پروژه برنامه کاربردی تحت موبایل برای جامعه آزاد رایانش ابری ایران

از OCCC Wiki
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۳:۰۶ توسط Ahmadb7 (بحث | مشارکت‌ها) (←‏توسعه بخش دانشنامه)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

هدف از این پروژه ایجاد یک برنامه کاربردی تحت موبایل جهت تجمیع کلیه فعالیت های اطلاع رسانی و مشارکتی جامعه آزاد رایانش ابری ایران می باشد. این پروژه بصورت متن باز انجام میشود و همه اعضا میتوانند در توسعه آن مشارکت داشته باشند. افق در نظر گرفته شده برای این پروژه، ایجاد یک شبکه اجتماعی بین اعضا میباشد که ضمن تسهیل تعامل با یکدیگر و استفاده از ابزارهای موجود، ظرفیت های بیشتری از طریق آن قابل ایجاد و بهره برداری خواهد بود. ضمن اینکه بستری برای انجام مطالعات آتی در حوزه رایانش ابری سیار فراهم خواهد شد.

چراهای پروژه

س: چرا پروژه برنامه کاربردی تحت موبایل برای جامعه رایانش ابری در حال توسعه است؟

ج: یکی از اهداف پروژه در واقع مرتفع کردن نیاز اولیه دسترسی افراد به مسائل مطرح شده در جامعه است. با توجه به اینکه موبایل از جمله وسایل شخصی هر فرد میباشد و تقریبا همیشه همراه اوست، خواستیم با ایجاد نرم افزاری تحت موبایل (در حال حاضر اندروید) فاصله تعامل افراد را با جامعه کمتر و کمتر کنیم.

س: چرا برای بر طرف شدن نیاز کاربر به جای راهنمایی آنها در استفاده از نرم افزارهای مختلف در موبایل به فکر طراحی نرم افزار (به عبارتی تولید دوباره چرخ) افتادیم؟

ج: در بازارها و پلتفرم های متفاوت، نرم افزارهای بسیاری در حوزه های گوناگون در حال تولید و توسعه هستند که در بسیاری از موارد مشابه هم هستند و به رشد و بلوغ خود ادامه میدهند. از جمله چالش های نرم افزار در هر زمان، تجمیع خصوصیات به منظور یکپارچگی خدمات بوده است. لذا با این دید که فعالیت های جامعه به صورت یکپارچه و یکجا به سهولت و در سریعترین زمان ممکن در دسترس باشد سعی در اجرای قابلیت های نرم افزارهای موجود در بازار در قالب یک نرم افزار هستیم.

س: چگونه نیازهای کاربر را شناسایی کنیم؟

ج: با استفاده کاربران از برنامه و ثبت بازخورد و نیازهای هر کاربر توسط خودش میتوان به این مورد دست یافت. به این ترتیب، ابتدایی و مهمترین شرط ها استفاده و عیب یابی و ایده، نظر و انتقاد میتواند باشد.

س: چگونه نیازهای کاربر را مرتفع کنیم؟

ج: بعد از دریافت انتظارات و ایده های کاربران، با نگاه به کارهای انجام شده و افق برنامه، موارد دریافتی را در جریان قرار داده و تحویل تیم توسعه میشود.

س: ؟

ج: ---

کدهای پروژه

دانلود

برنامه توسعه

بخش های متخلف این برنامه کاربردی به شرح زیر می باشد که شامل تجمیع سرویس های مختلف جامعه آزاد رایانش ابری ایران می باشد:

  • اطلاع رسانی و مشاهده اخبار [۱]
  • دانشنامه [۲]
  • پرسش و پاسخ [۳]
  • رصدخانه [۴]
  • بوردهای عمومی و تخصصی [۵]
  • صفحات مربوط به کارگروه ها
  • گفتگوی زنده
  • ایده، نظر، انتقاد، گزارش خطا
  • ؟

مشارکت در پروژه

شما میتوانید به روش های مختلف در توسعه این پروژه کمک کنید:

  • توسعه مستندات مربوط به پروژه
  • گزارش خطا در عملکرد جهت بهبود آن
  • توسعه کدهای پروژه (افزودن بخش جدید یا تکمیل بخش های قبلی)
  • بحث و تبادل نظر و ارایه پیشنهاد در صفحه بحث مربوط به این پروژه

توسعه بخش دانشنامه

ملاحظات توسعه

  1. بعد از تغییر استایل برنامه از appcompat به ActionBarSherlock و اضافه شدن Yaaic ناهماهنگی هایی در ظاهر برنامه وجود دارد که باید شناسایی و برطرف گردد.
  2. تعداد مطالب جدید دانشنامه (به انگلیسی: wiki) و یا تغییرات صفحاتی که کاربر آنها را به لیست ترجیحات یا علایق خود اضافه کرده، در منوی سمت چپ برنامه کاربردی موبایل آمده است؛ این عدد باید برای کاربر شناسایی (از API مدیاویکی استفاده میشود. برای راهنمایی میتوانید به مسیرهای زیر مراجعه کنید: MediaWiki API documentation page، API Properties) و در برنامه موبایل بروز شود.
  3. اضافه کردن نام کاربری و رمز عبور برای قسمت دانشنامه جامعه آزاد رایانش ابری و ذخیره آن بعلاوه ورود خودکار کاربر به دانشنامه.
  4. رفع عیب موارد از پیش ذخیره شده (منوی سمت راست)
  5. جستجو در صفحات ویژه مثل تغییرات اخیر، مطلب تصادفی و ...

منابع قابل استفاده

برای کمپایل کردن برنامه ابتدا باید پروژه های زیر را در workspace خود وارد کرده و به عنوان کتابخانه در برنامه استفاده کنید.

  1. Bliki Engine - Java Wikipedia API - تغییراتی در کد کتابخانه آن برای گرفتن آخرین تغییرات ویکی داده شده است.
  2. appcompat version 7.6
  3. ActionBarSherlock
  4. commons-httpclient - این کتابخانه را هم در پروژه اصلی و هم در کتابخانه شماره 1 باید وارد کنید.


نکات

  1. اگر هم در برطرف کردن خطاهای دو پروژه ذکر شده مشکل دارید، میتوانید قبل از کمپایل برنامه فایل jar مربوطه را در پوشه دیگری کپی کنید و به Libraries پروژه اصلی اضافه کنید. بعد از انجام این کار نیز حتما روی پروژه کلیک راست کرده، Properties->Android و در قسمت Library گزینه های موجود را پاک کنید.
  2. در نسخه جدید از کتاب خانه ActionBarSherlock بجای appcompat استفاده شده. علت؟ بدلیل اضافه کردن پروژه Yaaic (کنسول IRC) به برنامه و وابستگی Yaiic به ActionBarSherlock.

توسعه بخش گفتگوی زنده

مقدمه

برای طراحی مکانیزم این بخش، میتوان موارد زیر را مورد بررسی قرار داد که فرآیند مشابه یا مرتبطی را دارند:

در گام اول میتوان مستقیما صفحه دسترسی به کانال IRC بصورت آنلاین را در برنامه قرار داد و بعد روی طراحی مجدد آن سازگار با بقیه بخش ها کار کرد.

یک نمونه پروژه مشابه بصورت پراکسی و سرویس:

https://dague.net/2014/09/13/my-irc-proxy-setup/

ملاحضات توسعه

  1. رفع عیب قسمت ناهماهنگ (ظاهر برنامه).
  2. اضافه کردن صدا و تصویر.
  3. چت خصوصی با اعضای حاضر در کانال.

بخش خبرخوان

لینک های مورد نیاز جهت تغذیه بخش خبرخوان:

مراجع