کاربرد رایانش ابری در بانکداری

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • موضوع: کاربرد رایانش ابری در بانکداری
  • تهیه کننده: فرانک امیرابراهیمی


مقدمه

به طور کلی خدمات بانکداري الکترونیکی، را می توان در سه سطح به مشتریان بانک ها، ارائه کرد. این سه سطح عبارت است از:

1. اطلاع رسانی به عنوان ابتدایی ترین سطح خدمات بانکداري الکترونیکی، بانک اطلاعات مربوط به خدمات و عملیات بانکی خود را، از طریق شبکه هاي عمومی یا خصوصی معرفی می کند.

2. ارتباطات این سطح از خدمات بانکداري الکترونیکی، امکان انجام مبادلات بین سیستم بانکی و مشتریان را فراهم می آورد.

3. تراکنش در این سطح، مشتري قادر است با استفاده از یک سیستم امنیتی کنترل شده، فعالیت هایی از قبیل درخواست صدور چک، انتقال وجه و افتتاح حساب را انجام دهد.

به طور کلی مزایاي بانکداري الکترونیکی را می توان از دو جنبه مشتریان و موسسات مالی مورد توجه قرار داد. از دید مشتریان می توان به صرفه جویی در هزینه ها، صرفه جویی در زمان، دسترسی به کانال هاي متعدد و دسترسی به سرویس ها و خدمات بانکی در تمام مدت شبانه روز، اشاره کرد. از دید موسسات مالی می توان به ویژگی هایی همچون ایجاد و افزایش شهرت بانک ها در ارائه نوآوري، حفظ مشتریان علی رغم تغییرات مکانی بانک ها، ایجاد فرصت براي جستجوي مشتریان جدید در داده بازارهاي هدف، گسترش محدوده جغرافیایی فعالیت و برقراري شرایط رقابت کامل را نام برد. بر اساس تحقیقات موسسه مهمترین مزایاي بانکداري الکترونیکی عبارتاند از: تمرکز بر کانال هاي توزیع جدید ارائه خدمات اصلاح شده به مشتریان استفاده از راهبردهاي تجارت الکترونیک البته مزایاي بانکداري الکترونیک از دیدگاه هاي کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نیز قابل بررسی است. رقابت یکسان، نگهداري و جذب مشتریان از جمله مزایاي بانکداري الکترونیک در کوتاه مدت (کمتر از یک سال) هستند. در میان مدت (کمتر از 18 ماه) مزایاي بانکداري الکترونیک عبارتند از: یکپارچه سازي کانال هاي مختلف، مدیریت اطلاعات، گستردگی طیف مشتریان، هدایت مشتریان به سوي کانالهاي مناسب با ویژگی هاي مطلوب و کاهش هزینه ها. کاهش هزینه پردازشی معاملات، ارائه خدمات به مشتریان بازار هدف و ایجاد درآمد نیز از جمله مزایاي بلند مدت بانکداري الکترونیک هستند. با توجه به بیان مزایاي بکارگیري سرویس ها و خدمات بانکداري الکترونیکی، می توان به چالش هاي پیرامون راه اندازي سرویس ها و خدمات بانکداري الکترونیکی از جمله، هزینه هاي سنگین راه اندازي و پشتیبانی سرویس ها و خدمات بانکداري الکترونیکی، ارائه سرویس ها و خدمات متنوع و متعدد متناسب با نیاز کاربران، توسعه پذیري سرویس ها و خدمات براساس تغییرات مورد نیاز کاربران و یا تغییرات تکنولوژي، داشتن نیروهاي انسانی متخصص در زمینه راه اندازي و پشتیبانی سرویس ها و خدمات بانکداري الکترونیکی و رصد کردن تمامی تراکنش هاي موفق و ناموفق و ارائه سرویس هاي امنیتی قدرتمند جهت مقابله با نفوذ هکرها و جلوگیري از افشاي اطلاعات محرمانه مشتریان اشاره نمود. یکی از فناوري هاي روز دنیا که می تواند نقش کلیدي در حل برخی از چالش هاي فراروي موسسات مالی و بانکی در ارائه مطلوب سرویس ها و خدمات بانکداري الکترونیکی به کاربران ایفا نماید، فناوري رایانش ابري است. امروزه پیشرفت و توسعه مرزهاي دانش به گسترش تکنولوژي هاي محاسباتی وابسته شده است. به عنوان نقطه آغاز این تکنولوژي ها می توان به تشکیل شبکه کامپیوتري اشاره کرد، که در آن تنها چندین کامپیوتر به هم متصل شده بودند. سپس این شبکه هاي کوچک به یکدیگر متصل شدند و اینترنت را به وجود آوردند، که در اینترنت، شبکه ها به اشتراك گذاشته شدند. در آن زمان به بستري براي تبادل اطلاعات از طریق اینترنت نیاز بود، که مفهوم صفحه گسترده جهانی www شکل گرفت، که از طریق آن اطلاعات در میان کاربران به اشتراك گذاشته شد. در این راستا تکنولوژي جدیدي به نام رایانش توري شکل گرفت، که در آن منابع از راه دور به اشتراك گذاشته شدند و هدف افزایش کارایی و توان پردازشی بود. در عصر حاضر با روش جدیدي به نام رایانش ابري روبرو هستیم، که در این روش سرویس ها از طریق اینترنت به اشتراك گذاشته می شوند.

با توجه به رشد روز افزون تکنولوژي ها و تنوع نیاز کاربران در حوزه فناوري