گزارش سومین رویداد بزرگ سالیانه جامعه آزاد رایانش ابری ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۳۰: خط ۲۳۰:
<gallery>
<gallery>
پرونده:Occc70_dailyvisit.jpg|آمار روزانه آخرین هفته بازدید از سایت رویداد
پرونده:Occc70_dailyvisit.jpg|آمار روزانه آخرین هفته بازدید از سایت رویداد
 
پرونده:occc70_Live_visit.jpg|آمار مراجعه به صفحه پخش زنده
</gallery>
</gallery>


== پشت صحنه رویداد ==
== پشت صحنه رویداد ==

نسخهٔ ‏۱۶ دسامبر ۲۰۱۶، ساعت ۱۴:۴۴

پوستر شماره 1 رویداد
پوستر شماره 2 رویداد
اینفوگرافیک رایانش ابری (معرفی 100 خدمت داخلی)
اینفوگرافیک رایانش ابری (تحلیل کلان اقتصادی)
بوم کسب و کار ناب خدمات عمومی رایانش ابری
بوم کسب و کار ناب خدمات خصوصی رایانش ابری
لوگوی رویداد
حامیان رویداد

جامعه آزاد رایانش ابری ایران (OCCC) یک شتاب دهنده در حوزه زیست بوم رایانش ابری است که جامعه را از جنبه های مختلف فنی، علمی، مدیریتی، کسب و کار و فرهنگی برای پذیرش و توسعه فناوری آماده می کند. بیش از هزار نفر از متخصصین و محققین فعال در حوزه رایانش ابری و فناوری های مرتبط با آن و چندین گروه کاربری در سطح کشور در این تشکل حضور دارند و هر یک اهداف مختلفی از قبیل شبکه سازی، فرهنگ سازی، رصد فناوری، استانداردسازی و بهبود فضای کسب و کار را در این جامعه دنبال می کنند. شناسایی و تلاش برای رفع مشکلات پیش روی صنعت بر اساس ظرفیت های موجود در جامعه و کاهش فاصله صنعت، دولت، دانشگاه و جامعه کاربری از دیگر اهدافی است که در جامعه آزاد رایانش ابری ایران با حضور ذینفعان پیگیری می شود.

جامعه آزاد رایانش ابری ایران به صورت مستمر و دو هفته یکبار رویدادهایی را برگزار می کند که در قالب جلسات فنی، مدیریتی و یا کسب و کار به تبادل دانش و انتقال تجربیات موفق در خصوص مسائل روز این فناوری در ایران و جهان پرداخته می شود. در سالروز راه اندازی این جامعه هر ساله رویداد ویژه ای برگزار می شود تا ضمن مرور فعالیت های انجام شده در سال گذشته و شناسایی بهتر ظرفیت ها و امکانات، امکان برنامه ریزی بهتر برای فعالیت جامعه در سال پیش رو فراهم گردد.

رویداد امسال، بزرگترین گردهمایی برنامه ریزی شده از ابتدای فعالیت جامعه آزاد رایانش ابری ایران بوده است که با حضور حدود 300 نفر از متخصصین، اساتید و صاحب نظران در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۹۵ در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات) برگزار گردید. هدف اصلی که در رویداد امسال پیگیری شد انتقال تجربیات موفق مجموعه های صنعتی و علمی دانش بنیان و پیشرو بود که مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت. همچنین در پنل مدیریتی رویداد که با حضور نمایندگانی از دولت، صنعت، دانشگاه و کارشناسان توسعه کسب و کار برگزار گردید، وضعیت موجود و چالش های پیش رو در توسعه رایانش ابری در کسب و کارهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و راهکارهای مختلفی برای آنها مطرح شد.

برنامه های رویداد امسال جامعه آزاد رایانش ابری ایران

سیاست گذاری های کلان در حوزه رایانش ابری - محمد خوانساری
پرونده:Occc70 key 02.JPG
تجربیات صنعتی ارائه خدمات ابری خصوصی سازگار با سیاست های امنیتی سازمان ها - محمداحسان حمیدیا
تجربیات علمی و پژوهشی و ارتباط با صنعت در حوزه رایانش ابری - علیرضا هاشمی گلپایگانی
شاخص های رقابتی رایانش ابری در 2016 - امید محبوبی
افتتاحیه رویداد
افتتاحیه رویداد
افتتاحیه رویداد
افتتاحیه رویداد
میزگرد مدیران کسب و کارهای ابری
میزگرد مدیران کسب و کارهای ابری
میزگرد مدیران کسب و کارهای ابری
میزگرد مدیران کسب و کارهای ابری
میزگرد مدیران کسب و کارهای ابری
ارائه های فنی
ارائه های فنی
کارگاه مطالعه موردی کسب و کار
کارگاه ایده پردازی کسب و کار
کارگاه ایده پردازی کسب و کار
پخش زنده رویداد
نمایشگاه تصویری - راهروهای جنبی سالن اصلی
اطاق کنترل
اطاق کنترل
کیک رویداد
عکس یادگاری با کیک رویداد
عکس یادگاری با کیک رویداد
عکس یادگاری با کیک رویداد
برنامه قرعه کشی بازدید از مرکز ابررایانه ملی

یکی از فعالیت های شاخص در رویداد امسال، معرفی بیش از ۱۰۰ خدمت ابری بود که در طی سه سال گذشته در کارگروه تاکسونومی و استانداردسازی جامعه رایانش ابری شناسایی، دسته بندی و ارزیابی شده بودند. همچنین نظام اولیه پیشنهادی برای ارزیابی خدمات ابری ارائه گردید و بازخوردهای لازم جهت تکمیل آن از جامعه کاربری دریافت شد. از دیگر فعالیت های شاخص در این رویداد، رونمایی از بوم کسب و کار کلان خدمات ابری در دو حوزه خدمات خصوصی و عمومی بود که در کارگروه کسب و کار جامعه آزاد رایانش ابری ایران تهیه شده بود که برای اهداف آموزشی و فرهنگ سازی در حوزه توسعه کسب و کارهای دانش بنیان مبتنی بر رایانش ابری قابل استفاده است. رونمایی از بوم پژوهش و درگاه ارایه خدمات پژوهشی به دانشجویان از اقدامات دیگری بود که در این رویداد انجام پذیرفت تا امکان بهره برداری بیشتر از ظرفیت های دانشگاهی در سطح کشور برای رفع نیازهای آتی صنایع دانش بنیان فراهم شود. سرفصل کلی برنامه های رویداد امسال به شرح زیر بوده است:

  • سخنرانی های کلیدی در سطوح سیاست گذاری، صنعتی و علمی
  • ارایه ها و کارگاه های فنی پیرامون موضوعات به روز رایج رایانش ابری در ایران و جهان
  • پنل ویژه کسب و کار با حضوران مدیران، کارشناسان و صاحبان خدمات ابری
  • کارگاه مطالعه موردی رایانش ابری در کسب و کار
  • کارگاه جنبی ایده پردازی و شبکه سازی
  • رونمایی از اینفوگرافی کلان رایانش ابری و معرفی بیش از 100 خدمت ابری در سطح کشور
  • رونمایی از بوم کسب و کار (ابر خصوصی و ابر عمومی)
  • رونمایی از بوم پژوهش و درگاه خدمات تحقیق و توسعه
  • قرعه کشی جهت بازدید از مرکز ابررایانه ملی

سخنرانی های کلیدی رویداد

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات): مرتضی جوان، دبیر سومین گردهمایی بزرگ سالیانه جامعه آزاد رایانش ابری ایران، در آغاز این مراسم، تفاوت این رویداد را نسبت به دوره‌های پیشین تمرکز آن بر ارائه تجربیات موفق حوزه رایانش ابری دانست و گفت: اکنون که ۸ سال از ورود رایانش ابری به کشور می‌گذرد تمرکز را بر مطالعات موردی و تجربیات موفق قرار دادیم تا ببینیم تاکنون چقدر موفقیت حاصل شده‌است و چه اندازه جای کار باقی است.

توصیه‌گری به تصمیم‌سازان کشور

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات): دکتر محمد خوانساری، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به‌عنوان سخنران کلیدی در رویداد گردهمایی بزرگ سالیانه جامعه آزاد رایانش ابری ایران درباره سیاستگزاری‌های کلان این حوزه چنین گفت: جامعه آزاد رایانش ابری تقربیا از تابستان ۹۳ کار جدی را شروع کرد و ما نیز از همان آغاز تلاش کردیم که آن را به‌عنوان یکی از حوزه‌های مهم مورد‌نیاز کشور تحت حمایت قرار دهیم و در این مسیر جلسات متعددی با گردانندگان داشته‌ایم. ما از این جامعه انتظار پایش، توسعه و‌ آموزش فناوری رایانش ابری و نیز توصیه‌گری به دولت را داریم.

وی اظهار داشت: وزارت ارتباطات به شکل سنتی و بنابر قانون تصویب‌شده در اوایل دهه ۸۰ موظف به دنبال‌کردن حوزه ارتباطات است. برای تحقق رشد بازار فناوری ارتباطات در کشور و توسعه فناوری‌های نوظهور همچون بیگ‌دیتا، اینترنت اشیا و ۵G باید رایانش ابری را رونق بخشیم چراکه همه این فناوری‌های نوین بر بستر توسعه فناوری رایانش ابری شکل می‌گیرد. ما باید مرزهای فضای مجازی کشورمان را که شامل داده‌های مردم است حفظ کرده و ایمن نگه داریم و از همین رو یکی از مهم‌ترین فناوری‌های کلیدی که در برنامه ششم آمده‌است همین حوزه رایانش ابری است. نقش حوزه رایانش ابری در حوزه فناوری اطلاعات حیاتی است.

خوانساری ادامه داد: ما اکنون در حوزه رگولاتوری و قوانین از فناوری عقب هستیم و نقاط ضعفی داریم داده‌های مردم اکنون در فضای ابری خارج از ایران قرار دارند و در صورت بروز یک رخداد باید ببینیم طبق قوانین کجا قابل رسیدگی هستند. هرچند در کشور قوانین مرتبطی داریم اما خیلی از مسائل شفاف نیست و خیلی حوزه‌ها نیز نوظهورند. جامعه آزاد رایانش ابری می‌تواند تشخیص نیاز کرده و نظام تصمیم‌سازی کشور را مطلع کند که چه اولویت‌هایی در این زمینه وجود دارند.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به اهمیت منابع انسانی و نقش جامعه کاربری در این حوزه اشاره کرد و گفت: افرادی زیادی در خیلی از نقاط کشور در حوزه اپن سورس فعال هستند اما هنوز نقش جامعه کاربری از نظر قانونی مشخص نیست و به حد کافی جدی گرفته نشده‌است. امیدواریم که با برگزاری نشست‌های تخصصی مفید، پایه کار در این مورد نیز استحکام یابد. در دانشگاه‌ها نیز حرکات خوبی شکل گرفته‌است. در خیلی از شهرهای کشور گروه‌های کاربری کوچکی شکل گرفته‌است که اتصال آنها به جامعه رایانش ابری باعث هم‌افزایی و پوشش‌دهی جغرافیایی در این زمینه خواهدشد.

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: نشست‌های این‌چنینی فرصت مناسبی برای جمع‌بندی چالش‌ها و مشکلات این حوزه است تا با ارائه آنها به مسئولان و تصمیم‌سازان بتوانیم با ابزاری که در اختیار داریم در زمینه‌های مختلف اعم ‌ازحقوقی و تشویق سرمایه‌گذاری در حوزه رایانش ابری گام‌های مثبتی برداریم.

جامعه آزاد رایانش ابری ایران به مثابه یک تشکل صنفی

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات): مهندس محمداحسان حمیدیا، رئیس هیئت‌مدیره شرکت صنایع الکترونیک زعیم، نیز از تجربیات صنعتی ارائه خدمات ابری خصوصی سازگار با سیاست‌های امنیتی سازمانی، چنین گفت: اکنون رویکرد جهانی به سمت بیگ‌دیتا و اینترنت اشیا است. پیش‌بینی‌هایی مبنی‌بر این وجود دارد که تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰میلیارد شیء با اینترنت به هم متصل می‌شوند. شرکت‌های بزرگ جهان، مدیریت نوین را بر بستر بیگ‌دیتا می‌دانند که بر پایه رایانش ابری قابل تحقق است. با این اوصاف مقوله رایانش ابری باید به‌عنوان یک موضوع استراتژیک و در سطح ملی مطرح شود.

وی افزود: آمریکایی‌ها در سال ۲۰۱۳، پروژه faster را برای شتابدهی به فرایند مدیریت علوم آغاز کردند که با سرمایه‌گذاری‌های کلان همراه بوده و طی چهارسال گذشته موضوع رایانش ابری را در صدر آن قرار داده‌اند و برمبنای آن اسباب توسعه کلان در زیرساخت‌های مختلف کشور را فراهم کردند. این امر حاصل تلاش و تعامل میان صنعت، مدیریت، دولت و دانشمندان است که متاسفانه در کشور ما چنین برنامه‌ریزی وجود ندارد. جامعه آزاد رایانش ابری ایران باید به سمتی برود که تبدیل به یک تشکل مردم‌نهاد و صنفی شود و نیازهای جامعه را در سطح کلان از سیاستگزاران مطالبه کند.

حمیدیا ادامه داد: کشورهای موفق همگی در پی مدیریت بازار خود هستند، اما ما در کشورمان چنین برنامه‌ای نداریم. در ایران محصولات ملی مورد استقبال نیستند و تا زمانی‌که مدیریت بازار خودمان را به‌دست نگیریم اتفاقی که برای بخش‌های دیگر افتاده در مورد صنایع نوپای فناوری نیز روی‌می‌دهد. مشارکت متخصصان در رگولاتوری بسیار مهم و مؤثر است. پیشنهاد من ایجاد تشکل صنفی و مطالبه از نهادهای بالادستی است تا بتوانیم از این طریق به دولت و قانونگزاران برای تدوین راهبرد ملی کمک کنیم.

پژوهش‌های دانشگاهی باید بر اساس نیاز صنعت باشند

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات): در ادامه مراسم، سید علیرضا هاشمی گلپایگانی، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر، درباره تجربیات علمی و پژوهشی و ارتباط با صنعت در حوزه رایانش ابری اظهار کرد: دانشگاه امیرکبیر در این زمینه از پیشروها محسوب می‌شود. تقریبا تاکنون ۴۵۰ پژوهش در این زمینه داشتیم و از ۷-۶ سال قبل تا امروز تلاش ما تبدیل پژوهش‌ها به فناوری و ابزار بود. با مدیریت بهینه پژوهش‌ها، تولید دانش خدمات کاربردی مبتنی‌بر ابر تحقق می‌یابد و برای رسیدن به این امر باید کارگروه‌های مشترک تحقیق و توسعه با حضور ذی‌نفعان شکل گیرد.

وی ادامه داد: تهدیدات پیش روی فضای رایانش ابری نیز باید شناخته شود و برای مقابله با آنها برنامه‌ریزی صورت گیرد. چالش‌ها و موانع نباید باعث کنار گذاشته‌شدن فناوری‌ها شوند. دانشگاه‌ها در این مسیر بسیار کمک‌کننده هستند و نباید از پتانسیل‌های بالفعل دانشگاهی غفلت کرد. باید حلقه‌های ارتباطی میان صنعت و دانشگاه را با مدیریت پروژه‌های دانشگاهی شکل داد.

ایجاد حلقه ارتباطی میان فعالان اپن‌سورس و صنعتگران

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات): مهندس امید محبوبی به نمایندگی از انجمن رایانش ابری خاورمیانه نیز در این رویداد علمی بر نقش جامعه آزاد رایانش ابری ایران به‌عنوان یک سازمان خنثی در سنجش و پایش میزان آمادگی کشور در توانایی مدیریت برنامه‌هایی برای توسعه ارتباطات کشور، رگولاتوری، دیتاسنترها و وضعیت پایداری آنها تاکید کرد و گفت: اکنون در کشور ما موضوع رایانش ابری توسط مسئولان ارشد کشوری دیده شده و مورد توجه قرار گرفته‌است پس باید روی آن تمرکز کرد. همچنین ما نباید از اهمیت اپراتورها در این موضوع غفلت کنیم. گرایش مردم به شبکه‌هایی مانند تلگرام باعث کم‌رونق شدن بازار اپراتورها شده‌است و از همین رو برای حفظ و توسعه بازار خود از سرمایه‌گذاری و مشارکت در رایانش ابری استقبال می‌کنند.

وی با اشاره به اهمیت نقش اپن‌سورس‌ها گفت: اکنون در کشورهای خلیج فارس سولوشن‌های اپن‌‌سورس ایجاد می‌کنند. ما نیز در کشورمان از نظر تولید دانش وضعیت خوبی داریم و می‌توانیم در حوزه اپن‌سورس موفق عمل کنیم فقط از آنجایی افرادی فعال در زمینه اپن‌سورس شاید تجربه تولید را نداشته باشند یا فرصت آن برایشان فراهم نباشد باید یک حلقه ارتباطی میان آنها با صنعتگران و دولت ایجاد شود. این هم کاری است که در جامعه آزاد رایانش ابری شدنی است.

ارایه های فنی و کسب و کار

در این بخش موضوعات مختلفی که در حال حاضر جزء روندهای روز رایانش ابری است و بصورت صنعتی در داخل کشور روی آنها کار میشود توسط کارشناسان از بخش های مختلف دانشگاهی و صنعتی ارائه شد.

عنوان اسلاید فیلم پوستر
ابرذخیره سازی - احمد نوده فراهانی (پرشین گیگ) - -

Occc70 technical nodeh.jpg

اپن استک به زبان ساده - امیربالغی - -

Occc70 technical baleghi.jpg

علوم داده در ابر - عباس معاذاللهی - -

Occc70 technical abbas.jpg

نظارت بر کانتینر ها - بهنام لقمانی، امیرارسلان قربان زاده - -

Occc70 technical loghmani.jpg

توسعه در اپن استک - مهدی علی سلطانی - -

Occc70 technical alisoltani.jpg

شبکه های نرم افزاری - وحید نازک تبار - -

Occc70 technical nazaktabar.jpg

امنیت سازمانی در ابر - تینا تعویذی - -

Occc70 technical tavizi.jpg

پردازش فوق سریع در ابر - طیبه کیان پیشه - -

Occc70 technical kianpishe.jpg

مطالعه موردی رایانش ابری در رستوران های زنجیره ای - میلاد امیریان فر - -

Occc70 technical amirianfar.jpg

بررسی روند بازار رایانش ابری - سعید پروازی - -

Occc70 technical parvazi.jpg

میزگرد مدیران کسب و کارهای ابری

به منظور بحث پیرامون وضعیت فعلی رایانش ابری در ایران، اشتراک گذاری تجربیات مجموعه های مختلف، بررسی چالش های پیش رو و برنامه ریزی برای آنها، میزگرد تخصصی کسب و کار با حضور مدیران، کارشناسان و صاحبان کسب و کارهای ابری در رویداد سالیانه جامعه آزاد رایانش ابری ایران برگزار گردید. از آنجایی که تعریف دقیق مساله، نیمی از راه حل است، در این پنل موضوعات پیشنهادی زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا به شناخت صحیحی از وضعیت رایانش ابری در کشور منتهی شود و ورودی برنامه ریزی های آتی باشد:

  1. از دیدگاه کسب و کار خود، وضعیت پذیرش خدمات ابری را در کشور چگونه ارزیابی می نمایید؟
  2. چالش های اصلی برای توسعه رایانش ابری متناسب با نیازمندی های مجموعه شما چیست؟
  3. چه راهکارهایی برای توسعه رایانش ابری پیشنهاد می دهید؟
  4. نقش جامعه آزاد رایانش ابری ایران در توسعه رایانش ابری چگونه است؟

جمع بندی بحث های انجام شده در میزگرد در ادامه گزارش ارائه شده است، اما گزیده ای از نظرات نمایندگان مجموعه های مختلف را در گزارش تصویری زیر مشاهده می نمایید:


جمع بندی مسائل مطرح شده در رویداد (توسط سخنرانان کلیدی و در میزگرد کسب و کار)

شناخت وضعیت موجود و مسائل پیش روی شرکت ها، افراد و مجموعه های حاضر از برنامه هایی بود که در این رویداد رصد گردید و توسط تیم مستندسازی رویداد در چهار گروه "قوانین و مقررات"، "کسب و کار"، "تحقیق و توسعه" و "فرهنگ سازی" دسته بندی شده است. همچنین مجموعه ای از راهکارها که بطور خاص امکان پیگیری آنها از طریق کانال جامعه وجود دارد توسط افراد حاضر در رویداد مطرح گردید که در ادامه این بخش ارائه شده است.

قوانین و مقررات

مسائل حقوقی و قانونی بسیاری وجود دارد که باید روی آن کار شود و راهکارهای مناسب ارائه شود. مثلا اگر داده یک سازمان برونسپاری شود و مشکلی برایش پیش بیاید، چگونه قابل پیگیری خواهد بود. همچنین نیاز به ارزیابی و رگولاتوری در رایانش ابری از موضوعاتی بود که هم در سخنرانی های کلیدی و هم در میزگرد کسب و کار به آن پرداخته شد. از جمله راهکارهای ارائه شده در این بخش می توان افزایش بلوغ صنعت جهت ارائه استانداردهای مورد نیاز و تدوین شاخص های ارزیابی و رگولاتوری توسط خود صنعت اشاره کرد که تسهیل ارتباط میان افراد، نقش آفرینان و ذینفعان در بحث استانداردسازی و رگولاتوری از طریق جامعه رایانش ابری امکان پذیر است. از موضوعات مهمی که در این قسمت به آن اشاره شد، ضرورت تامین ارتباطات سالم با از بین بردن انحصار در بخش ارتباطات زیرساخت و تامین SLA مورد نیاز در کسب و کارهای ابری بود رایانش ابری یک پشته فناوری است، اما ذات خدمات ابری به گونه ای است که نمی تواند به صورت end 2 end پیاده شود و بخاطر نبود SLA خصوصا در بخش زیرساخت تضمین کیفیت ارایه سرویس و ایجاد اعتماد با چالش جدی مواجه می شود. از دیگر نکات مهمی که در این بخش به آن اشاره شد این بود که جامعه رایانش ابری می-بایست در نقش یک سازمان مردم نهاد مطالبات صنعت را به سازمان های سطح بالا منتقل کند. همچنین نیاز به جذب سرمایه در جامعه آزاد رایانش ابری ایران برای اثربخشی بیشتر آن وجود دارد.


کسب و کار

رایانش ابری بستر نوآوری در کسب و کارهاست. جامعه رایانش ابری می تواند مشکلات و موانع کسب و کارهای ابری را شناسایی کند و محرک های بازار را بیابد. از دیگر مواردی که در این رویداد به عنوان نیاز فعلی صنایع جهت گرایش به سمت رایانش ابری یا نیازمندی جهت توسعه رایانش ابری مطرح شد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضرورت پاسخگویی سریع به نیازهای بازار
  • به روز نگه داشتن کسب و کار
  • افزایش کیفیت و تنوع خدمات
  • خلاقیت در ارائه محصول / خدمت
  • اعتماد سازی
  • تربیت نیروی انسانی
  • جهانی فکر کنید، بومی عمل کنید
  • ادغام توانمندی ها و توسعه کسب و کارهای جدید
  • تمرکز بر مدل کسب و کار H2H (ارائه خدمت توسط یک انسان به انسان دیگر)

بجز بحث SLA که در بخش قوانین و مقررات به آن پرداخته شد، دغدغه دیگری که در این بخش به آن اشاره شد بحث امنیتی بود که به عقیده بعضی از شرکت کنندگان این چالش نه تنها می تواند با افزایش کیفیت و اعتماد سازی کاهش داده شود (زیرا کیفیت باعث بسته شدن چشم مشتری حتی بر روی مسئله امنیت می شود) بلکه امکان ارائه خدمات امنیتی در قالب ابر نیز امکان پذیر است. همچنین مشارکت نزدیک سرویس دهندگان و شرکت های ارائه دهنده خدمات امنیتی به رفع دغدغه های امنیتی کمک قبل توجهی می کند.

تحقیق وتوسعه

تحقیق و توسعه نیاز روزمره کسب و کارهای دانش بنیان است. با توجه به حجم بالای کارهای تحقیقاتی در حال انجام در دانشگاه ها، و به منظور مدیریت بهینه و بهره برداری از از این ظرفیت، لازم است که واحدهای دانش بنیان به سمت به فعالیت های دانشگاهی سوق داده شوند. لازم است به این نکته توجه شود که برنامه های تحقیق و توسعه تنها در صورت استمرار موفقیت آمیز خواهد بود، ضمن اینکه می-توانیم مفاهیم جدیدی را نیز تولید کنیم. متاسفانه سیاست های غلط وزارت علوم برای الزام چاپ مقالات خارجی باعث شده دانش دست اول که در حقیقت مزیت رقابتی ما می باشد، به رایگان از کشور خارج شود و سپس به شکل محصول و با قیمت بسیار بالا به کشور وارد می کنیم. جامعه آزاد رایانش ابری ایران می تواند با تشکیل کارگروه های مشترک تحقیق و توسعه به حل مسائل این چنینی کمک کند. از دیگر سرفصل های مهمی که در این بخش به آن اشاره شد می توان به موارد زیر اشاره کرد که در همه این موارد جامعه آزاد رایانش ابری ایران می تواند به عنوان یک پراکسی عمل کند:

  • استفاده از فرآورده های دانشی در داخل کشور برای پیشرفت (دانش داخلی یک مزیت رقابتی است)
  • تعریف هدفمند پروژه های دانشگاهی در قالب مدل های تجاری
  • مدیریت بهینه پژوهش ها و شتاب دهی به آن ها در راستای نیازهای بازار و حل مساله
  • ایجاد زیرساخت ها و بسترهای آزمایشی توسط نقش آفرینان این حوزه برای به اشتراک گذاری تجربیات صنعتی

فرهنگ سازی

جامعه آزاد رایانش ابری ایران می تواند نقش مهمی در پیدا کردن زبان مشترک بین فراهم کنندگان و کاربران ایفا کند و بصورت یک پراکسی و کاتالیزگر ارتباط میان صنعت، دولت و دانشگاه را برقرار کند. از اقداماتی که به صورت خاص در این رویداد در ارتباط با موضوع فرهنگ سازی مطرح شد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توسعه جامعه در شهرهای دیگر و افزایش هم افزایی
  • انتشار مطالعات موردی و تجربیات موفق
  • تولید محتوا

راهکارها

مجموعه ای از راهکارها که بطور خاص امکان پیگیری آنها از کانال جامعه وجود دارد و توسط افراد حاضر در سومین رویداد بزرگ سالیانه جامعه آزاد رایانش ایران مطرح گردید در ادامه آورده شده است. این راهکارها در سال چهارم فعالیت جامعه دنبال خواهد شد:

  • ارائه نقشه راه در جامعه برای توسعه کسب و کار
  • تولید محتوا با نگاه به ابر از زاویه کسب و کار
  • ایجاد قوانین مورد نیاز برای آینده
  • شناسایی ظرفیت ها، نیازسنجی سریع و برخورد تخصصی
  • ارائه تجربیات حاصل از طرح های مهاجرت به ابر و دسته بندی مشتریان و ارائه راهکارهای مختلف متناسب با هر گروه

ایجاد یک ساختار حقوقی برای جامعه آزاد رایانش ابری ایران برای افزایش ضمانت اجرایی فعالیت ها مزیت اصلی مورد اشاره در اینجا این است که الگوی فعالیت جامعه آزاد رایانش ابری ایران، پس از مطالعه نمونه های دیگر داخلی و خارجی، یک الگوی توسعه داده شده داخلی است که بر مبنای شناخت فرهنگ کشور است و می توانیم متناسب با آن راهکار مناسب ارائه دهیم.

پوشش خبری در رسانه ها

آمار و ارقام

پشت صحنه رویداد