آشنایی با WebRTC و نقش آن در آینده صنعت مخابرات و سرویس های ارتباطی

از OCCC Wiki
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۲۳:۰۰ توسط Rasool yekta (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • مــــــوضوع : آشنایی با WebRTC و نقش آن در آینده صنعت مخابرات و سرویس های ارتباطی
  • تهيه كننده : رسول ابوالحسنی یکتا

چکیده

مقدمه

یکی از چالشهای بزرگ برای وب ، فراهم کردن راهی برای ارتباط انسان ها به وسیله صوت و تصویر بوده وهمواره ارتباط بلادرنگ کاری پیچیده و هزینه بر بوده است . دنیای امروز ما با اینترنتی عجین شده که همان اینترنت ساده‌ی ۱۰ سال پیش نیست. ارتباطاتی که در حال حاضر می‌توان از طریق اینترنت برقرار کرد، فقط ایمیل‌های ساده‌ی دیروز نیست. حتی ایمیل هم آمیخته به سرویس‌های ابری قدرتمند شده ولیکن از همه مهم‌تر ارتباطاتی است که سال‌ها پیش به پلاگین‌ها و اپلیکیشن‌های خاص نیاز داشت و مشکلات زیادی هم در راهکارهای آن روز به چشم می‌خورد. ارتباطات ویدیویی و صوتی این روزها بسیار ساده شده و WebRTC هم یکی از مقولات جدیدی است که به این سادگی و در عین حال توانمندی کمک زیادی کرده است.

WebRTC به توسعه ‌دهندگانی که به دنبال ایجاد ارتباطات آنی هستند، استفاده از تکنولوژی‌های متداول وب یعنی HTML5 ، جاوااسکریپت و CSS را پیشنهاد می‌کند. مثلاً بخش چت یک بازی مالتی‌پلیر آنلاین یا یک سایت ساده برای ویدیوکنفرانس را در نظر بگیرید، WebRTC ارتباطات آنی این اپلیکیشن‌ها را ساده می‌کند.

WebRTC واسط برنامه‌نویسی یا همان API است، اما نه به شکل یک محصول خاص یا یک واسط برنامه‌نویسی ویژه؛ در واقع WebRTC شامل گروهی از APIها برای تکمیل بخش‌های مختلف یک اپلیکیشن یا ارتباط تحت وب است و هر بخش هم به شکل‌های مختلفی در مرورگرها پشتیبانی می‌شود.

برخی از واسط‌های برنامه‌نوسی (API) در WebRTC مسئول دسترسی به وب‌کم و میکروفون یک کامپیوتر هستند و برخی دیگر وظایف محیرالعقول دیگری را انجام می‌دهند. مثلاً API خاصی برای به اشتراک‌گذاری صفحه با مخاطبین وجود دارد، منظورم از صفحه همان دستاپ یا نرم‌افزارهای اجرا شده‌ای است که روی دستاپ نمایش داده می‌شوند. حتی برای مخابره کردن ویدیو آن هم با کیفیت‌ها و بیت‌ریت‌های مختلف هم API خاصی وجود دارد. یکی دیگر از APIهای WebRTC که نام آن MediaStream API است، به توسعه‌دهنده اجازه می‌دهد که صدا را سریع پردازش کند، قطع یا متوقف کند و همین‌طور صداهای دیگری را اضافه کند.

بنابراین WebRTC یکی از کاربردی‌ترین تکنولوژی‌های وب است و توانمندی‌های بسیاری دارد؛ ویژگی مشترک کاربردهای WebRTC همان ارتباط آنی یا Realtime است.


بررسی ادبیات موضوع

جدول دانش

Articles_For_WebRTC_1.jpg

درخت دانش

Website_Outline1.jpg


بدنه تحقیق

Webrtc ارتباط صوتی و تصویری و داده را بین کاربران بصورت نظیر به نظیر بسیار امن تر ، سریعتر و ساده تر با امکان استفاده بر روی دستگاه های مختلف فراهم می سازد. مزایای Webrtc نسبت به تکنولوژی های قدیمی تری که امکان برقراری ارتباط صوتی و تصویری بین کاربران اینترنت را فراهم می کردند را می توان به چند عنوان اصلی تقسیم کرد :

1- کاربردپذیری  : (Useability)

در تکنولوژی های قدیمی تر برای ارتباط با درایورهای سخت افزار نیاز به نصب افزونه هایی بود که بایستی متناسب با سیستم عامل دستگاه کاربر بر روی سیستم نصب می شد تا مکان استفاده از وبکم ، میکروفن و دیگر سخت افزار ها را فراهم می کرد ، ولی در Webrtc درصورتی که مرورگر دستگاه این تکنولوژی را ساپورت کند فارق از اینکه این دستگاه یک کامپیوتر رومیزی می باشد یا یک لپ تاپ یا تبلت یا موبایل یا هر دستگاه دیگری که قابلیت اتصال به اینترنت داشته باشد و برای مشاهده وب از مرورگر استفاده کند مانند تلوزیون ، تلفن و ... نیاز به نصب هیچ افزونه ای وجود ندارد واین امر باعث خواهد شد این تکنولوژی  در مبحث اینترنت اشیا بسیار پرکاربرد باشد .

2- امنیت و حریم خصوصی (security & Privacy)  :

در تکنولوژی های قدیمی تر مانند Silverlight برای ارتباط صوتی و تصویری میان کاربران لازم بود تا ارتباط هر یک با سرور برقرار باشد و صوت و تصویر را ابتدا برای سرور ارسال نموده و سرور اقدام به ارسال این صوت و تصویر به کاربر مقصد نمایند . به همین دلیل همواره این نگرانی وجود داشت تا شرکت ارائه دهنده خدمات از این اطلاعات استفاده های سوء نمایند و حریم خصوصی کاربران خود را نقض کند و اقدام به فروش این اطلاعات با مقاصد اقتصادی یا سیاسی نماید ولی در Webrtc ارتباط نظیر به نظیر بین مرورگرهای کاربران برقرار می شود و اطلاعات صوتی و تصویری و داده ها به هیچ وجه به سرور واسط آنها ارسال نمی گردد و این امر تضمینی برای حفظ امنیت و حریم خصوصی افراد است .

3- کاهش هزینه :

شرکت هایی که خدمات ویدئو کنفرانس یا کلاس های مجازی و یا ارتباطات تصویری دوطرفه را ارائه می دهند با هزینه های فزاینده ترافیک اینترنت و پردازش بسیار بالا بر روی سرورهای خود هستند زیرا بایستی تمام فایل های صوتی و تصویری ابتدا به سرور ارسال و سپس از آنحا به کاربر مقصد ارسال شود و این امر بار پردازشی سرور و پهنای باند بسیار زیادی را به سرور تحمیل می کند . صاحبان این شرکت ها نیز برای تامین هزینه های ناشی از این سربار فزاینده به ناچار قیمت خدمات خود را افزایش می دادند . در Webrtc چون سرور فقط نقش هماهنگ کننده را بین کاربران دارد و اطلاعات به سرور ارسال نمی شود به همین دلیل سربار پردازشی و پهنای باند نخواهد داشت و هزینه های نگهداری سرور به شدت کاهش پیدا می کند .

4- افزایش کیفیت :

در تلنولوژی های قدیمی تر چون ارتباط کلاینت – سروری بود و تمام اطلاعات به سرور ارسال می شد و از آنجا مجدد برای کاربر مقصد ارسال می شد ، توان پردازشی و پهنای باند سرور و همچنین میزان بار سرور در کیفیت ارتباط تاثیرگزار بود و در بهترین شرایط که میزان بار سرور کمینه بود و ازقدرت پردازشی و پهنای باند خوبی هم برخوردار بود ، به علت راسال مجدد اطلاعات و رفت و برگشت اضافی اطلاعات تاخیر بیشتری به وجود می آمد ولی در Webrtc  به دلیل اینکه Connection  بین مرورگرهای کاربران برقرار می گردد و اطلاعات بصورت Stream بین دو کاربر تبادل می شود کیفیت خدمات به شدت افزایش می یابد .


نتیجه گیری

نتیجه ای که در نهایت حاصل شده است.

مراجع

  • [۱] Samuel Ouya ,Khalifa Sylla,Pape Mamadou Djidiack Faye,Mouhamadou Yaya Sow and Claude Lishou. "Impact of integrating WebRTC in universities' e-learning platforms" Information and Communication Technologies (WICT) (Dec. 2015 ): 14-16
  • [۲]Branislav Sredojev ,Dragan Samardzija and Dragan Posarac. "WebRTC technology overview and signaling solution design and implementation" Information and Communication Technology, Electronics and Microelectronics (MIPRO) (May 2015 ): 25-29
  • [۳]Chuan-Yen Chiang ,Yen-Lin Chen,Pei-Shiun Tsai and Shyan-Ming Yuan. "A Video Conferencing System Based on WebRTC for Seniors" Trustworthy Systems and their Applications (TSA) (June 2014): 9-10
  • [۴] Michael Adeyeye ,Ishmeal Makitla and Thomas Fogwill. "Determining the signalling overhead of two common WebRTC methods: JSON via XMLHttpRequest and SIP over WebSocket" AFRICON (Sept. 2013): 9-12
  • [۵]Kiran Kumar Guduru and Sachin Dev. "Web RTC Implementation Analysis and Impact of Bundle Feature" Communication Systems and Network Technologies (CSNT) (April 2015): 4-6