رستوران الکترونیک

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • موضوع: رستوران الکترونیکی
  • تهیه کننده: سید کاظم جوادی

خلاصه اجرایی

یکي از دلايل استفاده از خدمات رستوران الکترونیک امکاني ست که در اختيار مشتريان احتمالي قرار ميگیرد. مشتريان مي توانند بدون اينکه از پشت کامپيوتر شخصي شان تکان بخورند به سادگي تجربه واقعي استفاده از محصول يا سرويس ارائه شده را کسب کنند. تحقيقاتي که در زمينه فروش انجام شده، نشان داده که کاربران حرفه اي که در اينترنت بدنبال محصول يا سرويسي مي گردند، ترجيح مي دهند با استفاده از امکانات و ابزارها و سرویس های الکترونیک از کيفيت محصول يا سرويس ارائه شده اطمينان حاصل کنند. توسعه تجاری و ایجاد فضای رقابتی از یک سو و نفوذ گسترده اینترنت در میان افراد جامعه از سوی دیگر سبب شده تا فضای مجازی به بستر مناسبی جهت برقراری ارتباط صاحبان مشاغل با مخاطبانشان تبدیل شود. از این رو میتوان با شناسایی این بستر به بسیاری از مدیران رستوران ها، با ایجاد وب سایت رستوران، اطلاع رسانی و برقراری ارتباط با مخاطبان و مشتریان را نشان داده و تاثیرغیرقابل انکار آن را در گسترش مشتریان بیان نمود. با ارائه آموزش های لازم و نمایش نمونه های موفق این نوع تجارت به مدیران و موسسان رستوران های بزرگ و کوچک فواید و نتایج این نوع تجارت را به ایشان نشان داد. با استفاده از علم تجارت الکترونیک و تهیه رستوران الکترونیکی مدیران و صاحبان رستوران محصولات خود را به بازدیدکنندگان معرفی کرده و آنها نیز میتواننداز طریق سایت رستوران اقدام به رزرو و یا سفارش غذای خود کرده و بدون اینکه در مسیرهای پرترافیک زمان خود را از دست بدهند با پرداخت آنلاین صورت حساب ، غذای خود را در درب منزل تحویل گیرند.

  • لازم به ذکر است متاسفانه در کشور ما اقدام خاصی در خصوص راه اندازی رستوران های الکترونیکی صورت نپذیرفته است و صاحبان این شغل از فناوری اطلاعات فقط به تهیه یک سایت تبلیغاتی بسنده نموده اند.

در بدست آوردن مشتری جهت رستوران های الکترونیکی موارد زیادی می بایست در نظر گرفته شود که به اختصار برخی از آنها در زیر دیده میشود:

  1. شبکه های اجتماعی: در بسیاری از کشورها رستوران ها و کافه ها مشتریان خود را از طریق شبکه های اجتماعی بدست می آورند.
  2. دادن تخفیف :یکی از شیوه های جالب بازاریابی رستوران ها در شبکه های مجازی ، قراردادن کدهای تخفیف می باشد که سعی در جذب بیشتر مشتری دارند.
  3. گالری تصاویر : زیرا جذب مشتری از طریق تصاویر اشتها آور غذا کارآسان تری است.همچنین زیبایی و متناسب بودن رنگهای بکار برده شده در سایت این رستوران هاازمسائل حائزاهمیت می باشند.به عنوان مثال قرار دادن آدرس کامل(ترجیحا همراه با لینک نقشه گوگل و اطلاعات تماس بارستوران) از جمله نکاتی هستند که در طراحی این نوع رستوران ها باید مدنظر قرار گیرد.
  4. سازگاری با تمام مرورگرها: مشتریان با هر نوع نرم افزار و امکاناتی قادر به ارتباط با سایت رستوران باشند.
  5. توضیحات: توضیحات کافی در مورد غذا های رستوران می تواند نظر مشتریان را به غذا های رستوران جلب نماید، حتی به معرفی مارک مواد استفاده شده مواد غذایی به کاربرده شده در غذا های رستوران نیز می توان در جلب نظر مشتریان تاثیر گذار باشد.
  6. رزرو آنلاین: امکان رزور آنلاین رستوران برای روز و ساعتی خاص، از طریق وب سایت، می تواند از ویژگی های جالب توجه برای وب سایت یک رستوران باشد که باعث جذب مشتریان نسبت به رستوران ما شود.
  7. استفاده از دستگاه های الکترونیکی(حذف عوامل انسانی): استفاده از این دستگاه ها(مانند دستگاه ATM بانک ها) در محل فیزیکی رستوران جهت خرید بدون وجود عوامل انسانی از دیگر مواردی است که می توان از آن بهره برد.
  8. برقراری امنیت سایت: با استفاده از تکنیک های امنیتی موجود یا استفاده و قرارداد با سایت های برقرارکننده امنیت اطلاعات در فضای سایبری می توان، علاوه بر امنیت پرداخت الکترونیکی، سایت و رستوران مجازی را نیز امن و دور از دسترس مهاجمان قرار داد.
  9. ...


معرفی شرکت (تصویر شرکت)

...................

چشم انداز

همان طور که اشاره شد، صاحبان رستوران ها و فست فودهای کشور از بحث تجارت الکترونیک و خرید از طریق سایت اقدام خاصی صورت نداده اند و در این زمینه تنها به طراحی سایت تبلیغاتی ساده و قرار دادن منوها مانند منوها، قیمت، آدرس و تلفن بسنده کرده اند. با توجه به گرایش خانواده ها به فست فود و غذاهای رستورانی و استقبال روز افزون ایشان و نیز تغییر الگو و فرهنگ جامعه در استفاده بیش از پیش از محصولات این اماکن، می توان با استفاده از مهندسی فناوری اطلاعات و علم تجارت الکترونیک کلیه فعالیت های ثبت و سفارش غذا، پرداخت، رزرو غذا و صندلی در رستوران به صورت یکجا و از طریق سایت الکترونیکی در اختیار مشتریان قرار داد. این موضوع در آینده نه چندان دور می تواند در کلیه رستوران ها و فروشگاه های فست فود اجرایی گشته و موجب افزایش سرعت و تسهیل در انجام درخواست های مشتریان گردد. البته در صورت همه گیر شدن استفاده از این نوع تجارت، فروشندگان جهت ارائه هر چه بهتر محصولات و تولیدات خود می بایست کاملاً دقیق و به روز عمل کنند زیرا مشتریان می توانند با سرعت بیشتری امکانات و خدمات مختلف این گروه ها را بررسی کرده و نسبت به تهیه و استفاده از خدمات رقیبان بیشتر ترغیب شوند.

استفاده از دستگاه های ارائه دهنده سرویس نیز راهکار موازی جهت حذف عامل انسانی در محل رستوران ها می باشد که در این صورت مشتریان با مراجعه حضوری به این دستگاه ها می توانند اقداماتی نظیر ثبت سفارش، پرداخت مبلغ، اخذ نوبت، ساعت تحویل و ... را انجام دهند.

از دیگر فعالیت های موازی انجام کلیه امور مشتری توسط سامانه های پیامکی می باشد.

در نهایت سعی داریم تا با برقراری اقدامات الکترونیکی نوین در کشور، کلیه رستوران ها و اغذیه فروشان فست فود (اعم از کوچک و بزرگ) را به استفاده از این نوع فعالیت در کنار فعالیت های حضوری راغب نموده و در نهایت به جایی برسیم که کلیه فعالیت های حوزه مشتری را به صورت الکترونیکی بدون استفاده از عامل انسانی انجام دهیم


ماموریت

مأموريت رستوران الکترونیک فراهم كردن فضای لازم برای مشتریان و افزایش سرعت در انجام امور مربوط به ثبت و تحویل سفارش ایشان است.

رستوران الکترونیک می تواند فارغ از محل جغرافیایی رستوران محصولات و تنوع غذایی موجود در کلیه رستوران های یک شهر، استان یا کشور را به مشتریان عرضه کرده و مشتریان(مسافران)از طریق اینترنت از رستوران و اماکن فروش فست فود اطلاع یافته و در کمترین زمان ممکن چه از طریق سایت و چه به صورت مراجعه حضوری نسبت به تهیه سفارش خود اقدام نمایند.


اهداف

هدف از طراحی الکترونیکی رستوران برای طراحی سایت مناسب و کاربردی از دید مشتریان باید خود را در جایگاه آنها قرار دهید، زمانیکه هدف طراحی سایت رستوران است به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ چرا مردم به رستوران میروند؟ مشخص است؛ برای صرف یک غذای عالی در محیطی آرامش بخش و داشتن اوقاتی خوش در کنار دوستان. با توجه به این نکات و استفاده در طراحی رستوران الکترونیک میتوان تاثیر بالای حضور در فضای اینترنت را بر این تجارت مشاهده کرد. با رعایت اصول مناسب برای طراحی و پیاده سازی سایت رستوران ، مشتریان میتوانند با منوی غذا، محیط رستوران، سبک کاری و خدمات ارائه شده در آن آشنا شوند. در کنار این موارد، پیش بینی امکان سفارش آنلاین و رزرو میز در طراحی سایت رستوران شانس شما را برای جذب بیشتر مشتریان افزایش خواهد داد. به همین دلیل قصد داریم نکاتی اساسی در طراحی و پیاده سازی سایت رستوران و فست فود را معرفی کنیم تا حداکثر بازدهی را برای صاحبان این شغل بهمراه داشته باشد.

۱- شناخت مشتریان رستوران در اولین قدم برای طراحی و پیاده سازی رستوران الکترونیک ما باید مشتریان بالقوه خود را بخوبی شناسایی کنید. اگر در نزدیکی کافه یا رستوران شما یک دانشگاه یا مرکز آموزش قرار گرفته است اکثر مشتریان شما دانشجویان و جوانان خواهند بود و یا اگر در نزدیکی یک پاساژ یا مرکز تجاری قرار گرفته اید باید توجه ویژه ای به قرارهای کاری و محیط رسمی در طراحی و پیاده سازی رستوران خود داشته باشیم. دقت در موقعیت جغرافیایی و گروه سنی مشتریان در شناخت مشتریان نقش بسزایی خواهد داشت.

۲- سادگی در طراحی سایت رستوران وبسایت هر رستوران یا فست فودی باید شامل صفحات اصلی و مهمی مانند صفحه اصلی، منوی غذا، درباره ما و فرم تماس با ما باشد. وجود هریک از این صفحات در طراحی سایت رستوران اهمیت ویژه ای خواهند داشت و بدون هرکدام از آنها سایت شما ناقص خواهد بود. همچنین میتوانید در طراحی سایت رستوران صفحه ای مجزا برای ثبت نظرات و تجربیات مشتریان درباره رستوران خود قرار دهید تا افرادی که به تازگی با رستوران شما آشنا میشوند دید بهتری نسبت به آن بدست آورند. همچنین تلاش کنید تا در حد امکان سادگی را در طراحی سایت رستوران یا کافه در نظر داشته باشید و صفحات اضافی و غیر ضروری را از آن حذف کنید زیرا اگر بازدیدکنندگان با مشاهده حداکثر سه صفحه از سایت شما به آنچه در نظر دارند نرسند از سایت شما خارج خواهند شد.

۳- ترکیب رنگ اگر توجه کرده باشید بطور معمول چهار رنگ اصلی در طراحی سایت رستوران ها بکار گرفته میشوند که شامل قهوه ای، سفید، قرمز و مشکی میشود. البته میتوان موارد دیگری نیز مشاهده کرد که از ترکیب رنگ متفاوتی استفاده میکنند ولی انتخاب این چهار رنگ دلیل ویژه ای داشته است. قهوه ای نشانگر قابلیت اطمینان، ثبات و پایبندی به سنت است، سفید حس تازگی، پاکی و آزادی را به بیننده منتقل میکند. استفاده از رنگ مشکی در طراحی سایت حسی مرموز را منتقل میکند و نشانگر قدرت خلاقیت شماست همچنین عکاسی صنعتی از غذا جلوه بیشتری با پس زمینه مشکی خواهد داشت. و در پایان رنگ قرمز که بیشترین کاربرد را در طراحی سایت رستوران و محیط داخلی فست فودها دارد و موجب ایجاد اشتیاق و شور در انسانها میشود.

۴- فرم تماس با ما طراحی سایت رستوران شما باید شامل یک فرم تماس با ما یا فرم ثبت نام کاربردی و آسان باشد. قرار دادن شماره تماس و آدرس به تنهایی برای یک رستوران کافی نیست و قرار دادن یک فرم تماس این امکان را به بازدیدکننده میدهد تا بطور مشخص در زمینه ای خاص با شما در تماس باشد. همچنین فراموش نکنید که نقشه و کروکی محل رستوران را در صفحه تماس قرار دهید تا مشتریان براحتی مکان شما را پیدا کنند و از سوالات تکراری درمورد آدرس و جای پارک رهایی یابید.

۵- استفاده از شبکه های اجتماعی سایت ها و شبکه های اجتماعی زیادی وجود دارند که میتوانید از طریق آنها اخبار و اطلاعات خود را با مشتریان به اشتراک بگذارید و از این راه افراد بیشتری را با رستوران خود آشنا کنید. طراحی سایت رستوران باید بگونه ای باشد که امکان ایجاد و شکل دهی این ارتباطات را داشته باشد. ارتباط با مشتریان و ایجاد حس دوستی در آنها میتواند مشتریان دائمی و وفادار را برای شما بهمراه داشته باشد.

۶- طراحی سایت رستوران با تصاویر مناسب در فضای اینترنت مهمترین هدف جلب توجه بازدیدکنندگان و تشویق آنها به ورود به صفحات بیشتر و مورد نظر شماست. بنابراین طراحی سایت رستوران باید جذابیت بصری مناسبی داشته باشد. استفاده از تصویر پس زمینه بزرگ بهترین انتخاب برای وبسایت رستوران است. همچنین میتوانید تصاویر با کیفیت و حرفه ای به صفحه منوی رستوران اضافه کنید و به مشتریان نحوه سرو غذا و چیدمان آن را نشان دهید. استفاده از عکس برداری حرفه ای از غذاها در طراحی سایت رستوران میتواند اشتیاق زیادی را برای مراجعه حضوری در بازدیدکنندگان سایت ایجاد کند. در پایان نمایش تصاویری از محیط رستوران و دکوراسیون داخلی کافه یکی از روشهای جلب مشتریان و تشویق به مراجعه حضوری خواهد بود.

۷- خلاقیت برای صفحه درباره ما طراحی سایت رستوران به هدف ایجاد تفاوت میان شما و رقبایتان انجام میشود و خلاقیت در صفحه درباره ما به همراه ارائه اطلاعات تکمیلی میتواند این تمایز را برای شما تضمین کند. سرآشپز، کارکنان و تیم مدیریت رستوران را به مردم معرفی کنید و اجازه دهید تا احساس دوستی و نزدیکی بیشتری با شما داشته باشند. دید مردم به صفحات وب با کتاب و مجلات متفاوت است، در اینترنت چشم ها به دنبال عبارات کلیدی و مهم هستند و اطلاعات اضافی را دنبال نمیکنند؛ پس با برجسته کردن مطالب مهمتر مانند وظیفه هر یک از کارکنان یا رزومه سرآشپز میتوانید آنچه برای خودتان مهمتر است را به بیننده نشان دهید


معرفی محصولات و خدمات

...................

محصولات جایگزین

...................

تحلیل صنعت مادر

...................

تحلیل صنعت خود

...................

تحلیل بازار

...................

تحلیل رقبا

...................

تدوین استراتژی

...................

مراحل توسعه محصولات

...................

تحلیل مالی

...................

تحلیل ریسک

...................

طرح فنی

...................