بوم پژوهش

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو

بوم پژوهش ابزاری برای تعریف مساله پژوهشی می باشد. در تصویر مقابل شمایی از آن نمایش داده شده است و در ادامه شرح بخش های مختلف آن را میتوانید ملاحظه نمایید.


طرح مساله

اولین گام در پیشنهاد پروژه، شناسایی یک مساله در دنیای واقعی است. لازم است تاکید شود که شناخت صحیح مساله 95 درصد از راه حل است. سایر بخش های پروپوزال، اجزایی هستند که قرار است به حل این مساله کمک کنند تا بدانیم که چرا دانش فعلی ما برای حل این مساله کافی نیست و چه دانش بیشتری برای حل مساله باید کسب شود. مثال:

برای اجرای یک بارکاری دلخواه (مثلا یک سرویس تحت وب دلخواه به زبان پایتون و در فریم ورک جانگو) چه نوع زیرساختی مناسب است؟

شکاف تحقیق

در این بخش باید مشخص شود که چرا نمی¬توانیم به سئوال فوق به راحتی پاسخ دهیم. مثال:

تکنولوژی های مختلفی برای ارایه سرویس زیرساخت وجود دارد که هر کدام کارآیی متفاوتی دارند. بر حسب نوع بارکاری این کارآیی متفاوت است و تا کنون محک یا مدل مناسبی برای نگاشت بارکاری به زیرساخت متناسب با آن ارایه نشده است.


سئوالات تحقیق

در فرآیند تحقیق چیزی مهم تر از طرح سئوالات صحیح نیست. طرح سئوالات صحیح می¬تواند به شناخت صحیح مساله کمک کند. سئوالات صحیح اغلب در خصوص چگونگی عملکرد دنیای واقعی هستند. مثال:

شاخص های ارزیابی کارآیی وب سرویس چیست و چگونه می¬توان آن ها اندازه گرفت؟
استفاده از فناوری مجازی سازی، چه سرباری را بر روی یک سیستم فیزیکی ایجاد میکند و چگونه اندازه گیری میشود؟

مدل مفهومی

رسم یک مدل مفهومی از موضوع بیشتر از چندین صفحه توضیحات ارزش دارد. در این مدل اجزای کلیدی و وابستگی بین آنها در موضوع مورد بررسی نشان داده می¬شود. معمولا یک مدل مفهومی ساده در ابتدا رسم میشود و به مرور تکمیل / اصلاح میشود. مثال:

مثالی از مدل مفهومی

ادبیات موضوع

در زمان طرح مساله، ما معمولا از یک تئوری شروع می¬کنیم و بعد از شناخت ابعاد مختلف مساله، باید بررسی کنیم که در ادبیات موضوع چه کارهایی انجام شده است و چه دانشی وجود دارد که می¬توانیم در تحقیقات خود از آن استفاده نماییم. مثال:

در [1] ارزیابی کارآیی تکنیک های مجازی سازی مختلف از طریق اجرای محک های HPC (پردازش های فوق سریع) انجام شده است. در محک های پردازنده عموما ESX حدود 10 درصد بهتر بوده است ولی در محک های حافظه، KVM حدود 2 درصد عملکرد بهتری داشته است. در نهایت یک مدل تحلیلی مبتنی بر AHP ارائه شده است که اگر مشخصه های یک بارکاری در مدل وارد شود، تکنیک مناسب مجازی سازی توسط آن مدل پیشنهاد خواهد شد. البته این مدل متناسب با بارهای کاری فوق سریع خواهد بود و لزوما برای کاربردهای عمومی مناسب نیست.
[1] Bakhshayeshi, Akbari, Javan, “Performance analysis of virtualized environments using HPC challenge benchmark suite and analytic hierarchy process,” IEEE conference on Intelligent Systems (ICIS), 2014.

رویکرد کلی (فرآیند تحقیق)

رویکرد کلی شما جهت انجام تحقیق و پاسخ به مساله چگونه خواهد بود. مثال:

مطالعه موردی: انتخاب یک بار کاری دلخواه (وب سرویس پایتون دلخواه با چهارچوب جانگو) 
شبیه سازی: اجرای محک در شرایط مختلف با پارامترهایی که محیط واقعی را شبیه سازی کند.
تحلیل ریاضی: بررسی رابطه بین کارآیی و مشخصه های برنامه 

داده های تحقیق

طرح جمع آوری داده شامل روش¬ها، ابزارها و منابعی است که می¬توان نتایج تحقیق را ثبت کرد. در این بخش باید مشخص شود که راهبرد نمونه گیری چگونه خواهد بود و داده ها چگونه و از چه منابعی بدست می آیند. مثال:

استفاده از ابزارهای مانیتورینگ نظیر Nagios برای اندازه گیری وضعیت استفاده از منابع در فواصل زمانی مشخص
بررسی لاگ های تولید شده توسط ابزار محک

خروجی تحقیق

در پایان انتظار می رود که فرمت خروجی تحقیق چه چیزی باشد. مثال:

چهارچوبی که بر اساس آن بتوان تکنیک مجازی سازی مناسب را برای بار کاری مورد نظر انتخاب کرد.