بحث:پروژه برنامه کاربردی تحت موبایل برای جامعه آزاد رایانش ابری ایران

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو

95.38.203.12 ‏۷ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۱ (UTC)

  • چه نیازی به نرم‌افزار موبایل وجود دارد؟

یکی از نیازهای افراد در جامعه رایانش ابری میتونه دسترسی کاربر به مجموعه سرویس های موجود باشه در یک جا باشه. Ahmadb7 (بحث)

  • نرم‌افزار قرار است چه کاری انجام دهد؟ یا به عبارتی چه کمبودی را برطرف خواهد کرد؟

در حال حاضر کار نرم افزار دسترسی کاربران به سرویس های متعدد موجود در جامعه رایانش ابری است. این دسترسی میتواند از طریق ابزارهای موجود برای هر سرویس نیز باشد. مثلا برای خواندن اخبار از RSS خوان های موجود استفاده کنند. Ahmadb7 (بحث) ‏۲۷ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۳:۲۱ (UTC)

  • قبل از این مشابه داشته است؟ (لطفا از روی کارکرد جزء به جزء بررسی شود)


نوشته شده:‌افق در نظر گرفته شده برای این پروژه، ایجاد یک شبکه اجتماعی بین اعضا میباشد که ضمن تسهیل تعامل با یکدیگر و استفاده از ابزارهای موجود، ظرفیت های بیشتری از طریق آن قابل ایجاد و بهره برداری خواهد بود. ضمن اینکه بستری برای انجام مطالعات آتی در حوزه رایانش ابری سیار فراهم خواهد شد

  • آیا این شبکهٔ اجتماعی مجزا از دیگر شبکه‌ها خواهد بود؟
ج (Ahmadb7 (بحث) ‏۱۳ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۲۷ (UTC)): با دور هم جمع شدن گروهی از افراد یک جامعه بوجود می آید و با ارتباط عوامل جامعه با هم یک شبکه اجتماعی. امروزه شبکه های اجتماعی متنوعی در دنیای IT شکل گرفته و میگیرند بنابراین در بلند مدت سعی در شکل دهی شبکه اجتماعی متناسب با فضای جامعه رایانش ابری و فعالان این حوضه هستیم. بنابراین مسلما این شبکه شبکه مجزایی خواهد بود اما این مجزا بودن به مفهوم عدم ارتباط با دیگر شبکه های اجتماعی و استفاده از خدمات آنها نمیباشد.
  • تسهیل تعامل با یکدیگر، دقیقا به چه صورتی قرار است اتفاق بیافتد؟ (از دید پیاده‌سازی منظورم نیست بلکه چه امکان نوینی در این راستا دیده شده است؟)

تعامل بین افراد (دانشجویان، صنعت، دولت و هر یک از افراد حقیقی گروهای ذکر شده) و کوتاه کردن مسیر ارتباط بین این افراد میتونه حرکت مثبتی برای جامعه و خود افراد باشه. برای مثال صفحه ای برای معرفی افراد جویای کار ایجاد شود یا بلعکس صفحه ای برای تقاضای نیرو یا انجام کاری ایجاد شود که علاوه بر دسترسی از طریق مرورگر با نرم افزار موبایل قابل دسترس (یعنی امکانات متناسب با نیاز فراهم شده باشه) و کنترل باشه. Ahmadb7 (بحث) ‏۲۷ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۳:۲۱ (UTC)

  • ظرفیت‌های بیشتر چیستند؟
ج (Ahmadb7 (بحث) ‏۱۳ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۲۷ (UTC)): منظور از ظرفیت های بیشتر موارد پیش بینی نشده است که با مطالعه و بررسی نیازهای آتی، استخراج میشوند.
  • بستر مطالعاتی چه خصوصیاتی باید داشته باشد که ابزاری در حال حاضر آن خصوصیات را ندارد؟


نوشته شده: یکی از اهداف پروژه در واقع مرتفع کردن نیاز اولیه دسترسی افراد به مسائل مطرح شده در جامعه است. با توجه به اینکه موبایل از جمله وسایل شخصی هر فرد میباشد و تقریبا همیشه همراه اوست، خواستیم با ایجاد نرم افزاری تحت موبایل (در حال حاضر اندروید) فاصله تعامل افراد را با جامعه کمتر و کمتر کنیم.

  • طبق این پاسخ شما سعی دارید تا تمام ابزارهای موجود (ترللو - ویکی - سایت) را در یک ابزار تحت سکوی موبایل (اندروید) جمع‌آوری کنید؟
  • آیا این کار درست است؟
  • آیا این کار شدنی است؟

نوشته شده:‌در بازارهای و پلتفرم های متفاوت، نرم افزارهای بسیاری در حوضه های گوناگون در حال تولید و توسعه هستند که در بسیاری از موارد مشابه هم هستند و به رشد و بلوغ خود ادامه میدهند.

  • در بازاری که شما مثال زدید بیشتر ابزارها انحصاری هستند و دلیل تولید ابزارهای مشابه در دست گرفتن بازار هدف اینگونه ابزارها از رقبا است. در یک جامعه آزاد این دلیل، دلیل پذیرفته‌ای نیست.

نوشته شده: از جمله چالش های نرم افزار در هر زمان، تجمیع خصوصیات به منظور یکپارچگی خدمات بوده است.

  • نرم‌افزارهای آزاد برخلاف نظر نوشته شده، سعی در تفکیک خدمات به منظور افزایش کیفیت خدمت ارائه شده داشته‌اند و تا به امروز هم بر این روش پیش رفته‌اند.


(Ahmadb7 (بحث) ‏۱۳ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۲۸ (UTC)): نقد شده: نرم افزارهای آزاد برخلاف نظر نوشته شده، سعی در تفکیک خدمات به منظور افزایش کیفیت خدمت ارائه شده داشته‌اند و تا به امروز هم بر این روش پیش رفته‌اند.

  • منبعی برای این منظور از خصوصیت نرم افزارهای آزاد ذکر کنید لطفا.
  • منظور از نرم افزار آزاد Open-source Software هست یا Free Software؟

در free sftware جمله شفافی آمده: "Open source is a development methodology; free software is a social movement". تفکیک یا تجمیع خدمات جزء استراتژی های یک نرم افزار میتونه باشه و ارتباطی با نوع نرم افزار نداره.


تذکر: پیاده‌سازی پروژه‌های تک‌کاربره مورد حمایت جامعه قرار نخواهد گرفت. چرا؟ چون نیاز جامعه را برطرف نمی‌کند و فقط نیاز عده‌ای از افراد را برطرف می‌کند. شناسایی و رفع ایرادات نرم‌افزارهای چندکاربره، به مراتب مفید‌تر از ساخت یک نرم‌افزار تک‌کاربره است. هم اکنون نرم‌افزارهای کاربردی بسیاری وجود دارند که دچار نقاط ضعف بعضا عمده‌ای هستند که با صرف نیرو-زمان می‌توان آن‌ها را بهبود بخشید.

95.38.203.12 ‏۷ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۱ (UTC)

  • برای مشارکت در این پروژه چگونه میشود همکاری کرد و از کجا میتوان شروع کرد؟

با ارائه درخواست بصورت ایمیل به آدرس های javan.it@gmail.com یا ahmad.babaei@gmail.com با ذکر نام کاربری github میتوان در توسعه مشارکت داشت.

همچنین با ایجاد Issue (به عنوان پیشنهاد، درخواست، گزارش خطا و ...) و همکاری در قسمت Pull Request و دیگر قسمت ها میتوانید جامعه را در توسعه این نرم افزار حمایت کرده و مشارکت کنید.