خبرنامه رصد:رایانش ابری - شماره 5: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۵۲: خط ۵۲:


== مقالات ==
== مقالات ==
=== داکر (بخش اول) ===
* عنوان مقاله
نویسندگان:
* امیر ارسلان
* محمدرضا امینی


=== معرفی تازه های اپن استک در Liberty ===
=== معرفی تازه های اپن استک در Liberty ===

نسخهٔ ‏۲۰ نوامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۱:۳۵

این مقاله یک نسخه پیش نویس برای تهیه خبر نامه اصلی است که در نهایت از طریق انتشارات جامعه آزاد رایانش ابری منتشر می شود.


خبرنامه رصد فناوری اطلاعات

  • موضوع: رایانش ابری
  • شماره: پنج
  • تاریخ: آذر 94


کلمات کلیدی برای طراحی صفحه مقدمه یا طرح جلد: رایانه شخصی و ژنراتور / شبکه برق و مرکز داده


مقدمه

رایانش ابری از موضوعات بسیاری مهمی است که برنامه ریزی های گسترده ای در دنیا بر روی آن در حال انجام است. بر اساس مجموعه روندهای قابل مشاهده اخیر پیش بینی می شود که طی 10 الی 15 سال آینده پردازش محلی (همانند استفاده از ژنراتور) دیگر از نظر هزینه مقرون به صرفه نباشد و شبکه رایانش همانند شبکه برق فراگیر خواهد شد. وقوع انقلاب صنعتی چهارم، شکل گیری شهرهای هوشمند، اینترنت اشیاء، اتومبیل های بدون سرنشین، کلان داده، فناوری های آگاه از محیط، رایانش سیار و بسیاری موارد از این قبیل، شبکه انبوهی از ارتباطات، داده و محاسبات را ایجاد کرده است که شبکه رایانش موتور محرک همه آنهاست. کشورهای توسعه یافته در سطوح مختلف از جمله حاکمیتی در حال تلاش برای ارایه استانداردها، کسب کنترل و مدیریت بیشتر بر روی طیف گسترده تری از فناوری های مرتبط با رایانش ابری هستند؛ زیرا به کمک آن امکان سلطه بیشتر نه تنها بر فضای مجازی بلکه بر محیط فیزیکی نیز امکان پذیر است.

اگرچه تلاش برای اصلاح نگرش سخت‌افزاری، به رویکرد نرم‌افزاری مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان و ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی در کشور از موضوعاتی بوده است که در دو سال اخیر در کشور پیگیری شده است، اما چنانچه با یک وحدت رویه از بالا به پایین همراه نباشد، به احتمال زیاد همانند حوزه های دیگر نظیر آموزش، پژوهش و ارتباط با صنعت در دانشگاه ها با آسیب های فرهنگی، دراز مدت و هزینه بر همراه خواهد بود.

شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی اطلاع‌رساني، شوراي‌عالي فناوري اطلاعات، شوراي‌عالي انفورماتيك، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري، كميته فناوري اطلاعات، مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، نظام صنفي رايانه‌اي كشور و ... برخی از متولیانی هستند که سالهاست ارتباط آنها با همدیگر برای فعالین این حوزه در کشور مشخص نیست و اگرچه بر روی کاغذ هر کدام اهداف و برنامه هایی را پیگیری می کنند، اما در عمل هیچ ثبات و وحدت رویه ای در گذر زمان در این مجموعه ها مشاهده نمی شود و این موضوعی است که تهدید جدی زمان حال جامعه فناوری اطلاعات کشور است.

این شناخت باید در دولت ایجاد شود که اگر جامعه "اکوسیستم/محصول/سرویس/کد" را قبول نکند، مجبور است خود دولت آن را نگهداری کند. موفقیت زمانی است که دولت از خدمات و محصولات استفاده کند و در اکوسیستم حضور داشته باشد، ولی مجبور نباشد آنها را دو دستی نگهداری کند. "جامعه آزاد رایانش ابری ایران" تلاشی برای تغییر نگرش در مدیریت و برنامه ریزی سنتی در یکی از شاخه های تخصصی فناوری اطلاعات در کشور است که امید آن می رود مسئولین تامل بیشتری بر روی آن داشته باشند.

محصولات و فناوری های جدید

معرفی پروژه Kuryr


نصب Open vSwitch در Hyper-V


خرید شرکت EMC توسط DELL


ماکروسافت با طعم لینوکس

اتصال به اینترنت از طریق شبکه برق

مقالات

معرفی تازه های اپن استک در Liberty

نویسنده:

  • بهنام لقمانی

معرفی Mirantis Openstack

نویسنده:

  • روزبه شفیعی

الگوهای طراحی در رایانش ابری (بخش سوم)

نویسنده:

  • سیده رودابه حسینی

چرا فراهم کنندگان سرویس نیاز به پلتفرم NFV دارند؟ (بخش دوم)

  1. فراهم کنندگان سرویس، نیاز به کارآمدی عملیاتی دارند
  2. NFV platform requirements
  3. Distributed cloud infrastructure (زیرساخت ابر توزیع شده)
  4. Automated cloud nodes
  5. مدیریت چرخه حیات برنامه های کاربردی خودکار
  6. خودکارسازی شبکه
  7. یک محیط باز و چند سازنده ای(چندین شرکتی)

نویسنده:

  • نیلوفر کریمی آذر

امنیت رایانش ابری

موتور جستجوی Shodan و زیرساخت ابری OpenStack


جاسوسی توسط تجهیزات متصل به ابر

جامعه

مصاحبه با آقای مهرداد الله کرمی


شروع فعالیت جامعه آزاد رایانش ابری در اصفهان


باش تا صبح دولتت بدمد، که این هنوز از نتایج سحر است!

چند متر مربع نوآوری!


نشریه رصد، اولیه نشریه تخصصی کشور بر اساس مدل دانش آزاد

مباحث مرتبط با دانش آزاد و متن باز مدت زیادی است که در کشور ما رواج پیدا کرده است، اما همانند بسیاری از فناوری های دیگر، نگاهی که به آن می شود صرفا ابزاری است. بعبارت دیگر کارهای زیادی با عنوان متن باز/آزاد انجام میشود که در آنها صرفا از ابزارهای متن باز استفاده شده است، اما فرآیند انجام کار کاملا بسته، انحصاری و غیر شفاف است. متاسفانه این موضوع در سطوح مختلف صنعتی و دولتی به طور گسترده مشاهده میشود که سبب می شود برنامه ریزی های این حوزه را به شکل منفی تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل است که هنوز مدل موفقی از بکارگیری فرهنگ دانش آزاد در کشور شکل نگرفته است.

نشریه رصد فناوری اطلاعات، اولیه نشریه ای می باشد که محتوای آن بر اساس یک مدل مبتنی بر دانش آزاد تهیه می شود. آنچه که در مدل آزاد به کار گرفته شده در این نشریه قابل ذکر است، بحث آزاد بودن فرآیند انجام کار است، و نه صرفا استفاده از ابزارهای آزاد و متن باز. الگویی که برای این کار در نظر گرفته شده است به این صورت است که بعد از ایجاد صفحه ویکی مربوط به هر شماره، افراد علاقه مند میتوانند محتوای خود را تولید و لینک مربوطه را به همراه تصاویر مرتبط، و دسته بندی پشنهادی در داخل صفحه اصلی نشریه قرار دهند. به مرور و با مشارکت دیگر افراد، ساختار هر شماره تکمیل می شود و جهت انجام امور گرافیکی و آماده شدن نسخه الکترونیکی نهایی به طراح سپرده میشود.

در این مدل مشارکت افراد به صورت کاملا شفاف در داخل ویکی قابل مشاهده است و بدیهی است که هرچه میزان مشارکت افراد افزایش یابد، میتوان سطح کیفی بالاتری را از نظر محتوایی انتظار داشت. لازم به ذکر است که نسخه های نهایی این نشریه بصورت رسمی از طریق خبرگزاری جامعه آزاد رایانش ابری ایران (press.occc.ir) در اختیار عموم قرار داده می شود.

تصویر: تصویر یک تلسکوپ در فضایی کهکشانی که حس صفر و یک و فناوری اطلاعات را بدهد!


blog comments powered by Disqus