بحث:سیاست های کلان جامعه آزاد رایانش ابری ایران
با توجه به اینکه گفتید «مالکیت معنوی کلیه فعالیت های انجام شده در جامعه بر اساس مدل دانش آزاد میباشد و بهره برداری تجاری از فعالیت های انجام شده در جامعه نیز بر اساس همین مدل برای اعضا محفوض است می باشد.»، زمانی که یک شخص، اطلاعی از استفاده تجاری برخی افراد ندارد، چگونه میتواند از حقوق خود دفاع کند؟ در مدل دانش آزاد و با قوانین پشتیبانی از دانش آزاد در کشورهای دیگر، این مساله حل شده است، ولی آیا قانونی در جامعه و در کشور وجود دارد که جلوی این فعالیتهای پشت پرده و تجاری برخی شرکتها را میگیرد؟ با فرض اینکه شخص از طریق راههایی متوجه شد که از راه حل او استفاده تجاری شده، چگونه میتواند ثابت کند که حقوقاش چیست؟ ایا جامعه از او به صورت حقوقی پشتیبانی و دفاع میکند؟ آیا اگر شخص در یک جلسه فنی و تخصصی، یک راه حل برای یک مشکل را ارائه کرد و ان مشکل حل شد، آن فرد را نیز در تجارت شریک میکنند؟ لطفا دقیقا این مساله رو مشخص کنید :) خیلی ممنون :)
Javan : مبانی فلسفی این موضوع در اینجا توسط دوستان بنیاد دانش آزاد مورد بررسی قرار گرفته است. برای همین من فقط یک مثال میزنم. شما دارای تخصص هستید، دوست شما هم همینطور. شما دو نفر میتوانید از ترس اینکه طرف مقابل از نظرات شما استفاده شخصی یا تجاری کند، با هم هیچ تبادل دانشی نداشته باشید. یا اینکه شما دو نفر میتوانید نظرات خود را با هم به اشتراک بگذارید و ضمن اینکه هر دو با هم نفع ببرید (هر کس به اقتضای ظرفیت خودش)، نظرات خود را با دریافت بازخورد از طرف مقابل بهبود هم بدهید. حال انتخاب با خود شماست که چقدر نفع برسانید و چقدر نفع ببرید. تجربه محدود ما در مرکز تحقیقات رایانش ابری تا کنون اصل قضیه را اثبات کرده است که در مجموع به هر اندازه در جامعه ارزش وارد کرده ایم، حداقل به همان اندازه توان بهره برداری بدست آورده ایم. (ارزش میتواند هر چیزی باشد و فقط به معنای مادی و تجاری نیست). این یعنی 1+1 > 2 که در ادبیات موضوع به آن هم افزایی گفته میشود. مسلما کسانی که در این هم افزایی شرکت نمیکنند و یا قصد سوء استفاده دارند، شاید بتوانند سود کوتاه مدت بدست آورند، ولی قطعا قابل مقایسه با ارزش به مراتب بیشتر هم افزایی در درازمدت نیست. این دقیقا مشابه وضعیتی است که ما در توسعه فناوری در ایران در مقایسه با سایر جهان مواجه شده ایم و این شکاف روز به روز بیشتر میشود.
2.176.19.32 : پس هیچ قانون و پشتیبانی از حقوق شخص در جامعه وجود ندارد که جلوی این کار را بگیرد؟ در مورد اینکه میگویید:
« برای همین من فقط یک مثال میزنم. شما دارای تخصص هستید، دوست شما هم همینطور. شما دو نفر میتوانید از ترس اینکه طرف مقابل از نظرات شما استفاده شخصی یا تجاری کند، با هم هیچ تبادل دانشی نداشته باشید. یا اینکه شما دو نفر میتوانید نظرات خود را با هم به اشتراک بگذارید و ضمن اینکه هر دو با هم نفع ببرید (هر کس به اقتضای ظرفیت خودش)، نظرات خود را با دریافت بازخورد از طرف مقابل بهبود هم بدهید.»
به نظر شما، آیا در یک جلسه عمومی، که افراد تجاری و مدیریتی حضور دارند، مشکلات و مسائل تجاری خود را با زبانهای مختلف بیان میکنند؛ یک فضای تخصصی است که توسط ۲ دوست تشکیل شده است؟ در یک جلسه عمومی امکان جدا سازی افراد وجود ندارد و هیچگاه نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که افراد تخصصی، مسائل شرکتهای تجاری را به صورت رایگان در اختیار این شرکتها قرار دهند!
Javan بحث پشتیبانی حقوق و قانونی موضوع دیگری است که ماهیت آن در جامعه آزاد فرق میکند. فعلا فرض کنید که طبق نظر شما افراد تفکیک شوند، وقتی نتایج بحث در نهایت بصورت آزاد منتشر میشود، این استفاده تجاری باز هم میتواند انجام شود. در این صورت چه پیشنهادی دارید؟
من مثالی دیگری می زنم. دانشگاهی و کلاسی را در نظر بگیرید که تعداد اندکی دانشجو در آن پذیرفته شده اند. اگر تعداد نفراتی که در کلاس ها ثبت نام میکنند به حد نصاب نرسد کلاس برگزار نمی شود. نکته اول اینکه دانشجویان باید با هم انتخاب رشته کنند. نکته دوم اینکه دانشجویان قوی تر باید برای ترم های بالاتر برنامه ریزی کنند و به دانشجوهای ضعیف تر کمک کنند تا واحدهایشان را پاس کنند. در این انجمن اهدافی نظیر فرهنگ سازی به منظور افزایش سطح آگاهی مشتریان و حتی پیمانکارها، استانداردسازی به منظور ارائه بهتر محصولات، اعتماد سازی جهت رقابت با محصولات خارجی و آموزش نیرو پیگیری می شود. مطمئنا عضویت و فعالیت در این انجمن به نفع تمام اعضا اعم از دانشجو، اساتید، کارشناسان و شرکت های تجاری می باشد.