طرح کسب و کار : شرکت طراحی وب سایت و Application های نرم افزاری

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • موضوع: راه اندازی شرکت طراحی وب سایت و Application های نرم افزاری
  • تهیه کننده:پدرام پرستوک


خلاصه اجرایی

از آنجائیکه روز به روز تعداد استفاده کنندگان از اينترنت در کشور بیشتر می شود از این رو محیط اينترنت زمینه مناسب براي ایجاد ارتباطی نو و همچنين عرضه خدماتی نوین وجدید می باشد. طراحی سایت میتواند اولین گام در راستای پیدایش فرصتهایی نو در تجارت و ارائه ی خدمات به روشی نوین است. در این مورد طراحی وب سایت با امکانات و ماژول های مورد نظر برای مشتری امری مهم تلقی میشود.

شما میتوانید با توجه به اهدافی که در نظر دارید اقدام به طراحی وب سایت کرده و در جهت تحقق هدف خود گامی مطمئن و متفاوت بردارید.در دنیای تجارت الکترونیک وب سایت ها نقش بسیار مهمی در معرفی کالا ها و خدمات و در نتیجه جذب مشتری دارند.امروزه اکثر افراد به اینترنت دسترسی دارند و برای پیدا کردن خدمات مورد نیاز و یا خرید کالا و یا سایر مبادلات از اینترنت کمک میگیرند.


یکی دیگر از دلایل مهم برای داشتن وب سایت بهبود راندمان کاری و افزایش اعتبار است که علاوه بر آن می توان خدمات مرتبط با حرفه خود را به دیگران معرفی کرد و با صرف کمترین هزینه بهترین تبلیغ را در سطحی گسترده انجام داد .مشتريان ميتوانند بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی در هر زمان و در هر شرایط با شما در ارتباط باشند،ممکن است طراحی سایت و همچنین بهینه سازی سایت و برنامه تحت گوشی برای شما پر هزینه باشد اما باید به این نکته توجه داشت که وب سایتی حرفه ای و اختصاصی نمایانگر جایگاه و وجهه و اعتبار تجارت شماست.

نکته بسیار مهم در زمان راه اندازی وب سایت این است که اگر شما عملکرد ببشتری را از وب سایت خود انتطار دارید باید هزینه بیشتری را برای این کار در نظر بگیرید. قدرت مدیریت، ماژول های کابردی ،زیبایی گرافیکی ، سرعت در بارگزاری صفحات امریست مهم ، از این رو حساسیت و دقت در گزینش شرکت طراحی سایت امریست اجتناب ناپذیر ،معیارهایی از جمله تجربه کاری شرکت در پروژه های مختلف،بهره گیری از جدیدترین تکنیک های طراحی سایت واستفاده از متخصصین فن در ضمینه طراحی وب سایت می تواند شما را در تحقق اهدافتان یاری کند.

طراح وب سایت با مد نظر گرفتن اهداف پروژه و مخاطبین آن وبا بهره گیری از عنصرهای مناسب با عملکرد وبسایت و به مدد ذهن خلاق و ذوق هنری خود در بکارگیری رنگها و طرحها ، طرحی خلق می‌کند که ضمن ایجـاد یکپارچگی و دقت در کلیه صفحات وب‌گاه، نمای تکرار شونده و خسته کننده را به مخاطب القا نکند، طراحی سایت جذاب و متناسب با نياز هاي مشتري هدف نهايي ماست.

معرفی شرکت

شرکت گروه مهندسی لبخند www.Sitedesignco.net

شرکت گروه مهندسی لبخند ، منتخب در گروه های طراحی سایت ، از حرفه ای ترین شرکتهای طراحی سایت و بهینه سازی سایت و طراحی برنامه در ایران است. شرکت گروه مهندسی لبخند از سال 76 در تحت نام تجاری آرمان امید ساحل تاسیس شده و در حوزه نرم افزار ها و سیستم های کشتی رانی شروع به فعالیت کرد. تجربه چندین ساله این شرکت در زمینه طراحی سایت ، طراحی پرتال ، فروشگاه اینترنتی ، طراحی سایت خبری ، طراحی سایت شرکتی ، طراحی سایت شخصی ، طراحی سایت آموزشی ، طراحی سایت تبلیغاتی ، طراحی سایت نیازمندی ، طراحی فروشگاه اینترنتی ، طراحی تالار گفتگوی تخصصی ، طراحی سایت پزشکی و ... این شرکت را برجسته و در پیشبرد اهدافش پیشگام کرده است . این شرکت با آگاهی از وضعیت کنونی بازار طراحی سایت و نیازمندیهای مورد نیاز مشتریان در این زمینه در کوتاهترین زمان ممکن و با سرمایه مناسب این امکان را برای شما بوجود می آورد که در زمینه کاری خود کسب و کار اینترنتی داشته باشید.

زمینه های کاری شرکت گروه مهندسی لبخند

√ طراحی سایت √ بهینه سازی سایت √ افزایش ترافیک سایت √ طراحی پرتال √ مشاوره وب


چارت سازمانی:


Chart.png

چشم انداز -Vision

چشم انداز شرکت برای سال 1396 قطب برنامه نویسی، طراحی وب سایت و طرای نرم افزار های خاص می باشد.


کشف ایدئولوژی اصلی سازمان

این شما نیستید که ایدئولوژی اصلی سازمان را ایجاد یا برقرار می کنید بلکه شما به کشف ایدئولوژی اصلی می پردازید. شما از طریق بررسی محیط خارجی به این نتیجه نمی رسید، بلکه شما از طریق نگاه به درون ( سازمان ) آن را درک می کنید. ایدئولوژی باید واقعی باشد شما نمی توانید آن را جعل کنید. کشف ایدئولوژی اصلی یک تمرین ذهنی نیست. نباید بپرسید چه ارزش های اصلی را ما باید حفظ کنیم؟ بجای آن می پرسید چه ارزش های اصلی ای را ما حقیقتا و مشتاقانه حفظ می کنیم؟ شما نباید ارزش هایی را که شما فکر می کنید سازمان ممکن بود به عنوان ارزش های اصلی واقعی محسوب کنند ( که در حقیقت اینگونه نبود ) اشتباها ارزش اصلی تشخیص دهید. بدین منظور ما یک روش جدی و محتاطانه را در کل سازمان در پیش می گیریم. ( چه کسانی سعی دارند این موضوع را به شوخی بگیرند و می گویند ما همه می دانیم که ارزش اصلی ای اطراف ما وجود ندارد. ) آرزوها بهتر است به عنوان بخشی از آینده در نظر شما یا بخشی از استراتژی شما محسوب شوند نه اینکه بخشی از ایدئولوژی اصلی در نظر گرفته شود. به هر حال ارزش های اصلی که در طول زمان تضعیف شده‌اند به عنوان بخش منطقی ایدئولوژی اصلی می تواند مطرح شود. از زمانی که شما در سازمان پذیرفته می شوید باید برای بقای آنها سخت تلاش کنید. واضح است که نقش ایدئولوژی اصلی، راهنمایی و ایجاد انگیزه و روح سازمان است نه ایجاد تمایز. در شرکت ممکن است ارزش های اصلی یا هدف مشترکی داشته باشند. در بسیاری از شرکت‌ها هدف می تواند مشارکت های فنی باشد اما تعداد کمی این هدف را مشتاقانه همچون هولت پاکارد زنده نگه می دارند در تعداد زیادی از شرکت‌ها ممکن است هدف حفظ و ارتقای زندگی بشری باشد ولی تعداد کمی ان را عمیقا همچون شرکت مرک حفظ می کنند. در تعداد زیادی از شرکت‌ها ممکن است تلاش برای خدمت به مشتریان ارزش اصلی باشد ولی تعداد کمی به عنوان ارزشی فرهنگی همچون شرکت نورد استروم آن را ایجاد می کنند. تعداد زیادی از شرکت‌ها ابداع و نوآوری را ارزشی اصلی در شرکت می دانند ولی تعداد کمی از آنها مکانیسمی قدرتمند را جهت ایجاد انگیزه برای نوآوری ایجاد می کنند همانند کاری که در ام تری دیده می شود. واقع گرایی، نظم و جامع بودن، چیزهایی است که باعث حیات یک ایدئولوژی می شوند نه محتوای ایدئولوژی که باعث تمایز در چشم انداز شرکت‌ها می گردد و آنها را از بقیه متمایز می کند.

ایدئولوژی اصلی باید معنادار و انگیزشی برای افراد داخل سازمان باشد. این ایدئولوژی نیازی نیست که برای افراد خارج سازمان جالب باشد. چرا نیازی نیست اینگونه باشد؟ زیرا این افراد داخل سازمانند که ایدئولوژی سازمانی را در طولانی مدت اجرا می کنند. ایدئولوژی اصلی خود می توانند در تعیین اینکه چه کسانی داخلی و چه کسانی خارج از سازمان تلقی می شوند نقش ایفا کند. یک ایدئولوژی شفاف و به خوبی توصیف شده افرادی از شرکت را که ارزش های شخصی‌شان با ارزش های اصلی سازمان یکی است جذب خود می کند و بالعکس افرادی را که ارزش های شخصی آنها با این ارزش ها سازگار نیست جذب نمی کند. شما نمی توانید ارزش های اصلی جدید و هدف شرکت را به افراد القا کنید. نه ارزش های اصلی و نه هدف شرکت را نمی توان در افراد ایجاد کرد. مدیران غالبا می پرسند چگونه ایدئولوژی اصلی مان را با افراد سازمان به اشتراک بگذاریم؟ این کار شدنی نیست. شما نمی توانید چنین کنید. در عوض افرادی را بیابید که نسبت به دیگران مایل ترند تا در ارزش های اصلی و هدف سازمانتان شریک شوند؛ این گونه افراد را جذب و حفظ کنید؛ و بگذارید آنهایی که در ارزش های اصلی تان شریک نمی شوند از شرکت بروند. در واقع در بیان ایدئولوژی اصلی ممکن است برخی افراد زمانی که بفهمند ارزش های شخصی شان با ارزش های اصلی سازمان یکی نیست - شرکت را ترک کنند. اجازه این کار را بدهید و از آن استقبال کنید. مطمئنا بهتر این است که در ایدئولوژی اصلی سازمان طیفی از افراد با نقطه نظرات مختلف حضور داشته باشد ولی توجه داشته باشید که افرادی که در ارزش های اصلی مشابه و هدف مشابه شما شریک می شوند الزاما یکسان فکر نمی کنند و نگرششان مشابه نیست. ایدئولوژی اصلی را با بیانیه های ایدئولوژی اصلی اشتباه نگیرید. یک شرکت ممکن است یک ایدئولوژی اصلی خیلی قوی داشته باشد بدون اینکه بیانیه رسمی ای در این باره داشته باشد. برای مثال شرکت نایک ( با توجه به آنچه ما می دانیم ) بیانیه ای درباره هدف اصلی شرکت بیان نکرده است. باتوجه به مشاهداتمان نایک هنوز یک هدف اصلی قدرتمند دارد که در سراسر سازمان مشاهده می شود: " برای تجربه احساس رقابت، رقبای برنده و بازنده. " نایک یک محوطه ای دارد که خیلی شبیه یک عبادتگاه است که روح رقابتی در آن دیده می شود تا یک مجتمع اداری شرکتی. تصاویر بزرگ قهرمانان شرکت‌ نایک دیوارها را پوشانده و پلاک های برتری از قهرمانان ورزشی نایک در قالب والک نایک آویزان شده‌اند، مجسمه های قهرمانان ورزشی نایک در اطراف مواردی است که محوطه را احاطه کرد و ساختمان هایی که نشان از قهرمانی هایی از قبیل قهرمانی دونده ماراتون جان بینوات و بسکتبالیست معروف مایکل جردن و تنیس باز حرفه ای مک ارون، دارند. افراد شرکت‌ نایک که با روح رقابتی موجود در آنها ایجاد انگیزه نمی شود و بحث‌های جنجالی ای و مجادله هایی که زیاد در فرهنگ آنها به طول نمی انجامد. حتی نام شرکت نشان از وجود حس رقابت دارد. نایک خدای ( زن ) یونانی است، خدای پیروزی. پس اگرچه شرکت نایک هدفش را رسما بیان نکرده، واضح است که هدفی مهم را دنبال می کند.

در نتیجه تشخیص ارزش های اصلی و هدف اصلی یک تمرین در نحوه استفاده از کلمات نیست. در حقیقت یک سازمان در طول زمان طیفی از بیانیه ها را اعلام خواهد کرد تا ایدئولوژی اصلی خود را شرح دهد. در آرشیو هولت پاکارد بیش از شش نسخه مختلف از روش شرکت دیده می شود که توسط دیوید پاکارد بین سال های ۱۹۵۶تا ۱۹۷۲ارائه گردیده است. همه آنها اصولی مشابه را بیان می کنند ولی کلمات متنوعی با توجه به عصر و شرایط آن دوره مورد استفاده قرار گرفته اند. به گونه‌ای مشابه، ایدئولوژی اصلی شرکت‌ سونی به شکل های بسیار متفاوتی در طول تاریخ شرکت بیان شده‌است. در زمان تاسیس، ماسارو ایبوکا دو عنصر کلیدی ایدئولوژی سونی را شرح می دهد: ما می خواهیم پذیرای دشواری‌ها و مشکلات فنی باشیم و تلاش خود را روی کالاهای فنی که نیاز به مهارت بالا دارند و در جامعه بسیار معتمدند، متمرکز کنیم صرف‌نظر از مقداری که تولید می کنیم. ما می خواهیم روی توانایی، عملکرد و شخصیت فردی تاکید کنیم تاهر فرد بتواند تمام توانایی و مهارت خود را نشان دهد. " چهار دهه بعد این مفهوم در بیانیه ای که روح پیشگامی سونی نامیده شد اینگونه نمود پیدا کرد:

سونی همواره پیشگام و پیشرو بوده و هرگز قصد ندارد دنباله‌رو دیگران باشد. از طریق این رویکرد سونی قصددارد به تمام جهان خدمت رسانی کند و این شرکت همواره در پی کشف ناشناخته هاست. سونی احترام و تشویق توانایی های فردی را به عنوان یک اصل می داند و همواره تلاش می کند تا به افراد کمک کند تا بهترین باشند. این نیروی بقای سونی است. " ارزش های اصلی مشابه با استفاده از بیاناتی متفاوت.

بنابراین شما باید محتوا را درست دریافت کنید. ( با درک دقیقی از اهمیت ارزش ها و هدف اصلی ). مهم خلق یک بیانیه جامع نیست بلکه مهم درکی عمیق از ارزش ها و هدف اصلی سازمانتان است ه ممکن است به بسیاری طرق بیان شوند. در حقیقت ما پیشنهاد می کنیم که به محض اینکه هسته و اصل سازمان مشخص شد مدیران بیانیه های خودشان را در خصوص ارزش ها و هدف اصلی اعلام کنند تا با گروه هایشان به اشتراک گذارند. در پایان ایدئولوژی اصلی را با مفهوم مهارت اصلی اشتباه نگیرید. مهارت اصلی یک مفهوم استراتژیک است که قابلیت های سازمان شما را تعریف می کند - آنچه شما توانایی انجام خوب آن را دارند - درحالیکه ایدئولوژی اصلی علت وجود سازمان و دلیل ادامه کار شما را بیان می کند.

مهارت اصلی باید با ایدئولوژی اصلی شرکت‌ به خوبی همراه باشد و اغلب ریشه در ایدئولوژی دارد ولی با ایدئولوژی یکسان نیست. برای مثال مینیاتورسازی ( فرآیند ساخت چیزهای خیلی کوچک با استفاده از تکنولوژی های مدرن ) به عنوان مهارت اصلی سونی قلمداد می شود. به توانایی ای که استراتژیک بوده و برای طیف وسیعی از کالاها و بازارها به کار می رود، اما مینیاتورسازی ایدئولوژی اصلی سونی نیست و حتی به عنوان بخشی از استراتژی صد ساله سونی نیز محسوب نمی شود اما برای اینکه شرکت همچنان عالی باشد، همچنان ارزش های اصلی مشابهی دارد که در بیانیه روح پیشگام سونی آمده و علتی بنیادین برای وجود سازمان است. به طور دقیق تر برای پیشرفت تکنولوژی جهت تامین منافع عمومی است. در شرکتی آینده نگر مثل سونی مهارت اصلی در طی دهه ها تغییر می کند در حالیکه ایدئولوژی اینگونه نیست.

به محض اینکه شما ایدئولوژی اصلی واضحی بیابید، شما دیگر باید بتوانید به راحتی هر چیزی را که بخشی از آن ایدئولوژی نیست، تغییر دهید. اگر در جایی شخصی گفت که یک چیز خاصی نباید تغییر کند، زیرا آن بخشی از فرهنگمان است یا ما همواره این کار را اینگونه انجام می دادیم و نظیر این بهانه ها، به این قانون اشاره کنید که اگر چیزی به عنوان اصل و هسته سازمان نباشد می تواند تغییر کند. نسخه قویتری از این قانون اینگونه است که اگر چیزی جزو اصل و هسته سازمان نباشد آن را تغییر دهید. بهرحال بیان ایدئولوژی اصلی فقط یک نقطه شروع است. همچنین شما باید تعیین کنید که در چه نوعی از فرآیندها شما می خواهید انگیزه و محرک ایجاد کنید.

ماموریت -Mission

تحقیق و توسعه (Research & Development) :

با توجه به اهمیت و نقش تحقیق و توسعه در روند گسترش فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، واحد تحقیق و توسعه در راستای پیشبرد اهداف علمی و با هدف گسترش و انجام فعالیتهای مبتنی بر تحقیق و توسعه در ارتباط با فن آوری های مورد استفاده ، ابزارها ، متدولوژیها و محصولات از نقطه نظر اجرا و کاربرد شروع به فعالیت نمود که از جمله این فعالیتها ، برنامه ریزی ، سازماندهی و اجرای پروژه های تحقیقاتی، آزمایشی و نمونه سازی در راستای طرحهای تجاری و استراتژیهای شرکت نپراش گستر می باشد.

اهم وظایف واحد تحقیق و توسعه  :

· خلاقیت بر پایه ایده ها و مفاهیم بدست آمده از مباحثات و فرصتها در زمِینه فن آوری اطلاعات و نرم افزار

· کمک به تبیین استراتژیهای سازمان در زمینه فن آوری اطلاعات و نرم افزار

· سازماندهی و اجرای پروژه های تحقیق و توسعه مبتنی بر استراتژیهای سازمان

· بررسی زمینه های کاری رقبا و مشتریان در زمینه فن آوری اطلاعات و نرم افزار

· بررسی منابع و گرایشات بازارهای نرم افزاری داخلی و خارجی · عملیات تحقیق و توسعه

· اجرا و مستندسازی کارهای مبتنی بر تحقیق و توسعه شامل جستجو و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در زمینه صنعت نرم افزار

· بررسی و ارائه آخرین راه حلهای نرم افزاری در حوزه داخلی و خارجی ، با کمک و بهره گیری از توان نیروهای متخصص و خبره در هر زمینه

· مشاوره و همکاری با سایر واحدهای مربوط و مراکز تحقیقات نرم افزار

· بررسی و ارزیابی پیشنهادات و نیازهای اعلام شده توسط پروژه ها و همکاری در تعیین راه حل مطلوب و اجرای آنها

پشتیبانی فنی :

واحد پشتیبانی و نگهداری محصول از واحدمهندسی نرم افزار در تحقق جلب رضایت مشتریان، محصولات نرم افزاری تولیدی داخل کشور و خارجی را با توجه به توان فنی تخصصی و همچنین ساختار پویای واحد، پشتیبانی می نماید. این واحد متعهد شده است تا خدمات زیر را در ارتباط با مشتریان ارائه نماید:

· رفع خطا ها و مشکلات که در حین اجرای سیستم های کاربردی بوقوع می پیوندد.

· اعلام و ارتقا سیستم های نرم افزاری از قبیل نصب نسخ جدید ، اصلاحات، سرویس پــک ها و …

· انجام درخواست های جدید نظیر گزارشات و غیره در صورت لزوم

· اعمال تغییرات جزئی و زیر بنایی در سیستم های کاربردی

· نگهداری و تبدیل اطلاعات سیستم های کاربردی در وضعیت بهینه

· تهیه مستندات بروز شده حین انجام تغییرات برروی سیستم های کاربردی

این واحد برای اولین بار و در جهت خدمت رسانی بیشتر متعهد می شود که برای کلیه محصولات ارائه شده توسط این شرکت ضمن پشتیبانی رایگان برای مدت معین ، در فواصل زمانی معین محصولات خود را مورد بازبینی قرارداده و از کارکرد صحیح آنها اطمینان حاصل نموده و در صورت نیاز نسبت به رفع ایرادات آنها اقدام لازم را بعمل آورد .

نوآوری :

تکنولوژی هیچ گاه متوقف نمی شود، ما نیز متوقف نمی شویم. از ابتدایشروع کارمان تاکنون هدف ما نو آور بودن درهر یک از حرکتهایمان بوده است.

موفقیت مشتری :

هیچ چیز بیشتر از دیدن موفقیت مشتریان، ما را خوشحال نخواهد کرد. وقتی نرم افزار های تولید شده توسط شرکت نپراش گستر ، در قلب یک سازمان شروع به تپیدن می کند و پیشرفت روز افزون را نصیب مشتریان ما می نماید، قدرت ما برای کار کردن چندین برابر می شود.

اهداف -Goals

اهداف مالي -> افزایش نرخ سهام شرکت و کسب سرمایه داخلی و خارجی ده 5 سال آینده

اهداف پرسنلي

ایجاد بزرگترین سیستم دورکاری برای پرسنل برای تمام نقاط دنیا

اهداف توليد

تولید سریع نرم افزار های پرکاربرد و تولید نرم افزار های حرفه ای با نهایت دقت

اهداف تحقيق و توسعه

گسترش حوزه فناوری IT در سرتاسر کشور

الکترونیکی کردن بیشتر فعالیتهای شرکت ها - خصوصاً حوزه ارائه خدمات مانیتورینگ و سیستم مدیریت برای مدیران

راه انداری سیستم های IDSS


رعایت استانداردها :

در صنعت‌ نرم‌افزار استانداردهای فراوانی وجود دارد که تولید نرم‌افزارهای استاندارد را ممکن می‌سازد. تولید اینگونه نرم‌افزارها مزایای فراوانی برای صاحبان آن‌ها دارد که از جمله می‌توان سادگی در نگهداری، توسعه پذیری، برقراری ارتباط بین برنامه‌های مختلف و بسیاری دیگر را نام برد. این مزایا، سازندگان را موظف می‌سازد تا استانداردها را بشناسند و بر اساس آن استانداردها نرم‌افزارها را ایجاد کنند. استانداردهای فراوانی در این صنعت وجود دارد که باید بر اساس نیازهای مشتریان، مشخص و به کار گرفته شوند. نپراش گستر استانداردهای مهم را می‌شناسد و استانداردهای جدید را نیز بررسی می‌کند تا در هنگام نیاز از آن‌ها بهره بگیرد.

ابزارهای (Components) فراوانی برای تولید نرم‌افزارها و برنامه‌ها وجود دارد. این ابزارها برای نیازهای متفاوتی ایجاد شده‌اند و هر ابزار، برای شرایط خاصی مناسب خواهد بود. از ابزارهای مختلفی در هر پروژه بر حسب نیاز آن پروژه می‌توان استفاده کرد. این ابزارها که روز به روز پیشرفته‌تر می‌شوند، امکانات جدیدتر و بهتری را به برنامه‌ها می‌توانند اضافه کنند. نپراش گستر امکانات این ابزارها را می‌شناسد و امکانات جدید آن‌ها را نیز بررسی می‌کند تا در زمان مناسب از آن‌ها بهره بگیرد و این مزایا را بتواند در اختیار مشتریان خود قرار دهد.

بکارگیری قویترین زیر ساخت ها :

در سال‌های اخیر، نرم‌افزارها وسعت زیادی پیدا کرده‌اند. شرکت‌های بزرگ نرم‌افزاری، با بررسی‌های آماری گسترده به این نتیجه رسیده‌اند که بسیاری از نرم‌افزارها به قسمت‌های مشترک و خدمات مشترکی نیاز دارند. برای کمک به سرعت بخشیدن به توسعه و ساخت نرم‌افزارها، بعضی از این شرکت‌ها نظیر Sun Microsystems و Microsoft زیرساخت‌هایی را ایجاد کرده‌اند که به تولیدکنندگان نرم‌افزار کمک می‌کند تا با بهره‌گیری از خدمات و امکانات این زیرساخت‌ها، برنامه‌ها را با سرعت بیشتر و امکانات بیشتر تولید کنند. در حال حاضر دو زیرساخت اصلی وجود دارد که در پروژه‌های نرم‌افزاری از آن‌ها استفاده می‌شود. یکی از این زیرساخت‌ها، J2EE از شرکت Sun Microsystems است که با قدمت، قدرت، امنیت و بسیاری مزایای دیگر، برای شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ مفید است. زیرساخت دیگر .NET است که شرکت Microsoft آن را ارائه کرده است و در صورتیکه شرکت یا سازمانی متکی به فناوری‌های شرکت Microsoft است، این زیرساخت برایش بسیار مناسب خواهد بود. نپراش گستر با سنجش نیازهای مشتریان و نگاه علمی و عملی به وضعیت حال و آینده صنعت نرم افزار از زیر ساخت .NET استفاده می نماید که از نظر کمی و کیفی در صنعت نرم افزار بی نظیر می باشد و از پشتیبانی قوی و مطمئن شرکت مایکروسافت بر خور دار است.

رعایت اصول مهندسی نرم افزار :

مهندسی نرم‌افزار، یک روش علمی برای تولید نرم‌افزارها است که بر اساس آن، نرم‌افزار در طی یک فرایند علمی، تجزیه و تحلیل، طراحی، پیاده‌سازی، آزمایش و پشتیبانی می‌شود. این علم برای پیاده‌سازی نرم‌افزارهایی که اهداف مهم و حیاتی دارند یک ضرورت است. در بیشتر پروژه‌های نرم‌افزاری، بیش از هفتاد درصد از هزینه‌های پروژه، صرف نگهداری نرم‌افزار می‌شود. به همین منظور در مهندسی نرم‌افزار از روش‌هایی استفاده می‌شود تا نگهداری و ایجاد تغییر در نرم‌افزار به سادگی صورت پذیرد و هزینه‌های پروژه‌ها کاهش یابد. برای بهبود کیفیت پروژه‌های نرم‌افزاری، نیاز به روش‌هایی برای اندازه‌گیری کیفیت نرم‌افزار وجود دارد که این روش‌ها نیز در علم مهندسی نرم‌افزار وجود دارد. معیارهای مختلفی نیز برای اندازه‌گیری کیفیت بخش‌های مختلف نرم‌افزارها وجود دارد. شرکت نپراش گستر برای بهبود کیفیت نرم‌افزارهایی که تولید می‌کند، از این علم استفاده می‌کند تا کیفیت را تضمین کند.

معرفی محصولات و خدمات

خدمات شرکت در چندین گروه دسته بندی می شوند :

طراحی سایت :

-> طراحی انواع سایت ها شخصی، شرکتی، فروشگاهی، تخفیف گروهی و غیره

-> طراحی با امنیت بالا

-> سیستم مدیریت یکپارچه


خدمات طراحی سایت:

میزبانی وب و یا هاستینگ

طراحی پوسته سایت نسخه موبایل

مشاوره و پشتیبانی رایگان

سیستم ها و پرتال ها :

بانکی

تجاری

کشتیرانی

و ...


ارائه محصول در قالب نرم افزار آندروید - Android

تحویل بسته در قالب نرم افزار قابل نصب در گوشی های آیفون - IOS

درج اخبار با قابلیت به روزرسانی

درج مجموعه های مختلف گالری تصاویر

مدیریت ارتباط با ما

درج مقالات مفید

درج لینک های مفید به سایت های مرتبط

معرفی های سازمانی

قابلیت به روز رسانی محتوا شامل: متن، تصویر، کلیپ تبلیغاتی

قابلیت تعیین صوت برای نرم افزار و پخش های مختلف پورتال

قابلیت ارتباط با مشتریان و دریافت نیازمندی های آنها جهت تبلیغات و ارائه پورتال

قابل استفاده برای تمامی کسب و کارها، به خصوص شرکت های تولیدی که نیاز به معرفی محصولات و خدمات خود دارند.

امکان اطلاع رسانی مشتریان از طریق نرم افزار برای محصولات و خدمات جدید

امکان معرفی شرکت به همراه زمینه های فعالیت با قابلیت به روز رسانی

پشتیبانی از حالت چند زبانه (فارسی - عربی - انگلیسی)

محصولات جایگزین و سازگار

شرگت گروه مهندسی لبخند با تولید CMS قدرتمند و دارای چندین ماژول می خواهد یک سیستم جامع و مرتبط با دیگر سیستم های شرکت در اختیار کاربران و شرکت های دیگر قرار دهد.در واقع تا زمانی که اینترنت هست محصولات شرکت در دست رس کاربران قرار دارد. به علاوه شرکت در حال توسعه نرم افزار های خود از USSD و دیگر سیستم ها غیر از انترنت می باشد.

به دو شیوه ممکن است نرم افزارهای جدیدی بر مبنای نرم افزار سابق نوشته شود:

۱) نرم افزار جدید، ضمیمه نرم افزار سابق شود به نحوی که عملکرد جدیدی داشته باشد در حالی که جایگزین نرم افزار سابق نمی‌گردد. برای مثال برنامه سازگار، خروجی برنامه دیگری را که به زبان انگلیسی نمایش داده می‌شود، به زبان فارسی تبدیل نماید. بنابراین در این نوع از نرم افزار سازگار، برنامه جدید با برنامه سابق تلفیق شده در حالی که خللی در عملکرد آن ایجاد نمی‌کند نتیجه دیگری را به وجود می‌آورد.

تولید نرم افزار سازگار به این شیوه، مانع حقوقی ندارد زیرا هر مصرف کننده‌ای که نرم افزار سازگار را تهیه می‌کند، نخست بایستی برنامه اولیه را نیز به طور جداگانه تهیه کند زیرا برنامه جدید مکمل برنامه نخست است و نسبت به یکدیگر عمل پذیری متقابل دارند در نتیجه حقوق پدیدآورنده برنامه نخست را به هیچ نحو نقض نمی‌کند.

۲ ) نرم افزار سازگار از طریق همانندسازی با نرم افزار نخست تولید می‌شود. در این شیوه نرم افزار سازگار لزوما عملکرد برنامه نخست را خواهد داشت و ارتباط آن با سخت افزار و واسط‌ها همانند نرم افزار اولیه است.


در صورتی که در شیوه همانندسازی، عبارات یا ساختار برنامه اصلی، نرم افزار نخست کپی شده باشد مشمول نقض حق پدیدآورنده در مورد حق تکثیر وی خواهد شد اما در صورتی که نرم افزار سازگار متضمن عبارات و یا ساختار برنامه نخست نباشد، فاقد مانع حقوقی است زیرا در این شیوه صرفا ایده اقتباس شده است و‌‌ همان‌طور که در مقاله کپی رایت چیست گفتیم ایده به تنهایی مورد حمایت نیست بلکه ابراز و بیان آن است که مورد حمایت است. اما در صورتی که بخشی از بیان (که در نرم افزار شامل کد، ساختار، ترتیب و یا سازمان) برنامه نخست باشد‌‌ همان‌طور که در ماده ۵ قانون ایران گفته شده است با رعایت حقوق مادی نرم افزار امکان پذیر است. این مساله با عبارات روشن‌تر در ماده ۱۲ آیین نامه قانون مذکور این چنین آمده است: استفاده از نرم‌افزارهای دیگر برای ایجاد نرم‌افزارهای سازگار و مکمل که قابلیت‌ها و ظرفیت‌ها یا کاربری جدید ایجاد کند بلامانع است و نقض حقوق پدیدآورنده نرم‌افزارهای دیگر محسوب نمی‌شود مشروط بر اینکه پدیدآورنده نرم‌افزار سازگار و مکمل، رضایت کتبی پدیدآورندگان نرم‌افزارهایی که برای نخستین بار در ایران ‌تولید و توزیع شده است را گرفته باشد.

اما استدلال مخالفین این نظریه نیز قابل توجه است؛ زیرا زمانی که برای اولین بار یک نرم افزار وارد بازار می‌شود، در اثر فروش مکرر، عملا به صورت یک استاندارد در می‌آید. بنابراین با اختصاص سهم عمده از امکانات بازار به این تولیدکننده، پوشش حمایتی مضاعف از آن موجب رکود بازار و کاهش سرعت تولید محصولات تکمیلی و ارتقاء دهنده می‌شود.

برای قضاوت صحیح میان این دو دیدگاه باید نگاهی دوباره به اصول بیاندازیم. گفتیم که در حق تالیف (کپی رایت) این «بیان» است که مورد حمایت قانون قرار می‌گیرد نه ایده و از این قاعده مسلم حقوقی نمی‌توانیم چشم پوشی کنیم در نتیجه باید در هر مورد بررسی شود که این حمایت تا حدودی گسترش یابد که بیان ایده را در نرم افزار شامل شود نه صرف ایده را.

این مساله خصوصا در زمینه کپی واسط‌ها، دعاوی حقوقی زیادی را ایجاد کرده است. منظور از واسط، آن چیزی است که میان یک نرم افزار با نرم افزار دیگر یا سخت افزار ارتباط ایجاد می‌کند زیرا یک نرم افزار به تنهایی کاری نمی‌تواند انجام دهد مگر اینکه از طریق واسط‌ها داده‌ها را بگیرد و از طریق سخت افزار در اختیار کاربر قرار دهد به عبارت دیگر اینکه کاربر چگونه از صفحه کلید یا صفحه نمایش با سخت افزار یا نرم افزار سیستم ارتباط بر قرار کند، به ماهیت آن جزء از برنامه بستگی دارد که واسط کاربر آن است.

اغلب دعاوی، ادعای کپی شدن بخشی از برنامه است که عمدتا شامل همین واسط‌ها است. اما نکته خاصی که در برخی آراء مورد توجه قرار گرفته است، محدودیت‌های اجباری است که در تولید نرم افزار جدید اتفاق می‌افتد. عوامل ثابتی که در این صنعت وجود دارد، خواه نا‌خواه منجر به شباهت برخی از بخش‌ها و ساختار‌ها می‌گردد زیرا مشخصات رایانه‌ای که به وسیله آن نرم افزار طراحی می‌شود، استانداردهای طراحی، تقاضاهای موجود در بازار و رویه‌های برنامه نویسی که به صورت عرف در آمده است، محدودیت‌هایی را در تنوع و تمایز محصول ایجاد کرده است.


مهندسی معکوس راهی برای تولید برنامه سازگار

برای تولید برنامه سازگار، در اختیار داشتن پروتکل و فرمت برنامه ضروری است. هر برنامه در ارتباط با سخت افزار و واسط برنامه و سایر برنامه‌ها دارای پروتکل خاص خود است. منظور از پروتکل، ضوابط و روشی است که انتقال داده را میان دو نرم افزار یا میان نرم افزار و سخت افزار معین می‌کند.

تولید کننده نرم افزار اصلی تمام تلاش خود را بر حفاظت از پروتکل‌های محصولات خود می‌کنند خصوصا در مواردی که کدهای واسط در یک برنامه به صورت پراکنده قرار داشته باشد و نتوان آن را از سایر اجزاء جدا کرد. بنابراین برای دستیابی به پروتکل راهی باقی نمی‌ماند جز آنکه عمل دی کمپایل صورت گیرد یعنی اینکه برنامه از زبان مقصد که به صورت ۰ و ۱ است به زبان منبع (زبان سطح بالا) تبدیل گردد که به این عمل مهندسی معکوس نیز می‌گویند. زیرا در جهت عکس کار رایانه که معمولا توسط یک برنامه کمپایلر، برنامه سطح بالا را به زبان ماشین تبدیل می‌کند، عمل می‌شود. در مطالب بعدی با تفصیل بیشتر به مبحث مهندسی معکوس خواهیم پرداخت.

تحلیل صنعت مادر

نسل بعدی Active Server Pages یا ASP است که توسط شرکت میکروسافت ارائه شده است. این محصول توسط میکروسافت بعنوان شاخص اصلی فناوری در ساخت سایتهای وب در نظر گرفته شده است. با استفاده از ASP.NET می توان هم اینترانت کوچک یک شرکت را ساخت و هم یک سایت وب تجاری خیلی بزرگ را طراحی و پیاده سازی نمود. مهمترین نکاتی که در طراحی این محصول در نظر گرفته شده است راحتی استفاده و بالا بودن کارائی و قابلیت آن می باشد. در زیر برخی ویژگیهای ASP.NET را بررسی می کنیم:


• صفحات ASP.NET کامپایل می شوند:

هنگامی که یک صفحه ASP.NET برای اولین بارتوسط یک مراجعه کننده به سایت فراخوانی می شود، آن صفحه ابتدا کامپایل شده و بر روی سرور نگهداشته می شود و در فراخوانی های بعدی از آن استفاده می شود. این بدین معنی است که صفحات ASP.NET خیلی سریع اجرا می شوند.


• صفحات ASP.NET با ابزارهای روی سرور ساخته می شوند:

با ابزارهای موجود در ASP.NET می توان صفحات پیچیده وب را براحتی طراحی نمود. بعنوان مثال با استفاده از ابزار DataGrid می توان به آسانی داده های موجود در یک بانک اطلاعاتی را تحت وب نمایش داد.


• مجموعهASP.NET عضوی از بدنه NET. است:

بدنه NET. دارای بیش از 4500 کلاس آماده جهت استفاده در ASP.NET است. این کلاس ها تقریبا هر نیازی را در برنامه نویسی برآورده می کنند. بعنوان مثال از این کلاس ها می توان جهت تولید تصاویر بر حسب تقاضا، به رمز درآوردن یک فایل و یا ارسال یک نامه استفاده کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.


مقایسه ASP.NET و ASP کلاسیک:

ASP.NET نسل بعدی ASP یا ASP کلاسیک است. اما این یک پیشرفت تکاملی است بطوریکه این دو فناوری تقریبا از یکدیگر متفاوتند. صفحات ASP با زبان های دستورالعمل نویسی مانند VBScript یا JScript ایجاد می شوند اما در ASP.NET ما یک فرایند کامل برنامه نویسی با زبانهای Visual Basic یا #C (سی-شارپ تلفظ شود) داریم. همچنین در ASP کلاسیک تنها پنج کلاس استاندارد (Request, Response, Application Session, Server) وجود دارد حال آنکه در ASP.NET می توان از بیش از 4500 کلاس استاندارد موجود در بدنه NET. بهره جست.همچنین علیرغم قدرت و امکانات زیاد و متعدد ASP.NET، استفاده از آن در مقایسه با ASP کلاسیک بسیار آسانتر است. بعنوان مثال با استفاده از چند ابزار در یک صفحه ASP.NET می توان یک صفحه بسیار پیچیده HTML بدست آورد که ساخت آن در ASP کلاسیک ممکن است نیاز به چند روز کار داشته باشد.


زبانهای برنامه نویسی در ASP.NET:

شما در ASP.NET می توانید از هر زبان برنامه نویسی که با بدنه NET. سازگار باشد استفاده کنید. این زبانها عبارتند از Visual Basic.NET و #C و JScript.NET . این بدین معنی است که شما جهت نوشتن برنامه در ASP.NET نیاز به فراگیری زبان جدیدی ندارید و اگر یکی از زبانهای ویژوال بیسیک یا ++C یا جاوا را می دانید هم اکنون می توانید در ASP.NET برنامه بنویسید.از طرف دیگر تعدادی زبانهای دیگر توسط بعضی از شرکتهای فعال در این زمینه به مجموعه زبانهای استاندارد ASP.NET افزوده شده است. بعنوان مثال اگر مایل باشید حتی می توانید از PERL و COBOL هم در ASP.NET استفاده کنید.


ابزارهای ASP.NET:

سالهاست که برنامه نویسان ویژوال بیسیک جهت ساخت فرم های خود از ابزارهای ویژوال بیسیک مانند TextBox و ListBox استفاده کرده اند. در ASP.NET هم شما می توانید از ابزارهای فراوان موجود در آن برای ساخت فرم ها و صفحات خود استفاده نمائید. در ASP.NET چهار دسته عمده از ابزارها موجود است: • ابزارهای اصلی مانند TextBox، RadioButton، ListBox و Button. • ابزارهای اعتباری برای حصول اطمینان از ورود و تائید صحت اطلاعات ورودی فرم ها. • ابزارهای داده ای برای ارتباط با بانک اطلاعاتی و دستکاری داده. • ابزارهای پیشرفته جهت نمایش عناصر پیچیده در واسط کاربر مانند تقویم و آگهی های تبلیغاتی.


با استفاده از Visual Studio.NET شما براحتی می توانید با چیدن تصویری این ابزارها بر روی فرم مورد نظر، صفحه دلخواه خود را بسازید. در صورت تمایل حتی می توانید در یک ویرایشگر ساده متن مانند Notepad برنامه مورد نظر را نوشته و از این ابزارها استفاده کنید.

تحلیل صنعت خود

اگر ما بتوانیم صنعت IT را یکپارچه ببینیم در واقع می توان گفت زندگی بدون IT بسیار دشوار خواهد بود.

هدف شرکت بکپارچکی در تمام ابعاد است .به این معنا که:

فرض برای مدیر یک شرکت ، تمام امکانات برای مدیریت وی بر روی تمام ابزار های الکترونیکی ان فعال و قابل دست رس است. اتصال سیستم مدیریت محتوا سایت به تلفن همراه ان ها و یا اتصال چند سایزمان وشرکت به هم و یا ایجاد CRM یکپارچه برای شرکت ها یکی از هدف های این شرکت است.

تحلیل بازار

تصميم گيري قيمت گذاري و تجزيه و تحليل

صميم گيري در مورد قيمت گذاري با آنچه كه براي كالاها و خدمات ارائه شده توسط سازمان هزينه مي‌شود ارتباط دارد. بطور اختصار ما در اين فصل اصطلاح تصميم گيري قيمت گذاري را كه شامل تصميمات درباره سوددهي محصولات است را به

كار مي‌بريم. اين تصميم گيري‌ها بر درآمدهايي كه شركت كسب مي‌كند تأثير مي‌گذارد. در نتيجه تعيين هزينه‌هاي محصول براي تصميم گيري در مورد قيمت گذاري مهم است. اما يك روش واحد براي محاسبه هزينه محصول كه عموماً بر همه تصميم

گيري‌هاي قيمت گذاري مربوط باشد وجود ندارد. زيرا تصميمات قيمت گذاري هم در شرايط و هم در افقهاي زماني متفاوت است.


ما براي اينكه بفهميم چگونه الگوي رفتاري هزينه و محركهاي هزينه مي‌توانند در تصميم گيري‌هاي قيمت گذاري ثبت شده (يا قيمت پذيرفته شده) و همچنين در به كار بردن چارچوب درآمد و هزينه مربوطه (توضيح داده شده در فصل 10)

راهنمايي كنند، تاكيد مي‌كنيم. تئوري اقتصاد به فعاليتهاي بهينه شركتها كه بايد تا زمانيكه درآمد نهايي (درآمد اضافي ناشي از فروش يك واحد اضافي بر مبناي تقاضا براي يك محصول) و هزينه نهايي يا متغير (هزينه اضافي عرضه

يك واحد اضافي) برابر شود، واحدها را توليد و به فروش برسانند، اشاره مي‌كند، قيمت بازار قيمتي است كه يك تقاضا براي اين تعداد بهينه از واحدها را به وجود مي‌آورد.

اين فصل، اينكه چگونه مديران تقاضا در قيمتهاي مختلف را ارزيابي و هزينه‌هايشان را مديريت مي‌كنند، تا عرضه مؤثر داشته و سود كسب كنند، توضيح مي‌دهد. ما همچنين به وصول و تحليل هزينه‌ها و درآمدهاي مشتري توجه مي‌كنيم.

تجزيه و تحليل سوددهي مشتريان اطلاعات مهمي را براساس سودهاي ايجاد شده توسط مشتريان مختلف ارائه مي‌كند.


تأثيرات عمده در قيمت گذاري :

سه عامل مهم مؤثر در تصميم گيري قيمت گذاري وجود دارد : مشتريان ، رُقبا و هزينه‌ها

مشتريان : مديران هميشه بايد مشكلات قيمت گذاري را از ديد مشتريان بررسي كنند. يك افزايش قيمت ممكن است باعث شود ، مشتري محصول شركت را برگشت داده و يك محصول رقابتي يا جايگزين را انتخاب كند.

رُقبا : عكس العمل‌هاي رقبا بر تصميمات قيمت گذاري تأثير مي‌گذارد. در شديدترين حالت ممكن است قيمتها و محصولات رقبا ، يك شركت را مجبور كند تا محصولاتش را به قيمتي پايين تر از قيمت خودش بفروشد تا قابل رقابت باشد. در يك

حالتي ديگر شركتي بدون رقيب در يك موقعيت بدست آمده مي‌تواند قيمتهاي بالاتري را تعيين كند. يك شركت با آگاهي از تكنولوژي رقبا، ظرفيت توليد و سياستهاي عملياتي رقيب ، قادر خواهد بود هزينه‌هاي رقيبش را كه اطلاعات

ارزشمندي در به كار بردن قيمتهاي رقابتي هستند را تخمين بزند. تجزيه و تحليل رقيب شكلهاي مختلفي دارد. شركتهاي زيادي در سراسر جهان بخشهاي مشخصي دارند كه درباره اطلاعات مربوط به فعاليتهاي مالي، حق اختراعات ،

تكنولوژي‌ها، دستورالعملهاي درآمد و ساختارهاي هزينه و استراتژيك رقبا تحقيق مي‌كند. خود رقبا، مشتريان آنها، عرضه كنندگان و كارمندان ، منابع مهم اطلاعات هستند. شكل ديگر به دست آوردن اطلاعات از طريق مهندسي مجدد است.

فرايند تجزيه و تحليل محصولات رقبا باعث مي‌شود تا بهترين مواد و تكنولوژي را در طراحي شركت خود به كار ببرند. براي مثال وقتي شركتها دربازار داخلي‌شان ظرفيت توليد اضافي دارند بيشتر آنها يك سياست متهورانه را در بازار

خارجي‌شان در پيش مي‌گيرند. امروزه مديران بيشتر يك ديدگاه جهاني دارند و اين براي آنها معمولي است كه هنگام تصميمات قيمت گذاري هم رقباي داخلي و هم رقباي خارجي را بررسي كنند.

هزينه‌ها : شركتها معمولاً طوري قيمتها را تعيين مي‌كنند كه بيشتر از هزينه ساخت آنها باشد. مطالعه الگوهاي رفتاري هزينه بينشي از درآمد به ما مي‌دهد كه از تركيب مختلف قيمت و فروش مقادير توليد شده يك محصول خاص نتيجه مي‌شود.


تئوري اقتصاد و مطالعات بخش مشاركتي چگونگي تصميمات قيمت گذاري مديران را واضح و روشن مي‌كند تا ميزان مشتريان شركتها ، رقبا و هزينه‌هاي مختلف را اندازه گيري كنند.

محصولات شركتها در بازارهاي رقابتي شديد بايد با قيمتهاي تعيين شده توسط بازار مطابق باشد . براي مثال فروشندگان گندم ، برنج ، لوبيا ، رقيبان زيادي دارند و بازار قيمت را تعيين مي‌كند، اما اطلاعات هزينه مي‌تواند به

فروشندگان كمك كند تا تصميم بگيرند، سطح توليدي را كه با هدف خاص شركت مطابقت دارد ، بيان كنند. كمتر در بازارهاي رقابتي مديران تصميماتي در تعيين قيمت دارند. تصميم گيري در مورد قيمت گذاري به اينكه چه قيمتي را

مشتري، محصولات را ارزيابي مي‌كنند، به استراتژي قيمت رقبا و هزينه محصولات بستگي دارد. قيمت يك محصول يا خدمت در نتيجه تعامل بين تقاضا براي محصول يا خدمت و عرضه‌اش است. مشتريان با تأثيرشان بر تقاضا بر روي قيمت تأثير

مي‌گذارند. رقيبان محصولات جانشين يا جايگزين را ارائه مي‌دهند تا تقاضا و قيمت محصول را تحت تأثير قرار دهند.

طبقه بندي هزينه محصول و افق زماني : هنگام كاهش هزينه‌ها يك شركت بايد به تمام هزينه‌هاي زنجيره ارزش خود از تحقيق و توسعه تا خدمات مشتري توجه كند. بيشتر تصميمات قيمت‌گذاري يا كوتاه مدت و يا بلند مدت هستند. تصميمات

كوتاه مدت شامل

1 – قيمت گذاري براي يك سفارش خاص بدون كاربرد بلند مدت.

2- تعديل حجم محصول در بازارهاي رقابتي.

تصميم گيري بلند مدت شامل قيمت گذاري يك محصول در يك بازار عمده، جايي كه تعيين قيمت آزادي عمل قابل ملاحظه‌اي دارد، مي‌باشد.

يك افق رماني يكساله يا بيشتر براي محاسبه هزينه‌هاي مربوط به تصميم‌گيريهاي بلندمدت استفاده مي‌شود. خيلي ازتصميمات قيمت گذاري هردو معني كوتاه‌مدت و بلندمدت را دارند.ماتصميم‌گيري درمورد قيمت‌گذاري كوتاه‌مدت رابررسي مي‌كنيم.

تحلیل رقبا

سیاری شرکت‌ها بدون اینکه دقیقا بدانند کجا می روند به سمت تجارت الکترونیک می‌روند، چیزی که آنها موفق نشدند تشخیص دهند میزان بازتعریف ساختاری پشت صحنه است. در حال حاضر کمتر از 15% برترین شرکت‌های انگلستان دارای

استراتژی تجارت الکترونیک سابق در 2001 هستند. بیشتر شرکت‌های انگلستان فاقد استراتژی تجارت الکترونیک هستند یا تجارت الکترونیک را بدون استراتژی خاصی دنبال می‌کنند.


مرحله 1: تصمیم گیری اولیه برای تاُمین تجارت الکترونیک

هر شرکتی که برای تاُمین تجارت الکترونیک برنامه ریزی دارد باید یک دورنما و یک هدف از انتقال خود به کسب و کار الکترونیک داشته باشد. یک شرکت ممکن است بخواهد وارد تجارت الکترونیک نشود، یا از وب فقط برای تبلیغات

استفاده کند، یک فروشگاه آنلاین باز کند، یک شاخه اینترنتی جدید از شرکت به وجود آورد و یا کسب و کار معمولی را تعطیل کند و سراغ کسب و کار آنلاین برود. انتخاب فقط به طبیعت کسب و کار و شرکت بستگی ندارد، بلکه به محیط

کار، منابع داخلی موجود و موقعیت شرکت بستگی دارد. قبل از شروع یک برنامه‌ریزی استراتژیک باید دید کدام یک از گزینه‌های بالا در دیدگاه کلی مناسب تر هستند.

قدم اول برای تبدیل شدن به کسب وکار الکترونیک تعریف یک استراتژی پویا بر پایه فرصت‌ها است. توسعه چنین استراتژی‌ای نیازمند تحلیل مدل کنونی و تعیین مسائل داخلی است.


مرحله 2: تعیین کسب و کار با هدف تجارت الکترونیک

اهداف یک استراتژی تجارت الکترونیک شامل یک یا چند تا از موارد زیر است: بهینه‌سازی خدمات و ارتباط مشتری، افزایش شهرت نام یا شهرت شرکت، گسترش محدوده جغرافیایی، گسترش به فروشگاه‌های جدید، افزایش درآمد و اشتراک فروش، کاهش هزینه‌های عملیاتی، دیده شدن به عنوان یک شرکت فعال و نوآور با تبدیل شدن به یک رهبر تجارت الکترونیک و یا برای رقابت با رقبای بزرگتر. همچنین شرکت باید مهندسی مجدد خود را معطوف به زمینه‌هایی کند که بازگشت بیشتری دارند. که این نیازمند اهدافی خوش تعریف مثل "فروش کالاها و خدمات بیشتر از طریق وب" می باشد.


نقش وبسایت شرکت در تجارت الکترونیک: شرکت باید تصمیم بگیرد چه نقشی برای وبسایت خود در نظر دارد: آیا برای دیده شدن توسط دیگران است؟ آیا برای اطلاعات دادن است؟ مثلا اطلاعا ت تماس و آدرس. آیا فقط برای استفاده داخلی

اعضا است؟ ... همچنین شرکت باید نقطه نظرات بیرونی را در نظر بگیرد: آیا مشتریان از خدمات کنونی راضی‌اند؟ آیا مشتریان علاقه‌مند به خرید آنلاین هستند؟ بعد از اینکه تعیین کردید چه توسعه‌ای در زمینه اینترنت نیاز دارید لازم

است بدانید که چگونه با کسب و کار کنونی شرکت تطبیق داده شود. همچنین باید اهداف استفاده از قابلیت جدید وب تعیین شوند. اهداف باید بر اساس تعداد بینندگان وب‌سایت تعیین شوند تا حرکت به سمت تجارت الکترونیک را معقول

کنند. برای این کار، تحلیل شدنی بودن باید انجام شود.


مرحله 3: امکان سنجی تجارت الکترونیک


یک مطالعه شدنی بودن برای تعیین فاکتورهای موفقیت بحرانی باید انجام شود. این کار شامل آزمودن جنبه انسانی و تکنولوژی کار است، جستجو برای مزایای تجارت الکترونیک و تحلیل ریسک‌ها. همچنین باید فعالیت‌های تجارت

الکترونیکی رقبا تعیین شوند.


یک جنبه مهم معرفی تجارت الکترونیک تغییر لازم در هسته فرایند کسب و کار است. که نیازمند شناخت کسب و کار موجود است. با انجام تحلیل های کامل (مثلاُ SWOT) شرکت‌ها می‌توانند سریعا در مقابل تغییرات عکس‌العمل نشان دهند.

تحلیل صنعتی و رقابتی برای تجارت الکترونیک شامل مونیتورینگ، ارزشیابی و تحلیل اطلاعات از محیط بیرونی و درونی است. هدف تشخیص فاکتورهای حساسی است که می‌توانند تعیین‌کننده موفقیت پروژه تجارت الکترونیک باشند.

زمان ورود به تجارت الکترونیک: در حالت کلی شرکت‌هایی که برای ورود به تجارت الکترونیک تعلل می‌کنند از قافله عقب می‌مانند و رقبا از آن‌ها پیشی می‌گیرند. اما زمان بسیار مهم است و شرکت‌های فراوانی وجود دارند که سعی می‌کنند

خودشان را معرفی کنند، قبل از اینکه فروشگاه‌شان آماده باشد و نهایتا شکست می‌خورند.

تحلیل هزینه سود: بعد از تعیین فرصت‌ها، هدف بعدی تعیین هزینه معرفی و اعمال پروژه تجارت الکترونیک می‌باشد. که شامل هزینه ساخت، پیاده‌سازی و پشتیبانی از سخت‌افزار و منابع انسانی و نرم‌افزاری موردنیاز. در پروژه‌های تجارت

الکترونیک زیادی هزینه دست کم گرفته می‌شوند و مزایا بیش از اندازه در نظر گرفته می‌شوند. مزایای مالی بالقوه اینترنت شامل موارد زیر می‌شود: افزایش قدرت خرید در هر نوع کسب و کاری به دلیل کاهش هزینه‌های فروش قدیمی،

بازکردن یک فروشگاه جهانی، ممکن کردن مشتریان بالقوه 24 ساعته و 365 روزه در سال، کاهش هزینه مدیریت، چرا که ارتباطات الکترونیکی شده است.


مرحله 4: برنامه‌ریزی و طراحی تجارت الکترونیک

فرمولاسیون استراتژی باید وابسته به توسعه نیرو و فرصت‌ها داشته باشد. قدم اول راه‌اندازی یک وب‌سایت است.

سازمان‌ها باید یک استراتژی کلی برای رسیدن به اهداف توسعه دهند و فرایندهایی جزیی‌تر توسط شرکت‌های تجارت الکترونیک برای توسعه استراتژی آنها استخدام شوند. در طول مراحل برنامه ریزی شما باید پیش‌نیازهای حظور اینترنتی را

تعیین کنید و باید سوالات زیر را بپرسید.

چگونه یک وب‌سایت موجود می‌تواند برای مدیریت مشتری توسعه یابد؟ چه کسی سفارشات کارت اعتباری را پردازش می‌کند؟ چگونه می‌توانید اطلاعات سفارش و فرم‌های پرشده را در سیستم کاربری خود مشاهده کنید؟ چگونه می‌توانید مطمئن باشید

که اطلاعات شما، مشتریان دیگر و توزیع‌کننده ها ایمن خواهند بود؟

تله‌هایی که باید در طول برنامه‌ریزی پرهیز شوند

شرکت‌ها باید مطمئن باشند که از خدمات مشتری قبل و بعد از فروش غافل نباشند، ارتباط فروش سنتی با تجارت الکترونیک را از دست ندهند، نیاز برای تبلیغات وب‌سایت و تجارت الکترونیک را دست‌کم نگیرند، از قدرت تجارت الکترونیک

را در رشد سریع غافل نباشند.

مرحله 5: پیاده سازی

پیاده‌سازی متفاوت از ایده‌ها، برنامه‌ها و استراتژی ها می‌باشد. بسیاری از پیاده‌سازی تجارت‌الکترونیک شکست می‌خورند زیرا آنها سوددهی طولانی مدت را تضمیتن می‌کنند، اما مزایای سریع را نه. در صورت امکان پروژه‌های کسب و کار

الکترونیک باید به قسمت‌های سه یا شش ماهه تقسیم شوند تا سوددهی کوتاه‌مدت بتواند با انعطاف پذیری برنامه بزرگ بازگشت داده شود.

مسائل سازمانی و فرهنگی: برای جاانداختن فرهنگ تجارت الکترونیک قبل از هر توسعه‌ای، برخی آموزش‌ها نیازمند اجرا هستند. به‌مجرد آموزش کارمندان یا استخدام نیروی تکنیکی، می‌توانند در فرایند تصمیم دخیل شوند. برای مدیریت

فرهنگ تجارت الکترونیک این کار باید در طول چرخه توسعه ادامه یابد. همچنین مسائل تکنیکی تجارت الکترونیک باید به طور پیوسته در طول چرخه زندگی سیستم مورد بازبینی قرار گیرند. چرا که تکنولوژی به سرعت رشد می‌کند و

استانداردهای جدید ممکن است موقع شروع پروژه وجود نداشته باشند.


مرحله 6: ارزیابی استراتژی

مانند هر پروژه دیگری، پروژه تجارت الکترونیک باید در طول اجرا و پس از آن مورد ارزیابی قرار گیرد. فعالیت‌های بازخورد و تصحیح برای رشد پیوسته توسعه تجارت الکترونیک باید مورد توجه قرار گیرند. برای شرکت‌هایی که یک

استراتژی تجارت الکترونیک را پیاده‌سازی می‌کنند، مجموعه سوالات زیر می‌توانند مفید باشند: اهداف تجارت الکترونیک چه بودند؟ کدام ها برآورده شدند؟ انتظارها چگونه بودند؟ واقعیت چه بود؟ چه هزینه هایی را شرکت امیدوار بود

کم کند؟ کدام ها کم شدند؟ ...

تحلیل ترافیک وب خود را بازبینی کنید: ماهیت وب سایت اینگونه است که اطلاعات بسیار راحت‌تر می‌توانند جمع‌آوری شوند. به طور خاص، سوالات زیر می‌توانند انجام شوند: آیا الگوی واضحی در ترافیک اینترنت وجود دارد، یا مسیری که

بینندگان شرکت طی کرده باشند. کاربران عام از کجاهای سایت دیدن کرده‌اند و نقاط خروج آنها از سایت کجا بوده است؟ کدام سایت‌های خارجی به شما لینک داده‌اند؟ اگر قابلیت جستجو در سایت را اضافه کرده‌اید، عباراتی که بیشترین

جستجو را داشته اند چه بوده‌اند؟ آنگاه بازبینی پروژه‌های تجارت الکترونیک بازخورد خواهند داشت و باعث تغییر و به روز رسانی استراتژی خواهند شد. (همانگونه که در عکس زیر نشان داده شده است.)

تدوین استراتژی

استراتژیهای تبلیغات و بازاریابی

فاز اول: تعيين استراتژي کلان شركتهاي توليدي

در اين فاز که از 4 مرحله تشکيل گرديده است، فرآيند سيستماتيک تدوين استراتژي به اجرا رسيده و استراتژي‎هاي کلان شركتهاي توليدي، براساس وضعيت داخلي، شرايط محيطي و ...تعيين و تدوين مي‎گردد. ذيلاً مراحل 5 گانه اين فاز

تشريح گرديده است:


مرحله 1- تعيين چشم‎انداز، مأموريت و اهداف بنيادي شركت

اولين مرحله از فرآيند تدوين استراتژي، تعيين چشم‎انداز و مأموريت کسب و کار است. چشم‎انداز يا Vision يک تصوير مطلوب از آينده سازمان را ترسيم مي‎کند که استراتژي براي تحقق آن تدوين مي‎گردد و وضعيتي است که مديريت سعي

مي‎کند سازمان را بطرف آن راهبري نمايد. چشم‎انداز، موجب هماهنگي در درون سازمان و سازگاري بين تصميمات و فعاليت‎هاي سازمان مي‎شود و اعتقاد افراد سازمان به آن موجب بروز انرژي زيادي در سازمان مي‎گردد.

چشم‎انداز، دربردارنده اجزا و بخش‎هاي مختلفي است که در اين مرحله همه اين اجزا تدوين مي‎گردد. اين اجزا عبارتند از:

1- تصوير کمي: مقادير کمي و عددي براي شاخص‎هاي مهم در يک مقطع زماني آتي.

2- مأموريت (Mission) شامل:

· محدوده عمل سازمان (Business Scope)

· قابليت‎ رقابتي ويژه (Core Competencies)

3- ايدئولوژي سازمان شامل:

· هدف بنيادي: علت وجودي سازمان و نقش آن در جامعه را بيان مي‎کند.

· ارزش‎هاي بنيادي: ارزش‎هاي عميق و اساسي سازمان را بيان مي‎کند.

· آينده در چشم‎انداز: يک هدف بلندپروازانه 10 تا 30 ساله به همراه توصيف زنده آن

نكته مهمي كه در اينجا مي‎بايست به آن اشاره شود اين است كه چشم‎انداز و مأموريت تدوين‎شده در اين مرحله، قطعي و نهايي نيست و پس از انجام مراحل 3، 4 و 5، يكبار ديگر مورد بازنگري قرار گرفته و تصحيح و تكميل مي‎گردد.

مرحله 2- تجزيه و تحليل وضعيت داخلي شرکت و تعيين نقاط ضعف و قوت

در اين مرحله که يکي از مراحل بسيار مهم و کليدي فرآيند تدوين استراتژي است، وضعيت داخلي شرکت بررسي شده و نقاط ضعف و قوت تعيين مي‎گردند.

در اين مرحله از چهارچوب کارت امتيازي متوازن (The Balanced Scorecard) براي تعيين نقاط ضعف و قوت بهره‎گيري مي‎شود. چهارچوب کارت امتيازي متوازن، روش جديدي است که در سال‎هاي اخير به عنوان سيستمي براي اندازه‎گيري وضعيت

سازمان و نيز برنامه‎ريزي و مديريت سازمان تدوين شده است.


کارت امتيازي متوازن، اهداف و عملکرد سازمان را از چهار جنبه به تصوير مي‎کشد: وجه مالي، وجه مشتريان، وجه فرآيندهاي دروني کسب و کار و وجه يادگيري و رشد. در اين روش، تأکيد بر اين است که ابعاد مالي و غيرمالي در يک

سيستم اطلاعاتي و در تمام سطوح سازمان جريان دارد و ملاک‎هاي سنجش، نشان‎دهنده توازن بين شاخص‎هاي بيروني (براي مشتريان و سهامداران) و شاخص‎هاي دروني (براي فرآيندهاي کليدي، نوآوري، يادگيري و رشد) است.

استفاده از اين ابزار جديد، بسيار کارآمد بوده و کارايي اين مرحله از فرآيند تدوين استراتژي را به نحو قابل ملاحظه‎اي افزايش مي‎دهد.

مرحله 3- تجريه و تحليل عوامل محيطي و تعيين فرصت‎ها و تهديدها

در اين مرحله، عوامل محيطي مرتبط با شركت تجزيه و تحليل شده و فرصت‎ها و تهديدهاي مربوطه شناسايي و تعيين مي‎گردند و اهميت و اولويت آنان مشخص مي‎گردد.

عوامل محيطي، عواملي هستند که کاملاً يا حدوداً خارج از کنترل سازمان‎اند ولي با ايجاد فرصت و تهديد براي سازمان، در عملکرد آن مؤثر مي‎باشند. تجزيه و تحليل سيستماتيک عوامل محيطي، اين امکان را فراهم مي‎آورد که فرصت‎ها و

تهديدها پيش‎بيني شود و براي استفاده از فرصت‎ها و محافظت سازمان از تهديدها، استراتژي لازم تنظيم گردد.

در اين مرحله از مدل PESTEL بهره‎گيري مي‎شود و با استفاده از آن عوامل 6 گانه محيطي بررسي مي گردد:

1- عوامل سياسي (Political)

2- عوامل اقتصادي (Economical)

3- عوامل اجتماعي (Social)

4- عوامل تکنولوژي (Technological)

5- عوامل زيست‎محيطي (Environmental)

6- عوامل قانوني (Legal)

مرحله 4- تعيين استراتژي‎هاي کلان شركت

در آخرين مرحله از فاز اول، بر مبناي چشم‎انداز و مأموريت تعيين شده در مرحله 1، نقاط ضعف و قوت تعيين شده در مرحله 2 و نيز فرصت‎ها و تهديدهاي شناسايي شده در مرحله 3، استراتژي‎هاي کلان تعيين مي‎گردند.

به منظور تعيين دقيق و کامل استراتژي‎هاي کلان، از چندين روش موازي بهره‎گيري مي‎شود:

1- مدل تحليل جذابيت- توانمندي (مدل GE) بعنوان يک مدل کمي

2- مدل ماتريس رشد (مبتني بر تحليل‎هاي کليدي)

3- روش تحليل Swot (نقاط ضعف و قوت- فرصت‎ها و تهديدها)

4- روش QSPM (Quantitative Strategic Planning Matrix)

با بکارگيري مدل‎ها و روش‎هاي فوق، استراتژي‎هاي کلان سازمان در 2 قالب تدوين مي‎گردد:

1- استراتژي ژنريک پورتر (پيشرو بودن در هزينه، تمايز و تمرکز)

2- ماتريس استراتژي اصلي (استراتژي‎هاي يکپارچگي شامل يکپارچگي عمودي به پائين، عمودي به بالا و افقي- استراتژي‎هاي تمرکز شامل رسوخ در بازار، توسعه بازار و توسعه محصول- استراتژي‎هاي تنوع شامل تنوع همگون، تنوع افقي و

تنوع ناهمگون- استراتژي‎هاي تدافعي شامل مشارکت، کاهش، واگذاري و انحلال)

فاز دوم: تعيين استراتژي بازاريابي شركت

در اين فاز، براساس استراتژي‎هاي کلان تعيين شده در فاز اول، به بررسي و تعيين استراتژي بازاريابي شرکت پرداخته مي‎شود. اين فاز شامل 3 مرحله است که ذيلاً به شرح اين مراحل پرداخته شده است.

مرحله 1- تجزيه و تحليل وضعيت داخلي شرکت با محوريت بخش بازاريابي و فروش

در اين مرحله، يکبار ديگر به بررسي و تجزيه و تحليل وضعيت داخلي شرکت پرداخته مي‎شود، اما اين بار تمرکز و محوريت اصلي بر روي بخش بازاريابي و فروش شرکت و فرآيندها، اهداف و برنامه‎هاي مربوط به اين بخش مي‎باشد.

در اين مرحله، آميخته بازاريابي شرکت شامل موارد ذيل، در گذشته و حال بررسي مي‎گردد:

1- نوع و ويژگي‎هاي محصولات و خدمات شرکت

2- شيوه قيمت‎گذاري و روند تغييرات قيمت محصولات و خدمات

3- روش‎هاي تبليغي و ترويجي

4- سيستم توزيع و بهره‎گيري از نمايندگيها

عمده‎ترين روشها و منابع گردآوري اطلاعات در اين مرحله عبارتند از:

- مستندات، گزارشات و مدارک موجود در شرکت

- کارکنان و مديران فعلي و قبلي شرکت

- گزارشات و مدارک موجود در صنعت مربوطه

- ساير منابع از قبيل خبرگزاريها، مراجع اطلاع‎رساني داخلي و خارجي، نشريات تخصصي، انجمن‎هاي تخصصي و ... .

مرحله 2- تجزيه و تحليل شرايط محيطي با محوريت بازاريابي و فروش

در اين مرحله نيز، مجدداً شرايط محيطي مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار مي‎گيرد، اما در اين مرحله، تمرکز و محوريت اصلي بر روي موضوع بازاريابي و فروش قرار گرفته و به منظور ايجاد امکان تجزيه و تحليل سيستماتيک و

ساختاريافته، از مدل 5 نيروي پورتر

(Porter’s 5 Force Model) بهره‎گيري مي‎شود.

مرحله 3- تعيين استراتژي بازاريابي شركت

در اين مرحله، استراتژي بازاريابي شركت، در 5 مرحله ذيل تدوين مي‌گردد:

· تعيين بازار هدف

1- تعيين بازار هدف در افق‌هاي زماني 3 ساله، 5 ساله، 10 ساله، شامل بازار داخل و بازار‎هاي صادراتي

2- بخش‌بندي بازار هدف براساس معيارهاي مناسب

3- تعيين و رتبه‌بندي مشتريان در بخشهاي مختلف بازار هدف

4- تدوين نيازها و انتظارات مشتريان و امکانات آنان

5- تعيين روشهاي ايجاد وفاداري مشتريان به خدمات شركت.

در اين مرحله، براساس اطلاعات بدست آمده، بازار بالقوه بخش‎بندي گرديده و بازار هدف شركت در افق‌هاي زماني مختلف (3 ساله، 5 ساله و 10 ساله) مشخص خواهد شد.

سپس مشتريان موجود در بخشهاي مختلف بازار هدف تعيين و رتبه‌بندي شده و نيازها و انتظارات و امکانات آنان بطور دقيق تدوين مي‌گردد.

· تدوين استراتژي محصول (خدمت)

در اين مرحله، استراتژي محصول (يا خدمت) در زيربخشهاي ذيل تدوين مي‌گردد:

- استراتژي نام و نشان

- استراتژي تنوع يا تمرکز خدمات

- استراتژي توسعه خدمات جديد

· تدوين استراتژي قيمت

در اين مرحله، استراتژي قيمت محصولات و خدمات شرکت در زيربخشهاي ذيل تدوين مي‌گردد:

- تعيين نقش و وزن قيمت در تصميم‌گيري مشتريان

- بررسي انواع روشهاي قيمت‌گذاري محصولات و خدمات و تعيين روش/ روشهاي مناسب قيمت‌گذاري

- تعيين نحوه قيمت‌گذاري محصولات و خدمات جديد

- تهيه رويه قيمت‌گذاري محصولات و خدمات شركتهاي توليدي

· تدوين استراتژي تبليغ و ترويج

در اين مرحله استراتژي تبليغ و ترويج شركتهاي توليدي در زيربخشهاي ذيل تدوين مي‌گردد:

- تعيين نقش و اهميت تبليغ و ترويج در تصميم‌گيري مشتريان

- شناسايي ابزارهاي تبليغ و ترويج و انتخاب ترکيب مناسب ابزارهاي ترويجي

- تعيين بودجه مناسب تبليغ و ترويج و ميزان بودجه هر يک از ابزارهاي انتخاب شده

- بررسي ويژه روابط عمومي (Public Relation) بعنوان يکي از مهمترين ابزارهاي تبليغي و ترويجي

- تهيه رويه تبليغ و ترويج در شركت

· تدوين استراتژي توزيع

در اين مرحله، استراتژي توزيع محصولات شركت در زيربخشهاي ذيل تدوين خواهد شد:

- شناسايي انواع کانالهاي توزيع محصولات (نمايندگي‌ها، شرکت‌هاي بازاريابي و ...)

- برنامه‌ريزي مناسب استفاده از نمايندگي‌هاي داخلي و خارجي

فاز سوم: طراحي و تدوين سيستم بازاريابي صادراتي

در اين فاز و بر مبناي استراتژي کلان و استراتژي بازاريابي تعيين شده در فازهاي اول و دوم، برنامه بازاريابي صادراتي شرکت تدوين شده و سيستم بازاريابي آن طراحي مي‎گردد. اين فاز شامل 3 مرحله ذيل مي‎باشد) جهت شرکت در

نمایشگاه دبی )

مرحله 1- تدوين برنامه بازاريابي

در اين مرحله، برنامه بازاريابي شركت، تدوين مي‎گردد. اين تدوين برنامه شامل اجزاء ذيل مي‎باشد:

1- اهداف بازاريابي

2- برنامه عملياتي بازاريابي شامل:

- برنامه توسعه محصول

- برنامه قيمت‎گذاري

- برنامه تبليغ و ترويج

- برنامه توزيع

مرحله 2- طراحي ساختار سازماني بخش بازاريابي و فروش شرکت

در اين مرحله ساختاري بخش بازاريابي و فروش شركت طراحي خواهد شد. اين طراحي مشتمل خواهد بود بر:

1- تعيين جايگاه بخش بازاريابي و فروش در ساختار سازماني شرکت

2- طراحي چارت سازماني بخش بازاريابي و فروش

3- تعيين تعداد و خصوصيات کارکنان بخش بازاريابي و فروش

4- بررسي و طراحي شبکه ارتباطي بخش بازاريابي و فروش با ساير بخشهاي شركت

مرحله 3- طراحي سيستم کنترل و ارزيابي عملکرد بخش بازاريابي

در اين مرحله، سيستم ارزيابي عملکرد بخش بازاريابي و فروش طراحي خواهد شد.

- تعيين معيارهاي ارزيابي استراتژي محصول (خدمت)

- تعيين معيارهاي ارزيابي استراتژي قيمت

- تعيين معيارهاي ارزيابي استراتژي توزيع

- تعيين معيارهاي ارزيابي استراتژي ترويج و تبليغ

- تعيين معيارهاي ارزيابي عملکرد مدير و کارکنان بخش بازاريابي و فروش

- تعيين معيارهاي ارزيابي عملکرد تأمين‌کنندگان خدمات بازاريابي شرکت (شرکتهاي تبليغاتي همکار، شرکتهاي بازاريابي همکار، نمايندگيها و ...)

- تهيه رويه ارزيابي عملکرد بخش بازاريابي

مراحل توسعه محصولات

یکی از مهمترین فاکتور ها در یرنامه نویسی به روز بودن است. شرکت با افزایش دانش خود و یادگیری سیستم ها و متولوژی ها جدید همواره خود را به روز نگه می دارد. یکی از تکنولوژی ها چند ساله اخیر MVC.Net می باشد که مدل فکری Java در .Net است. در ایجا بسیار گوتاه مقدمه از ان را توضیح می دهم.

معماری ( MVC ( Model-View-Controller

MVC معماری نرم افزاریی است که در حال حاضر به عنوان یکی از الگو های نرم افزاری در مهندسی نرم افزار مورد استفاده قرار می گیرد . این الگو منطق برنامه را از رابط کاربری به طور کامل جدا می سازد ، تا به توسعه دهندگان این امکان را بدهد تا توسعه ، تست و نگهداری نرم افزار را در واحد های مستقل انجام دهند . MVC مخفف سه کلمه Model ( مدل ) و View ( نمایشگر ) و Controller ( کنترلگر ) است . معماری MVC اغلب در برنامه های وبی ( Web Application ) مورد استفاده قرار می گیرد جایی که view با کد HTML به کاربر نمایش داده می شود .MVC Model اجزای تشکیل دهنده ی MVC


Model ( مدل ) :

مدل در اصل حاوی اطلاعات مرکزی برای برنامه کاربردی است که شامل دسترسی به داده ها ، داده ها ( اطلاعات پایگاه داده ) ، قوانین اعتبار سنجی ( validation rules ) و منطق مجتمع سازی است .

View ( نمایشگر ) :

نمایشگر در واقع وظیفه نمایش به کاربر را بر عهده دارد و در واقع رابط کاربری ( User Interface ) است که مبتنی بر کد های HTML است . معمولاً رابط کاربری از داده های Model ساخته می شود . در واقع نقطه پایان برنامه کاربردی است و به کاربر نتایج عملیات ، بازیابی و نمایش داده از طریق برقراری ارتباط با دو بخش دیگر ؛ یعنی Model و Controller را نشان می دهد .


Controller (کنترلگر ) :

کنترلگر کنترل کننده جریان منطقی برنامه کاربردی است ، این بخش با تعامل با Model و View می تواند اجرا و جریان اطلاعاتی برنامه کاربردی را کنترل کند . می توان گفت که کنترلگر واسط بین Model و View می باشند ؛ یعنی با Model کار می کند و در انتها نمایشگری را برای نشان دادن واسط کاربری انتخاب می کند . ورودی کاربر را مدیریت کرده و به آنها پاسخ می دهد و با کاربر تعامل می کند . برای مثال ، Controller عبارت های پرس و جوی بانک اطلاعاتی را مدیریت کرده و آن ها را به Model ارسال می کند ، وظیفه اجرای پرس و جوها با Model است .


در واقع تبدیل برنامه کاربردی به لایه های مختلف ( Model-View-Controller ) باعث سرعت و انعطاف بیشتر در توسعه ، تست و نگهداری برنامه کاربردی می شود ، به طور مثال شما می توانید ظاهر برنامه ( View ) را تغییر دهید بدون اینکه کمترین تغییری در منطق تجاری ( Model ) برنامه ایجاد کنید . شما همچنین می توانید وظایف و نقش های کاری را یک پروژه به افراد مختلف واگذار کنید ، بدون اینکه نگران ارتباط آنها باشید به عنوان مثال طراحان می توانند بروی لایه View کار کنند در حالی که برنامه نویسان در حال کار بروی لایه Model هستند .


ASP.NET MVC

ASP.NET MVC بخشی از چارچوب کاری برنامه های وب ( ASP.NET ( ASP.NET Web application framework است ، MVC یکی از دو نوع مدل برنامه سازی ASP.NET است و مدل دیگر را با نام ASP.NET Web Forms می شناسند . در واقع MVC ASP.NET پیاده سازی مدل MVC به کمک ابزارهای توسعه نرم افزاری مایکروسافت در بستر وب ( ASP.NET ) است . توجه این تصور که ASP.NET MVC جایگزینی برای ASP.NET است کاملا اشتباه است ، در حقیقت اگر ASP.NET وجود نداشت هرگز ASP.NET MVC در بستر آن شکل نمی گرفت . مزایای استفاده از ASP.NET MVC

کنترل کاملی بروی کدهای HTML داشته باشید .

بتوانید به کمک ترکیب AJAX و کتابخانه قدرتمند JQuery رابط کاربری قدرتمند تری بسازید .

به شما امکان ساخت آدرس های SEO-Friendly برای وب سایت تان می دهد .

به راحتی پروژه خود را توسعه داده و آنرا در معرض آزمون قرار دهید .


برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ASP.NET MVC به وب سایت رسمی آن به آدرس http://www.asp.net/mvc مراجعه کنید .

تحلیل مالی

یکی از ابزارهایی که برای تعیین موقعیت مالی شرکتها مورد استفاده قرار می‌گیرد، تجزیه و تحلیل نسبتهای مالی است. در واقع نسبتهای مالی واقعیتهای مهمی را در ارتباط با عملیات و وضعیت مالی یک شرکت آشکار می‌سازد. فایده محاسبه نسبتها آن است که رابطه بین اقلام عمده صورتهای مالی دقت پیدا میکند. همچنین با استفاده از آن مشکلات و نقاط ضعف و قوت مالی شرکت‌ها تعیین می‌گردد. البته نسبت‌ها وقتی بیشتر مفهوم پیدا میکنند که با سایر نسبتها در گذشته همان شرکت و یا با موسسات مشابه و یا با استانداردهای مطلوب صنعت مربوطه مقایسه شوند.

برای ارزیابی کیفی از اطلاعات کمی و ارائه گزارش به میزان نیاز استفاده کننده گان و طبقه بندی و خلاصه صورتهای مالی وبیان نسبی اطلاعات مطلق صورتهای مالی بین ارقام اقلام موجود در این صورتها رابطه ریاضی به صورت نسبت برقرار میشود

نسبت های نقدینگی : جهت ارزیابی توان نقدینگی شرکت است که پشتوانه بازپرداخت بدهیهای جاری شرکت است

الف : نسبت جاری : دارایی جاری/بدهی جاری(رقم بالاتر وضعیت نقدینگی بهتر است و کلا کمتر از 2 مطلوب نمی باشد)

ب : نسبت آنی: ( دارایی های جاری – دارایی های غیر سریع (موجودی کالا ))/ بدهی جاری (بهتر است از یک کمتر نباشد )

نسبت جاری – نسبت آنی = موجودی کالا/ بدهی جاری

نسبت های اهرمی : میزان استفاده از بدهی را شرکت نشان میدهد که شاخص ریسک مالی شرکت است

الف : نسبت بدهی :کل بدهی / کل دارایی  % ( میزان وجوهی را نشان میدهد که بوسیله بدهی تامین شده است )

ب : نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام : کل بدهی / حقوق صاحبان سهام  % ( میزان بالای این نسبت نشانگر ریسک بالای شرکت است و وام دهندگان در آتی یا قرض نخواهند داد ویا بهره بالا طلب خواهند کرد)

پ : نسبت پوشش هزینه های بهره : سود قبل از کسر بهره و مالیات / هزینه بهره (نماینگر تعداد دفعاتی است که سود می تواند بهره را پوشش دهد . نسبت بالا نشانگر توان بالای پرداخت بهره و پایین بودن ریسک شرکت خواهد بود )

نسبت های فعالیت (کارایی) : نشانگر کارایی شرکت در استفاده از منابع و دارایی ها است

الف : نسبت گردش موجودی کالا : قیمت تمام شده کالای فروش رفته یا (فروش)/ موجودی کالا

(مرتبه بالا نشاندهنده کارایی بالا در استفاده از موجودی کالا میباشد – نشانه مدیریت کالا می باشد)

دوره سرمایه گذاری موجودی کالا = 360/ نسبت گردش موجودی کالا

(نشانگر دوره متوسط سرمایه گذاری بر روی موجودی کالا است )

ب : نسبت گردش دارایی های ثابت: فروش / دارایی های ثابت

(مرتبه بالا نشانگر کارایی بالا در استفاده از دارایی های ثابت است)

پ : نسبت گردش مجموعه دارایی ها: فروش / کل دارایی ها

(مهمترین نسبت برای اندازه گیری کارائی که نشانگر کل منابع در اختیار شرکت است )

ت : نسبت گردش حسابهای دریافتنی = فروش (نسیه )/ حسابهای دریافتنی

(نماینگر دفعات وصول مطالبات در سال- مرتبه بالا بهتر است )

نسبت دوره متوسط وصول طلب =360/نسبت گردش حسابهای دریافتی

(تعداد روزهای لازم برای دریافت مطالبات هر چه پایینتر باشد بهتر است )

نسبت های سودآوری :ارزیابی سودآوری شرکت

1- سود آوری بر مبنای فروش : سود شرکت در مقابل فروش اندازه گیری می شود

الف : نسبت حاشیه ناخالص سود :

( فروش- قیمت تمام شده کالای فروش رفته) / فروش %

(نشاندهنده عملکرد شرکت در زمینه های قیمت گذاری محصول و کنترل هزینه تولید است )

ب : نسبت حاشیه خالص سود :

(سود خالص / فروش  %) نشان دهنده عملکرد شرکت در زمینه های قیمت گذاری محصول و کنترل هزینه های تولیدی و غیر تولیدی است بالا بودن آن نشانه سودآوری بالا است

2- سود آوری بر مبنای سرمایه گذاری ها: نشانگر سود آوری به ازای هر ریال سرمایه گذاری سهامداران

الف : نسبت بازده سرمایه گذاری ROI یا بازده مجموع دارائی ها ROA

کل داراییها / سود خالص % = (حاشیه خالص سود ) * (نسبت گردش کل دارییها )=(ROI) OR (ROA)

ب : نسبت بازده حقوق صاحبان سهام یا بازده ارزش افزوده ROE (مهمترین نسبت مورد توجه سهامداران که به ازای هر یک ریال چقدر بازده دریافت می کند)

حقوق صاحبان سهام / سود خالص %=ROE

مدل دوپونت :

ROE=ROI/نسبت مالکانه

نسبت بدهی - 1 / (حاشیه خالص سود * نسبت گردش کل داراییها )=ROE

3- سود آوری بر مبنای سهام : سودآوری به ازای هر سهم عادی اندازه گیری می شود

الف : نسبت سود هر سهم (نشاندهنده مبلغ سود تعلقی به یک سهم در یک دوره )

تعداد سهام عادی/ (سود تقسیمی شرکت – سود خالص)=EPS

ب: نسبت پرداخت سود نقدی DPS (نشان دهنده مبلغ سود نقدی است که در طول یک دوره به هر سهم عادی تعلق می گیرد)

تعداد سهام عادی / سود تقسیمی شرکت =DPS

ج:نسبت پرداخت سود نقدی DPR (نشان دهنده درصدی ازسود سال است که بطور نقدی بین سهامدارن عادی تقسیم می شود

DPR=سود هر سهم / سود نقدی هر سهم%

DPR= DPS/EPS

در سیستم حسابداری مالی پیشرو، قسمتی تحت عنوان نسبت‌های مالی وجود دارد که در آن امکان فرمول نویسی برای کاربر مهیا شده است. بدین معنی که کاربر میتواند نسبتهای مشخص شده در بالا را در این فرم وارد نموده و سپس

گزارش‌های مربوط به این نسبتها را دریافت نماید.

تحلیل ریسک

دسته بندی ریسک:

- یک مدیر پروژه می تواند ریسک های وابستگی را شناسایی و از آنها اجتناب کند ازجمله وابستگی ها:

- وابستگی های نرم افزاری

- وابستگی هایی که در سراسر توابع تقسیم به وجود می آید

- در دسترس بودن افراد در زمان مورد نیاز برای انجام وظایف

- روابط کار فرعی و قابلیت اطمینان از تحویل با توجه به برنامه


ریسک ها به طور معمول توسط عوامل زیر ایجاد می شوند:

- فقدان یک چشم انداز روشن برای پروژه

- عدم توافق بر سرنیاز، به ویژه در درون سازمان

- عدم اولویت بندی در کارها

- توسعه در یک محیط وبه سرعت درحال تغییر در پروژه های سفت و سخت

- فرآیند مدیریت تغییر که مستندات را نا کافی برای مراجعات بعدی ارائه می دهد.


ریسکهای مربوط به مدیریت اغلب خلاصه می شوند به دو دسته:

- برنامه ریزی کلی و کافی نبودن شناسایی وظایف درون پروژه

- دید نامناسب وغیر واقع به پروژه به علت ضعف مدیریت و اعضی پروژه

- مشخص نبودن مالکیت پروژه و فرآیند تصمیم گیری

- تعهدات غیر واقعی که منجربه انتظارات غیر واقعی می شود

- درگیری و ارتباط ضعیف بین کارکنان

جالب توجه است، فن آوری جزء این دسته بندی ریسک قرار نمیگیرد.

تنها در گذشته،عدم آگاهی به علت کمبود آموزش در فن آوری موجب ضعف در درک درست استفاده از ابزارها و تکنیک های فن آوری بوده است . علاوه براین ممکن است به علت نا آشنایی اعضای پروژه و کارشناسان با کاربرد نامناسب روبرو شوند.

طرح فنی

1.تکمیل CMS جامع

2.ایجاد سیستم IDSS برای سازمان ها

3.ایجاد و به روز رسانی سیستم ها روی پلتفرم های جدید .Net

4.ایجاد سیستم های تولید سایت برای خود کاربران تحت .Net



توضیحات تخصصی

سرمایه فنی این شرکت یک FrameWork جامع است که تمام سیستم های تولید شده دارای این Core هستند. در واقع سیستم های شرکت دارای قلب یکپارچه و قدرت مندی به نام Core اصلی هستند. این Core به زبان C# و به صورت object oriented programming انجام شده است. این Core دارای معماری Union Structure طراحی شده است و تمام لایه عای آن به صورت جداگانه کدنویسی و سپس یکپارچه شده است. در این Core از تکنولوژی زیر استفاده شده است:

1) Entity Frame Work 6 Code First

2) Dependenc Injection

3) Custom MVC Helper

4) Route Js

5) Angular Js

6)Fluent Routing

7) Fluent api

8) Filter Base

9) Abstration & Interface Modeling

10) Logger Managment

11) Ioc Injection

و ....