موضوع طرح تجاری (کسب و کار) - رستوران الکترونیک

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • موضوع: رستوران الکترونیک
  • تهیه کننده: سید کاظم جوادی

خلاصه اجرایی

سبک و شیوه زندگی در جامعه امروزی به سرعت در حال تغییر بوده و استفاده از خدمات و فعالیت های جدید مورد نیاز شهروندان است. استفاده از رستوران های گوناگون در سطح کشور یکی از کسب و کارهایی است که با اقبال عمومی مواجه گردیده است.

زمانی سفارش آنلاین، تنها محدود به خرید از فروشگاه ها و کسب و کارهایی بود که با کالاهای فیزیکی سروکار داشت، اما این روزها استفاده از خدمات الکترونیک و فعالیت در وب به قدری گسترده شده که امکان سفارش غذا به صورت آنلاین نیز میسر شده است.

منوی ثابت و محدود بدون در نظر گرفتن سلیقه و ذائقه مشتری به تنهایی نمی تواند مشتری را جذب کند، لیکن در صدد برآمدیم تا با بوجود آوردن امکان سفارش آنلاین غذا توسط مشتریان، ایشان را در انتخاب سریع و متنوع نیازشان یاری کنیم.اینکه بتوانیم خودمان از راه دور با امکان انتخاب مواد غذایی متنوع، غذای مورد علاقه خود را آماده کنیم حس بسیار جالبی است.

توسعه تجاری و ایجاد فضای رقابتی از یک سو و نفوذ گسترده اینترنت در میان افراد جامعه از سوی دیگر سبب شده تا فضای مجازی به بستر مناسبی جهت برقراری ارتباط صاحبان مشاغل با مخاطبانشان تبدیل شود. از این رو میتوان با شناسایی این بستر به بسیاری از مدیران رستوران ها، با ایجاد وب سایت رستوران، اطلاع رسانی و برقراری ارتباط با مخاطبان و مشتریان را نشان داده و تاثیرغیرقابل انکار آن را در گسترش مشتریان بیان نمود. با ارائه آموزش های لازم و نمایش نمونه های موفق این نوع تجارت به مدیران و موسسان رستوران های بزرگ و کوچک فواید و نتایج این نوع تجارت را به ایشان نشان داد.

در نهایت زمانی که کسب و کاری با موفقیت همراه گردد می توان حوزه فعالیت جغرافیایی آن را گسترش داده و با ایجاد رستوران زنجیره ای الکترونیک سایر شهرواندان را به استفاده از این فعالیت ها ترغیب نمود.

چارت سازمانی رستوران

چارت سازمانی سطح بالا

چشم انداز

در نظر داریم رستوران الکترونیکی تاسیس شده به رستوران های زنجیره ای الکترونیکی (به عنوان یکی از برندهای برتر) در سراسر کشور تبدیل شده و بهترین و باکیفیت ترین محصول و سرویس را برای مشتریان ارائه نماید.

ماموریت

مأموريت رستوران الکترونیک فراهم كردن سرویس سفارش الکترونیکی موثر براي مشتريان است که بتواند ضمن کاهش هزینه ها، از اتلاف وقت مشتریان (در پیدا کردن غذای موردنظر یا نوع سفارش درخواستی) و مسافران (در پیدا کردن بهترین و نزدیکترین رستوران در دستری) جلوگیری کرده و کلیه نیازمندی های آنان را برطرف نماید.

اهداف

اهداف مورد نظر از راه اندازی رستوران الکترونیک شامل بخش های زیر است:

اهداف مالی

  • بازگشت کامل سرمایه 1/5 سال پس از راه اندازی
  • کسب درآمد در سال پنجم به اندزه کل درآمد سال های قبل

اهداف پرسنلی

  • افزایش پرسنل آشپزخانه و گارسون از 12 نفر به 18 نفر در سال دوم
  • افزایش تعداد پرسنل پیک موتوری از 5 نفر به 12 نفر برای پوشش بهتر در سطح شهر
  • افزایش تعداد کارکنان با توجه به رستوران های افتتاح شده در شهر های دیگر(براساس استاندارد های تعریف شده در رستوران مرجع اولیه)

اهداف فروش و بازاریابی

  • افزایش تعداد مشتریان برخط در هر نیم سال به نسبت 2 برابر نیمسال قبل
  • افزایش تعداد مشتریان حضوری و تلاش در تکمیل ظرفیت سالن در کل زمان سرویس دهی
  • گسترش حوزه خدمت رسانی از تهران به کل کشور در مدت 10 سال
  • افزایش حوزه تبلیغاتی سایت در کشور بروز رسانی مداوم

اهداف تحقیق و توسعه

  • مطالعه مداوم و بررسی تغییرات بازار
  • بررسی میزان فروش هر محصول در هر نیم سال جهت برنامه ریزی کوتاه مدت
  • بررسی میزان فروش روزانه در هر هفته جهت تخمیین نعداد مشتری در روز
  • بررسی علاقه مندی مشتریان در فصول مختلف سال جهت برنامه ریزی سال های بعد
  • تهیه نرم افزار مورد کاربرد در تلفن همراه جهت ثبت سفارش مشتریان در هر مکان

سایر اهداف

  • افزایش تعداد مشتریان ویژه در سال دوم به نسبت 3 برابر کاربران ویژه در سال اول(استفاده از سیاست های تشویقی)
  • افزایش تعداد غذاهای سرو شده به ازای هر سال 5 غذا
  • تهیه و ارائه غذاهای فرنگی با توجه به برآوردهای پس از راه اندازی رستوران
  • افزایش تنوع در دسر و نوشیدنی با افزایش تعداد شرکت های فعال در این حوزه(برون سپاری این حوزه) در هر فصل

معرفی محصولات و خدمات

فناوری اطلاعات در سالهای اخیر در زندگی مردم تاثیرگذار بوده و در تمامی ابعاد زندگی ایشان را تحت الشعاع خود قرار داده است. رشد سریع فناوری اطلاعات و استفاده روزافزون ابزارها و امکانات این حوزه از یک سو و افزایش نفوذ شبکه اینترنت در ایران از سوی دیگر، به تدریج امکان ارائه خدمات مبتنی بر اینترنت را در کشور فراهم نموده است. کسب و کار رستوران نیز از این امر مستثنی نبوده و در ایران شرکت هایی نظیر کلپچ ، مستر دیزی، بدو فود و ... در این عرصه شروع به ارائه خدمات مرتبط با طبخ و سرو غذا بصورت الکترونیک نموده اند.

محدوده فعالیت

محدوده فعالیت ما ارائه سرویس و خدمات مناسب و باکیفیت، به تمام افراد جامعه است.

خدماتی که عموماً توسط این رستوران ها به صورت الکترونیکی ارائه می گردد عبارتند از:

  • اطلاع رسانی به کاربران در مورد قیمت انواع غذا، دسر، نوشیدنی
  • ایجاد رابطه مستقیم و برخط میان مشتری و فروشنده و داشتن دسترسی به کلیه عوامل مدیریتی و اجرایی
  • ارائه لیست بروز از غذاهای موجود
  • امکان ثبت و ارائه مشخصات سفارشات کاربران در هر زمان ممکن
  • اطلاع رسانی تخصصی از اخبار روز، فعالیت های رستوران، اخبار مرتبط با امور تغذیه و ارائه نکات مرتبط با این حوزه


ویژگی های متمایز کننده محصول

وجه تمایز طرح ارائه شده با نمونه های موجود عبارتند از:

  • گستردگی و وسعت حوزه فعالیت کسب و کار اعم از امور تبلیغات، بازاریابی، ثبت سفارش و ...
  • دسترسی به خدمات از هر نقطه و کاهش اتلاف وقت و در نتیجه افزایش رضایتمندی
  • معرفی نزدیک ترین رستوران موجود به کاربران و مشتریان
  • ارائه پیشنهاد مسیر بهینه برای رسیدن مشتری به رستوران انتخابی
  • ارائه آمارهای مربوط به میزان استفاده مشتریان هر منطقه از انواع غذاها
  • امکان ثبت و نمایش نظرات مستقیم و بدون واسطه بازدیدکنندگان و مشتریان
  • تهیه غذای سفارشی با توجه به پیشنهاد مشتریان
  • ارائه آمارهای متنوع مربوط به نوع مشتریان منطقه، رده سنی، نوع جنسیت، میزان فروش در هر ساعت از روز یا هفته، بدست آوردن زمان های پرتردد و خلوت
  • امکان رزرو میز یا سالن جهت استفاده حضوری از خدمات رستوران یا برگزاری مراسمات خاص
  • بهره مندی مشتریان ثابت از پروفایل شخصی و امکان رویت تاریخچه خریدها و بهره مندی از امکانات تخفیف
  • استفاده از شبکه های اجتماعی خانوادگی در انتشار اخبار و اطلاعات کسب و کار جهت آشنایی مشتریان، ارتباط مداوم با ایشان، ایجاد حس دوستی با مشتریان وفادار و ترغیب ایشان به معرفی فعالیت ها و خدمات ارائه شده
  • ایجاد پنل اختصاصی برای کاربران وبسایت جهت ثبت نیازمندی ها، ثبت نظرات، گزارش مشکلات، ارسال نظرات، ارسال و دریافت پیام از سایر کاربران، کنترل حساب کاربری، تمدید اشتراک

اشاره نمود.

تحلیل صنعت سرویس غذا

اطلاعات بدست آمده در مورد رستوران خصوصی نسبت به دیگر مکان های غذا خوری نشان می دهد طی 12 ماه گذشته این بخش نزدیک به 8 درصد رشد داشته است. اطلاعات تجزیه و تحلیل صورت های مالی اخیر’ Sageworks’ با داده های خارجی بدست آمده نشان می دهد صنعت رستوران در آمریک به سمت رشد اشتغال پیش می رود. رستوران ها و دیگر مکان های غذاخوری به طور متوسط رشد فروش 7.85 درصدی را در طول 12 ماه داشته اند، که براین اساس با 4.61 رشد نسبت به سالهای 2006 و 2007 به حدود 8 درصد در سال 2010 رسیده است.


بررسی رشد تعداد رستوران های خصوصی

تجزیه و تحلیل Sageworks از صورتهای مالی با استفاده از حاشیه سود خالص تعدیل و بررسی موانعی مانند مالیات، پرداخت غرامت صاحب در مورد صنعت رستوران داری دارد. این تنظیمات معمولا به امور مالی شرکت خصوصی به منظور ارائه تصویر دقیق تری از عملکرد عملیاتی شرکت ها می پردازد.


بررسی صورت های مالی

تحلیل صنعت رستوران

به طور کلی رستوران را میتوان این گونه تعریف کرد: رستوران مکانی است خاص برای افرادی خاص با پذیرایی خاص برای تشریفات و پذیرایی از میهمانان که دوست دارند در بیرون منزل از خود و همراهان پذیرایی شوند.

رستوران از نظر سرویس دهی و پذیرایی از جایگاه های ویژه ای در سیستم مهمانداری و پذیرایی برخوردار است دررستوران یک سری آیتم و عواملی هستند که به مشتریان خدمات می دهند. یک رستوران باید بهترین مدیریت ، دکوراسیون، کیفیت، کمیت ، تبلیغات ، منو، سرویس دهی را داشته باشد تا بشود آن را رستوران خوب نامید. به عنوان مثال در صنعت گردشگری، رستوران از مکان های گردشگري است که بیشتر كساني كه به عنوان گردشگر به نقاط مختلف سفر میكنند، نسبت به آن نگرشي خاص دارند. خانواده ها یا گروه های مختلف در هنگام سفر برای داشتن لحظاتی خوش به دنبال منحصربه فردترين غذاها و متفاوت ترين رستوران ها هستند. در صنعت ما رستوران علاوه بر تعریف بالا می بایست از خدمات و امکانات موجود در فناوری اطلاعات بهره مند گشته و وسعت و حوزه فعالیت خود را گسترش دهد. صاحبان رستوران ها و فست فودهای کشور از بحث تجارت الکترونیک و خرید از طریق سایت اقدام خاصی صورت نداده اند و در این زمینه تنها به طراحی سایت تبلیغاتی ساده و قرار دادن امکاناتی مانند منوها، قیمت، آدرس و تلفن بسنده کرده اند. در واقع در کسب و کار ایشان کلیه امور مربوط به ثبت سفارش، رزرو سالن یا میز، پرداخت هزینه به صورت فیزیکی و بدون استفاده از ابزارها و امکانات تجارت نوین یا همان تجارت الکترونیکی بوده است. طی بررسی های بعمل آمده و با توجه به موارد بالا، تاکنون در این حوزه از بحث تجارت الکترونیک به معنای واقعی استفاده نشده و در حال حاضر این حوزه همچنان به صورت سنتی فعالیت دارد. با توجه به گرایش خانواده ها به فست فود و غذاهای رستورانی و استقبال روز افزون ایشان و نیز تغییر الگو و فرهنگ جامعه در استفاده بیش از پیش از محصولات آماده و رستورانی، می توان با استفاده از مهندسی فناوری اطلاعات و علم تجارت الکترونیک کلیه فعالیت های ثبت و سفارش غذا، پرداخت، رزرو غذا و صندلی در رستوران به صورت یکجا و از طریق سایت الکترونیکی در اختیار مشتریان قرار داد. این موضوع در آینده نه چندان دور می تواند در کلیه رستوران ها و فروشگاه های فست فود اجرایی گشته و موجب افزایش سرعت و تسهیل در انجام درخواست های مشتریان گردد. البته در صورت همه گیر شدن استفاده از این نوع تجارت، فروشندگان جهت ارائه هر چه بهتر محصولات و تولیدات خود می بایست کاملاً دقیق و به روز عمل کنند زیرا مشتریان می توانند با سرعت بیشتری امکانات و خدمات مختلف این گروه ها را بررسی کرده و نسبت به تهیه و استفاده از خدمات رقیبان بیشتر ترغیب شوند.

گزینه های منتخب آمریکایی ها از رستوران:

با توجه به گزارش NPD، آمریکایی ها برای انتخاب غذا در رستوران ها و دیگر امکان سرویس دهنده غذا، بیشتر خوردن غذای سالم براساس ویژگی های کیفی را مدنظر دارند تا غذا با کالری کمتر. این گزارش نشان می دهد مصرف کنندگان به دنبال گزینه های منو سالم و با کیفیت مانند مواد تازه و طبیعی و مغذی به جای غذای با کالری کمتر هستند.(پارمترهای مدنظر مشتریان به ترتیب در نمودار دیده می شود)

پارامترهای مد نظر مشتریان آمریکایی

ترافیک صنعت Foodservice (سرویس غذا):

به طور کلی سال 2011 را میتوان سال با ثبات برای صنعت Foodservice به حساب آورد. براساس تحلیل های NPD's CREST پس از کاهش شیب دار مشتری در سال 2009 و 2010 سال 2011 به مانند اقتصاد آمریکا به ثبات رسیده است.


میزان استفاده از صنعت


نتیجه بازدید 13 میلیارد بازدید کننده از تاسیسات Foodservice:

مقایسه بین مشتریان تجاری و میزان خرید آنها در مقایسه با دیگر مشتریان در نمودار زیر دیده می شود


مشتریان تجاری و غیر تجاری


کاهش 87 درصدی تعداد مشتریان رستوران های مستقل:

با توجه به خدمات CREST® NPD، بازدیدکنندگان از صنعت رستوران در آمریکا از 62.7 میلیارد در سال 2008 به 60.6 میلیارد در سال 2011 رسیده است که 87 درصد(2 میلیارد) از این تلفات ترافیک برای رستوران های مستقل بوده است. بیش از 7000 رستوران مستقل در سال 2008 فعالیت داشته اند، تعطیل شده اند. رستوران های زنجیره ای سهم ثابت از بازدیدکننده را داشته و 1 درصد مشتریان رستوران های مستقل را جذب نموده و سهم 60 درصدی از بازار در سال 2008 را به 61 درصد در سال 2011 رسانده است.


کاهش مشتریان رستوران های مستقل و غیر زنجیره ای

تحلیل بازار

  • تعریف بازار، اندازه و میزان رشد

رستوران ها و شرکت های مواد غذایی، خدمات و میان وعده را برای مصرف فوری ارائه می دهند. انواع رستوران شامل سلف سرویس، خدمات کمک، تحویل در خانه و ارسال سفارش گروهی است. صنعت نیز شامل خدمات کیترینگ برای شرکت ها و موسسات است. آمریکا، چین، ژاپن و اروپا بازار خدمات غذایی اصلی هستند. با توجه به برآورد بر اساس داده های انجمن ملی رستوران در سال 2013، ایالات متحده بزرگترین بازار خدمات مواد غذایی را داشته و 25 درصد بازار جهانی را به خود اختصاص داده است. چین نیز با 22 درصد در مکان دوم قرار دارد. ژاپن با 14 درصد در مکان سوم قرار دارد(ژاپن برای ناهارخوری با کیفیت بالا به حساب می آید). انگلستان، فرانسه و آلمان بازارهای خدمات مواد غذایی عمده در اروپا به ارزش 9٪ از بازار جهانی در سال 2013 این کشورها بودند.


نمودار بزرگترین بازار های جهانی


  • اندازه صنعت رستوران

براساس بررسی Dun & Bradstreet ، در حال حاضر 624000 رستوران در ایالت متحده وجود داشته و بالغ بر 384 بیلیون دلار ارزش این بازار برآورد شده است. علاوه بر این، خرید و فروش برای هر رستوران 1.2 میلیون برآورد شده و حدود 6312500 نفر در حال حاضر در این صنعت مشغول به کارند که به طور متوسط در هر رستوران 16 نفر مشغول به کارند. جدول زیر تجزیه و تحلیل رستوران در ایالت متحده را نشان می دهد.


اندازه صنعت در ایالت متحده


حدود 32 درصد از شرکت ها در صنعت رستوران دارای 9 کارگر یا کمتر است. حدود 16.4 درصد از تمام شرکت ها دارای 10 تا 24 کارمند وکارگر، 8.3 درصد 250 تا 499 نفر، 3.7 درصد 50 تا 99 کارمند و کارگر و .1 درصد 250 تا 499 نفر در حال کارکردن هستند.جدول زیر برای تجزیه و تحلیل اندازه بازار رستوران قابل مشاهده است:

اندازه بازار با جزئیات بیشتر از نظر تعداد کارکنان

خانواده های اسپانیایی و رستوران:

براساس تحلیل های NPD's CREST® Hispanic ، در آمریکا بیش از 40 درصد بازدید کنندگان اسپانیایی از رستوران ها به همراه کودکان بوده است در حالیکه این موضوع برای بازدید کنندگان غیر اسپانیایی به کمتر از 30 درصد میرسد. براساس سرشماری ایالت متحده در سال 2010، اسپانیایی ها 16 درصد از کل جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند که رستوران در 6 ماه اول سال 208 میلیارد بازدید کننده داشته است. اسپانیایی ها به ندرت دو نفره به رستوران می روند و غالبا به تناهیی یا در یک گروه که شامل کودکان هستند به این مکان می روند. در نمودار زیر تحلیل مربوط به برخی ملیت های ساکن در ایالت متحده را مشاهده می کنید.


میزان استفاده خانواده از رستوران به همراه فرزندان


با ذکر چند سوال و پاسخ به آنها می توان بازار را مورد تحلیل قرار داد. البته در تحلیل بازار، از اطلاعات برخی بازارهای آمریکایی و اروپایی نیز استفاده شده است.

  • مشتریان چند بار در هفته می توانند در یک رستوران غذا بخورند؟ در زمان بررسی، حداقل 2 یا 3 بار در هفته به رستوران مراجعه میکنند
  • در هفته چند بار ناهار، گروهی سفارش داده می شود؟ بسیاری حداقل یک بار به صورت گروهی در هفته مراجعه میکنند
  • آیا شما تماس بگیرید یا از یک برنامه و نرم افزار کاربردی و اطلاع از منو اقدام به سفارش میکیند؟ با توجه به بررسی، بسیاری نرم افزار و اطلاع از منو باز اقدام به سفارش می کنند.
  • آیا سفارشتان را از طریق یک دستگاه هوشمند مانند آی فون یا دستگاه های آندروید باشد؟ بیشتر از 60٪ از مشتریان از این نوع سفارش دهی بهره میبرند.
  • بررسی سن مراجعین نشان می دهد بسیاری از کاربران و مراجعین، 25 تا 35 سال بوده یا از طبقه کارمندان آن منطقه، یا افراد تازه ازدواج کرده و یا گروه های دوستان هستند که برای خوردن غذا به رستوران مراجعه می کنند.
  • مشتریان فارغ از محل زندگی در هر مکان و وضعیتی که باشند تمایل به استفاده از خدمات FoodService را دارند.


  • پیش بینی رشد بازار:

براساس گزارش Euromonitor درآمد این بازار از 2.6 تریلیون دلار در سال 2013 به 3.4 تریلیون دلار در سال 2017 خواهد رسید که یک رشد 7 درصدی خواهد بود. براساس این پیش بینی آسیا، اقیانوسیه و آمریکا از محرک های اصلی این رشد خواهند بود.

پیش بینی بازار

تحلیل رقابتی

با توجه به نداشتن اطلاعات دقیق در مورد این صنعت در داخل کشور ما به بررسی و تجزیه و تحلیل صنعت رستوران و فست فود در کشور آمریکا می پردازیم. در اینجا به این موضوع می پردازیم که شرکتهای مورد علاقه فست فود در آمریکا کدامند و چه کسانی از آن بازدید می کنند. مک دونالد به عنوان نماد فست فود و رستوران زنجیره ای در آمریکا شناخته می شود. براساس تحقیق مورد نظر ما مک دونالد محبوب ترین رستوران زنجیره ای در آمریکا بوده و نیمی از آمریکایی ها در طول ماه از این رستوران ها بازدید می کنند.در سال 2008 مک دونالد به عنوان رستوران خدمات سریع (QSR) در آمریکا شناخته شد و تا 5 سال نیز این عنوان را حفظ نمود. SubWay در مکان دوم و پس از آن استارباکس(25%)، برگرکینگ(24.7%) و ... دیده می شوند. تجزیه و تحلیل جمعیت شناختی اختلاف بزرگ در انتخاب قومیت ها را نشان میدهد. یافته های دیگر در مورد 4 مارک های بزرگ(مک دونالد، وندی، برگر نوع، و تاکو بل)عبارتند از: تاکو بل بیشتر مورد بازدید جوانتر ها قرار گرفته است. وندی مورد پذیرش افراد 18-24 سال است. مک دونالد و وندی در میان آسیایی ها و در میان کسانی که با کمتر از 25000 دلار درآمد دارند و زنان مورد بازدید قرار گرفته است. در سطح منطقه ای، مک دونالد به عنوان QSR بالا در سراسر هر منطقه شمارش به حساب می آید، در حالی که دانکن دوناتس در شمال شرقی ، استارباکس در غرب، برگر کینگ در رتبه دوم قرار دارند. در لیست زیر رتبه بندی نهایی رستوران ها دیده میشود.


ده رستوران برتر ایالت متحده


طبق تحقیقات صورت گرفته در حال حاضر تعداد بسیار محدودی رستوران در کشور وجود دارند که از امکانات بازار الکترونیک در زمینه ارائه محصولات خود استفاده می کنند. تعداد محدودی هم که از این بستر استفاده می کنند نیز دو دسته اند:

1- صرفا به ارائه محصول خاص بسنده کرده و مشتریان این حوزه نیز خاص می باشند مانند www.kalapch.com و http:www.mrdizi.com

2- انجام تحلیل swot در مورد رستوران الکترونیک


SWOpt_J.jpg


تجزیه و تحلیل رقابتی بازار به بررسی نه بخش از ایالت متحده می پردازد. همانطور که در نمودار زیر دیده می شود بیشتر بازار در بخش جنوبی اقیانوس اطلس در ایالت متحده با حدود 20.1 درصد متمرکز شده است. پس از آن اقیانوس آرام با 17.4 درصد، اطلس میانی 14.5 درصد و ...

پراکندگی رستوران ها در آمریکا


3- بررسی بازارهای جهانی

فروشندگان فروشگاه ها در برآوردن نیازهای مصرف کنندگان به این درک رسیده اند که مشتریان چه در داخل و چه در خارج به دنبال غذای خوب و با کیفیت هستند. درک این موضوع برای ایشان نه تنها باعث ارائه مواد غذایی و آشامیدنی با کیفیت بهتر و بهبود یافته تر دارد، بلکه باعث فراهم نمودن گزینه های بیشتر که به طور مستقیم با مفاهیم رقابت در ارتباط است، برای مصرف کنندگان شده است. این موضوع باعث فراهم آمدن وعده های غذایی مختلف و متفاوت برای مشتریان شده است. علاوه بر استفاده مشتریان از c-stores -(سی-فروشگاه) برای برآوردن وعده غذایی صبح و میان وعده، از دیگر فروشندگان خرده فروشی، مغازه ها و سوپرمارکت ها به طور خاص، برای برآوردن نیازهای خود در تامین وعده های غذایی مانند شام نیز استفاده میگردد. نمودار زیر میزان برآوردن انتظارات مشتری در خرید از سوپر مارکت ها(در برابر رستوران ها) مانند جهت کیفیت غذایی(مواد تازه)، مواد غذایی خوشمزه و با قیمت مناسب و مقرون به صرفه را نشان میدهد.


بررسی میزان تهیه وعده های غذایی از رستوران ها و فروشگاه ها

تدوین استراتژی

  • استراتژی تبلیغات و بازاریابی


1- معرفی برند در فضای مجازی و شبکه های مختلف اجتماعی

2- تهیه بانکی از رزومه و انجام تبلیغات روی آن برای معرفی بهتر برند تجاری

3- بالا بردن جذابيت سايت با استفاده از آخرین متدهای طراحی روز و داشتن راهنما, توضيحات كافي در مورد ارائه خدمات و طریقه استفاده از سایت

4- توجه ویژه به روش های نوین جذب مشتری

5-استفاده از فناوری اطلاعات در انجام تبلیغات و بازاریابی ویروسی جهت تبلیغ برند

6- تبليغات در سايتهاي پر بيننده داخلي

7-استفاده از بازاريابي غیرالکترونیکی مانند تلفن، روزنامه هاي عمومي و مجلات جهت افراد سنتی

8- تهيه پوستر، بروشور، تراكتهاي تبليغاتي و نصب در بیلبورد های شهر و مراكز آموزشي


  • استراتژی نگهداری مشتری

1- افتتاح شعبات جدید

2- استفاده از فناوری بی سیم برای در دسترس بودن دائمی محصول

3- مطالعه و بررسی روش های برندهای موفق

4- توجه به نیازهای قشر جوان

5- استفاده از سیاست های تشویقی برای مشتریان دائمی

6- پیشنهاد غذای جدید به مشتریان وفادار و با سابقه

7- سفارشی سازی محصولات برای کلیه افراد و مخاطبین

8- در نظر داشتن دائم نظرات مشتریان

9- ارائه خدمات سنتی و نوین جهت بدست آوردن حداکثر ظرفیت بازار

10- دریافت بازخورد به موقع و تصمیم گیری سریع جهت تامین نیاز


  • استراتژی جلب اعتماد مشتری

1- در نظر گرفتن آموزش های لازم برای کلیه سطوح و سنین جهت استفاده بهتر از محصول

2- کاربر پسند بودن و راحتی استفاده از سایت جهت جلب اعتماد مشتری

3-استفاده از اعتبار شرکا در بدست آوردن سهم بازار

4-داشتن شرکای قوی و سطح بالا جهت رویارویی با رقبا و استفاده از اعتبار آنان در جلب اعتماد مشتری

5- انجام تبلیغات مداوم جهت جلب اعتماد مشتری


  • استراتژی برنامه ریزی و سرمایه گذاری

1-استفاده از سرمایه گذاران مطمئن و کارآمد جهت رویارویی با رقبا

2-سرمایه گذاری در جهت تهیه زیرساخت های تجاری پشتیبان

3-توجه به بازاریابی استراتژیک در جهت جذب سرمایه بیرونی

4-سرمایه گذاری وسیع در نگهداشت مشتری و پوشش کل بازار


  • استراتژی های امنیتی

1-استفاده از برندهای موفق تامین کننده امنیت در فضای سایبری جهت انجام پرداخت و حفظ محرمانگی اطلاعات کارت های اعتباری مشتریان

2-طراحی و برقرای امنیت اولیه در فضای سایبری

3- حفظ محرمانگی اطلاعات شخصی مشتریان

تحلیل مالی

در آینده

تحلیل ریسک

رستوران داری یکی از مشاغل خدماتی سخت است که این روزها با افزایش رقابت و ورود لحظه ای تازه وارادان پیچیده و پیچیده تر می شود. درک بازار و چگونگی ثبت یک نام تجاری متناسب با آن بازار از تصمیم گیری های بسیار مهم است. دانستن آنچه که مشتریان می خواهند، کلید مهار خطرات هوشمند است. مدیران اجرایی در رستوران باید بتوانند تمام تجزیه و تحلیل های مرتبط با ریسک سود یا زیان را در ارتباط با انتظارات مشتریان در ذهن خود انجام داده و در تصمیم گیری مطمئن باشند. خطرات گوناگونی در این صنعت وجود دارد.

سلسله مراتبی از خطرات موجود در صنعت سرویس غذا


اگر یک فرد در زمینه کسب و کار آدم زرنگ و باهوشی بوده و برای ارائه خدمت به مشتریان از اشتیاق مافی برخوردار باشد، می تواند به افتتاح و تثبیت رستوران امیدوار باشد. تقریبا 60% از رستوران های تازه کار در طی سه سال بسته شده اند. اگر چه میزان موفقیت رستوران های جدید کاملا امیدوارکننده نیست، اما براساس رعایت 5 مرحله زیر میتوان در این کسب و کار موفق بود.

1. تعریف مفهوم کسب وکار: قبل از هر چیز نیاز به شناسایی مفهوم کسب و کار و کسب نتلیج منحصربفرد در این زمینه است. برای تبدیل شدن به یک کسب وکار موفق باید یک چشم انداز روشن در مورد اهداف داشته باشیم. مثلا براساس طوفان مغزی محل و نام رستوران را به صورت منحصربفرد تعیین نماییم.

2. تصمیم گیری در مورد بودجه: نیاز به کار کردن و برآورد موثر از بودجه براساس استراتژی های مدیریت ریسک و برنامه ریزی در مورد بازگشت سرمایه است.

3. طراحی فضای رستوران: این مورد باید با اهداف ما کاملا سازگار باشد. محیط و قابلیت های کاملا آرامش بخش از مهم ترین اجزا در طراحی فضای رستوران است.

4. استخدام کارمندان جدید و باتجربه: داشتن کارمندان باهوش، خوشحال و وارد به کار بسیار مهم بوده و در بعد تبلیغات و کاهش ریسک موثر هستند. حفظ یک محیط کاری و در نظر داشت مسائل مربوط به نیروی انسانی ضروری است.

5. عامل اجرایی: در ابتدا فعالیت به صورت آزمایشی می باشد اما با انتشار و انجام تبلیغات و رونق کسب و کار، می بایست ضمن ادامه مسیر به ترویج کسب و کار رستوران در محیط پرداخت.

همانطور که ذکر شد، مطالعات مختلف تخمین میزنند که در سه سال اول 60% شکست می خورند که 44% در سال اول، 33% در سال دوم و 44% در سال سوم شکست خوردند.

میزان شکست رستوران ها در سه سال اول

طرح فنی

در آینده