خبرنامه رصد:رایانش ابری - شماره 3

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مقاله یک نسخه پیش نویس برای تهیه خبر نامه اصلی است که در نهایت از طریق انتشارات جامعه آزاد رایانش ابری منتشر می شود.


خبرنامه رصد فناوری اطلاعات

  • موضوع: رایانش ابری
  • شماره: سه
  • تاریخ: تیر 94


مقدمه

رصد فناوری همانند رصد ستارگان، میتواند به ما در شناخت قواعد و الگوهایی که در دنیا وجود دارد و در نهایت برنامه ریزی بهتر کمک کند. اما این رصد برخلاف نمونه مشابه آن (در خصوص ستارگان) یک پدیده طبیعی نیست، بلکه یک پدیده ساخت بشر است که اگرچه بر اساس سنت های الهی در راستای اراده خدا (بصورت یک نظام هماهنگ در سطح کلان) پیش می رود، اما در سطح خرد، محدود به زمان و مکان، در اختیار بشر قرار دارد. بنابراین در همین سطح هم برای افقی محدود (معمولا 2 تا 7 سال) قابل بررسی و برنامه ریزی است.

در حال حاضر یکی از اقدامات مهم برای پیشتازی علم و فناوری در دنیا، رصد فناوری خصوصا در حوزه فناوری اطلاعات است. کشف گرایش های نوظهور در فناوری و کاربری آن، میزان بلوغ آنها، تغییرات احتمالی در آینده و سرمایه گذاری در توسعه آنها نیازمند برنامه ریزی دقیق در رصد فناوری است. شرکت های تحقیقاتی بسیاری در دنیا در حوزه های علمی و تجاری این فعالیت ها را انجام می دهند. در کشور آمریکا به عنوان پیشتاز در حوزه فناوری اطلاعات سرمایه گذاری بسیار زیادی بر روی رصد فناوری از نظر علمی و تجاری مشاهده می شود. فعالیت تخصصی برخی از این شرکت ها نشان می دهد که رصد فناوری خود به تنهایی به یک علم تبدیل شده است که بر حسب میزان بلوغ می توان مشاهدات دقیق تری انجام داد. این علم به ما کمک می کند که بتوانیم راه های میانبر را سریعتر پیدا کنیم و بتوانیم گام های موثر تری برای پیشرفت در حوزه فناوری اطلاعات برداریم.

برنامه رصد فناوری اطلاعات که بر اساس مدلی مبتنی بر دانش آزاد در جامعه آزاد رایانش ابری ایران در حال اجرا می باشد، در یک مدل متشکل از پنج سطح به رصد حوزه فناوری اطلاعات و رایانش ابری و موضوعات مرتبط به آن ها (نظیر اینترنت اشیاء، کلان داده و انقلاب صنعتی چهارم) می پردازد که برخی از خروجی های آن در قالب ویژه نامه رصد منتشر می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جزئیات این برنامه میتوانید به برنامه قطب فناوری های مرتبط با رایانش ابری در آدرس http://link.occc.ir/coe مراجعه نمایید.

رایانش ابری در لیست 10 فناوری برتر از دید برنامه نویسان!

سایت Stackoverflow.com یکی از سامانه های مرجع برنامه نویسان در سطح دنیا برای طرح سئوالات و دریافت پاسخ های تخصصی است و طبق آمار الکسا، جزء 100 سایت برتر پربازدید در جهان است. با کمی اغراق، تقریبا مشکلی در حوزه برنامه نویسی وجود ندارد که پاسخ آن را در Stackoverflow نتوان پیدا کرد! در نظرسنجی سال 2015 که نتایج آن اخیرا منتشر شده است، حدود 26 هزار نفر از 157 کشور مختلف شرکت کرده اند.

یکی از آیتم های نظرسنجی، مربوط به فناوری هایی است که بیشترین پرداخت برای آنها انجام می شود. در این بخش رایانش ابری جزء 10 فناوری برتر قرار دارد. توسعه نرم افزارهای ابری مبتنی بر اگوهای جدیدی است که تا حدی متفاوت از الگوهای سنتی است و نیازمند توانمندی های جدیدی در حوزه تحلیل، مهندسی نرم افزار و توسعه است. ضمن اینکه مدل های رو به رشد رایانش ابری نظیر رایانش سیار و نیز رایانش ابری ترکیبی، از بیشترین پیچیدگی در این بین برخوردار هستند.

لینک مشاهده نتایج نظرسنجی: http://stackoverflow.com/research/developer-survey-2015

تصاویر مرتبط:

معرفی آخرین دستاوردها در حوزه رایانش ابری

شبکه

سخت افزار / سرور

  • طراحی سوییچ های مبتنی بر OpenFlow
شرکت NoviFlow در حال حاضر بصورت تجاری سوییچ های مبتنی بر OpenFlow (نسخه 1.3/1.4) عرضه میکند که میتوانند به سرعت 240 گیگابیت در ثانیه برسند. این سوییچ میتواند یک میلیون جریان را با سرعت بیش از 12000 جریان در ثانیه مدیریت کند.
لینک مرتبط: http://noviflow.com/products/noviswitch/

امنیت

مدیریت زیرساخت رایانش ابری

مجازی سازی

  • پشتیبانی از مجازی سازی تودرتو در Hyper-V
مدت زیادی است که شرکت VMWare امکان مجازی سازی تو در تو را برای کاربران خود فراهم کرده است. ماکروسافت نیز اعلام کرده است به زودی این ویژگی را در محصول مجازی سازی خود پشتیبانی خواهد کرد. این ویژگی برای ساخت محیط های تست و آزمایشگاهی و یا ایجاد کلاسترهای مجازی بسیار مفید خواهد بود.
لینک مرتبط: http://www.thomasmaurer.ch/2015/05/hyper-v-vnext-is-going-to-support-nested-virtualization

در مورد فناوری OSv

نویسنده:

  • عماد سلطانی نژاد
  • بردیا ایزدپناهی


رایانش ابری ترکیبی

الگوهای طراحی

اخبار جامعه رایانش ابری ایران

- جلسات حضوری جامعه آزاد رایانش ابری ایران بصورت مستمر هر دو هفته یکبار برگزار می شود. برای اطلاع از زمان، مکان و موضوع مربوط به هر جلسه، میتوانید به آدرس www.occc.ir مراجعه نمایید.

گزارش قطب فناوری های مرتبط با رایانش ابری

  • لینک مطلب
  • نگارش: کارگروه مدیریت و تولید محتوای جامعه آزاد رایانش ابری ایران
    • در صفحه اول: بخش مقدمه، اهداف، نقش ها، خروجی ها
    • در صفحه دوم: برنامه اجرایی

گزارشی از کارگروه تاکسونومی و استانداردسازی

NiloufarKarimiAzar.jpg



blog comments powered by Disqus