سامانه ارائه FTTH در حوزه مخابرات

از OCCC Wiki
نسخهٔ تاریخ ‏۹ ژانویهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۰۴:۱۰ توسط 5.212.143.137 (بحث) (←‏رقبا)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سامانه ارائه فناوری فیبر به خانه (FTTH:Fiber-to-the-home)

خلاصه اجرایی طرح کسب و کار

امروزه بیشتر فایل های پرحجم از طریق فضای سایبر در حال تبادل می باشد، و کارشناسان پیش بینی کرده اند که این شیوه تبادل به شکل چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد. شرکت Cisco که ید طولایی در سخت‌افزارهای شبکه و منابع بر بستر اینترنت دارد، در سال 2015 اعلام کرد که برای اولین بار ترافیک جهانی اینترنت از مرز یک زتابایت عبور خواهد کرد.

تمایل به داشتن یک سرویس بهتر، یکی از دلایل اصلی است که کاربران و شرکت های اینترنتی به دنبال اتصالات پهن باند فیبر به خانه (FTTH) به عنوان یک راه حل اساسی هستند.

با اجرای این فناوری علاوه بر مزایای فنی مثل ارتقاءکیفیت و افزایش پهنای باند دسترسی برای مشترک امکان ارایه خدمات یکپارچه نظیر شبکه دوربین های مداربسته (, CC TV IP Camera) ، مراکز تلفن های سانترال ( IP PBX ) ، تلویزیون (, CATV IPTV , VoD ) ، شبکه های داخلی ، پیجینگ ( Paging )، وایرلس ( Public Wifi ) ، آیفون تصویری و ... بر روی فیبر نوری مهیا شده و شبکه ای امن و پویا با قابلیت اتصال به بستر فیبر نوری سراسری و ایجاد واحد های هوشمند ( Smart Home ) را فراهم می آورد.


معرفي شركت (تصوير شركت)

%DA%86%D8%A7%D8%B1%D8%AA.png

چشم انداز

  • اجرای طرح FTTH در اقصی نقاط قابل دسترسی شرکت مخابرات استان زنجان.


ماموریت

ماموریت سامانه ارائه FTTH، معرفی و اجرای طرح فناوری فیبر به خانه (FTTH) توسط فروشگاه الکترونیکی در بستر اینترنت می باشد.

اهداف

  • افزایش دوبرابری آمار بازدیدکنندگان سایت در سال دوم نسبت به سال اول
  • برگشت کامل هزینه کابل کشی و امورات نگهداری در 2 سال اول
  • افزایش آگهی های تبلیغاتی به 2 برابر در سال دوم نسبت به سال اول


معرفی محصولات و خدمات

انواع سرویس های قابل ارائه بر روی بستر فیبر نوری ویژه برج ها، مجتمع های بزرگ تجاری، اداری، پزشکی و مسکونی و فروشگاه ها

معرفی کلی سرویس ها

معرفی انواع سرویس های متعدد و جذاب قابل ارائه بر روی فیبر

ابتدا سرویس ها را به طور کلی به دو دسته تقسیم می کنیم:

الف) سرویس های پایه ( Basic Services ) آن دسته از سرویس هایی هستند که به عنوان پایه و زیربنای سایر سرویس ها استفاده می شوند و عبارتند از:

  • طرح یوتانت (اینترنت متقارن با سرعت 50 Mbps )
  • طرح دانلود نامحدود نرم افزار، فیلم، بازی، موسیقی و غیره بدون کم شدن از حجم مصرفی اینترنت
  • تلفن ثابت بر روی فیبر نوری

ب) سرویس های تکمیلی ( Complementary Services )

آن دسته از سرویس هایی هستند که بنابر درخواست مشتریان گرامی و نوع مجتمع ها، علاوه بر سرویس های پایه ارائه می شوند. این نوع سرویس ها خود نیز به دو گروه به شرح زیر تقسیم می گردند:

1) گروه اول شامل:

  • دیتاسنتر ( DATA CENTER )
  • شبکه وایفای ( WI-FI )
  • ویدئوکنفرانس
  • اینترانت
  • ارتباط نقطه به نقطه ( PTP )
  • ارتباط از یک نقطه به چند نقطه ( PTMP )
  • ارتباط امن و اختصاصی MPLS/VPN

2) گروه دوم شامل:

  • دوربین های مدار بسته
  • سیستم IPTV
  • پخش اینترنتی محتوای زنده
  • پخش زنده بر روی اینترنت
  • مدیریت هوشمند مشاعات ( BMS )
  • مدیریت هوشمند ساختمان ( SMART HOME )
  • سامانه هوشمند پارکینگ
  • سیستم صوت و پیجینگ
  • رایانما ( DIGITAL SIGNAGE )
  • سیستم ضبط تلویزیونی
  • درب بازکن تصویری چندمنظوره
  • VOD


صنعت مادر

صنعت ارتباطات، به عنوان موتور محرک اقتصاد کشورها در سال­های اخیر، بسیار مورد توجه قرار گرفته­ است. این صنعت، صنعتي راهبردي در توسعه پايدار كشورها است که به دلیل ويژگي­هاي مهمي نظير بهره­ گیری از فناوری­های پيشرفته، كاربرد بسیار در ساير صنايع، نرخ سريع بازگشت سرمايه، قابلیت اشتغال زايي و نیز عدم ایجاد آلودگی­های زیست محیطی اهميت بسیاری در میان صنایع دارد.

از این رو دولت­ها همواره در تلاشند تا با بهره­ گیری از فناوری های جدید اطلاعات و ارتباطات، مسئولیت پاسخگویی و ارائه خدمات به مردم را در کمترین زمان، با بهترین کیفیت و کمترین هزینه، به انجام رسانند. به همین سبب، تقریبا در تمام کشورها، ایجاد و توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از اولویت های توسعه ­ای در نظر گرفته می شود.

از جمله این زیرساخت ها ،مخابرات فیبرنوری است.

تحلیل صنعت

اتصالات پهن باند فیبر به خانه، یا همان اتصالات پهن باند FTTH ،معرف اتصالات کابل فیبرنوری برای اماکن به صورت اختصاصی است. این چنین سیستم ها که بر اساس نورهستند، توان انتقال انبوهی ازاطلاعات به شکل کارآمدتری از قبیل:تلفن،ویدیو،داده و غیره را در مقایسه با شیوه سنتی کابل های مسی با قیمتی تقریباً مساوی دارا می باشد. FTTH برای کارکردن به هر دو شبکه فعال(Active) ومنفعل(Passive) بستگی دارد.

برای مثال یک زوج رسانای سیم مسی توانایی برد 6 تماس تلفنی را دارد ولی یک زوج فیبرمی تواند 5/2 میلیون تماس تلفنی را به صورت همزمان انتقال دهد.

فیبر واقعاً دارای پهنای باند نامحدودی است علاوه بر اینکه فاصله دسترسی طولانی دارد، ایجاد این شبکه به عنوان یک شبکه امن و یک رسانه استاندارد زمان زیادی را سپری خواهد کرد. با وجود اینکه پهنای باند فوق العاده زیادی دارد ولی در قیمت تقریباً با فناوری های کنونی مساوی است.

بر اساس نظر کارشناسان، FTTH توانایی دستیابی به آینده اینترنت هم دارد،فناوری هایی همچون سندهای سه بعدی، HDTV و بازی های آنلاین که در آینده ای نزدیک کار روزمره افراد خانواده خواهد بود.برای رسیدن به این فناوری ها FTTH قابلیت دسترسی اینترنتی با سرعت 10 گیگابایت درثانیه را دارد که با فناوری های کنونی قابل مقایسه نیست.

اتصالات پهن باندFTTH جرقه ایجاد یک سرویس برای میزان انتقال داده را می زند که حتی خواب آن هم دیده نشده است. به عقیده کارشناسان شورای FTTH این نوع اتصالات پهن باند خبرخوش یک محصول و سرویس جدید را می دهد که باعث شکوفایی تجارت ها در جهان می شود.


نمودار زیر حجم روبه رشد ترافیک اینترنت جهانی را نشان میدهد.


7.png


رشد کاربران اینترنت در ایران از سال 2002 تا 2007 33.png

حجم ترافیک اینترنت مصرفی براساس کاربرد


8.png

مقایسه پهنای باند محیط های مختلف در مقابل FTTH 6.png

نرخ توسعه و گسترش FTTH

9.png 10.png



تحلیل بازار

انتخاب بازار مناسب

الف)محدوده فیبرهای بک بن موجود مخابرات باشد.

ب)محدوده کانالهای شهری بک بن موجود مخابرات باشد.

ج)مجتمع های مسکونی و تجاری پرجمعیت در اولویت هستند(شهرک صنعتی)

د)نقاط باقدرت اقتصادی بالای شهر بیشتر مدنظراست.

ه)فاصله با مراکز مخابراتی هرچه نزدیکتر باشد بهتراست.

و)مجتمع ها و ساختمان های در حال احداث گزینه های بسیار مناسبی هستند چرا که قبل از اقدام به هزینه کرد در کابلهای مسی با همان هزینه فیبرکشی نوری انجام میدهند.


اقدامات تقویتی بازار FTTH

- معرفی تکنولوژی و امکانات برای مردم بویژه جوانان

-تبلیغات

-مشارکت در تقویت محتوا

-تاکید بر نقاط قوت شرکت مخابرات نسبت به رقبا

-افزایش سرعت عمل راه اندازی سیستم برای جذب بازار و تنگ کردن عرصه برای حضور رقبا

- امکانسنجی سیستم های مناسب موجود در بازار برای استفاده حداکثری از ظرفیت فیبر(FTTH)

-ایجاد امکان مشارکت شرکت مخابرات با سازمانهای فرهنگی نظیر صداوسیما برای تعریف سرویسها جدید (تلویزیون کابلی)

رقبا

شرکت های موسوم به FCP ،که دارنده پروانه از سوی مخابرات هستند و امکانات واگذاری خطوط دارند یک رقیب جدی برای مخابرات محسوب میشوند. البته با توجه به نوپا بودن این مقوله در ایران فعلا رقیب بالقوه بشمار میایند.

12.png

بوم کسب و کار

ftth.png

تدوین استراتژی

استراتژي ها جواب اين سؤال هستند كه چه عواملي در طول زمان سبب موفقيت اين فعاليت خواهند شد. براي اين منظور، ابتدا بايد نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهديدهاي خود و رقبا را تعيين کنيد سپس به کمک آن، استراتژي هاي خود را در مورد مسائل ذيل تهيه نمائيد:

  • قيمت گذاري
  • مشتريان
  • رقبا
  • بازاريابي
  • بازار هدف
  • توزيع
  • تکنولوژي
  • تبليغات
  • ماليات
  • قوانين محلي و دولتي
  • شرايط اقتصادي

مراحل توسعه محصولات

در اين قسمت مشخص مي کنيد که آيا در ادامه فعاليت خود توسعه اي را در برنامه داريد. اين توسعه ها شامل چه مواردي مي شود آيا محصول ديگري را نيز مي خواهيد در آينده توليد کنيد و يا خدمات ديگري را عرضه نمائيد؟ نحوه توسعه و گسترش آتي خود را بصورت برنامه زماني بلند مدت نشان دهيد.

تحلیل مالی

اگر طرح تجاري شما را به يک کيک تشبيه کنيم قسمت اطلاعات مالي آن بايستي همانند خامة روي آن باشد!!!

شما يک ايده تجاري خوب را طرح ريزي کرده ايد، اثبات کرديد که يک نياز واقعي در بازار وجود دارد، نشان داديد که چگونه ايده ها را اجرا مي کنيد، بيان کرديد که تيم شما آماده است که ريسک ها را مديريت کند و اکنون شما نشان خواهيد داد که هر کدامتان قرار است چه مقدار پول توليد کند.

توجه داشته باشيد، چنانچه ايده شما چندان غني نباشد، يا يک بازار خوب براي ايده شما وجود ندارد، يا از نظر اجرائي ضعيف هستيد، يا تيم مديريتي شما با کفايت نيست، طرح مالي شما محکوم به شکست خواهد شد. اگر شما تا اينجاي کار خواننده طرح را متقاعد نکرده باشيد مطمئناً با اطلاعات مالي که در ادامه خواهيد آورد نيز متقاعد نخواهد شد. با اين وجود، بسيار مهم است که اطلاعات مالي شما قوي و خوش ساختار باشد. اگر شما نتوانيد نشان دهيد که ايده شما مي تواند پول(زيادي) نصيبتان کند، خواننده بلافاصله علاقة خود را از دست خواهد داد. به منظور تدوين قسمت مالي طرح خود، قوياً توصيه مي کنم که با استفاده از برنامه توسعه و فعاليت خود، يک جدول زماني از فعاليت ها و توسعه هاي آتي خود ترسيم کنيد.

از روي جدول زماني فعاليت هاي آتي، شما مي توانيد نمودار جريان نقدي (Cash Flow) و صورت-هاي مالي (نظير صورت حساب سود و زيان و ترازنامه) را حداقل براي 3 سال آتي (و گاهي تا 5سال) تدوين کنيد.

با يک حساب سرانگشتي، حسابهاي مالي شما بايستي تا نقطه اي از آينده ادامه داشته باشد که در آن نقطه، تجارت شما به يک تعادل نسبي در انجام امور خود دست يافته باشد.در سال اول، صورت هاي مالي فعاليت ها، هزينه ها و در آمدها بايستي ماه به ماه باشد، چرا که جريان هاي نقدي در گام هاي اولية هر شروعي بحراني و حياتي است. در سال هاي دوم و سوم صورتهاي مالي بايستي به چهار قسمت در سال تقسيم شود، و در سال هاي چهارم و پنجم بصورت ساليانه بيان شود.

صورتهاي مالي خود را در 3 حالت، "محتمل ترين حالت"، "خوش بينانه ترين حالت" و "بدبينانه ترين حالت" تنظيم نمائيد. چرا که اين امکان را به شما و خواننده مي دهد تا حد بالا و پائين ريسک طرح خود و نيز ريسک پذيري و ريسک گريزي شما را کشف نمايد. مطمئن شويد که هزينه ها و درآمدهاي قسمت مالي با ساير قسمت هاي طرح تجاريتان همخواني و تناسب داشته باشد. براي مثال اگر شما گفته ايد که 3 شعبه در سال دوم راه اندازي مي کنيد ولي صورت هاي مالي نشان مي دهد که 5 شعبه، خواننده به سرعت تجانس و تطابق طرح تان را زير سوال خواهد برد.

خلاصه مالي طرح شما بايستي شرح و توضيحي بر صورتهاي مالي تان باشد، صورت هاي مالي اصلي را در ادامه ضميمه کنيد.

زمان و حجم سرمايه گذاري لازم جهت اجراي طرحتان را شرح دهيد. سپس نشان دهيد که اين يک سرمايه گذاري خوب است و اين کار را با اثبات مطلوب بودن منفعت ها، دارائي ها، نرخ بازگشت سرمايه، ... ، انجام دهيد.

در ادامه مشخص نمائيد که سرمايه لازم را چگونه تأمين خواهيد کرد. براي مثال چه مقدار از آن را خود و شرکايتان پرداخت خواهند کرد و چه مقدار از آن را از طريق گرفتن تسهيلات از بانک يا مرکز رشد تامين خواهيد نمود.

اگر بخواهيد قسمت تحليل مالي طرح تجاري خود را با جزئيات بيشتري تشريح کنيد در واقع خروجي آن يک طرح توجيهي خواهد بود.

تحلیل ریسک

در اين قسمت بايستي شاخص هايي که در طرح شما به عنوان ريسک مطرح مي شوند ليست کرده و ميزان اثر گذاري هر يک در طرح خود را آناليز حساسيت کنيد.

طرح فنی

fram.png