ثبت آگهی خرید و فروش خودرو رایگان

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • موضوع: ثبت آگهی خرید و فروش خودرو رایگان
  • تهیه کننده: جواد غدیری

خلاصه اجرایی

احتمالا برای هرکسی پیش آمده است که به دنبال خرید خودرو با قیمت مناسب و امکانات مورد نظرش باشد و برای این منظور مجبور بوده باشد تا سری به بنگاه های معاملات خودرو و جستجو از بین خودرو های محدود در یک منطقه خاص باشد.

با توجه به تغییر سریع سبک و شیوه زندگی در جامعه امروزی و استفاده از خدمات و فعالیت های جدید مورد نیاز شهروندان، استفاده از سایتهای تبلیغاتی در زمینه خرید و فروش خودرو در سطح کشور یکی از کسب و کارهایی است که با اقبال عمومی مواجه گردیده است.

این سامانه می تواند به عنوان یک سامانه تجارت اجتماعی محسوب شود که در آن کاربران به دو دسته اصلی مشتری و فروشنده تقسیم می شوند. فروشندگان و مشتریان به هم معرفی خواهند شد و در ارتباط خواهند بود. فروشندگان آگهی فروش جهت خودرو و وسایل نقلیه خود را ثبت می کنند تا در معرض دید مشتریان بیشتری قرار گیرد و خودروی خود را با بهترین قیمت به فروش برسانند و صرفه جویی زمان برای مشتریانی که به دنبال خودروی مناسب با نیاز خود می باشند، می تواند گامی رو به جلو در پیشرفت تبلیغات اینترنتی در زمینه خودرویی باشد.

همچنین برای درآمد زایی این سامانه باید امکانات ویژه ای طراحی نمود که مشتریان و فروشندگان با استفاده از این امکانات راحت تر و سریعتر به مطلوب خود دست یابند.

معرفی شرکت (تصویر شرکت)

ما برای شرکت نام تجاری ماشینرو را در نظر گرفته ایم و طراحی لوگو و تا حدودی طراحی بخش های مختلف سایت انجام شده است.


چشم انداز

در نظر داریم ماشینرو به یك نوع تجارت فراگیر و موفق در سراسر کشور تبدیل شده و به کلیه کاربران خود (مشتری و فروشنده) در کمترین زمان ممکن بهترین گزینه های خرید یا فروش را مطابق با علاقه، سلیقه، منفعت و کسب و کار آنها در سریع ترین زمان ممکن ارائه كند.


ماموریت

مأموریت ماشینرو فراهم كردن خدمات تبلیغات الکترونیکی موثر در زمینه خودرو و وسایل نقلیه برای مشتریان این حوزه از بازار است که بتواند ضمن کاهش هزینه ها اثر بخشی تبلیغات را بالا برده و همچنین از اتلاف وقت مشتریان (در پیدا کردن خودروی مورد نیاز) و فروشندگان (در پیدا کردن بازار و مشتری مناسب) جلوگیری کند.


اهداف

اهداف مورد نظر از راه اندازی ماشینرو شامل بخش های زیر است:

اهداف مالی

  • بازگشت کامل سرمایه تا 2 سال پس از راه اندازی
  • کسب درآمد در سال هفتم به اندزه کل درآمد سال های قبل

اهداف پرسنلی

  • افزایش پرسنل پشتیبانی و بازاریابی سامانه از 4 نفر به 10 نفر در سال دوم

اهداف فروش و بازاریابی

  • افزایش ارزش خدمات تبلیغاتی در سال دوم به میزان 2 برابر سال اول
  • گسترش حوزه خدمت رسانی از تهران به کل کشور در مدت 5 سال
  • تحت پوشش قرار دادن بنگاه ها و معاملات خرید و فروش خودرو برای ثبت آگهی های خرید و فروش

اهداف تحقیق و توسعه

  • مطالعه مداوم و بررسی تغییرات بازار
  • برآورد نیازهای بنگاه های معاملاتی خرید و فروش خودرو و سعی در رفع همه نیازهای مذکور
  • تهیه نرم افزار مورد کاربرد در تلفن همراه جهت ثبت آگهی فروش و دسترسی آسانتر برای مشتریان در هر مکان

سایر اهداف

  • افزایش تعداد مشتریان ویژه در سال دوم به نسبت 3 برابر کاربران ویژه در سال اول(استفاده از سیاست های تشویقی)


معرفی محصولات و خدمات

محصولات و خدمات بیشتر در حوزه فراهم نمودن جایگاهی برای ثبت اطلاعات خودرو و تصاویر و فیلمی از خودرو برای نمایش به مشتریان می باشد

محدوده فعالیت

به طور کلی خدمات قابل ارائه در این سامانه، تبلیغات و بازاریابی برای صاحبان کسب و کار خودرویی و جستجوی نیازمندی ها و تسهیل در پیدا کردن و سفارش محصول مورد نیاز برای مشتریان، هستند.

  • ثبت آگهی فروش (مناقصه) وسایل نقلیه در سریعترین زمان و قرار گرفتن در معرض دید هزاران مشتری
  • می توانید پیشنهادهای خود را با دوستان و یا آشنایانتان به اشتراک بگذارید.
  • برای فروش (مناقصه) ماشینتان نیازی به خارج شدن از خانه یا محل‌کار و مراجعه به نمایشگاه‌های مختلف نخواهید داشت.
  • ثبت تصاویر مختلفی از خودرو برای در معرض دید مشتریان قرار گرفتن
  • می توانید از پیشنهادهای بسیار بهتر برای فروش وسیله نقلیه خودتان استفاده نمایید.
  • امکانات فیلترینگ متعدد برای پیدا کردن وسیله نقلیه‌ی مورد نظر.
  • دسترسی به خدمات از طریق موبایل و کاهش اتلاف وقت و در نتیجه افزایش رضایتمندی
  • استفاده از شبکه های اجتماعی خانوادگی در انتشار اخبار و اطلاعات خودرویی جهت آشنایی مشتریان، و ایجاد حس دوستی با مشتریان وفادار و ترغیب آنها به معرفی فعالیت ها و خدمات ارائه شده به دوستانشان
  • ایجاد پنل اختصاصی برای کاربران وبسایت جهت ثبت نظرات، گزارش مشکلات، ارسال انتقادات و پیشنهادات، ارسال و دریافت پیام از سایر کاربران، کنترل حساب کاربری، تمدید اشتراک

ویژگی های متمایز کننده محصول

وجه تمایز طرح ارائه شده با نمونه های موجود عبارتند از:

  • استفاده از گرافیک جذاب و دوستانه (محیط کاربری ساده و عدم سردرگمی کاربر).
  • استفاده از نقشه گوگل برای آدرس‌دهی موقعیت. (ثبت مکان آگهی دهنده بر روی نقشه گوگل)
  • ایندکس شدن در موتورهای جستجوگر (سئو).
  • ارائه آمارهای مربوط به میزان استفاده مشتریان هر منطقه
  • امکان ثبت و نمایش نظرات مستقیم و بدون واسطه بازدیدکنندگان و مشتریان
  • بهره مندی مشتریان ثابت از پروفایل شخصی و امکان رویت تاریخچه خریدها و بهره مندی از امکانات تخفیف (استفاده از سیاست های تشویقی)
  • امکان افزودن بخش آخرین اخبار روز خودرویی دنیا در بخش وبلاگ سایت
  • راه اندازی ویدئو مارکتینگ برای آگهی های خودرو


تحلیل صنعت خودرو

نکاتی چند در مورد صنعت خودرو

خودروسازي ايران دومين شاخه مهم اقتصاد ملي، بعد از صنعت نفت و گاز به حساب مي آيد. در حال حاضر 11 واحد توليدي در زمينه خودروسازي فعاليت مي كنند كه مهم ترين آنها شركت سايپا و ايران خودرو هستند . صنعت خودرو با 06 رشته صنعتى ديگر مرتبط هستند و صنعت خودرو سهم 11 درصدى را در صنعت كشور دارا است. از طرف ديگر، براساس مطالعات انجام شده حدود 066 هزار نفر در اين صنعت مشغول به كار هستند. از صنايع مهمى كه ارتباط نزديكى با صنعت خودرو دارند مى توان به صنعت فولاد، آلومينيوم، مس، شيشه، لاستيك، نساجى، الكترونيك، رنگ و مواد شيميايى اشاره كرد كه به عنوان صنايع بالادستى ورودى صنعت خودرو محسوب مي شوند. صنعت خودرو با گردش مالى 11 هزار ميليارد تومانى، يكى از كانون هاى توجه سياستگذاران كشور است.

جایگاه صنعت خودرو در بازار سرمایه

در حال حاضر ارزش جاری صنعت خودرو در بورس معادل 73 هزار و 400 میلیارد ریال است و این ارزش، با نرخی معادل 14 درصد در پنج سال گذشته رشد کرده است. همچنين ارزش جاری این صنعت معادل 1/2 درصد از کل بازار سرمایه کشور می‌باشد و به طور میانگین 5/0 درصد معاملات روزانه بورس را در بر می‌گیرد. بازدهی صنعت خودرو از اوایل سال 1388 تا کنون معادل 597 درصد بوده است که در مقایسه با صنایع پیشرو بورس، سودآوری کمتری را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورده است.

از طرفي، نسبت سرمایه ثبت شده به ارزش جاری این صنعت که معادل 45/0 است، نشان می‌دهد، این صنعت نسبت به قیمت اسمی هر سهم، رشد قیمت مناسبی را تجربه نکرده است.

بنابراین نکته حایز اهمیت این است که در یکی دو سال گذشته چرا این صنعت مورد استقبال سرمایه‌گذاران واقع نشده هر چند اخیرا بخشی از آن بی اقبالی، جبران شده است؛ نکته مهم بعدی این است که آیا عوامل منفی تاثیر گذار بر این صنعت در سال‌های اخیر، مرتفع شده است یا خیر؟

20150306191012!Img.jpeg

مشکلات کلان و ساختاری صنعت خودرو کشور

به طور کلی می توان اظهار داشت ایران در صنعت خودرو فاقد مزیت نسبی می باشد و یک عمر حمایت های گسترده دولت از این صنعت هم به هیچ وجه نتوانسته به مطرح شدن ایران به عنوان یک خودروساز جهانی کمکی کند. این حمایت های غیر منطقی هزینه های سنگینی را به کشور تحمیل نموده و مصرف کنندکان داخلی را مجبور به خرید و استفاده از خودروهای گران، بی کیفیت، ناایمن، آلوده کننده و پر مصرف ایرانی نموده است.

در این میان، عدم خصوصی سازی واقعی و ماهیت دولتی مدیریت صنعت خودرو، اساسی ترین مشکل خودروسازی کشور محسوب می شود.

مشکلات اساسی صنعت خودروسازی کشور را می توان به صورت زیر خلاصه نمود:

1.ماهیت دولتی و سیاسی مدیریت صنعت خودرو

2.عقب ماندگی تکنولوژیک در زمینه استفاده از سوخت های جایگزین، تولید خودروهای هیبریدی، کیفیت وایمنی خودرو

3.بهره وری پایین و قیمت تمام شده بالا

4. مصرف و آلودگی بالا،کیفیت پایین، تنوع محدود و ایمنی پایین خودروهای داخلی

5.حمایت های غیر ضروری دولت، از جمله حمایت تعرفه ای، از خودروسازان داخلی

مشکلات و ریسک های جاری صنعت خودرو کشور

صنعت خودرو کشور از سال 1931 با گسترش تحریم های بین المللی مرتبط با پرونده هسته ای ایران، با افت شدید تولید مواجه شد. محدودیت های ناشی از تحریم از 11 تیرماه 1931 با ممنوعیت فروش و تامین کلیه مواد و قطعات خودرو)سبک و سنگین( از جانب دولت آمریکا به اوج خود رسید.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، تحت تاثیر تلاش ها و تعاملات کسترده بین المللی دولت جدید در جهت حل مسئله هسته ای کشور، توافق گردید که تحریم های صنعت خودرو از 91 دی ماه 1931 به تدریج برداشته شود و در نتیجه راه برای همکاری مجدد با خودرو سازان خارجی باز شد.

تحت شرایط موجود، مشکلات جاری صنعت خودرو کشور را می توان به شرح زیر فهرست نمود:

1.تحریم های مبادلات بین المللی بانکی

2.تحریم های بین المللی صنعت خودرو

3.هزینه های مالی سنگین، کمبود شدید نقدینگی و عدم تامین منابع مالی مناسب

4.تغییرات نرخ ارز

5.قیمت گذاری خودرو

جمع بندی

در مجموع با توجه به مشکلات کلان و ساختاری حاکم بر صنعت خودرو کشور سرمایه گذاری بلند مدت در سهام شرکت های خودروسازی به هیچ وجه قابل توصیه نمی باشد.

بررسی صورتهای مالی شرکت ایران خودرو و شرکت سایپا در مجموع نشان دهنده اوضاع وخیم مالی این دو شرکت می باشد.

با توجه به زیان انباشته سنگین موجود در حسابهای دو شرکت ایران خودرو و سایپا، حتی در صورت رفع تحریم های بین المللی، این دو شرکت قطعاً در صورتهای مالی سال 1939 سود قابل تقسیمی نخواهند داشت.

علاوه بر این، با توجه به افزایش چند برابری قیمت خودرو و سایر کالاها و کاهش شدید قدرت خرید داخلی در سال های اخیر، به نظر می رسد خودروسازان داخلی در صورت رسیدن به رکوردهای تولید گذشته خود، با مشکل فروش و مازاد تولید مواجه شوند.

با این وجود، مقایسه عملکرد 9 ماهه اول سال جاری ایران خودرو و سایپا نشان می دهد شرکت ایران خودرو هم از لحاظ رشد تولید، فروش و سودآوری و هم از لحاظ پوشش 9 ماهه بودجه سال 1939 عملکرد بسیار مطلوب تری از شرکت سایپا داشته است.

تحلیل صنعت تبلیغات اینترنتی

روند تبلیغات اینترنتی در دنیا

تبلیغات اینترنتی از زمان پیدایش (سال ۱۹۹۴) تا سال ۲۰۰۷ شاهد رشد بسیار زیادی بوده‌است. بطوریکه حجم درآمد تبلیغات اینترنتی از رقم ۲۶۷ میلیون دلار در سال ۱۹۹۶ به رقم ۱۳۰۸۷ میلیون دلار در سال ۲۰۰۷ رسیده‌است. ولی در بین سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ این صنعت شاهد رشد منفی بوده‌است. روند رشد در سال ۲۰۰۳ تغییر جهت داده و دوباره شاهد رشد مثبتی در این صنعت می‌باشیم.


تبلیغات اینترنتی در ایران

بسیار پیش آمده که مدیران شرکت‌ها در مورد موفقیت تبلیغات اینترنتی در ایران(به دلیل کند بودن روند IT نسبت به سایر کشور‌های دنیا) اظهار شک و تردید کرده‌اند و بازخورد این صنعت تبلیغاتی را قابل مقایسه با آنچه در سایر کشور‌های دنیا وجود دارد نمی‌دانند. اگر مدل روند ورود تکنولوژی در ایران را بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که نتایج دقیقا همانند سایر کشورهاست اما با اندکی تاخیر. به عبارت دیگر تلویزیون هم در ایران همانند سایر کشورها محبوب شد اما با تاخیر. برای اینترنت هم این وضع اتفاق افتاده‌است. لذا می‌توان گفت، تبلیغات اینترنتی هم به زودی جای پای خود را خواهد یافت و وارد بودجه تبلیغاتی شرکتها خواهد شد. به زودی شاهد این خواهیم بود که مدیران دیگر نخواهند پرسید که آیا تبلیغات اینترنتی موثر است یا نه. باوجود آنکه اینترنت و فرهنگ و نیازهای وابسته به آن در ایران دیرتر از سایر کشور‌ها وارد شده ولی به دلیل جوان بودن جامعه ایرانی با گامهای بسیار سریع تری در حال پیشرفت می‌باشد.

چرا برای تبلیغات آنلاین نیاز به آژانس تبلیغاتی هست؟

تبلیغات بنری اکثرا" براساس تعدادی که شما مایلید تبلیغاتتان دیده شود (روش نوین و متداول تبلیغات اینترنتی در حال حاضر در دنیا) ارائه می‌شود. از دلایل استفاده از تبلیغات اینترنتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

-تجربه و تخصص برای انتخاب روش و مکان‌ها و بودجه مناسب

-ارائه مشاوره تخصصی بر اساس فاکتو رهای اصلی تبلیغات (اهداف، جامعه هدف، نیازها و مخاطبین)

-ابزار و امکانات پیاده سازی تبلیغات (آمار گیری مستقل از وب سایت‌ها، برنامه زمان بندی، تعیین محدوده جغرافیایی)

-مانیتورینگ و چک کردن روزانه تبلیغات (چک کردن آمار کلیک بنر‌ها و میزان بازخورد)

-ارائه آمار هفتگی و ماهیانه تحلیل شده

-قرارداد با کلیه وب سایت‌ها برای حفظ حقوق مشتری و پیش بینی موارد تخلفات و مشکلات احتمالی

-امکان پخش کردن تبلیغات بین چندین وب سایت با کمترین بودجه

-استفاده از جدیدترین تکنیک‌های تبلیغات رایج در دنیا

-برنامه ریزی برای رسیدن به بازخورد بیشتر

-کنترل چرخه فروش

-عدم تفاوت قیمت با وب سایت‌ها در عین ارائه خدمات تبلیغاتی

-استفاده از تختفیف‌ها و موقعیت‌های ویژه تبلیغاتی به نفع مشتریان

تحلیل بازار

  • تقسیم بندی بازار

مشتریان استفاده کننده از خدمات ثبت آگهی فروش خودرو و خریداران خودرو در کشور به دو دسته عمده زیر تقسیم می شوند:

  • مشتریان سنتی (از طریق بنگاه های معاملات خرید و فروش خودرو)

1- واسطه های خرید و فروش خودرو
2- خانواده ها
3- دانشجویان
4- گروه دوستان و قشر جوان جامعه

  • مشتریان سایت

1- بنگاه های معاملات خرید و فروش خودرو
2- واسطه های خرید و فروش خودرو
3- خانواده ها
4- دانشجویان
5- گروه دوستان و قشر جوان جامعه

تحلیل رقبا

طبق تحقیقات صورت گرفته در حال حاضر تعدادی وب سایت در کشور وجود دارند که در این زمینه از کسب و کار فعالیت می کنند. مانند http://www.bama.ir و http://www.takhtegaz.com و http://www.shopcar.ir و http://www.hicars.ir و http://1car.ir و http://iran-tejarat.com/SellAndBuy/Vehicles.html و http://www.carsell.co

در این سایتها از فناوری اطلاعات در زمینه تبلیغ فروش خودرو که این تبلیغات شامل ارائه آدرس، نوع خودرو، تصاویری از خودرو و موارد مدیریتی مانند تماس با ما و درباره ما است، استفاده شده است. همانطور که واضح است در این موارد هیچ فرآیندی مانند ویدئو مارکتینگ و استفاده از گرافیک جذاب و دوستانه و امکان دسترسی سریع تحت موبایل و ... وجود ندارد.


SWOT_Ghadiri.jpg

تدوین استراتژی

  • استراتژی تبلیغات و بازاریابی

1- بالا بردن جذابیت سایت با استفاده از آخرین متدهای طراحی روز
2- داشتن راهنما, توضیحات كافی در مورد ارائه خدمات و طریقه استفاده از سایت
3- تبلیغات در سایتهای پر بیننده داخلی
4- استفاده از بازاریابی تلفنی، پیام کوتاه، روزنامه های عمومی و مجلات
5- تهیه پوستر، بروشور، تراكتهای تبلیغاتی و نصب در بیلبورد های شهر و بنگاه های معاملات خودرو

  • استراتژی نگهداری مشتری

1- پیشنهاد بهترین خودروهای قیمت گذاری شده جدید به مشتریان وفادار و با سابقه
2- برگزاری فستیوال و خدمات تخفیف دار در مناسبت های خاص
3- مدیریت ارتباط با كاربران از قبیل رفع اشكالات كاربران به صورت تلفنی، ایمیل و چت آنلاین در ساعتهای مختلف شبانه روز
4- دادن امتیازات ویژه به خریداران از قبیل استفاده از سیاست های تشویقی جهت خریدارانی که بیش از 5 خرید انجام داده اند.
5- دادن امتیازات ویژه به فروشندگان از قبیل استفاده از سیاست های تشویقی جهت فروشندگانی که بیش از 5 آگهی فروش توام با خرید انجام داده اند.
6- گذاشتن امکان برای كاربران مهمان

  • استراتژی قیمت گذاری

نحوه قیمت گذاری بر اساس نوع، کارکرد و سال تولید خودرو، انجام می گردد. باید نسبت به روش های سنتی موجود نیز تطابق داشته باشد.

تحلیل مالی

صنعت خودروسازي شامل شركت هايي است كه توليد كننده محصولات خودرو و قطعات و تجهيزات خودور مي باشند. لذا براين اساس خودروسازان و زنجيره تامين آنها شكل دهنده اين صنعت مي باشد. براين اساس شركت هاي گروه شامل شركت هاي محوري صنعت و كل زنجيره تامين شركت هاي محوري مي باشد.

جدول زير وضعيت اين صنعت را بصورت كلان دريك نگاه نمايان مي سازد. اين جدول نشان دهنده اطلاعات كلي از فروش، سود قبل از كسر بهره و ماليات، صادرات، تعداد كاركنان و جمع دارائيها مي باشد

جدول اطلاعات شاخص هاي كلان صنعت خودرو (ارقام به ميليارد ريال) 20150306192940!Img.jpeg


با توجه به این که صنعت خودرو کشور عمدتاً از دو شرکت عظیم ایران خودرو و سایپا تشکیل می شود، در واقع با بررسی وضعیت این دو شرکت می توان به یک ارزیابی از وضعیت صنعت خودرو کشور دست یافت.

همان طور که در جدول زیر ملاحظه می شود، در سال 1931 سهم سایر شرکت های داخلی از کل بازار خودرو کشور در مجموع فقط به 6.7 درصد می رسد.

Img.jpeg