشات به عنوان راه حل نهایی انتخاب شده است. پایگاه داده این سیستم نرم افزاری به وسیله نرم افزار مدیریت پایگاه داده های Microsoft SQL Server طراحی خواهد شد و تمامی مراحل طراحی و ساخت سیستم در چارچوب محیط کاری Microsoft .NET Framework خواهد بود. این نرم افزار قابلیت ایجاد و ثبت گزارشات مختلف تعریف شده توسط کاربران را نیز دارا می باشد و نیازمند وجود شبکه کابلی LAN در منطقه جغرافیایی سازمان است. گواهینامه ثبت نرم افزار محیط کاری Microsoft .NET Framework و گواهینامه استفاده از زبان برنامه نویسی C# تحت این محیط نیز باید توسط سازمان تهیه شوند. سیستم انتخابی نیازمند یک کامپیوتر سرور به منظور نصب و راه اندازی نرم افزار Microsoft SQL Server می باشد که وظیفه ثبت و نگهداری تمام داده ها و اطلاعات سازمان را دارد. ب) امکان سنجی (هزینه-سود):

در ذیل امکان سنجی های بهترین راه حل را بررسی می کنیم:

سیستم انتخابی نهایی، سیستم انتخابی 1 می باشد که همان سیستم نرم افزاری مدیریت برقراری ارتباط بین واحدهای سازمان و مدیریت گزارشات است و مبتنی بر چارچوب .Net طراحی شده است. امکان سنجی عملیات: این سیستم کاملاً مجتمع خواهد بود و به صورت شبکه ای پیاده سازی خواهد شد و همه ی بخش های سازمان به آن دسترسی خواهند داشت و رفع تمامی نیازهای تراکنشی کاربران از طریق آن تحت پوشش خواهد بود. تنها مشکل مربوط به روزهای با ترافیک بسیار بالا خواهد بود که قدری سیستم نسبت حالت عادی خود کندتر عمل می کند اما این کندی محسوس نیست. امکان سنجی تکنیکی: با توجه به تصمیم گیری های انجام شده، قرار است که سیستم مبتنی بر چارچوب .Net باشد و از نرم افزار Microsoft SQL Server 2005 استفاده می کند. علت انتخاب این نرم افزار آشنا بودن افراد پروژه با آن می باشد و همچنین در صورت نیاز به نیروی کمکی، متخصصان بیشتری در این زمینه در دسترس می باشند(با دستمزد کمتر) و در نتیجه هزینه ی کمتری نسبت به دیگر گزینه های موجود در بر خواهد داشت. (مانند Oracle) امکان سنجی اقتصادی:

امکان سنجی زمانی:

- نیازهای سیستم اطلاعاتی سیستم مورد بحث یک سیستم مدیریت با قابلیت کار بر روی بستر شبکه است و دارای معماری مشتری – خدمتگذار است. مشتریان این سیستم کارمندان سازمان و خدمتگذار سیستم کامپیوتر سرور نصب شده در محل سازمان می باشد. تمامی واحدها نیاز به دارا بودن کامپیوتر با میزان حافظه اصلی 1GB و پردازنده با قدرت 2GHz می باشند. سیستم عامل تمامی کامپیوترهای سازمان نیز باید دارای یکی از انواع سیستم عامل های Microsoft Windows باشد.