94131564:EC: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی «* موضوع: '''سیستم مدیریت فایلینگ مشاوران املاک کشور''' * تهیه کننده:جواد مظلومی...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
* موضوع: '''سیستم مدیریت فایلینگ مشاوران املاک کشور'''
* موضوع: '''سیستم مدیریت فایلینگ مشاوران املاک کشور '''


* تهیه کننده:جواد مظلومی رضاییه
* تهیه کننده:جواد مظلومی رضاییه
خط ۶: خط ۶:


== خلاصه اجرایی ==
== خلاصه اجرایی ==
خلاصه اجرايي طرح تجاري مشتمل بر يک تا سه صفحه از عصاره کل طرح مي باشد. در اين خلاصه بايستي همه عناصر طرح از جمله شرکت, محصولات، بازاريابي و فروش, توسعه, خروج و مالي و ... در آن پوشش داده شود اين خلاصه بايستي کاملاً مستقل از طرح تجاري باشد و ارجاع به قسمت هاي مختلف طرح، مجاز نيست.
پیشرفت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات و گسترش به‌کارگیری آن در جوامع شهری و زندگی روزمرۀ شهروندان، تحوّلات گسترده‌ای را در ابعاد مفهومی، اهمّیت راهبردی و تمرکز جغرافیایی خدمات شهری، در پی داشته است.
امروزه شهرها، به عنوان نقاط تجلّی شکل نوین زندگی در عصر ارتباطات و به سبب تمرکز خدمات و حجم بیشینۀ تعاملات اجتماعی و اقتصادی، در بالاترین سطح نیاز به بهره‌گیری از روش‌ها و فناوری‌های نوپیدای خدمات‌رسانی قرار دارند.
بهره‌گیری از قابلیت‌های بی‌شمار فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصۀ اصناف نیز، پیامدها و تحوّلات شگرفی را به دنبال داشته و توسعۀ آن در قالب خدمات الکترونیکی اصناف ، در تعاملات و تراکنش‌های میان شهروندان و واحدهای صنفی ، به عنوان راهکاری اثربخش و کارآمد در راستای نوآوری و توسعۀ تنوع، کیفیت، سرعت و اطمینان در خدمات‌رسانی به شهروندان به شمار می‌رود .
اما در میان تمامی انواع واحدهای صنفی ، شاید به جرات بتوان گفت امروزه بنگاه های  املاک ، از مهمترین واحدهای صنفی - بويژه در شهرهاي بزرگ- به شمار میروند ، زیرا که بخش اعظمی از شهروندان در ارتباط با خرید یا فروش ملک که جزو الزامات اولیه زندگی شهرنشینی محسوب میشوند ، به آنها مراجعه نموده و ملک مورد نیاز خود را از طریق این واحدهای صنفی جستجو و خریداری می نمایند .
حجم و دامنۀ گستردة موضوعات خرید یا رهن ملک و ناكارآمدي روش‌هاي سنّتی و دستي پيشين، در پاسخگویی به‌ نيازهای متنوع و فراوان شهروندان به هنگام یافتن ملک مورد نیازشان در سطح شهر ، استان و یا کشور، از دلايل عمدۀ لزوم استفاده از روشهای فناوری در الکترونیکی کردن فایلهای مشاوران املاک و در دسترس قرار دادن آن برای مردم در سطح کشور می باشد .
علی رغم تلاشهای فراوانی که در ایجاد سیستم های فایلینگ توسط شرکتهای نرم افزاری و تجاری انجام شده است ، هنوز موضوع جامعیت و تمرکز در الکترونیکی نمودن تمامی فایلهای موجود در این واحد های صنفی و لزوم بروز رسانی آن توسط آنها در سطح واحدهای صنفی کشور اتفاق نیافتاده و سیستمهای موجود نیز در وضعیت مطلوبی قرار ندارد .
پر واضح است که عملیات فایلینگ اطلاعات املاک و مستغلات که از طریق مردم به بنگاه های خرید و فروش ملک سپرده میشود یکی از جمله فعالیتهای کلیدی هر بنگاه املاک میباشد که در حال حاضر در اکثر موارد بصورت سنتی و دستی قابل انجام و در اقل موارد نیز تنها در سطح یک واحد صنفی فایلها بصورت الکترونیکی ثبت و بهره برداری می گردد .
بدین ترتیب امروزه مردم میبایست بمنظور آگاهی از اطلاعات مرتبط با خرید ، رهن یا اجاره خانه ، آپارتمان ، زمین  و ... ، به واحدهای صنفی مشاوران املاک واقع در آن منطقه یا محله مراجعه و با راهنمایی مشاوران از اطلاعات موجود آنها با خبر شده و پس از صرف زمان بسیار زیادی در صورت عدم موفقیت در یافتن ملک مورد نظر خود ، به سایر واحدهای صنفی مشاوران املاک مراجعه نمایند .
در این چالش هنگامی که فرد قصد خرید یا رهن ملکی را در محله ، منطقه ، استان یا شهرستانی دیگر با مسافت جغرافیایی بیشتر نسبت به محل زندگی خود را آنهم در حالی که آشنایی کمی نیز نسبت به آن منطقه دارد، داشته باشد ، معضل وی را چند برابر میکند . همچنین یکی دیگر از معضلات روش سنتی نیز این است که واحدهای صنفی مشاور املاک ، گاه برای جذب مشتری بیشتر و فروش یا رهن برخی از فایلهای سپرده شده ، اقدام به ثبت آگهی آن موارد از طریق روزنامه های کثیر الانتشار ، پخش تراکت و نصب آن در محل عبور مردم و یا ثبت اطلاعات آن در یکی از سایتهای فایلینگ ، میکنند و در نتیجه فروشنده را متحمل هزینه های بیشتر مینمایند .
 


== معرفی شرکت (تصویر شرکت) ==
== معرفی شرکت (تصویر شرکت) ==
خط ۱۷: خط ۲۶:


== چشم انداز ==
== چشم انداز ==
چشم انداز بايد ايده تان را طوري بيان كند كه داراي شور و هيجان باشد. چشم انداز بايد پر محتوا و آرماني باشد. بايد ذهن را تحريك كند و در عين حال از كار شما تصوير واضحي بدهد. اگر نتوانيد در چشم انداز عمق علاقه تان را منعكس كنيد، ديگران به راحتي مجذوب طرحتان نخواهند شد. بهتر است چشم انداز را در قالب يک جمله بصورت زير بيان کرد:
اتحادیه کشوری املاک و مستغلات قصد دارد تا با بهره برداری از سیستم فایلینگ مشاوران املاک کشور ،  یکی از فعالیتهای روزمره ، مهم و کلیدی فایلینگ ملک و مستغلات توسط واحدهای صنفی مشاوران املاک را با استفاده از فناوری اطلاعات مکانیزه نموده و امکان بهره برداری از خدمات ارائه شده این دسته از صنوف را از طریق درگاه فایلینگ املاک  (برند تجاری) برای تمامی مردم کشور فراهم آورد .
لذا بر اساس این طرح مشاوران املاک مجاز و دارای پروانه کسب الکترونیکی می توانند پس از ورود به سامانه ، اطلاعات کامل ملک مورد نظر را به منظور فروش ، رهن یا اجاره ثبت نموده و از طریق سامانه در دسترس تمامی مردم کشور قراردهند . مردم نیز می توانند از هر کجای کشور عزیزمان ایران ، با ورود به سامانه فایلینگ املاک ، به جستجو و مشاهده تمامی فایلهای موجود و به اشتراک گذاشته شده مشاوران املاک در سطح کشور پرداخته و از اطلاعات و قیمتهای موجود با خبر و در صورت تمایل به بازدید از یکی از فایلها ، با استفاده از امکانات موجود در سامانه درخواست خود را ثبت و پس از مراجعه به بنگاهی که این فایل را به اشتراک گذاشته است به محل مراجعه و در صورت نهایی شدن وضعیت آن فایل ، اطلاعات آن را از دسترس سایرین خارج نمایند .
بدین ترتیب با عنایت به انبوهی از اطلاعات املاک و مستغلات که از طریق بنگاه های رسمی و دارای پروانه کسب در سطح کشور به اشتراک گذاشته می شود ، پیش بینی می گردد تعداد بازدیدکنندگان به شدت افزایش یافته و در نتیجه فایلینگ املاک  بعنوان طرحی ملی در سطح شهر ، استان و کشور بتواند ظرف مدت یکسال به موفقیت چشمگیری دست یابد .


رشد يا تبديل (نام شركت) به يك (نوع يا تعريف تجارت) موفق (محلي، منطقه اي ، ملي، بين المللي) در مدت (زمان مورد نظر) كه به (تعريف مشتريان)، (توصيف كالا و خدمات) را ارائه كند.


== ماموریت ==
== ماموریت ==
شرح مأموريت بيان مي كند كه چرا اين كالا يا خدمات را توليد مي كنيم يا اصلا چرا اينكار را شروع كرده ايم. بهتر است مأموریت را در قالب يک جمله بصورت زير بيان کرد:
 
مأموريت (نام شركت) فراهم كردن (توصيف كالا وخدمات) براي مشتريان است. اين (توصيف كالا و خدمات) ميتواند (امتياز كالا و خدمات براي مشتري تشريح شود).
مأموريت اتحادیه کشوری املاک و مستغلات کشور ،  فراهم كردن امکان جستجوی ملک و مستغلات در میان انبوهی از فایلهای خرید / فروش ، اجاره / رهن و .... خانه ، ویلا ، تجاری ، اداری ،زمین و ....از طریق فناوری اطلاعات و بدون محدودیت زمانی و جغرافیایی براي مشتريان بوده و همچنین میکوشد تا از این طریق و با ایجاد ارتباط میان مشتریان و مشاوران املاک بازار خرید و فروش مسکن را رونق ببخشد .


== اهداف ==
== اهداف ==
اهداف را به شكل مقاصد ويژه و قابل اندازه گيري و دستيابي مي نويسيم. اين اهداف بصورت موردي بيان مي شود. دسته بندي اين اهداف بصورت زير است:
• گسترش فناوری و نوین سازی فعالیت های املاک
* اهداف فروش و بازاريابي
• فراهم نمودن امکان جستجو و مشاهده اینترنتی مردم از فایلهای املاک و مستغلات در سطح کشور و در نتیجه صرفه جویی در وقت و حوصله مردم
* اهداف مالي
• ایجاد بازار رقابتی میان فروشندگان ملک با امکان خبردار شدن از قیمتها و امکانات هر محله یا شهر و درنتیجه کاهش قیمتها و ارائه امکانات و تخفیفات بهتر به خریداران
* اهداف پرسنلي
• فراهم نمودن امکان سیاست‌گذاری وکنترل دقیق و سریع  دولت بر بازار ملک با توجه به مطالعه رفتار خرید مردم در سیستم
* اهداف توليد
• حمایت از واحدهای صنفی املاک دارای پروانه کسب و رونق بخشیدن به کسب و کار آنها
* اهداف تحقيق و توسعه
• ایجاد فرهنگ دریافت جواز کسب از اتحادیه ها با جلوگیری از فعالیت واحدهای بدون پروانه وعدم بهره مندی ازمزایای طرح
در هر دسته، بايد شاخص هاي سنجش آن هدف نيز بيان و بررسي شود.
• افزایش تعداد مشتری با از میان برداشتن محدودیتهای جغرافیایی و توان جذب و تبدیل مشتری بالقوه به بالفعل با آگاه سازی مشتری
• حمایت از مشاوران املاک در عرصه فعالیت اینترنتی در رقابت با شرکتهای بزرگ نرم افزاری دارای سیستم فایلینگ که مردم میتوانند املاک خود را در آن ثبت و مستقیما جذب مشتری نمایند
• فراهم نمودن امکان کشف قیمت ، مقایسه میان فایلها و جستجوی سریع و دقیق فایل مورد نیاز در میان تمامی واحدهای صنفی املاک کشور و امکان ثبت درخواست بازدید و خرید در تمامی زمانها (حتی خارج از ساعات کاری واحدهای صنفی)
• افزایش و رونق کسب و کار رسته های خدماتی با بهره مندی از امکانات جستجو ، جانمایی درنقشه و تبلیغات
• فراهم نمودن امکان به اشتراک گذاری و انتقال تجارب و مهارتهای مشاوران املاک در ارتباط با نحوه خرید و شناسایی خانه ، ویلا ، آپارتمان و ... مناسب ، به مردم
• فراهم نمودن امکان شناسایی واحدهای صنفی خوش انصاف و درستکار از واحدهای صنفی متخلف و بی انصاف بر اساس نظرات و امتیازات مردم به آنها و جلوگیری از فعالیت و عدم بهره مندی متخلفین اصناف از طرح
• کمک به کاهش ترافیک و ازدحام جمعیت جهت جستجو ملک در سطح شهر
و ......


== معرفی محصولات و خدمات ==
== معرفی محصولات و خدمات ==
محصولات و خدمات بايستي بدون در نظر گرفتن اين که مشتري با آن آشنا هست يا نه، توصيف شود. اين قسمت پاسخ به اين سوالات است:
* محصولات و خدمات دقيقاً چه هستند و چه نيستند؟
* چه کسي آنرا مي خرد و چرا؟
* ويژگي منحصر به فرد آن ها چيست؟
* مزاياي حاصل از خريد آن ها چيست؟
* چه کاربردهايي دارد؟
* محصول در کدام مرحله از عمر خود قرار دارد؟
* تمامي مراحل توليد از ابتداي تحقيقات تا توليد انبوه را بصورت يک برنامه زماني نشان دهيد.


== محصولات جایگزین ==
== محصولات جایگزین ==
در اين زير بخش مشخص مي نماييد که محصولات جايگزين محصول شما چه هستند و مزاياي رقابتي (قيمت، کيفيت، ...) محصول شما نسبت به آن ها چيست و بالعکس
 


== تحلیل صنعت مادر ==
== تحلیل صنعت مادر ==
در اين قسمت بايستي صنعت مادر محصول خود را شناسايي و آن را تحليل کنيد. به عنوان مثال صنعت مادر توليد بيسکويت مي تواند توليد مواد غذايي باشد.
 
* صنعتي که ما در آن کار مي کنيم, چگونه تعريف مي شود؟
* چگونه اين صنعت تقسيم بندي مي شود و چگونه هر بخش تعريف مي شود؟
* روندهاي جاري و توسعه مهم آن چيست؟
* بزرگترين و مهمترين بازيگردانان آن چه کساني هستند؟
* چه مسائلي را تجربه مي کند؟
* چه پديده هاي ملي و بين المللي آن را تحت تاثير قرار مي دهند؟
* پيش بيني رشد آن چقدر است؟
از آنجا که صنعت مورد نظر شما زيرمجموعه صنعت مادر است، با تحليل آن مي توان آينده صنعت مورد نظر شما را متصور شد.


== تحلیل صنعت خود ==
== تحلیل صنعت خود ==
در اين قسمت پس از آنکه جايگاه صنعت مادر مشخص گرديد، بايستي جايگاه صنعت خود را در صنعت مادر مشخص کرده و آينده صنعت خود را ترسيم نمائيد. همچنين در اين قسمت بايستي، محصول خود را از نظر تاريخچه تکنولوژي مورد بررسي قرار دهيد و اينکه محصول شما قبلاً با چه تکنولوژِي توليد مي شده، اکنون چه تکنولوژي آن را توليد مي کند و در آينده چگونه توليد خواهد شد و آيا تکنولوژي مورد استفاده شما در آينده نيز استفاده خواهد شد و يا احتمال منسوخ شدن آن وجود دارد.
 


== تحلیل بازار ==
== تحلیل بازار ==
در دو يا چند صفحه به سوالات زير پاسخ دهيد:
 
* تعريف بازار
* اندازه بازار و ميزان رشد
* اين شرکت پاسخگوي چه نيازهايي از بازار مي باشد؟
* نحوه تقيسم بندي بازار
* مشتريان هدف ما چه کساني هستند؟
(در اين قسمت مي توانيد مشتريان را طبقه بندي کنيد و آمار مربوط به هر طبقه را گزارش دهيد و اينکه شما چه سهمي از هر بخش از بازار را در نظر گرفته ايد که مي خواهيد پوشش دهيد)
* روندهاي مهم در بازار
* شرکت ما چه محصولات و خدماتي را عرضه مي کند؟ سبد فروش شما شامل چه محصولات ديگري است که به عنوان يک بافر جهت اطمينان از گردش پولي شرکت از آن ها استفاده مي کنيد.
* ميزان فروش جاري و محصولات فعلي شرکت چه هستند؟
* مرزهاي فعلي کسب و کار ما چيست؟
* تضمين فروش شما چيست؟ آيا تفاهمنامه، پيش قرارداد يا هرآنچه مشخص نمايد که محصول شما به فروش خواهد رسيد در اختيار داريد؟
* استراتژِ هاي معرفي، بازاريابي، فروش، قيمت گذاري و تبليغات شما چيست؟ به عنوان مثال براي بازاريابي چه استراتژِ ي هايي را مدنظر قرار مي دهيد؟ بازاريابي از طريق مصاحبه حضوري؟ روابط قوي در بازار مربوطه؟ ....


== تحلیل رقبا ==
== تحلیل رقبا ==
در يک يا دو صفحه, بايستي موقعيت محصول يا خدمت در بازار تشريح شود. اين  که رقباي اصلي (بالفعل) شرکت چه کساني هستند؟ و محصولات آن ها چيست؟ چرا و چگونه محصولات و خدمات شرکت آن ها از رقبا متمايز مي شود؟ رقباي بالقوه شما چه کساني هستند؟ چه چالش ها و انگيزاننده هايي جهت ورود رقباي بالقوه به بازار شما وجود دارد.


در اين قسمت بايستي يک تحليل SWOT از شرکت خود و رقبا ترسيم کنيد. اين تحليل شامل نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهديدهاي پيش روي شما و نيز رقبايتان است. (به عنوان مثال يکي از فرصت هاي شما مي تواند تحريم واردات کالايي باشد که شما قصد توليد آن را داريد و نقطه ضعف شما نداشتن پول زياد، نقطه قوت شما، داشتن پرسنلي با توان علمي بالا و ... است) اين تحليل را بصورت جدول تهيه کنيد تا امکان تحليل آن ها وجود داشته باشد. با مقايسه نقاط ضعف و قوت و فرصت و تهديد خود و رقبا، استراتژِهاي شرکت خود را در زمينه هاي مختلف براي جلوگيري از ورود رقباي بيشتر و نيز حفظ مزاياي رقابتي خود استخراج کنيد.


== تدوین استراتژی ==
== تدوین استراتژی ==
استراتژي ها جواب اين سؤال هستند كه چه عواملي در طول زمان سبب موفقيت اين فعاليت خواهند شد. براي اين منظور، ابتدا بايد نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهديدهاي خود و رقبا را تعيين کنيد سپس به کمک آن، استراتژي هاي خود را در مورد مسائل ذيل تهيه نمائيد:
 
* قيمت گذاري
* مشتريان
* رقبا
* بازاريابي
* بازار هدف
* توزيع
* تکنولوژي
* تبليغات
* ماليات
* قوانين محلي و دولتي
* شرايط اقتصادي


== مراحل توسعه محصولات ==
== مراحل توسعه محصولات ==
در اين قسمت مشخص مي کنيد که آيا در ادامه فعاليت خود توسعه اي را در برنامه داريد. اين توسعه ها شامل چه مواردي مي شود آيا محصول ديگري را نيز مي خواهيد در آينده توليد کنيد و يا خدمات ديگري را عرضه نمائيد؟ نحوه توسعه و گسترش آتي خود را بصورت برنامه زماني بلند مدت نشان دهيد.
 


== تحلیل مالی ==
== تحلیل مالی ==
اگر طرح تجاري شما را به يک کيک تشبيه کنيم قسمت اطلاعات مالي آن بايستي همانند خامة روي آن باشد!!!


شما يک ايده تجاري خوب را طرح ريزي کرده ايد، اثبات کرديد که يک نياز واقعي در بازار وجود دارد، نشان داديد که چگونه ايده ها را اجرا مي کنيد، بيان کرديد که تيم شما آماده است که ريسک ها را مديريت کند و اکنون شما نشان خواهيد داد که هر کدامتان قرار است چه مقدار پول توليد کند.


توجه داشته باشيد، چنانچه ايده شما چندان غني نباشد، يا يک بازار خوب براي ايده شما وجود ندارد، يا از نظر اجرائي ضعيف هستيد، يا تيم مديريتي شما با کفايت نيست، طرح مالي شما محکوم به شکست خواهد شد. اگر شما تا اينجاي کار خواننده طرح را متقاعد نکرده باشيد مطمئناً با اطلاعات مالي که در ادامه خواهيد آورد نيز متقاعد نخواهد شد.
با اين وجود، بسيار مهم است که اطلاعات مالي شما قوي و خوش ساختار باشد. اگر شما نتوانيد نشان دهيد که ايده شما مي تواند پول(زيادي) نصيبتان کند، خواننده بلافاصله علاقة خود را از دست خواهد داد. به منظور تدوين قسمت مالي طرح خود، قوياً توصيه مي کنم که با استفاده از برنامه توسعه و فعاليت خود، يک جدول زماني از فعاليت ها و توسعه هاي آتي خود ترسيم کنيد.


از روي جدول زماني فعاليت هاي آتي، شما مي توانيد نمودار جريان نقدي (Cash Flow) و صورت-هاي مالي (نظير صورت حساب سود و زيان و ترازنامه)  را حداقل براي 3 سال آتي (و گاهي تا 5سال) تدوين کنيد.
== تحلیل ریسک ==
 
با يک حساب سرانگشتي، حسابهاي مالي شما بايستي تا نقطه اي از آينده ادامه داشته باشد که در آن نقطه، تجارت شما به يک تعادل نسبي در انجام امور خود دست يافته باشد.در سال اول، صورت هاي مالي فعاليت ها، هزينه ها و در آمدها بايستي ماه به ماه باشد، چرا که جريان هاي نقدي در گام هاي اولية هر شروعي بحراني و حياتي است. در سال هاي دوم و سوم صورتهاي مالي بايستي به چهار قسمت در سال تقسيم شود، و در سال هاي چهارم و پنجم بصورت ساليانه بيان شود.
 
صورتهاي مالي خود را در 3 حالت، "محتمل ترين حالت"، "خوش بينانه ترين حالت" و "بدبينانه ترين حالت" تنظيم نمائيد. چرا که اين امکان را به شما و خواننده مي دهد تا حد بالا و پائين ريسک طرح خود و نيز ريسک پذيري و ريسک گريزي شما را کشف نمايد. مطمئن شويد که هزينه ها و درآمدهاي قسمت مالي با ساير قسمت هاي طرح تجاريتان همخواني و تناسب داشته باشد. براي مثال اگر شما گفته ايد که 3 شعبه در سال دوم راه اندازي مي کنيد ولي صورت هاي مالي نشان مي دهد که 5 شعبه، خواننده به سرعت تجانس و تطابق طرح تان را زير سوال خواهد برد.
 
خلاصه مالي طرح شما بايستي شرح و توضيحي بر صورتهاي مالي تان باشد، صورت هاي مالي اصلي را در ادامه ضميمه  کنيد.
 
زمان و حجم سرمايه گذاري لازم جهت اجراي طرحتان را شرح دهيد. سپس نشان دهيد که اين يک سرمايه گذاري خوب است و اين کار را با اثبات مطلوب بودن منفعت  ها، دارائي ها، نرخ بازگشت سرمايه، ... ، انجام دهيد.
 
در ادامه مشخص نمائيد که سرمايه لازم را چگونه تأمين خواهيد کرد. براي مثال چه مقدار از آن را خود و شرکايتان پرداخت خواهند کرد و چه مقدار از آن را از طريق گرفتن تسهيلات از بانک يا مرکز رشد تامين خواهيد نمود.
 
اگر بخواهيد قسمت تحليل مالي طرح تجاري خود را با جزئيات بيشتري تشريح کنيد در واقع خروجي آن يک طرح توجيهي خواهد بود.


== تحلیل ریسک ==
در اين قسمت بايستي شاخص هايي که در طرح شما به عنوان ريسک مطرح مي شوند ليست کرده و ميزان اثر گذاري هر يک در طرح خود را آناليز حساسيت کنيد.


== طرح فنی ==
== طرح فنی ==
طرح فنی بیانگر اکوسیستم طرح کسب و کار شما می باشد که در آن کلیه اجزا و سیستم های فنی (مبتنی بر تجارت الکترونیک) در ارتباط با مشتری، تامین کنندگان و سایر موجودیت های محیطی توصیف شده و چگونگی ارتباط بین آنها مشخص می شود. بنابراین یک شمای تصویری از بعد فنی برای طرح کسب و کار در این قسمت ارایه دهید.

نسخهٔ ‏۹ اکتبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۴:۰۹

  • موضوع: سیستم مدیریت فایلینگ مشاوران املاک کشور
  • تهیه کننده:جواد مظلومی رضاییه


خلاصه اجرایی

پیشرفت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات و گسترش به‌کارگیری آن در جوامع شهری و زندگی روزمرۀ شهروندان، تحوّلات گسترده‌ای را در ابعاد مفهومی، اهمّیت راهبردی و تمرکز جغرافیایی خدمات شهری، در پی داشته است. امروزه شهرها، به عنوان نقاط تجلّی شکل نوین زندگی در عصر ارتباطات و به سبب تمرکز خدمات و حجم بیشینۀ تعاملات اجتماعی و اقتصادی، در بالاترین سطح نیاز به بهره‌گیری از روش‌ها و فناوری‌های نوپیدای خدمات‌رسانی قرار دارند. بهره‌گیری از قابلیت‌های بی‌شمار فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصۀ اصناف نیز، پیامدها و تحوّلات شگرفی را به دنبال داشته و توسعۀ آن در قالب خدمات الکترونیکی اصناف ، در تعاملات و تراکنش‌های میان شهروندان و واحدهای صنفی ، به عنوان راهکاری اثربخش و کارآمد در راستای نوآوری و توسعۀ تنوع، کیفیت، سرعت و اطمینان در خدمات‌رسانی به شهروندان به شمار می‌رود . اما در میان تمامی انواع واحدهای صنفی ، شاید به جرات بتوان گفت امروزه بنگاه های املاک ، از مهمترین واحدهای صنفی - بويژه در شهرهاي بزرگ- به شمار میروند ، زیرا که بخش اعظمی از شهروندان در ارتباط با خرید یا فروش ملک که جزو الزامات اولیه زندگی شهرنشینی محسوب میشوند ، به آنها مراجعه نموده و ملک مورد نیاز خود را از طریق این واحدهای صنفی جستجو و خریداری می نمایند . حجم و دامنۀ گستردة موضوعات خرید یا رهن ملک و ناكارآمدي روش‌هاي سنّتی و دستي پيشين، در پاسخگویی به‌ نيازهای متنوع و فراوان شهروندان به هنگام یافتن ملک مورد نیازشان در سطح شهر ، استان و یا کشور، از دلايل عمدۀ لزوم استفاده از روشهای فناوری در الکترونیکی کردن فایلهای مشاوران املاک و در دسترس قرار دادن آن برای مردم در سطح کشور می باشد . علی رغم تلاشهای فراوانی که در ایجاد سیستم های فایلینگ توسط شرکتهای نرم افزاری و تجاری انجام شده است ، هنوز موضوع جامعیت و تمرکز در الکترونیکی نمودن تمامی فایلهای موجود در این واحد های صنفی و لزوم بروز رسانی آن توسط آنها در سطح واحدهای صنفی کشور اتفاق نیافتاده و سیستمهای موجود نیز در وضعیت مطلوبی قرار ندارد . پر واضح است که عملیات فایلینگ اطلاعات املاک و مستغلات که از طریق مردم به بنگاه های خرید و فروش ملک سپرده میشود یکی از جمله فعالیتهای کلیدی هر بنگاه املاک میباشد که در حال حاضر در اکثر موارد بصورت سنتی و دستی قابل انجام و در اقل موارد نیز تنها در سطح یک واحد صنفی فایلها بصورت الکترونیکی ثبت و بهره برداری می گردد . بدین ترتیب امروزه مردم میبایست بمنظور آگاهی از اطلاعات مرتبط با خرید ، رهن یا اجاره خانه ، آپارتمان ، زمین و ... ، به واحدهای صنفی مشاوران املاک واقع در آن منطقه یا محله مراجعه و با راهنمایی مشاوران از اطلاعات موجود آنها با خبر شده و پس از صرف زمان بسیار زیادی در صورت عدم موفقیت در یافتن ملک مورد نظر خود ، به سایر واحدهای صنفی مشاوران املاک مراجعه نمایند . در این چالش هنگامی که فرد قصد خرید یا رهن ملکی را در محله ، منطقه ، استان یا شهرستانی دیگر با مسافت جغرافیایی بیشتر نسبت به محل زندگی خود را آنهم در حالی که آشنایی کمی نیز نسبت به آن منطقه دارد، داشته باشد ، معضل وی را چند برابر میکند . همچنین یکی دیگر از معضلات روش سنتی نیز این است که واحدهای صنفی مشاور املاک ، گاه برای جذب مشتری بیشتر و فروش یا رهن برخی از فایلهای سپرده شده ، اقدام به ثبت آگهی آن موارد از طریق روزنامه های کثیر الانتشار ، پخش تراکت و نصب آن در محل عبور مردم و یا ثبت اطلاعات آن در یکی از سایتهای فایلینگ ، میکنند و در نتیجه فروشنده را متحمل هزینه های بیشتر مینمایند .


معرفی شرکت (تصویر شرکت)

در اين قسمت شما به سوالات زير پاسخ مي دهيد: (يک يا دو صفحه)

  • نام شرکت شما چيست؟
  • آيا شرکت در حال حاضر وجود دارد يا در آينده تشکيل خواهد شد؟
  • محل آن در کجاست؟
  • شرکت چگونه ثبت شده و سهامداران اصلي آن چه کساني هستند؟
  • بيان تاريخچه و فعاليتهاي جاري شرکت (اگر شرکت شما هنوز تشکيل نشده است, نيازي به نوشتن اين قسمت نداريد.)

چشم انداز

اتحادیه کشوری املاک و مستغلات قصد دارد تا با بهره برداری از سیستم فایلینگ مشاوران املاک کشور ، یکی از فعالیتهای روزمره ، مهم و کلیدی فایلینگ ملک و مستغلات توسط واحدهای صنفی مشاوران املاک را با استفاده از فناوری اطلاعات مکانیزه نموده و امکان بهره برداری از خدمات ارائه شده این دسته از صنوف را از طریق درگاه فایلینگ املاک (برند تجاری) برای تمامی مردم کشور فراهم آورد . لذا بر اساس این طرح مشاوران املاک مجاز و دارای پروانه کسب الکترونیکی می توانند پس از ورود به سامانه ، اطلاعات کامل ملک مورد نظر را به منظور فروش ، رهن یا اجاره ثبت نموده و از طریق سامانه در دسترس تمامی مردم کشور قراردهند . مردم نیز می توانند از هر کجای کشور عزیزمان ایران ، با ورود به سامانه فایلینگ املاک ، به جستجو و مشاهده تمامی فایلهای موجود و به اشتراک گذاشته شده مشاوران املاک در سطح کشور پرداخته و از اطلاعات و قیمتهای موجود با خبر و در صورت تمایل به بازدید از یکی از فایلها ، با استفاده از امکانات موجود در سامانه درخواست خود را ثبت و پس از مراجعه به بنگاهی که این فایل را به اشتراک گذاشته است به محل مراجعه و در صورت نهایی شدن وضعیت آن فایل ، اطلاعات آن را از دسترس سایرین خارج نمایند . بدین ترتیب با عنایت به انبوهی از اطلاعات املاک و مستغلات که از طریق بنگاه های رسمی و دارای پروانه کسب در سطح کشور به اشتراک گذاشته می شود ، پیش بینی می گردد تعداد بازدیدکنندگان به شدت افزایش یافته و در نتیجه فایلینگ املاک بعنوان طرحی ملی در سطح شهر ، استان و کشور بتواند ظرف مدت یکسال به موفقیت چشمگیری دست یابد .


ماموریت

مأموريت اتحادیه کشوری املاک و مستغلات کشور ، فراهم كردن امکان جستجوی ملک و مستغلات در میان انبوهی از فایلهای خرید / فروش ، اجاره / رهن و .... خانه ، ویلا ، تجاری ، اداری ،زمین و ....از طریق فناوری اطلاعات و بدون محدودیت زمانی و جغرافیایی براي مشتريان بوده و همچنین میکوشد تا از این طریق و با ایجاد ارتباط میان مشتریان و مشاوران املاک بازار خرید و فروش مسکن را رونق ببخشد .

اهداف

• گسترش فناوری و نوین سازی فعالیت های املاک • فراهم نمودن امکان جستجو و مشاهده اینترنتی مردم از فایلهای املاک و مستغلات در سطح کشور و در نتیجه صرفه جویی در وقت و حوصله مردم • ایجاد بازار رقابتی میان فروشندگان ملک با امکان خبردار شدن از قیمتها و امکانات هر محله یا شهر و درنتیجه کاهش قیمتها و ارائه امکانات و تخفیفات بهتر به خریداران • فراهم نمودن امکان سیاست‌گذاری وکنترل دقیق و سریع دولت بر بازار ملک با توجه به مطالعه رفتار خرید مردم در سیستم • حمایت از واحدهای صنفی املاک دارای پروانه کسب و رونق بخشیدن به کسب و کار آنها • ایجاد فرهنگ دریافت جواز کسب از اتحادیه ها با جلوگیری از فعالیت واحدهای بدون پروانه وعدم بهره مندی ازمزایای طرح • افزایش تعداد مشتری با از میان برداشتن محدودیتهای جغرافیایی و توان جذب و تبدیل مشتری بالقوه به بالفعل با آگاه سازی مشتری • حمایت از مشاوران املاک در عرصه فعالیت اینترنتی در رقابت با شرکتهای بزرگ نرم افزاری دارای سیستم فایلینگ که مردم میتوانند املاک خود را در آن ثبت و مستقیما جذب مشتری نمایند • فراهم نمودن امکان کشف قیمت ، مقایسه میان فایلها و جستجوی سریع و دقیق فایل مورد نیاز در میان تمامی واحدهای صنفی املاک کشور و امکان ثبت درخواست بازدید و خرید در تمامی زمانها (حتی خارج از ساعات کاری واحدهای صنفی) • افزایش و رونق کسب و کار رسته های خدماتی با بهره مندی از امکانات جستجو ، جانمایی درنقشه و تبلیغات • فراهم نمودن امکان به اشتراک گذاری و انتقال تجارب و مهارتهای مشاوران املاک در ارتباط با نحوه خرید و شناسایی خانه ، ویلا ، آپارتمان و ... مناسب ، به مردم • فراهم نمودن امکان شناسایی واحدهای صنفی خوش انصاف و درستکار از واحدهای صنفی متخلف و بی انصاف بر اساس نظرات و امتیازات مردم به آنها و جلوگیری از فعالیت و عدم بهره مندی متخلفین اصناف از طرح • کمک به کاهش ترافیک و ازدحام جمعیت جهت جستجو ملک در سطح شهر • و ......

معرفی محصولات و خدمات

محصولات جایگزین

تحلیل صنعت مادر

تحلیل صنعت خود

تحلیل بازار

تحلیل رقبا

تدوین استراتژی

مراحل توسعه محصولات

تحلیل مالی

تحلیل ریسک

طرح فنی