بررسی نقش ، معماری و مکانیزم push notification در سیستم های تجارت الکترونیک مبتنی بر رویداد

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو

چکیده

امروزه استفاده از ابزار های همراه رشد بسیاری در بین کاربران نموده است و متعاقبا بسیاری از امور روزمره ایشان بوسیله خدمات برخط پشتیبانی می گردد . لذا در صورتی که کاربران بخواهند جهت اطلاع از تغییرات پیش آمده در فضای کاری هر یک از این خدمات مدام به آنها سرکشی نمایند ، زمان بسیار زیادی را باید صرف بررسی دوره ای واسط کاربری هر یک از آنها نمایند که این امر باعث صرف وقت و هزینه خواهد بود . لذا سیستم ها به سمتی پیش می روند که بتوانند کاربران را از وقوع وقایع مرتبط با موضوع کاری آنها به صورت خودکار آگاه نمایند تا دیگر نیازی به سر زدن مکرر کاربران به واسط های کاربری این خدمات وجود نداشته باشد . برای این منظور روش ها و تکنولوژی های گوناگونی مورد استفاده قرار گرفته است که طی این گزارش در مورد آنها بحث خواهد شد .

مقدمه

در سال 2013 ، مجله گارتنر پیش بینی کرد که درآمد حاصل از خدمات همراه به بیش از 102 تریلیون دلار خواهد رسید ، دارندگان تلفن های هوشمند از گوشی های خود نه تنها برای صحبت کردن ، بلکه برای وب گردی ، خرید و .. استفاده می کنند . آنها انتظار دارند که به اطلاعات مورد نظر خود در زمان های مناسبی دسترسی داشته باشند که این امر آنها را از کاربران سنتی تلفن همراه متمایز می سازد . رشد سریع تلفن های هوشمند و گسترش برنامه های کاربردی همراه ، منجر به بروز چالش های جدیدی گشته است . این برنامه ها منجر به بروز مشکلاتی نظیر تراکم و شلوغی شبکه ، خطا در ارتباطات شبکه و افزایش مصرف باترهای ابزارهای همراه شده است که همه اینها منجر به کاهش کاربری و افزایش هزینه ارائه سرویس به مشتریان می شود . ارسال اطلاعات به دستگاه های همراه از مهمترین قابلیت های وجود در سیستم های همراه می باشد که بطور گسترده ای در برنامه های کاربردی همراه پیاده سازی شده است . این روش به یکی از مهم ترین روش ها در بهبود کیفیت و سطح ارتباط بین افراد مبدل گشته است . همچنین تاثیر گذارترین روش در رساندن اطلاعات تبلیغاتی به مشتریان بالقوه بشمار می آید .تعداد زیادی از برنامه های کاربردی تجاری همراه مانند شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک ، سیستم های پیام رسان مانند WeChat با استفاده از ابزار اطلاع رسانی تزریقی همراه پیاده سازی شده اند . برنامه های کاربردی همراه دیگری مانند سرویس های اطلاع رسانی وضعیت آب و هوا و یا خدمات مسافرتی همراه ، خدمات اطلاع رسانی تزریقی را جهت ارسال اطلاعات به موقع به کاربران پیاده سازی نموده اند . مهمترین ویژگی اطلاع رسانی تزریقی این است که سرویس دهنده بر مبنای وضعیت ، موقعیت ، حالت عاطفی و فضای کاربر ، اطلاعات مناسب را برای وی ارسال می دارد . با وجود اینکه مکانیزم اطلاع رسانی تزریقی همراه ، ساده به نظر می رسد ، اما پیاده سازی آن از پیچیدگی های زیادی برخوردار است . برای مثال باید از طریق سرویس دهندگان ثالث مانند Apple یا Google خدمات ارسال آگهی تهیه و بکار گیری گردد . همچنین این خدمات باید روی یک بستر امن پیاده سازی شوند و باید برای آنها مخاطرات امنیتی فراوانی را مد نظر قرار داد و همچنین لازم است با چالش های ناشی از متحرک بودن کاربران مواجه نمود .[5] با توجه به موارد اشاره شده ، اطلاع رسانی تزریقی از تظر مفهومی مکانیزمی است مبتنی بر رخداد که در آن سرویس دهندگان راه دور خبر رخداد وقایع را به برنامه های کاربردی سرویس گیرنده روی ابزار های همراه مانند تلفن های همراه ، تبلت ها و .... مخابره می نمایند . پیاده سازی این فرآیند با توجه به بافت سلولی بستر شبکه ، با چالش های زیر در قابلیت دریافت اطلاعات همراه است که مهم ترین آنها شامل موارد زیر می باشند :

  • قابلیت آدرس پذیری

تمرکز روی مقصد نهایی فرآیند تزریق اطلاعات دارد . اپراتور های شبکه های سلولی عموما آدرس دسترسی به کاربران شبکه خود را مخفی می نمایند . بنا براین آدرس دقیقی از مقصد دریافت کننده پیام ها در دسترس نمی باشد .

  • قابلیت دسترس پذیری

اشاره به نحوه تعامل با ابزاری دارد که بصورت پویا موقعیت خود را در شبکه تغییر می دهد . بطور معمول فایروال های مربوط به اپراتور های شبکه ترافیک ارسالی از سمت شبکه های دیگر را مسدود می نمایند . جهت مقابله با مشکل آدرس دهی در چالش های دسترسی ، برنامه های کاربردی به صورت دوره ای وضعیت وقوع تغییرات و اتفاق های مختلف را از سرویس دهندگان استعلام می نمایند . با این وجود ، واکشی اطلاعات به این روش با مشکلات فراوانی همراه است که شامل پهنای باند ، مصرف ناکارآمد توان عملیاتی ، بی موقع بودن زمانی ، و مشکلات مقیاس پذیری می باشند . واکشی بیش از حد اطلاعات از سرویس دهندگان ، توان و پهنای باند بی مورد زیادی را مصرف می نماید . واکشی اطلاعات نیازمند توافق با سرویس دهنده می باشد چرا که سرویس دهنده لازم است جهت پاسخ گویی به درخواست هایی که اغلب مورد استفاده ندارند و صرفا جهت ادامه سلسله مکرر واکشی انجام می گیرند ، زیر ساخت مناسب را فراهم آورد. در فرآیند واکشی اطلاعات ، باید حد آستانه ای بین فرکانس واکشی و تغییرات اتفاق افتاده در نظر گرفته شود . در این شرایط اطلاع رسانی تزریقی ، جایگزین مناسبی برای اطلاع رسانی نسبت به تغییرات انجام شده می باشد . در این نوع اطلاع رسانی ، سرویس گیرنده بستر ارتباطی دائمی را با سرویس دهنده مهیا ساخته و بطور ضربانی پیام هایی را در دوره های زمانی مشخص جهت جلوگیری از استنباط اینکه ارتباط ایجاد شده به عنوان یک ارتباط بی کار می باشد ، ایجاد می نماید .[4] در این گزارش ابتدا به بیان مفاهیم مربوط به دو روش اصلی اطلاع رسانی یعنی روش های تزریق و واکشی پرداخته و جنبه های مختلف هر یک مورد بررسی قرار می گیرد . سپس نمونه هایی از مورد کاربرد آنها و همچنین آینده پیش روی این خدمت با ارائه یک سناریوی فرضی بررسی خواهد شد . سپس به بررسی فنی هر یک از تکنیک ها پرداخته شده و نهایتا به بررسی بستر ابری برای ارائه خدمات اطلاع رسانی پرداخته خواهد شد .

انواع مدل های اطلاع رسانی وقایع

مفهوم تزریق و واکشی

تزریق و واکشی دو مفهوم بسیار مهم در توصیف روش های پخشی در توزیع اطلاعات می باشند . مفهوم واکشی اطلاعات (Information Pull) به معنی این است که کاربر درخواستی را جهت دریافت بخش خاصی از اطلاعات ایجاد می کند . برای مثال کاربر درخواستی را به سمت سرویس دهنده ارسال می کند و سرویس دهنده پاسخ آن را باز پس می فرستد . تزریق اطلاعات (Push Information) به معنی این است که سرویس دهنده بدون درخواست کاربر اطلاعات ناشی از بروز رخ دادهای مختلف مربوط به سیستم را به سمت سرویس گیرنده مخابره می نماید . حالت واکشی اطلاعات کاربر گرا بوده و این سرویس گیرنده است که درخواست اخذ اطلاعات را صادر می کند و سرویس دهنده تنها به درخواست های وارده از سمت کاربران پاسخ داده و اطلاعات مورد درخواست را به کاربر مربوطه ارسال می دارد حال آنکه در روش تزریق اطلاعات تامین کننده گرا بوده و تامین کننده اطلاعات ، بدون آنکه درخواستی بر این مبنا از سمت کاربران دریافت کرده باشد ، اطلاعات را به سمت ایشان ارسال می دارد . در این حالت ، کاربر دریافت کننده نقش انفعالی داشته ولی در حالت واکشی اطلاعات کاربر نقش فعال دارد . [1] پیاده سازی های متنوعی از خدمت تزرریق وجود دارد . مانند پیام لحظه ای یا کنفرانس های همزامن ، پست الکترونیک به این شکل که پروتکل SMTP می تواند به عنوان یک پروتکل تزریقی قلمداد گردد . تزریق پست الکترونیکی ، فرآیند تحویل آن را به انجام می رساند به شکلی که توانایی تزریق پست الکترونیک در اولین زمان ممکن به سمت سرویس گیرنده را مهیا می سازد . سپس نیازمند سرویس گیرنده جهت گردآوری دستی پست های الکترونیک می باشد . تکنولوژی Push عموما در تلفن های همراه استفاده می شود . زمانی که یک پست الکترونیکی به صندوق پستی یک کاربر می رسد ، بدون اینکه کاربر نیازمند انجام کاری باشد ، به گوشی همراه کاربر تزریق می گردد . و این اتفاق از طریق یک پیام به اطلاع کاربر رسانیده می شود . برنامه های کاربردی زیادی از مکانیزم تزریق اطلاعات جهت تشریح معاملات کالاها ، لیست قیمت ها ، گپ و گفتگوهای آنلاین ، مزایده ها و حراجی ها ، نتیجه مسابقات ورزشی جهت شرط بندی و .. استفاده می کنند . تکنولوژی دیگر تزریق می تواند در ابزارهای تزریق اطلاعات یافت شود که عموما برمبنای سرویس دهنده پیاده سازی می گردند . داده ها به طور مستقیم از سرویس دهنده و به صورت پویا به سمت صفحه وب ارسال می گردد . ارتباط واکشی بطور گسترده و مکرر در وب مورد استفاده قرار می گیرد . از آنجایی که این روش بسیار پرکاربرد و پیاده سازی آن آسان می باشد ، و همچنین برای تعداد زیاد مشترکین نیز مقیاس پذیر می باشد و امکان فعالیت Offline را نیز مهیا می سازد با استقبال زیادی روبرو شده است . بسیاریی از برنامه های کاربردی که از HTTP استفاده می کنند ، داده های بروز شده را در دوره های زمانی از پیش تعیین شده ای که به آن زمان تازه سازی می گویند از سرویس دهنده واکشی نموده و بروز می نمایند . به منظور دستیابی به سطح قابل قبولی از دقت در اطلاعات ، لازم است که فرکانس واکشی بالا در نظر گرفته شود و به صورت ایده آلی بر مبنای نرخ انتشار پیام ها تعیین گردد تا از دست نرفتن اطلاعات را تضمین نماید . نمونه هایی از مثال هایی که از روش واکشی استفاده می کنند سرویس گیرندگان پست الکترونیکی مانند OutLook ، Thunderbird ، Windows Live Desktop ، Apple Mail و .... را نام برد . تمامی این سرویس ها پست های الکترونیکی را در یک دوره زمانی مشخص واکشی کی نمایند .

از کدام روش باید استفاده نمود ؟

می توان این دو روش را بر مبنای میزان مصرف انرژی و صحت داده ها مقایسه نمود . با این وجود نمی توان نتیجه گرفت که یکی از این تکنولوژی ها نسبت به دیگری برتری دارد . چرا که این موضوع کاملا وابسته به نرم افزار و کاربری سرویس گیرنده دارد . بطور طبیعی ، اطلاعات یا پیام ها باید به سمت کاربر ارسال شوند . با این وجود خدمات باید برای تمامی وب سایت ها کاربردی باشد . لذا نمی توان تنها تکنولوژی مبتنی بر ارسال اطلاعات به سرویس گیرنده تکیه نمود . بطور عمومی سیستم ها از هر دو روش جهت دستیابی به هدف نهایی استفاده می کنند . به این معنی که در پس زمینه از ارتباط مبتنی بر واکشی جهت جمع آوری اطلاعات استفاده می گردد اما در جهت توزیع آنها از مکانیزم تزریق استفاده می شود. پهنای باند و تکنولوژی ارتباطی بی سیم حال حاضر ، با استفاده از کامپیوتر های شخصی ، PDA ها ، دستگاه های تلویزیون ، رادیو و ... روش های تزریق اطلاعات متنوعی را نسبت به گذشته فراهم نموده اند . با ارتباط این فناوری با منابع رو به رشد اطلاعات ، اطلاعات مفید تری در زمان های مناسب در اختیار ما قرار خواهند گرفت ، چنین اطلاع رسانی ممکن است در زمان مناسبی اتفاق نیافتاده و یا در مواقعی باشند که در کار اصلی کاربر خللی ایجاد نمایند . عدم دسترسی سریع نیز می تواند باعث نارضایتی کاربر گردد . با توجه به این موارد ، وجود یک سیستم اطلاع رسانی با دقت برای جلوگیری از چنین موارد ناخوشایندی که عموما در اثر تکرار زیاد دریافت پیام های خصوصی در بستر مبایل ایجاد می شود ضروری میباشد . سبک تزریقی اطلاع رسانی پیام ها به درگاه همراه مانند تلفن یا PDA و یا Tablet و ... که توسط کاربر به هر جایی حمل می شود ابزاری هستند که می توانند در حفظ آگاهی کاربر از زمینه های مورد علاقه خود کمک شایانی نماید . پیام ها یه یک پایانه رسیده و کاربر بر اساس علاقه و نیازمندی خود آنها را بررسی و یا رد می نماید . این سیستم کاربران جستجو و یا یافتن اطلاعات مورد نظر در اینترنت را به مخاطره نمی اندازد و به کاربران این فرصت را می دهد که خود اطلاعات با ارزشی را که مد نظرشان می باشد انتخاب نمایند . سبک تزریقی خدمت اطلاع رسانی بر مبنای چگونگی اطلاع رسانی از دریافت پیام جدید به دو رشته اصلی تقسیم می شود .

روش تزریق آگهی ذخیره شده

به عنوان تزریق غیر زنده نامیده می شود و که در آن به کاربر در زمان وقوع یک رویداد پیام داده نمی شود و آگاهی کاربر از رخداد واقع شده بستگی به این دارد که کاربر با میل خود وارد و اقدام به مشاهده پیام های ذخیره شده نماید . این روش این قابلیت را که کاربر خود امکان انتخاب اینکه چه نوع اطلاعات ارزشمندی را در یک زمان مناسب دریافت کند ، به وی ارائه نخواهد داد .

روش تزریقی آگهی زنده

کاربر را با یک پیام صوتی و یا زنگ از وجود پیام جدید آگاه می سازد . هر چند که این روش پیام را بموقع به کاربر می رساند اما کار عادی کاربر را به وقفه می اندازد . اطلاعات ارسالی باید واقعا مفید باشند تا ارزش توقف جریان کار اصلی کاربر را داشته باشند. با توجه به این موارد ، نسل بعدی سیستم های اطلاع رسانی تزریقی باید پیام ها را بر مبنای حالت دقیق کاربر و فعالیتی که او در حال انجام آن است به وی ارسال نماید .

سناریو خدمت

جهت درک بهتر پیشنهاد ارائه شده یک سناریو خدمت فرضی ارائه می گردد . باب تلفن همراه جدیدش را با خود به هر کجا حمل می کند و از آن به جای استفاده از ساعت مچی استفاده می نماید . او مکررا به صفحه تلفن همراهش به منظور بررسی زمان ، پیام های رسیده و تماس های دریافتی نگاه می اندزد . بعلاوه او حتی گاها در حین مکالمه با دوستانش هم بطور گذری به صفحه تلفن همراه خود نگاه می کند . او در حین غذا خوردن در یک روز زمستانی در حین ناهار نگاهی به تلفن همراه خود می اندازد و وضعیت آب و هوا را برای شب پیش رو مشاهده می نماید و متوجه می شود که پیش بینی هواشناسی خبر از یک برف سنگین در شب پیش رو می دهد . با توجه به اینکه او برای شب ، با پتی و تام قرار صرف شام داشته است ، پیام لغو آن را به پتی و تام از طریق پست الکترونیک ارسال می دارد . با توجه به اینکه باب تلفن همراه را بتازگی خریداری نموده است و با وارد کردن کلمات و تعامل با برنامه کاربردی پست الکترونیک با مشکل مواجه شده است . به محض اینکه صفحه برنامه کاربردی پست الکترونیک فعال شد پنجره پیش بینی آب و هوا به قسمت پایین منتقل گردید . مادامی که باب پیام خود را تایپ می نمود آن پنجره آخرین اخبار قیمت اجناس دسته دوم ورزشی را نمایش می داد . او مادامی که پیام دوم را برای تام ویرایش می کرد جهت رسیدگی به یک قرار کاری به اتاق ملاقات رفته و در حیت خروج از دفتر کار صفحه نمایش اطلاعات مهم بیشتری را نشان می داد . در زمان برگزاری جلسه او با افراد جلسه صحبت هایی در مورد تبلیغات در یک فروش حراجی در فروشگاه مورد علاقه اش می نماید . مادامی که از پله ها پایین می آید پنجره پیام در پایین صفحه ناپدید میگردد . پس از رسیدن به خانه او اطلاعات فروش حراجی را در زمان مناسب مشاهده می نماید . او نمی دانست که این پیام به تازگی نشان داده شده است . بعد از یک ماه باب یک قرار شام با تام و پتی ترتیب داد تا قرار قبلی را جبران نماید . این سناریو آینده سیستم های اطلاع رسانی را تشرح می نماید . یعنی هر زمانی که کاربر به دستگاه همراه خود نگاهی می اندازد ، سیستم به طور پویا میزان آگاهی کاربر از اطلاعات پیرامونش و همین طور انتقال وقفه در کار جاریش را محاسبه نموده و سپس پیام را در زمان مناسبی بدون آنکه برای کاربر مزاحمتی ایجاد نماید به وی نشان می دهد . توجه دقیق سیستم به فعالیت کاربر مانند راه رفتن ، نشستن و ... می تواند باعث ایجاد انعطاف در تحویل پیام ها به کاربر گردد . ارائه پیام و تطبیق آن نه تنها به وظیفه اصلی وضعیت برنامه کاربردی در پایانه بستگی دارد بلکه به مهارت های کاربر در آن برنامه نیز وابسته است . همچنین سیستم از یک مکانیزم جبرانی جهنت دوباره مطلع سازی کاربر به منظور جلوگیری از ازدست دادن اطلاعات استفاده می کند . چنین سیستمی به چندین بخش اصلی تقسیم می شود . یکی از آنها به منظور بازیابی اطلاعات دریافتی و تخمین وضعیت کاربر و کار در حال انجام وی می باشد . بخش اصلی دیگر جهت مدیریت مدل کاربر می باشد که شامل اطلاعاتی جهتی جهت تطبیق و کنترل اطلاع رسانی ها بر اساس حالت مدل بکار گرفته می شود .

شکل 1

منبع اطلاعات ، پیام هایی را که باید به کاربر ارسال گردد تولاید می نماید . که معادل تامین کنندگان اطلاعات خدمات لیست پیام های پستی ، زمان بندی های کاری ، RSS و .. می باشد . این طور فرض می شود که هر پیام دارای یک فراداده است که شامل دوره ، اعتبار و طول پیام می باشد و به محض دریافت پیام از منبع اطلاعات دریافت کننده پیام آن را در صف پیام ها قرار می دهد . کنترل کننده تطبیقی پیام ها که یکی از دو عنصر اصلی این فرآیند است ، پیام های ذخیره شده را بررسی و اولین پیام را به کاربر ارسال می کند . پیام در بهترین زمان و بهترین شکل ممکن بر مبنای حالت حرکت کاربر ، میزان دقت کاربر ، کاری که در حال انجام آن است و ... به دست وی می رسد . این ارزیابی بر مبنای تابع سودمند انتظار که به بار کاری و میزان اطلاع رسانی ایجاد شده توجه می کند انجام می گیرد . سیستم باید بتواند یک ارتباط عللی را بین آگهی از اطلاعات و بار کاری ، وضعیت انجام کاری ، حالت کاری ، شخصیت کاربر ، نوع واکنش کاربر و سایر عناصر قابل کنترل بر قرار نماید . مدل اطلاع رسانی کابر ، این ارتباط ساختیافته را مدیریت می نماید . جبران کننده اطلاع رسانی ، عنصر دیگری است که »شخص می کند آیا پیام ارسالی به کاربر بررسی شده است یا خیر . این عنصر در این مورد قضاوت نموده و در صورت نیاز نیاز پیام را جهت ارسال مجدد در انتهای صف ارسال پیام قرار می دهد . این قضاوت بر مبنای حالت کاری کاربر و وضعیت کاربر در لحظه سنجیده می شود که بعد از اطلاع رسانی به کاربر و دریافت واکنش وی نسبت به آن خواهد بود . در سمت پایانه سرویس گیرنده ، اطلاع پیام را بر حسب زمان و مدل ارایه به کاربر نمایش می دهد . در همین لحظه واکنش کاربر و ضعیت سیستم عامل و وضعیت کاربر در مقابل پاسخ به پیام را نظاره کرده و اطلاعاتی را در این خصوص به مدیریت حالت ارسال می کند . مدیریت حالت این اطلاعات را برداشت نوده و پس از یک تحلیل و تفسیر آماری نتایج را به مدل اطلاع رسانی به کاربر ارائه می نماید و این اطلاع رسانی تفسیر شده ، در بانک اطلاعاتی حالت ها برای استفاده های بعدی ذخیره می گردد .

تکنیک های اطلاع رسانی

تکنولوژی تزریق روی بستر اینترنت

به طور کلی سه تکنولوژِ اصلی برای دریافت اطلاعات وجود دارد .

  • تزریق روکشی :

در این حالت سرویس گیرنده به وطور منظم به سمت سرویس دهنده درخواست می فرستد و سرویس دهنده بر مبنای درخواست سرویس گیرنده اطلاعات را به سمت وی تزریق می نماید .

  • تزریق پالایش شده :

سرویس گیرنده کانالی را روی نرم افزار سرویس گیرنده انتخاب می نماید . سرویس دهنده نیز اطلاعات را پالایش کرده و از طریق کانال انتخابی آنها را به سرویس گیرنده ارسال می نماید .

  • تزریق مشترک / ناشر

مشترک ، علاقه مندی خود را در اطلاع از وقوع وقایع اعلام می دارد . این وقایع توسط ناشر ایجاد شده و به مشترک بر اساس نوع علاقه مندی وی تحویل داده می شود . جدول شماره یک نقاط قوت و ضعف این سه روش را برروی اینترنت مورد بررسی قرار میدهد . [1]

جدول 1

تکنولوژی تزریق اولین بار روی اینترنت مورد استفاده قرار گرفت . اما در آن زمان به بازار قابل قبولی دست پیدا اکرد . همچنان که تلفن های هوشمند عمومی تر شدند ، این تکنولوژی برای تلفن های همراه برجسته تر گردید . اطلاع رسانی تزریقی می تواند با استفاده از ویژگی های محاسبات ابری و مبایل تحت وب ارائه گردد. برنامه های خارجی می توانند پیام ها را به ابزار ها ارسال نمایند . استفاده از این تکنولوژی بر مبنای محاسبات ابری مزایای زیر را در بر دارد :

بروزرسانی کامل در لحظه

زمانی که مشخصه جدیدی از برنامه قابل دسترس می باشد . سرویس دهنده ابتدا پیامی را به کاربران تزریق نموده و کاربران به موقع از آن مطلع می گردند . در صورتی که دستگاه مقصد بر خط باشد ، سرویس دهنده بروزرسانی را به ابزار ارسال می دارد و در غیر اینصورت سرویس دهنده به صورت موقت اطلاعات را در خود ذخیره کرده و به محض در دسترس قرار گیری ابزار ، آن را به وی تحویل می دهد.

سفارشی سازی و شخصی سازی

این تکنولوژی درجه زیادی از سفارشی سازی را برای کاربر به همراه دارد . سرویس دهنده ابری می تواند اطلاعات را که مورد نیاز کاربر است به وی ارسال دارد .

امنیت و مقیاس پذیری قابل قبول

بین مشترک و ناشر لازم است احراز هویت انجام گردد. داده های کاربر به هیچ وجه به خارج درز نخواهد کرد . جدول دو تفاوت های دو روش استفاده از تکنولوژی تزریق روی بستر اینترنت و بستر ابری را با هم مقایسه می نماید .

شکل 2

خدمات ابری در فرآیند اطلاع رسانی

محاسبات ابری به شکل گسترده ای جهت پیاده سازی برنامه های کاربردی تحت وب استفاده می شوند چرا که این خدمات انعطاف بیشتری از خودش نشان می دهند . پرداخت به ازاء استفاده از خدمات نیز در محاسبات ابری امکان فرصت های درآمدی بیشتری را برای شما فراهم می نماید . سرویس های محاسبه ابری اطلاع رسانی تزریقی ، یکی از قابلیت های اصلی برنامه های کاربردی تحت وب و مبایل هستند که در آنها اطلاع رسانی به موقع به کاربر از وقایع رخ داده از اهمیت بالایی برخوردار می باشد . این سرویس ها در برنامه هایی که در آنها لازم است اطلاعات کاربر نسبت به محیط به طور مکرر بروز شود به عنوان جزء اصلی قلمداد می گردد . SMS ، MMS ، نمونه هایی از سرویس های تزریق مبتنی بر بستر ابری می باشند . در این شرایط با توجه به اینکه ارسال و دریافت پیامک ها وابسته به دردسترس بودن مرکز پیام کوتاه به عنوان پردازنده فضای ابری می باشد ، لذا ارسال پیام از این طریق هزینه بر می باشد . از زمانی که ابزار های کاربری بی سیسم متنوعی معرفی شدهاند ، مسائل جدید پیرامون بحث همراه بودن و قابل حمل بودن ابزار ایجاد شده است . بنا بر این افراد امکان این را دارند که ضمن سفر به کارهای مختلفی پرداخته و وظایف خود را در هر زمان و مکانی به انجام رسانند .[2] اطلاع رسانی بطور مستقیم ، زمانی که یک کاربر بطور عادی از صفحات وب بازدید می کند پشتیباانی نمی شود . همچنین همه وب سایت ها این خدمت را ارائه نمی دهند . در حقیقت تنها تعداد محدودی از سایتها مانند سایت های اخبار ورزشی و یا سایت های اطلاعاتی مشابه هستند که این خدمت ارائه و اطلاعات را به سمت کاربران ارسال می دارند. فضای دیجیتال جدید به شکلی تغییر کرده است که در آن تعداد زیادی از کاربران در انتظار نمایان شدن نوع خاصی از اطلاعات روی صفحات وب می باشند . با این حال تزریق مانند انتشار اطلاعات نیست . برای مثال یک وضعیت خاص زمانی که یک کاربر متقاضی یک رخداد خاص می گردد اتفاق می افتد . مثال دیگر زمانی است که یک سایت خاص اطلاعات مشخصی را منتشر ساخته و کاربران آن را دنبال می کنند . در این موارد لازم است که کاربران رایانه را روشن نموده و بطور مداوم تمامی صفحات سایت ها را مرور کنند تا از اتفاقاتی که می افتد اطلاع کسب نمایند . یک سیستم اطلاع رسانی خودکار ، این عملیات را به طور خودکار انجام می دهد . این سیستم ها اطلاعات وب سایت ها را جذب نموده و آنها را به سمت کاربران مربوطه ارسال می دارند . هدف اصلی از معرفی این سیستم ها ، درک امکان ارسال اطلاعات برای سیستم هایی است که از آن پشتیبانی نمی کنند . این امر از مراجعه مکرر کاربران به وب سایت جهت اطلاع از وقوع یک واقعه جلوگیری نموده و جهت وقوع کلمات کلیدی خاص محیط را جستجو می کند . [2]

تکنولوژی سرشماری

این تکنولوژی یکی از روش های همگام سازی خودکار داده ها می باشد که طی آن یک ارتباط دائم و باز بین سرویس دهنده وب و سرویس گیرنده تا زمان تغییر در وضعیت سمت سرویس دهنده ایجاد می شود . امتیاز این روش در سادگی پیاده سازی آن می باشد . زمانی که ابزار کاربری بی کار است ، ممکن است که یک ارتباط باز TCP با سرویس دهنده داشته باشد اما هیچ داده ای بین آنها رد و بدل نمی شود . زمانی که سر شماری داده ها در حال اجرا می باشد ، توانی را جهت خواندن ، نوشتن ، افزایش کاربری شبکه و .. مصرف می کند . این روش بوسیله بسیاری از برنامه ها ی کاربردی تحت وب مورد استفاده قرار می گیرد . سرشماری طولانی به توسعه دهندگان وب امکان ایجاد برنامه های کاربردی قابل قبول تری را نسبت به سایر روش ها می دهد . چرا که رفته رفته توسط تمامی مرور گرها پشتیبانی می گردد . سر شماری طولانی به زودی جایگزین وب سوکت ها می گردد . یک مقایسه بین روش سر شماری و تزریق روی میزان مصرف باتری در دستگاه های همراه نشان می دهد که روش تزریق میزان مصرف باتری کمتری نسبت به روش سرشماری خواهد داشت .

شکل 3

سیستم های ANS مبتنی بر محاسبات ابری تمامی نیازمندی های لازم را برآورده خواهند نمود . این سیستم ها به دو روش عمل می کنند .

  • به عنوان یک خدمت :

برای کاربران عادی اینترنت امکان آگاهی از تغییرات رخ داده شده در وب سایت های مورد علاقه را مهیا می سازند

  • به عنوان یک قابلیت افزودنی تزریقی :

به تاممین کنندگان خدمات ابری این امکان را می دهد که بدون تغییر در ساختار وب سایت موجود که از تکنولوژی تزریق استفاده نمی کند ، سیستم خود را به قابلیت تزریق اظلاعات مربوط به رخ دادها مجهز نماید . بطور کلی ANS قابلیت های ارسال اطلاعات را برای هر وب سایتی مهیا می سازند . کارایی سیستم در این حالت به دو بخش منطقی زیر تقسیم می شود

  • کاربران عمومی
  • کاربران مدیر

کاربران عمومی باید در سیستم احراز هویت شده و می توانند پیام های دریافتی را مدیریت نمایند . در حالی که مدیر سیستم تنها وارد سیستم شده و سیستم را مدیریت می نماید .

قابلیت های کاربران عمومی

قابلیت های عمومی کاربر وابسته به کاربر نهایی می باشند . دیاگرام مورد کاربر ارائه شده در شکل زیر بخشی از آن را نشان می دهد . 
شکل 4

به کاربران عمومی معمولا پیشنهاد می گردد که صفحه وبی را که می خواهند از تغییرات محتوای آن مطلع شوند انتخاب نمایند . به عنوان مثال یک فرد محقق که نتایج تحقیقات خود را در قالب یک مقاله در مجلات منتشر می کند ، مایل است که از زمان انتشار مقاله خود مثلا در سایت IEEE و یا ACM و ... مطلع گردد . بعلاوه کاربر معمولی ممکن است بخواهد بداند که آیا نام او در یکی از خبرنامه ها و یا وبلاگ ها بکار رفته است یا خیر . برای دستیابی به هرکدام از این ویژگی ها ، استفاده از واسط های زیر به هر کاربر پیشنهاد می گردد .

  • درج صفحه وب :

که در آن یک کاربر عمومی صفحه یا صفحاتی را که مایل است بر روی یک کلمه یا عبارت در آن حساسیت ایجاد گردد و مورد رصد قرار گیرد مشخص می نماید .

  • درج کلمه کلیدی :

قابلیتی است که به کاربر عمومی اجازه تعیین یک کلمه کلیدی را جهت پالایش اطلاعات یا دریافت آگهی می دهد .

  • درج تکرار واکشی :

امکان تعیین دوره های زمانی مشخص جهت واکشی اطلاعات فیلتر شده را می دهد .

  • درج روش اطلاع رسانی :

به کاربر این امکان را میدهد که روش دریافت آگهی را مشخص نماید که می تواند از روش های مختلف مانند دریافت پیامک ، پست الکترونیک و ... باشد . این قابلیت ها معمولا در قالب کمپین سازمان دهی می شود وبه این صورت که کاربران عمومی می توانند کمپین های متعددی را جهت جستجوی اهداف مختلف ایجاد نمایند . برای مثال یک محقق می تواند یک کمپین را جهت جستجوی کتابخانه های دیجیتال متعدد ایجاد نماید . بعلاوه کاربران عمومی می توانند پرس و جو های متعددی را در قالب یک کمپین برای بهتر نمودن هماهنگی و مدیریت ایجاد نمایند . با ثبت نام ، هر شخص می تواند به صفحه مدیریت وارد شده و این صفحه به کاربر اجازه تعریف اعلانات با انتخاب صفحات وب و متون مورد نظر را جهت پیگیری تغییراتشان می دهد . دو قابلیت اصلی امکان پذیر می باشد .

  • انتخاب صفحه وبی که متنی در آن تغییر می کند . براین مثال زمانی که یک محقق از تعداد مشخصی از منابع شاخص گذاری شده در یک کتابخانه دیجیتال استفاده می کند ماننذ (ieeexplore ، acm و ... ) . لذا او علاقه مند است که نسبت به انتشار یک مقاله جدید آگاهی کسب نماید .
  • انتخاب صفحه وب که یک عبارت مشخص در آن ظاهر می شود . برای مثال یک نام مشخص در یک خبر یا وبلاگ پدیدار گردد .

همچنین کاربران عمومی قادر به تعریف فرکانس جستجو برای هر پرس و جویی که در کمپین تعریف می کنند می باشند . یک پرس و جو می تواند توسط یک واسطه وبی ایجاد گردد . در این موارد یک کاربر می تواند فعالیت خود را به صورت یک ماکرو رکورد نماید . توالی اقدام های انجام شده ضبط شده و به منظور شبیه سازی تعامل انسان با کاپمیوتر به یک کنترل کننده ارسال می گردد . این امر این امکان را فراهم می سازد که کلمات کلیدی گوناگونی را مورد جستجو قرار دهد ، کلمات کلیدی از قبل تعریف شده ای را پیدا نمایند و یا فایلی را که نتیجه انتخاب یک دکمه رادیویی خاص ، آیتم در یک لیست کشویی ، ورود یک متن در یک کادر مشخص و یا کلیک روی یک دکمه خاص است پیمایش نماید .

قابلیت های مدیریتی

قابلیت های مدیریتی در شکل 3 ارائه شده است .

شکل 5

امتیازاتی که به مدیر داده می شود اشاره به مدیریت و نگهداری پیمانه های خاص مانند جستجوگر ها و اطلاع رسانی ها دارد . این قابلیت ها شامل ایجاد ، افزودن ، ویرایش و حذف جستجوگر ها و اطلاع رسانی ها از طریق یک واسط کاربری کاربر پسند می باشد . بعلاوه مدیر سیستم ، کاربران را مدیریت نموده و یک نگاه بالادستی نسبت به تمامی قابلیت های سیستم دارد که شامل اعتبار سنجی ، ارائه پشتیبانی به کاربان عمومی و .. می گردد . قابلیت های کاربردی خاصی می تواند به حساب ها و تامین کنندگان خدمات ابری که مایل هستند اطلاع رسانی تزریقی را در وب سایت های خود داشته باشند ارائه گردد . این امر می تواند بر اساس پرداخت و به ازاء استفاده که مربوط به مفاهیم ارائه نرم افزار به عنوان سرویس می باشد تحقق یابد .

قابلیت های پشت صحنه

قابلیت های اصلی سیستم شامل جستجوی صفحه های وب درج شده برای کلمات کلیدی مشخص با تکرار خاص می باشد که می تواند مقدار از پیش تعیین شده ای را داشته باشد . برای مثال هر 10 دقیقه ، 2 ساعت و یا هر روز . به طور طبیعی از کاربران درخواست می شود که این فرکانس را مشخص نمایند . سیستم کلمات کلیدی مشخص شده را جستجو کرده تا اطلاعات مورد نظر آنها را کشف نماید . دقت داشته باشید که انتخاب فرکانس بالا در جستجو مانند هر دقیقه می تواند به شکل فزاینده ای میزان انتقال داده ها را بالا برده و در نتیجه هزینه استفاده از خدمت افزایش یابد . مزیت سیستم ANS در مقابل سایر سیستم ها مشابه این است که برای کاربران این فرصت را می دهد که کانال های تحویل و ابزاری را که از طریق آن اطلاع رسانی را دریافت خواهند نمود انتخاب نمایند . برای مثال سرویس دهنده هایی مانند (پست الکترونیک ، پیامک ، پیام رسان ابری گوگل ، اسکایپ ، تویتر ، فیس بوک و .. ) همچنین سیستم به عنوان صفحه وبی در نظر گرفته می شود که یک شخص می تواند تمامی آگهی را مشاهده و یا به صورت یک افزونه به مرور گر خود اضافه نماید . ( به عنوان مثال زنگ اعلان (Alert Bell) در مرور گر کروم شرکت گوگل)

معماری سیستم

معماری عمومی سیستم مبتنی بر سیستم اطلاع رسانی وبی در شکل زیر نمایش داده شده است .

شکل 6

خدمت واسط کاربری اصلی (UIS) توسط مرورگر ارائه می گردد . UIS یک واسط کاربری ساده جهت تعریف و نمایش اعلانات شامل ماکروهای ضبط شده از توالی اقدامات کاربر می باشد . سرویس جستجو گر (CRS) وب سایت ها را پویش کرده و محتوای مناسب را به کنترل کننده خدمت (COS) ارسال می نماید . سپس COS عملیات پایش را اجرا می نماید . همچنین COS به صورت دوره ای CRS را جهت پویش مجدد صفحات فعال می نماید . وظیفه دیگر COS تحلیل محتوای تولید شده می باشد تا اطلاعات سودمند را از بین سایر اطلاعات غیر ضروری جدا نموده و ذخیره نماید . در صورتی که کاربر شرایطی را تعریف کرده باشد که احراز گردد ، COS سرویس اطلاع رسانی (NS) را فراخوانی نموده تا اطلاع رسانی لازم به کاربر صورت پذیرد . سپس NS ، کانال مورد نظر جهت ارسال پیام را فراخوانده و پیام را از طریق آن به کاربر ارسال می نماید .

یکپارچه سازی سیستم

سیستم می تواند آنچه را که یک کاربر پس از ورود به یک صفحه وب انجام می دهد ، شبیه سازی نماید . این امر به این معنی است که جدای از مشاهده یک صفحه و وقوع یک متن داخل آن سیستم همچنین کلیک روی دکمه ای خاص و یا وارد کردن مقدار مشخصی را نیز شبیه سازی می کند . سیستم قادر است ورود اطلاعات مشخص را در یک صفحه وب تعاملی ، شبیه سازی نماید . برای مثال انتخاب یک دکمه رادیویی خاص و یک آیتم از یک لیست باز شونده و یا ورود یک مقدار خاص در یک کادر متنی و یا کلیک روی یک دکمه فعال سازی سپس سیستم می تواند فایل هایی را جهت یافتن کلمات کلیدی از قبل مشخص شده و با تشخص از اینکه آیا تغییری در محتوا اتفاق افتاده ، مشخص نماید . وب سایت هایی که از قابلیت اطلاع رسانی تزریقی استفاده می کنند ، API هایی را جهت استفاده سایر سیستم ها ارائه می نمایند . .از این طریق می توان اطلاع رسانی ترکیبی را برای هر صفحه وبی ایجاد نمود . ANS می تواند به وسیله هر کانالی مانند پست الکترونیک ، اسکایپ ، توییتر ، فیس بوک و یا یک صفحه وب که اشخاص می توانند آگهی ها را در آن مشاهده نمایند ، پیام ها را انتقال دهد .

متدولوژی طراحی

با اینکه سیستم به صورت یک سرویس طراحی شده است کاملا واضح است که تعداد زیادی از کاربران در زمان های مختلف استفاده متفاوتی از آن خواهند داشت . برای مثال اوج یک بازی ورزشی در آخر هفته اتفاق می افتد و یا به عنوان مثال دیگر ، یک محقق می باشد که نیازمند جستجو بعد از اجرای یک کنفرانس یا پذیرفته شدن یک مقاله خواهد بود . این موارد منجر به این می شود که سیستم را مجددا طراحی نماییم .

خدمات ایستا و پویا

تحلیل ارائه شده نشان می دهد که کدام سرویس بیشترین وابستگی را به مشترکین داشته و متناسب با آن چه زمانی فعال و غیر فعال می گردد . UIS و COS خدمات ایستا و CRS و NS خدمات پویا هستند . UIS باید در تمامی زمان ها فعال بوده تا کاربران بتوانند بطور دلخواه به سیستم دسترسی یابند . این خدمات نیازی به منابع زیادی ندارد چرا که تنها لایه نمایش سیستم می باشد . COS نیز یک خدمت ایستا می باشد چرا که تنها به صورت دوره ای CRS را فرا می خواند . دو سرویس دیگر پویا بوده چرا که در تمامی زمان ها مورد استفاده قرار نمی گیرند . بلکه تنها در زمان های مشخصی فراخوانی شده و مورد استفاده قرار می گیرند . با این وجود هر دو خدمت CRS و NS مستقیم وابسته به تعداد کاربر فعال و سیاست های زمانیندی آنها برای انجام عملیات جستجو می باشند .

توسعه در بستر ابری

پس از تعیین بخش های پویا و ایستا آنها باید در بستر ابری و تحت منابع مشخصی ارائه گردند و بخش پویا باید روی VM ارائه گردد تا بتواند در زمان لازم ایجاد و یا غیر فعال گردد . حال آنکه بخش ایستا باید همواره در حال اجرا باشد . با توجه به اینکه مقیاس پذیری و انعطاف دو خصوصیت مهم برای هر سیستم نرم افزاری می باشد ، توزیع این سیستم ها همانطور که در شکل 6 نمایش داده شده در چهار فاز صورت می پذیرد .

شکل 7

جریان جستجو گر منابعی هستند که از طریق خدمات ابری ارائه می شوند . حال آنکه کنترل کننده و سرویس دهندگان عمومی می توانند به صورت مستقل و یا در بستری خاص تنظیم گردند . سرویس دهندگان عمومی و کنترل کننده ها جریان اطلاع رسان و جریان جستجو گر به طور مستقل مورد بررسی قرار خواهند گرفت . شکل شماره 6 معماری بهبودیافته سیستم را نمایش می دهد .بطوری که سرویس های نام برده بر روی پیمانه های نرم افزاری در معماری ابری مستقر شده اند . هر خدمت به عنوان یک جریان مستقل ارائه خواهد شد بطوری که UIS روی سرویس دهندگان عمومی میزبانی خواهند شد . COS روی جریان کنترل کننده و NS روی جریان آگهی دهنده و CRS روی جریان جستجو گر مستقر می گردند . سرویس دهنده عمومی بخشی از سیستم است که به صورت عمومی در دسترس می باشد . در واقع موجودیتی است که برنامه کاربردی تحت وب روی آن میزبانی می گردد . پیمانه های UIS روی این سرویس دهنده مستقر می گردند و این برنامه های کاربردی تحت وب هستند که پیمانه های UIS را که روی سرویس دهندگان عمومی قرار گرفته اند ارائه می دهند و با کنترل کننده ها به منظور درج و واکشی اطلاعات که مورد نیاز کاربر است در ارتباط می باشند . کنترل کننده ، خدمت COS را ارائه می نماید و در واقع مغز سیستم می باشد به طوری که مکانیزمی فراهم می آورد تا قابلیت ها و ویژگی های سیستم را قابل دسترس سازد . در سناریو نمایش داده شده در شکل 6 ، کنترل کننده از سرویس دهنده عمومی مستقل در نظر گرفته شده است . کنترل کننده ها با سرویس دهندگان عمومی به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیازر کاربر تعامل می نمایند . بعلاوه این پیمانه جستجو گر ها و اطلاع رسان ها را هماهنگ می سازد . وظایف کنترل کننده به نوعی به ورودی کاربر بستگی دارد چرا که بر مبنای آن کار را برای جستجو گر ها توزیع می نماید . کنترل کننده با جستجو گر در تعامل بوده و نتایج جستجو گر را در دوره های زمانی مشخص از آن تحویل می گیرد . بر مبنای این نتایج وظایف آگهی دهنده مشخص می شود و هر کدام از آنها به معنای در دسترس بودن آگهی دهنده به آن ارسال می شود . از دیدگاه فنی ، کنترل کننده شامل دو خدمت و بانک اطلاعاتی می باشد . خدمت اول برای دستیابی به نتایج کاربر استفاده شده و خدمت دوم برای کنترل جریان ها بکار گرفته می شود . بانک اطلاعاتی نیز مجموعه ای از تمامی نتایج جمع آوری شده در سیستم می باشد . در یک سناریو توزیع شده ، بانک اطلاعاتی و کنترل کننده شامل جمع آوری داده های بدست آمده از هر جریان (جستجوگر ، آگهی دهنده) می باشد .

جریان جستجوگر

این بخش از سیستم شامل مجموعه ای از جستجو گرها می باشد در این جریان چندین سرویس دهنده در دسترس می باشد. سناریو پردازش ابری در این حالت بسیار ارزشمند بوده چرا که باعث افزایش انعطاف پذیری شده و نیازی نیست که تمامی سرویس دهندگان در تمامی زمان ها فعال باشند . جستجو گر های همانطور که از نامشان مشخص می باشد موظف به جستجوی وب سایت ها بر اساس پرس و جو هایی که کاربر مشخص می کند می باشند . هر جستجو گر نیز بانک اطلاعاتی خاص خود را دارد که زمانی که کنترل کننده یک وظیفه را توزیع می کند پر می گردد . بعد از اتمام کار جستجوی اطلاعات برای کنترل کننده ، عملیات هماهنگ سازی شروع می گردد . جستجو گر ها می توانند روی بستر های VM با پیکربندی های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری در بستر ابری مانند Windows Azure و یا Amazon EC2 و یا Google Comput و یا بستر های متن باز پردازش ابری مانند Open Stack و یا Eucaluptus ارائه گردند .

جریان اطلاع رسان

این پیمانه شباهت زیادی به پیمانه جستجو گر دارد و تفاوت آنها در سطح کاربردی می باشد . اطلاع رسان ها برای آماده سازی و ارسال آگهی ها به کاربر مورد استفاده قرار می گیرند . برای این منظور هر آگهی دهنده با چندین تطبیق دهندهکه در دسترس پذیری آگهی ها از طریق چندین سرویس دهنده کمک می نمایند ، مجهز می باشند . مانند FaceBook Messenger ، Google Cloud Messaging ، Email ، Twitter ، Linked-In و ... تفاوت دیگر در این است که آگهی دهنده تنها اطلاعات را از کنترل کننده دریافت نموده و با کنترل کننده تعامل متقابل در پاسخ به آنچه که در یافت کرده نمی نماید بلکه تنها در زمان بروز خطا پیام مناسب را به کنترل کننده ارسال می دارد .

جمع بندی

به منظور افزایش رضایتمندی کاربران در استفاده از خدمات الکترونیک در فضای تجارت کسب و کار ، اطلاع رسانی به موقع همواره یکی از ابزارهای ایجاد مزیت رقابتی بوده است . با توجه به رشد بکارگیری این خدمات در زندی روزمره کاربران ، لزوم اطلاع رسانی به کاربران بیش از پیش احساس می گردد لذا ابزارهای متنوعی جهت ایجاد بستر اطلاع رسانی به کاربران ایجاد شده است .روش های تزریق اطلاعات و واکشی اطلاعات ، روش هایی هستند که بطور معمول برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرند که هر یک دارای مزایا و معایبی می باشند و قابل استفاده در فضای کاری خاص خود هستند . در بسیاری از سیستم ها از حالت ترکیبی این دو روش استفاده می گردد .در کنار امکان پیاده سازی هر یک روش های فوق روی بستر اینتر نت ، پردازش ابری نیز یکی از ابزار های مناسب جهت افزودن امکان اطلاع رسانی به صورت تزریقی به سیستم ها می باشد . این روش علاوه بر اینکه می تواند به صورت مستقل توسط کاربران در پیگیری تغییرات محتوای سایت ها بکار گرفته شود ، می تواند از طریق API به صورت افزونه هایی در سایر سیستم ها مورد استفاده قرار گیرند . از جمله تامیین کنندگان این گونه خدمات ابری می توان به Apple ، Google و Microsoft اشاره نمود که خدماتی را برای این منظور ایجاد و به صورت پرداخت به ازاء استفاده در قالب SAS در اختیار قرار می دهند . در حال حاضر خدمات اطلاع رسانی به صورت فزاینده ای در سیستم ها در حال استفاده می باشند اما آنچه که به عنوان آینده این نوع خدمت متصور است ، نمایش اطلاعات بر مبنای وضعیت ، حالت و فعالیت کاربر می باشد به این شکل که سیستم با توجه به مشکلاتی که ارسال بی موقع اطلاعات می تواند برای کاربران ایجاد نماید ، آنها را در زمان های مقتضی به ایشان نمایش می دهند و همچنین سیستم جبرانی را جهت نمایش مجدد پیام های از دست رفته پیش بینی می نمایند .

مراجع

  • [1] Na Li , Yanhui Du , Guangxuan Chen : Survey of Cloud Messaging Push Notification Service , 2013 International Conference on Information Science and Cloud Computing Companion
  • [2] Marjan Gusev, Sasko Ristov, Goran Velkoski, Ana Guseva, Pano Gushev : Scalable Architecture of Alert Notification as a Service , International Conference on Information Society (i-Society 2014)
  • [3] Hiroyda KASAI, Kenichi YAMAZAKI , Shoji KURAKAKE : Adaptive Notification System Guaranteeing Message Reachability , IEEE 2005
  • [4] Ian Warren and Andrew Meads , Satish Srirama , Thiranjith Weerasinghe , Carlos Paniagua: Push Notification Mechanisms for Pervasive Smartphone Applications , 2014 IEEE
  • [5] Junhua Ding , Wei Song , Dongmei Zhang : An Approach for Modeling and Analyzing Mobile Push Notification Services , 2014 IEEE International Conference on Services Computing