موضوع طرح تجاری (کسب و کار) - رستوران الکترونیک
- موضوع: رستوران الکترونیک
- تهیه کننده: سید کاظم جوادی
خلاصه اجرایی
یکي از دلايل استفاده از خدمات رستوران الکترونیک امکاني ست که در اختيار مشتريان احتمالي قرار ميگیرد. مشتريان مي توانند بدون اينکه از پشت کامپيوتر شخصي شان تکان بخورند به سادگي تجربه واقعي استفاده از محصول يا سرويس ارائه شده را کسب کنند. تحقيقاتي که در زمينه فروش انجام شده، نشان داده که کاربران حرفه اي که در اينترنت بدنبال محصول يا سرويسي مي گردند، ترجيح مي دهند با استفاده از امکانات و ابزارها و سرویس های الکترونیک از کيفيت محصول يا سرويس ارائه شده اطمينان حاصل کنند. توسعه تجاری و ایجاد فضای رقابتی از یک سو و نفوذ گسترده اینترنت در میان افراد جامعه از سوی دیگر سبب شده تا فضای مجازی به بستر مناسبی جهت برقراری ارتباط صاحبان مشاغل با مخاطبانشان تبدیل شود. از این رو میتوان با شناسایی این بستر به بسیاری از مدیران رستوران ها، با ایجاد وب سایت رستوران، اطلاع رسانی و برقراری ارتباط با مخاطبان و مشتریان را نشان داده و تاثیرغیرقابل انکار آن را در گسترش مشتریان بیان نمود. با ارائه آموزش های لازم و نمایش نمونه های موفق این نوع تجارت به مدیران و موسسان رستوران های بزرگ و کوچک فواید و نتایج این نوع تجارت را به ایشان نشان داد. با استفاده از علم تجارت الکترونیک و تهیه رستوران الکترونیکی مدیران و صاحبان رستوران محصولات خود را به بازدیدکنندگان معرفی کرده و آنها نیز میتواننداز طریق سایت رستوران اقدام به رزرو و یا سفارش غذای خود کرده و بدون اینکه در مسیرهای پرترافیک زمان خود را از دست بدهند با پرداخت آنلاین صورت حساب ، غذای خود را در درب منزل تحویل گیرند.
- لازم به ذکر است متاسفانه در کشور ما اقدام خاصی در خصوص راه اندازی رستوران های الکترونیکی صورت نپذیرفته است و صاحبان این شغل از فناوری اطلاعات فقط به تهیه یک سایت تبلیغاتی بسنده نموده اند.
در بدست آوردن مشتری جهت رستوران های الکترونیکی موارد زیادی می بایست در نظر گرفته شود که به اختصار برخی از آنها در زیر دیده میشود:
- شبکه های اجتماعی: در بسیاری از کشورها رستوران ها و کافه ها مشتریان خود را از طریق شبکه های اجتماعی بدست می آورند.
- دادن تخفیف :یکی از شیوه های جالب بازاریابی رستوران ها در شبکه های مجازی ، قراردادن کدهای تخفیف می باشد که سعی در جذب بیشتر مشتری دارند.
- گالری تصاویر : زیرا جذب مشتری از طریق تصاویر اشتها آور غذا کارآسان تری است.همچنین زیبایی و متناسب بودن رنگهای بکار برده شده در سایت این رستوران هاازمسائل حائزاهمیت می باشند.به عنوان مثال قرار دادن آدرس کامل(ترجیحا همراه با لینک نقشه گوگل و اطلاعات تماس بارستوران) از جمله نکاتی هستند که در طراحی این نوع رستوران ها باید مدنظر قرار گیرد.
- سازگاری با تمام مرورگرها: مشتریان با هر نوع نرم افزار و امکاناتی قادر به ارتباط با سایت رستوران باشند.
- توضیحات: توضیحات کافی در مورد غذا های رستوران می تواند نظر مشتریان را به غذا های رستوران جلب نماید، حتی به معرفی مارک مواد استفاده شده مواد غذایی به کاربرده شده در غذا های رستوران نیز می توان در جلب نظر مشتریان تاثیر گذار باشد.
- رزرو آنلاین: امکان رزور آنلاین رستوران برای روز و ساعتی خاص، از طریق وب سایت، می تواند از ویژگی های جالب توجه برای وب سایت یک رستوران باشد که باعث جذب مشتریان نسبت به رستوران ما شود.
- استفاده از دستگاه های الکترونیکی(حذف عوامل انسانی): استفاده از این دستگاه ها(مانند دستگاه ATM بانک ها) در محل فیزیکی رستوران جهت خرید بدون وجود عوامل انسانی از دیگر مواردی است که می توان از آن بهره برد.
- برقراری امنیت سایت: با استفاده از تکنیک های امنیتی موجود یا استفاده و قرارداد با سایت های برقرارکننده امنیت اطلاعات در فضای سایبری می توان، علاوه بر امنیت پرداخت الکترونیکی، سایت و رستوران مجازی را نیز امن و دور از دسترس مهاجمان قرار داد.
- ...
معرفی شرکت (تصویر شرکت)
چشم انداز
در نظر داریم رستوران الکترونیکی تاسیس شده به رستوران های زنجیره ای الکترونیکی (به عنوان یکی از برندهای برتر) در سراسر کشور تبدیل شده و بهترین و باکیفیت ترین محصول و سرویس را برای مشتریان ارائه نماید.
ماموریت
مأموريت رستوران الکترونیک فراهم كردن سرویس سفارش الکترونیکی موثر براي مشتريان است که بتواند ضمن کاهش هزینه ها، از اتلاف وقت مشتریان (در پیدا کردن غذای موردنظر یا نوع سفارش درخواستی) و مسافران (در پیدا کردن بهترین و نزدیکترین رستوران در دستری) جلوگیری کرده و کلیه نیازمندی های آنان را برطرف نماید.
اهداف
اهداف مورد نظر از راه اندازی رستوران الکترونیک شامل بخش های زیر است:
اهداف مالی
- بازگشت کامل سرمایه 1/5 سال پس از راه اندازی
- کسب درآمد در سال پنجم به اندزه کل درآمد سال های قبل
اهداف پرسنلی
- افزایش پرسنل آشپزخانه و گارسون از 12 نفر به 18 نفر در سال دوم
- افزایش تعداد پرسنل پیک موتوری از 5 نفر به 12 نفر برای پوشش بهتر در سطح شهر
- افزایش تعداد کارکنان با توجه به رستوران های افتتاح شده در شهر های دیگر(براساس استاندارد های تعریف شده در رستوران مرجع اولیه)
اهداف فروش و بازاریابی
- افزایش تعداد مشتریان برخط در هر نیم سال به نسبت 2 برابر نیمسال قبل
- افزایش تعداد مشتریان حضوری و تلاش در تکمیل ظرفیت سالن در کل زمان سرویس دهی
- گسترش حوزه خدمت رسانی از تهران به کل کشور در مدت 10 سال
- افزایش حوزه تبلیغاتی سایت در کشور بروز رسانی مداوم
اهداف تحقیق و توسعه
- مطالعه مداوم و بررسی تغییرات بازار
- بررسی میزان فروش هر محصول در هر نیم سال جهت برنامه ریزی کوتاه مدت
- بررسی میزان فروش روزانه در هر هفته جهت تخمیین نعداد مشتری در روز
- بررسی علاقه مندی مشتریان در فصول مختلف سال جهت برنامه ریزی سال های بعد
- تهیه نرم افزار مورد کاربرد در تلفن همراه جهت ثبت سفارش مشتریان در هر مکان
سایر اهداف
- افزایش تعداد مشتریان ویژه در سال دوم به نسبت 3 برابر کاربران ویژه در سال اول(استفاده از سیاست های تشویقی)
- افزایش تعداد غذاهای سرو شده به ازای هر سال 5 غذا
- تهیه و ارائه غذاهای فرنگی با توجه به برآوردهای پس از راه اندازی رستوران
- افزایش تنوع در دسر و نوشیدنی با افزایش تعداد شرکت های فعال در این حوزه(برون سپاری این حوزه) در هر فصل
معرفی محصولات و خدمات
محدوده فعالیت
محدوده فعالیت ما ارائه سرویس و خدمات مناسب و باکیفیت، به تمام افراد جامعه است.
ویژگی های متمایز کننده محصول
با رعایت اصول مناسب در طراحی و پیاده سازی یک رستوران مکانیزه و منطبق بر اصول مهندسی فناوری اطلاعات ، مشتریان میتوانند ضمن بهره گیری از امکانات به کار رفته در این حوزه تجاری، به راحتی نسبت به انجام و ثبت سفارشات و نیز دریافت سرویس مطمئن اقدام نمایند.
مهمترین ویژگی های محصول عبارتند از:
1- گستردگی و وسعت حوزه فعالیت مشتریان از هر نقطه ای می توانند به محصولات قابل ارائه در رستوران دسترسی داشته باشند.
2- انجام خدمات و سرویس های متنوع و تمایز ارائه خدمت نسبت به رقبا
در این خصوص می توانیم با بهره گیری از آخرین متدهای روز و بهره گیری از مدل های کسب و کار تجاری موفق نسبت به انجام خدمت به مشتریان اقدام نماییم.
3-جذابیت و نوآوری در محصول
انجام کلیه فرآیندهای کاری اعم از ثبت سفارش، پرداخت صورتحساب، نوع دریافت سفارشات(در منزل، رستوران)، اطلاع از آخرین وضعیت غذاهای موجود و ...
اتلاف وقت را کمتر و رضایتمندی مشتریان را افزایش می دهد.
4- افزایش حوزه فعالیت و تبلیغات و تنوع مشتریان
استفاده از فناوری اطلاعات در این خدمت مانند کاتالوگ های الکترونیک، محدودیت جغرافیایی، نوع مشتریان بالقوه و گروه سنی را از بین برده و مشتریان صرف نظر از فاصله مکانی،سن، نوع مشتری و ... به راحتی می توانند نیاز خود را برطرف نمایند.
در حالت سنتی اگر در نزدیکی کافه یا رستوران شما یک دانشگاه یا مرکز آموزش قرار داشته باشد اکثر مشتریان دانشجویان و جوانان خواهند بود و یا اگر در نزدیکی یک پاساژ یا مرکز تجاری قرار گرفته اید باید توجه ویژه ای به قرارهای کاری و محیط رسمی در ارئه خدمت به مشتریان باشیم.
5- امنیت بیشتر مشتریان
با توجه به اهمیت موضوع در نزد مشتریان در این خصوص با استفاده از دو رویکرد مشتریان امنیت و آرامش بیشتری خواهند داشت.
الف) بهره گیری از تیم قوی و کارآمد در خصوص تامین امنیت محصول:
تیم مورد نظر ما در این خصوص امنیت کلیه تراکنش های مالی را برقرار میکند. با داشتن یک محیط امن و غیر قابل نفوذ، ضمن جلب اعتماد مشتری، ضریب امنیت بستر فنی محصول(بستر نرم افزار، سخت افزار، شبکه) را افزایش داده و کلیه تراکنش های مالی و اطلاعات مشتریان را حفظ می کنیم.
ب) بحث امنیت محصول را با استفاده از امکانات و توانایی های موجود در شرکت های معروف و فعال در این حوزه، برقرار می کنیم.
6-استفاده از شبکه های اجتماعی سایت ها و شبکه های اجتماعی زیادی وجود دارند که میتوان از طریق آنها اخبار و اطلاعات خود را با مشتریان به اشتراک بگذارید و از این راه افراد بیشتری را با رستوران خود آشنا کنید. ارتباط با مشتریان و ایجاد حس دوستی در آنها میتواند مشتریان دائمی و وفادار را برای شما بهمراه داشته باشد. در این خصوص می توان با توجه به رویکرد موجود در بین مردم و با استفاده از شبکه های مقبول جامعه، علاوه بر حضور در بین مشتریان و اطلاع از نیازمند های جدید، تبلیغات خود را به ایشان معرفی نماییم.
7- پوشش نیاز تمام مشتریان بدون توجه به جنسیت، سن، نوع شغل، نوع فعالیت شغلی و غیره کلیه افراد می توانند از این امکانات استفاده کنند.
8- وجود گونه های مختلف ثبت سفارش و حذف عوامل انسانی مشتری می تواند یا از طریق اینترنت(موبایل، لپ تاب) و یا با استفاده از دستگاه های ثبت سفارش مستقر در محل رستوران، نسبت به تهیه غذا اقدام نماید.
محصولات جایگزین
در آینده
تحلیل صنعت مادر
در آینده
تحلیل صنعت خود
به طور کلی رستوران را میتوان این گونه تعریف کرد: رستوران مکانی است خاص برای افرادی خاص با پذیرایی خاص برای تشریفات و پذیرایی از میهمانان که دوست دارند در بیرون منزل از خود و همراهان پذیرایی شوند.
رستوران از نظر سرویس دهی و پذیرایی از جایگاه های ویژه ای در سیستم مهمانداری و پذیرایی برخوردار است دررستوران یک سری آیتم و عواملی هستند که به مشتریان خدمات می دهند. یک رستوران باید بهترین مدیریت ، دکوراسیون، کیفیت، کمیت ، تبلیغات ، منو، سرویس دهی را داشته باشد تا بشود آن را رستوران خوب نامید. به عنوان مثال در صنعت گردشگری، رستوران از مکان های گردشگري است که بیشتر كساني كه به عنوان گردشگر به نقاط مختلف سفر میكنند، نسبت به آن نگرشي خاص دارند. خانواده ها یا گروه های مختلف در هنگام سفر برای داشتن لحظاتی خوش به دنبال منحصربه فردترين غذاها و متفاوت ترين رستوران ها هستند. در صنعت ما رستوران علاوه بر تعریف بالا می بایست از خدمات و امکانات موجود در فناوری اطلاعات بهره مند گشته و وسعت و حوزه فعالیت خود را گسترش دهد. صاحبان رستوران ها و فست فودهای کشور از بحث تجارت الکترونیک و خرید از طریق سایت اقدام خاصی صورت نداده اند و در این زمینه تنها به طراحی سایت تبلیغاتی ساده و قرار دادن امکاناتی مانند منوها، قیمت، آدرس و تلفن بسنده کرده اند. در واقع در کسب و کار ایشان کلیه امور مربوط به ثبت سفارش، رزرو سالن یا میز، پرداخت هزینه به صورت فیزیکی و بدون استفاده از ابزارها و امکانات تجارت نوین یا همان تجارت الکترونیکی بوده است. طی بررسی های بعمل آمده و با توجه به موارد بالا، تاکنون در این حوزه از بحث تجارت الکترونیک به معنای واقعی استفاده نشده و در حال حاضر این حوزه همچنان به صورت سنتی فعالیت دارد. با توجه به گرایش خانواده ها به فست فود و غذاهای رستورانی و استقبال روز افزون ایشان و نیز تغییر الگو و فرهنگ جامعه در استفاده بیش از پیش از محصولات آماده و رستورانی، می توان با استفاده از مهندسی فناوری اطلاعات و علم تجارت الکترونیک کلیه فعالیت های ثبت و سفارش غذا، پرداخت، رزرو غذا و صندلی در رستوران به صورت یکجا و از طریق سایت الکترونیکی در اختیار مشتریان قرار داد. این موضوع در آینده نه چندان دور می تواند در کلیه رستوران ها و فروشگاه های فست فود اجرایی گشته و موجب افزایش سرعت و تسهیل در انجام درخواست های مشتریان گردد. البته در صورت همه گیر شدن استفاده از این نوع تجارت، فروشندگان جهت ارائه هر چه بهتر محصولات و تولیدات خود می بایست کاملاً دقیق و به روز عمل کنند زیرا مشتریان می توانند با سرعت بیشتری امکانات و خدمات مختلف این گروه ها را بررسی کرده و نسبت به تهیه و استفاده از خدمات رقیبان بیشتر ترغیب شوند.
پس ابزارهای به کار رفته در این صنعت و این محصول عبارتند از
1- طراحی و به کارگیری از رستوران الکترونیک امن
2- استفاده از دستگاه های ارائه دهنده سرویس نیز راهکار موازی جهت حذف عامل انسانی در محل رستوران ها می باشد که در این صورت مشتریان با مراجعه حضوری به این دستگاه ها می توانند اقداماتی نظیر ثبت سفارش، پرداخت مبلغ، اخذ نوبت، ساعت تحویل و ... را انجام دهند.
3-استفاده از ابزار و سامانه های پیامکی جهت انجام امور
در حال حاضر استفاده از این رستوران ها در کشور در مرحله امکان سنجی، شناخت و طراحی و جلب نظر صاحبان سنتی این صنعت را دارد.
تحلیل بازار
- تقسیم بندی بازار
مشتریان استفاده کننده از رستوران ها در کشور به دو دسته عمده زیر تقسیم می شوند:
- مشتریان رستوران مدرن
1- کسانی که قصد برگزاری مراسم خاصی را دارند
2- خانواده ها
3- افراد شاغل در بازار یا ادارات دولتی
- مشتریان رستوران سنتی
1- خانواده ها
2- دانشجویان و دانش آموزان
3- گروه دوستان و قشر جوان جامعه
- محدوده سني
استفاده از رستوران محدوديت سني نداشته و افراد با سنین مختلف از این خدمات بهره مند می شوند.
- سطح درآمد
در حالت عمومی کلیه افراد با هر سطح درآمدی از رستوران ها استفاده می کنند. البته افراد با سطح درآمدی بالاتر، تمایل بیشتری به استفاده از این خدمات داشته و میزان مراجعات بیشتری به رستوران ها دارند.
- جنسیت
افراد با هر جنسیتی از رستوران ها استفاده می کنند.
- وضعیت تاهل
مشتریان با هر وضعیت تاهلی خواهان استفاده از غذاها و امکانات رستوران های مختلف هستند ولی تمایل افراد متاهل به استفاده از این امکانات بیشتر بوده و به عناوین مختلف(تاریخ های خاص زندگی، تعطیلات آخر هفته، مناسبت ها و ...) به رستوران ها مراجعه می کنند.
- محل زندگي
به دلیل انجام خرید از طريق اينترنت، محدوديت مكاني وجود نداشته و مشتریان مي تواند در هر مكاني با استفاده از اينترنت، از خدمات سايت استفاده كنند.
- روش زندگي
در حال حاضر اسنفاده از رایانه و فضای اینترنت در جامعه به صورت گسترده گسترش یافته و کمتر خانه ای است که از این فناری ها بی بهره باشد. در مورد استفاده از خدمات رستوران الکترونیک نیز، مسلما هر چه خانواده ها و افراد از تمکن مالی بیشتری برخوردار باشند،بیشتر از این خدمات استفاده خواهند کرد.
تحلیل رقبا
- رقباي داخلي
طبق تحقيقات صورت گرفته موسسات كمي وجود دارند كه به صورت مجازي و ويديو كنفرانس اقدام به برگزاري كلاس هاي مجازي آموزش زبان باشند . پيشگام بودن موسسه در ارائه اين سرويس و مديريت ارتباط با مشتري ,قائل شدن امتياز براي مشتريان جذب شده موجب برتري شركت نسبت به رقيبان داخلي در آينده خواهد بود.
- رقباي خارجي
با توجه به زبان كشورمان و نحوه برگزاري امتحانات و سر فصل درسي وجود رقيب خارجي منتفي است.مطمئنا" در ساير كشورها نيز همچنين امكاني وجود دارد كه مي توان از خدمات كه آنها ارائه مي دهند جهت بهبود سايت خود ايده گرفت.
تدوین استراتژی
- استراتژي تبلیغات و بازاريابي
1- جذب مشتري
2- بالا بردن جذابيت سايت با طراحي جذاب سايت
3- داشتن راهنما, توضيحات كافي در مورد ارائه خدمات و مزاياي انها
4- تبليغات در سايتهاي پر بيننده داخلي
5- گذاشتن جلسات رايگان به صورت آزمايشي در ساعت مشخص جهت معرفي محصول و اجازه ورود
6- كاربران به صورت مهمان پس از ثبت نام در سايت
7- امكان برقراري جلسات رايگان با محدوديت زماني و تعداد شركت كنندگان براي آزمايش
8- استفاده از بازاريابي تلفني
9- از طريق روزنامه هاي عمومي و مجلات
10- جستجوي در سايت گوگل
11- نمايش تبليغات سايت در سايتهاي ديگر
12- تبليغات در تلويزيون
13- تهيه تراكتهاي تبليغاتي و نصب در شهر و مراكز اموزشي
14- تهيه پوسترهاي تبليغاتي
15- تهيه برو شورهاي تبليغاتي
- استراتژي نگهداري مشتري
1- مديريت ارتباط با كاربران از قبيل رفع اشكالات كاربران به صورت تلفني، ايميل ,آنلاين,چت در دسترس بودن در ساعتهاي مختلف شبانه روز
2- دادن امتيازات ويژه به مشتريان از قبيل تخفيف دادن به مشتري متناسب با تعداد استفاده هاي كاربر از سرويس شركت.
- استراتژي قيمت گذاري
نحوه قيمت گذاري بر اساس مقياس دوره آموزشي، ضريب تخصصي بودن محتوا، ضريب و وزن اهميت محتوا ،حجم محتواي قابل ارائه و همچنين حساب كاربري انجام مي گردد و باید نسبت به روش هاي سنتي موجود , برابر و یا كمتر باشد. در آینده
تحلیل مالی
در آینده
تحلیل ریسک
در آینده
طرح فنی
در آینده