BI: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۶۵: خط ۶۵:
<big>معماری کلی هوشمندی کسب و کار</big><br />
<big>معماری کلی هوشمندی کسب و کار</big><br />


هوشمندی کسب و کار فقط یک پیاده‌سازی و بهره‌برداری از یک نرم‌افزار نیست، بلکه معماری صحیح و اصولی آن بر اساس معماری کسب و کار و سپس معماری فنی و نرم‌افزاری است. اگر معماری صحیح و اصولی برای کسب و کار وجود نداشته باشد، به هیچ عنوان نمی‌توان از نرم‌افزارهای مربوطه بهره‌برداری کرد. لذا هر سازمانی برای پیاده‌سازی و بهره‌برداری صحیح و اصولی از یک سامانه هوشمندی کسب و کار ابتدا نیازمند وجود یک معماری صحیح  و اصولی در کسب و کار خود است. شکل 3 تعامل این دو معماری و همچنین اجزای کلی هرکدام از این دو معماری را نشان می‌دهد.
هوشمندی کسب و کار فقط یک پیاده‌سازی و بهره‌برداری از یک نرم‌افزار نیست، بلکه معماری صحیح و اصولی آن بر اساس معماری کسب و کار و سپس معماری فنی و نرم‌افزاری است. اگر معماری صحیح و اصولی برای کسب و کار وجود نداشته باشد، به هیچ عنوان نمی‌توان از نرم‌افزارهای مربوطه بهره‌برداری کرد. لذا هر سازمانی برای پیاده‌سازی و بهره‌برداری صحیح و اصولی از یک سامانه هوشمندی کسب و کار ابتدا نیازمند وجود یک معماری صحیح  و اصولی در کسب و کار خود است. شکل 3 تعامل این دو معماری و همچنین اجزای کلی هرکدام از این دو معماری را نشان می‌دهد.<br />
<gallery>
پرونده:مثال.jpg|عنوان ۱
پرونده:مثال.jpg|عنوان ۲
</gallery><br />


== نتیجه گیری ==
== نتیجه گیری ==

نسخهٔ ‏۲۲ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۰:۵۲

محتویات

  1. چکیده
  2. مقدمه
  3. بررسی ادبیات موضوع
  4. بدنه تحقیق
  5. نتیجه گیری
  6. مراجع


چکیده

مقدمه

در دهه گذشته و با پیشرفت در رشد تکنولوژی و به تبع تولید و ایجاد حجم قابل توجهی از اطلاعات از بازارهای گوناگون، صاحبان صنایع با حجم بالایی از اطلاعات در زمینه کسب وکار مختص به خود و گاهاً اطلاعاتی تاثیرگذار و ناشی از عوامل بیرونی (مانند مشتریان) روبرو شده اند. هرچند تمامی اطلاعات حاصل از کذشته و حال بر عملکرد آینده سیستم ها تاثیرگذار نیست اما بخشی از آنها می تواند در ترسیم هرچه شفافتر آینده این کسب وکارها موثر باشد و ریسک تصمیم گیری را در سطوح مدیریتی کاهش دهد و در نهایت نقش مستقیم و سازنده در تعیین اهداف استراتژیک سازمان داشته باشد.

اما با توجه به رشد فزآینده اطلاعات در کسب وکارهای جدید ناشی از سیستم های درون سازمانی و تعاملات برون سازمانی، دیگر وجود یک فرد و حتی یک واحد نمی تواند پاسخگوی کامل نقش کنترلی و جمع آوری کننده اطلاعات در سازمان در دنیای امروز کسب وکار باشد و لذا به منظور کنترل و مدیریت دقیق تر اطلاعات حاصل بهتر است از ابزارهای نرم افزاری ساخت یافته و استاندارد که برمبنای تجارب عالی(Best Practices) پیاده سازی شده اند و پردازش و بهینه نمودن فرآیند جمع آوری و دسته بندی اطلاعات به فرآیند تصمیم سازی در سازمان های بزرگ و متوسط و حتی کوچک

بررسی ادبیات موضوع

متن عنوان

بدنه تحقیق

امروزه بانک‌ها و سازمان‌های بزرگ برای تداوم فعالیت‌های خود نیازمند بکارگیری پیشرفته‌ترین و برترین تکنولوژی‌ها و بهره‌گیری از سیستم‌های نرم‌افزاری کارآمد هستند. سامانه هوشمندی کسب و کار راه‌حلي است در اختیار مدیران به منظور نظارت و تحلیل دقیق وضعيت جاری سازمان‌ها که با کمک آن تصمیمات صحیح اتخاذ می‌شود. روشن است با به‌کارگیری این قابلیت می‌توان از سایر رقبای خود یک گام فراتر رفته و مشتریان بیشتری را به پشتوانه این تصمیمات جذب کرد. در نگاهی گسترده‌تر این سامانه عاملی موثر برای تحلیل هدفمند کسب وکار و تحلیل رقبای سازمان به منظور اخذ تصمیمات راهبردی است. در سال‌های اخیر هوشمندی کسب و کار به یکی از مفاهیم اساسی مدیریت تبدیل شده و در سازمان¬های پیشرو با فرهنگ سازمانی عجین شده است. استفاده روزافزون این سامانه سازمان را نسبت به اطلاعات محیط کسب وکار آگاه نموده و امکان تجزیه و تحلیل صحیح و به موقع داده‌ها و اطلاعات را فراهم‌‌ ‌‌‌‌می‌آورد. می‌توان نتایج حاصله را در قالب فرم‌ها و گزارش‌های مناسب ذخیره و درمواقع مقتضی به عنوان حق انتخاب برای تصمیم‌سازی بیشتر در دسترس مدیران قرار داد. ارائه سامانه هوشمندی کسب و کار این امکان را در اختیار سازمان‌ها و بانک‌ها قرار می‌دهد تا سازمان‌ها با بکارگیری اطلاعات موجود خود و محیط، درک بهتری از تقاضاها و نیازمندی‌های مشتریان برای مدیریت ارتباط با آنان فراهم گردانند و همواره بتوانند تغییرات مثبت یا منفی شاخص‌ها را پایش نمایند. مدیران با اتکا به سامانه هوشمندی کسب و کار قادرند نبض امور کسب و کار سازمان خود را همراه با اوضاع و احوال رقابت در دست گیرند و با بهره‌مندی از گزارش‌های بروز می‌توانند فرصت‌های بیشتری برای واکنش در برابر شرایط حاصل از تغییرات سریع بازار داشته و سازمان خود را در شرایط جاری رهبری کرده و به هدف نزدیک شوند.


در واقع با پیاده‌سازی سامانه هوشمندی کسب و کار سه فرآیند زیر نیز پیاده‌سازی می‌شوند: 1. ذخيره اطلاعات سامانه‌ها به شکل متمرکز و خلاصه در انباره داده 2. ارائه نمودارها و جداول تحليلي از سامانه‌ها 3. توليد دانش از اطلاعات سامانه‌ها

تعریف هوشمندی کسب و کار

هوشمندی کسب و کار مجموعه مهارت‌ها، فناوری‌ها و سامانه‌های کاربردی است که با تمرکز بر جمع‌آوری، ذخیره‌سازی و دسترسی کارآمد به منابع اطلاعاتی، سه نیاز اصلی نظارت، تحلیل و مدیریت را برآورده می‌سازند. در واقع اهداف اصلی در بهره‌برداری از سامانه هوشمندی کسب و کار از این قرارند: • نظارت: استفاده از شاخص‌های ارزیابی عملکرد • تحلیل: کاوش اطلاعات مرتبط در زمان مناسب از جنبه‌ها و ابعاد مختلف در سطوحی با جزئیات مختلف • مدیریت: ارتقاء کیفی تصمیمات، بهینه‌سازی عملکرد و هدایت سازمان در جهت صحیح سامانه هوشمندی کسب و کار در یک لایه بالاتر و کلان‌تر سعی در ارائه دیدی یکسان و واحد از تمامی سامانه‌های عملیاتی موجود و کسب و کار دارد. جدول زیر تفاوت سامانه هوشمندی کسب و کار با یک سامانه عملیاتی را نشان می‌دهد.

سامانه BI سامانه عملیاتی
پشتیبان تصمیم‌سازی خودکارسازی فرآیندها
طراحی به منظور اثربخشی طراحی جهت کارایی
ایجاد ساختار در کسب و کار وام گرفتن ساختار از کسب و کار
ایجاد درخواست‌های جدید پاسخگویی به درخواست‌ها
بهینه‌ شده جهت کاوش‌ بهینه‌ شده جهت امال تراکنش

معماری کلی هوشمندی کسب و کار

هوشمندی کسب و کار فقط یک پیاده‌سازی و بهره‌برداری از یک نرم‌افزار نیست، بلکه معماری صحیح و اصولی آن بر اساس معماری کسب و کار و سپس معماری فنی و نرم‌افزاری است. اگر معماری صحیح و اصولی برای کسب و کار وجود نداشته باشد، به هیچ عنوان نمی‌توان از نرم‌افزارهای مربوطه بهره‌برداری کرد. لذا هر سازمانی برای پیاده‌سازی و بهره‌برداری صحیح و اصولی از یک سامانه هوشمندی کسب و کار ابتدا نیازمند وجود یک معماری صحیح و اصولی در کسب و کار خود است. شکل 3 تعامل این دو معماری و همچنین اجزای کلی هرکدام از این دو معماری را نشان می‌دهد.


نتیجه گیری

مراجع