پروژه طرح کسب و کار

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
  • موضوع: صدور آنلاین بیمه نامه درمان مسافرتی
  • تهیه کننده: سیده ماریه معصومی
  • معرفی تهیه کننده: دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی فن آوری اطلاعات(IT)، گرایش شبکه های کامپیوتری - دانشگاه صنعتی امیر کبیر - ورودی مهر 92


خلاصه اجرایی

دوره اي که در آن به سر میبریم دوره پدیده هاي الکترونیکی نامیده اند؛ زیرا پدیده هاي الکترونیکی زیادي را با خود به همراه داشته که از جمله آنها میتوان به تجارت الکترونیکی، بانکداري الکترونیکی، دولت الکترونیکی، بیمه الکترونیکی و در مجموع زندگی الکترونیکی اشاره کرد. با بهره برداري از فناوري اطلاعات در صنعت بیمه که در ظهور بیمه هاي الکترونیکی متجلی میگردد، محدودیت جغرافیایی و زمانی ازبین می رود و تحول گسترده اي در سیستمهاي اطلاعاتی صنعت بیمه ایجاد میشود.

در این تحقیق ضمن آشنایی با مفاهیم تجارت الکترونیـک، به دنبـال شناسـایی و دسته بندي موانع پیاده سازي و توسعه آن در بیمه حافظ مـی باشـیم. بیمه الکترونیکی E-Insurance به معنای عام به عنوان کاربرد اینترنت و فناوری اطلاعات در تولید و توزیع خدمات بیمه ای اطلاق می شود و در معنای خاص، آن را می توان به عنوان تامین یک پوشش بیمه ای از طریق بیمه نامه ای دانست که به صورت آنلاین درخواست، پیشنهاد، مذاکره و قرارداد آن منعقد می شود.

عبـارت تجـارت الکترونیکی از سال 1996 یعنی سه سال پس از ورود اینترنت به عرصه تجارت مطرح شده است . بیمه الکترونیکی از پدیده هاي مهم حاصل از بکارگیري فناوري اطلاعات و ارتباطات و همچنین مدیریت اطلاعات است که تحولی عمیق در نحوه فروش بیمه و دریافت خسارت داشته است. به طوريکه از یک سو سطح ارتبـاط بـا بیمـه گـذار را افزایش داده و ازسوي دیگر، دامنه خرید و فروش مجازي بعضی از انواع بیمـه نامـه را وسیع تر کرده است.

بیمه الکترونیکی فرصت هایی را فـراهم مـی کنـد تـا کیف یـت خـدمات ارائـه شـده بـه شهروندان بهبود یافته و آنها قـادر باشـند در هـر دقیقـه از شـبانه روز بـه خـدمات و اطلاعاتی جهت صدور بیمه نامه مورد نظر با استعلام نرخ و با اعلام خسارت دسترسی داشته باشند . استقرار بیمه هاي الکترونیکی و استفاده از فنـاوري اطلاعـات در تعامـل میان شرکتهاي بیمه و مشتریان می تواند مزایاي بی شـماري همچـون قابلیـت ارائـه خدمات در تمام اوقات شبانه روز، عدم مراجعه حضوري براي دریافت خسارت، ارائه خدمات سریع و مطمئن، جلوگیري از تقلبات بیمه اي و افزایش درآمد شرکت بیمه را در پی داشته باشد ؛ لذا به نظر میرسد توسعه بیمه هاي الکترونیـک، امـري ضـروري و اجتناب ناپذیر است (کریمی،1383). مجموعه ایـن عوامـل باعـث شـده تـا کـشورهاي مختلف جهان به سرعت نـسبت بـه تهیـه و تـنظم سیاسـت هـایی در زمینـه تجـارت الکترونیک و تسهیل و تقویت آن اقدام کنند.

معرفی شرکت

  • شرکت بیمه حافظ
  • شرکت بیمه حافظ اولین شرکت بیمه خصوصی است که به استناد ماده 28 الحاقی به قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1378 و تصویب مقررات تاسیس و فعالیت موسسات بیمه در مناطق آزاد تجاری صنعتی جمهوری اسلامی ایران مورخ 1379/02/06 پس از طی تشریفات قانونی و با مجوز بیمه مرکزی ایران در تاریخ 1381/02/18 تاسیس گردید.
  • دفر ارتباطی این شرکت در تهران و شعب و نمایندگی هایی در مناطق آزاد و ویژه تجاری مشغول فعالیت در امور بیمه گری می باشند.
  • شرکت بیمه حافظ، اولین شرکت خصوصی صنعت بیمه در مناطق آزاد در تاریخ 17/2/81 بر اساس مجوز تأسیس شماره 1310 و با بکارگیری توان تخصصی خبرگان بیمه کشور و نیروهای کارآمد برنامه ریزی بنیادی و همکاری نزدیک با بزرگترین شرکای جهانی در زمینه های اتکایی و با بهره برداری از فن آوریهای مدرن رسما فعالیت خود را آغاز نمود. موسسین شرکت بیمه حافظ از مدیران ارشد و کارشناسان خبره صنعت بیمه می باشند، که طی قریب چهار دهه در شرکت های بیمه دولتی و بیمه مرکزی ایران حضور فعال و دائمی داشته اند و پس از خصوصی سازی صنعت بیمه در بخش خصوصی به فعالیت خود در سطوح مختلف مدیریتی ادامه داده اند.
  • بیمه حافظ، با هدف حضور فعال در بازارهای سرمایه،گسترش بازار بیمه کشور ،دستیابی به بازارهای بیمه ای کشورهای همسایه، ایجاد سازمانی متعهد و پیشگام در ارائه خدمات متمایز به اشخاص حقیقی و حقوقی در جهت پوشش ریسک ها، جبران خسارت ها و ارائه خدمات مالی مرتبط، تأمین رضایت مشتریان از طریق نیاز سنجی و ارائه پوشش های مورد نیاز آن ها و دست یابی سهامداران به بازدهی مناسب، علاوه بر فعالیت های مرسوم بیمه ای خدمات نوین صنعت بیمه را ارائه می نماید.

شرکت بیمه حافظ با توجه به سابقه فعالیت و کیفیت خدمات خود به عنوان یک شرکت پیشرو در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی با اقبال و تحسین گسترده بیمه گذاران و مشتریان از جمله بانک های دولتی ، شرکت های خودرو سازی و وارد کننده خودرو ، آژانس های مسافرتی و جهانگردی، شرکت های ارائه کننده خدمات الکترونیک، پالایشگاه ها و شرکت های پتروشیمی، نفت و انرژی، شرکت های باربری و انواع شناورها مواجه شده است.

بیمه حافظ با توجه به اهمیت ارتباط با مقامات، مدیران و مسئولان محترم به منظور معرفی و شناخت صحیح صنعت بیمه و جایگاه کلیدی آن در حفظ سلامت و امنیت روانی و اقتصادی افراد و بنگاه ها، جهت بسط و گسترش فرهنگ بیمه کشور، با ارائه پوشش های مناسب بیمه ای از اقدامات نوظهور و ریسک طلبانه مدیران در سطح کلان جهت دستیابی به اهداف بلند مدت توسعه و پیشرفت، پشتیبانی و حمایت می نماید.

بیمه حافظ علاوه بر شبکه خدمت رسانی گسترده داخلی، در راستای نیل به اهداف خود و ارائه هر چه بهتر خدمات بیمه ای، با استفاده از ابزارهای انتقال ریسک از طریق کارگزاران معتبر بین المللی طراز اول جهان مانند Nasco ،Reiseschutz،Evasan و سایرشرکت های معتبری که سهم عمده ای از بازارهای دنیا از جمله ایران را به خود اختصاص داده اند، همکاری می نماید و در این مسیر عالی ترین پوشش های بیمه ای را برای دیگر بیمه گذاران محترم تحصیل نموده و با برخورداری از دانش و اطلاعات روز با همکاری بیمه گران بین المللی فوق، پوشش بیمه ای آن بیمه گذار محترم را مورد مطالعه قرار داده، نقاط خطر و خلاءها را شناسایی و برای کاهش و به حداقل رساندن ریسک های محتمل، راهکار مناسب را پیشنهاد نماید.

چشم انداز

مبادلات تجاری بین افراد، شرکت ها با یکدیگر و افراد با شرکت ها و دولت ها به سرعت از حالت سنتی خود که مبتنی بر مباده اسناد و مدارک کاغذی است، خارج شده و به سوی انجام مبادلات از طریق بهره گیری از سیستم مبتنی بر اطلاعات الکترونیک در حرکت است.

صنعت بیمه به عنوان یکی از پویاترین فعالیت های تجاری از این فرآیند مستثنی نیست. تکنولوژی اطلاعات تاثیرات متفاوت و گوناگونی را بر فعالیت های مختلف کاری در صنعت بیمه داشته است. فناوری اطلاعات و ارتباطلات به صنعت بیمه شکلی منعطف بخشیده، آن را متحول نموده و مجبور به ترک قیدوبندها و مقررات سنتی و استفاده از فناوری جدید نموده است.

یکی از کاربردهای فناوری اطلاعات در صنعت بیمه موضوع بیمه الکترونیک است. بیمه الکتورنیکی در یک نگاه کلی درصدد فراهم آوردن امکاناتی برای مشتریان است تا دسترسی به خدمات بیمه ای با استفاده از واسطه ای ایمن و بدون حضور فیزیکی صورت پذیرد.

ماموریت

اهداف

ایجاد کسب و کاری برای ثبت و صدور آنلاین بیمه نامه برای مسافرینی می باشد که فرصت مراجعه به شرکت بیمه برای خرید بیمه نامه خود را نخواهند داشت.

معرفی محصولات و خدمات

محصولات و خدمات بايستي بدون در نظر گرفتن اين که مشتري با آن آشنا هست يا نه، توصيف شود. اين قسمت پاسخ به اين سوالات است:

  • محصولات و خدمات دقيقاً چه هستند و چه نيستند؟
  • چه کسي آنرا مي خرد و چرا؟
  • ويژگي منحصر به فرد آن ها چيست؟
  • مزاياي حاصل از خريد آن ها چيست؟
  • چه کاربردهايي دارد؟
  • محصول در کدام مرحله از عمر خود قرار دارد؟
  • تمامي مراحل توليد از ابتداي تحقيقات تا توليد انبوه را بصورت يک برنامه زماني نشان دهيد.

محصولات جایگزین

در اين زير بخش مشخص مي نماييد که محصولات جايگزين محصول شما چه هستند و مزاياي رقابتي (قيمت، کيفيت، ...) محصول شما نسبت به آن ها چيست و بالعکس

تحلیل صنعت مادر

در اين قسمت بايستي صنعت مادر محصول خود را شناسايي و آن را تحليل کنيد. به عنوان مثال صنعت مادر توليد بيسکويت مي تواند توليد مواد غذايي باشد.

  • صنعتي که ما در آن کار مي کنيم, چگونه تعريف مي شود؟
  • چگونه اين صنعت تقسيم بندي مي شود و چگونه هر بخش تعريف مي شود؟
  • روندهاي جاري و توسعه مهم آن چيست؟
  • بزرگترين و مهمترين بازيگردانان آن چه کساني هستند؟
  • چه مسائلي را تجربه مي کند؟
  • چه پديده هاي ملي و بين المللي آن را تحت تاثير قرار مي دهند؟
  • پيش بيني رشد آن چقدر است؟

از آنجا که صنعت مورد نظر شما زيرمجموعه صنعت مادر است، با تحليل آن مي توان آينده صنعت مورد نظر شما را متصور شد.

تحلیل صنعت خود

در اين قسمت پس از آنکه جايگاه صنعت مادر مشخص گرديد، بايستي جايگاه صنعت خود را در صنعت مادر مشخص کرده و آينده صنعت خود را ترسيم نمائيد. همچنين در اين قسمت بايستي، محصول خود را از نظر تاريخچه تکنولوژي مورد بررسي قرار دهيد و اينکه محصول شما قبلاً با چه تکنولوژِي توليد مي شده، اکنون چه تکنولوژي آن را توليد مي کند و در آينده چگونه توليد خواهد شد و آيا تکنولوژي مورد استفاده شما در آينده نيز استفاده خواهد شد و يا احتمال منسوخ شدن آن وجود دارد.

تحلیل بازار

در دو يا چند صفحه به سوالات زير پاسخ دهيد:

  • تعريف بازار
  • اندازه بازار و ميزان رشد
  • اين شرکت پاسخگوي چه نيازهايي از بازار مي باشد؟
  • نحوه تقيسم بندي بازار
  • مشتريان هدف ما چه کساني هستند؟

(در اين قسمت مي توانيد مشتريان را طبقه بندي کنيد و آمار مربوط به هر طبقه را گزارش دهيد و اينکه شما چه سهمي از هر بخش از بازار را در نظر گرفته ايد که مي خواهيد پوشش دهيد)

  • روندهاي مهم در بازار
  • شرکت ما چه محصولات و خدماتي را عرضه مي کند؟ سبد فروش شما شامل چه محصولات ديگري است که به عنوان يک بافر جهت اطمينان از گردش پولي شرکت از آن ها استفاده مي کنيد.
  • ميزان فروش جاري و محصولات فعلي شرکت چه هستند؟
  • مرزهاي فعلي کسب و کار ما چيست؟
  • تضمين فروش شما چيست؟ آيا تفاهمنامه، پيش قرارداد يا هرآنچه مشخص نمايد که محصول شما به فروش خواهد رسيد در اختيار داريد؟
  • استراتژِ هاي معرفي، بازاريابي، فروش، قيمت گذاري و تبليغات شما چيست؟ به عنوان مثال براي بازاريابي چه استراتژِ ي هايي را مدنظر قرار مي دهيد؟ بازاريابي از طريق مصاحبه حضوري؟ روابط قوي در بازار مربوطه؟ ....

تحلیل رقبا

در يک يا دو صفحه, بايستي موقعيت محصول يا خدمت در بازار تشريح شود. اين که رقباي اصلي (بالفعل) شرکت چه کساني هستند؟ و محصولات آن ها چيست؟ چرا و چگونه محصولات و خدمات شرکت آن ها از رقبا متمايز مي شود؟ رقباي بالقوه شما چه کساني هستند؟ چه چالش ها و انگيزاننده هايي جهت ورود رقباي بالقوه به بازار شما وجود دارد.

در اين قسمت بايستي يک تحليل SWOT از شرکت خود و رقبا ترسيم کنيد. اين تحليل شامل نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهديدهاي پيش روي شما و نيز رقبايتان است. (به عنوان مثال يکي از فرصت هاي شما مي تواند تحريم واردات کالايي باشد که شما قصد توليد آن را داريد و نقطه ضعف شما نداشتن پول زياد، نقطه قوت شما، داشتن پرسنلي با توان علمي بالا و ... است) اين تحليل را بصورت جدول تهيه کنيد تا امکان تحليل آن ها وجود داشته باشد. با مقايسه نقاط ضعف و قوت و فرصت و تهديد خود و رقبا، استراتژِهاي شرکت خود را در زمينه هاي مختلف براي جلوگيري از ورود رقباي بيشتر و نيز حفظ مزاياي رقابتي خود استخراج کنيد.

تدوین استراتژی

استراتژي ها جواب اين سؤال هستند كه چه عواملي در طول زمان سبب موفقيت اين فعاليت خواهند شد. براي اين منظور، ابتدا بايد نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهديدهاي خود و رقبا را تعيين کنيد سپس به کمک آن، استراتژي هاي خود را در مورد مسائل ذيل تهيه نمائيد:

  • قيمت گذاري
  • مشتريان
  • رقبا
  • بازاريابي
  • بازار هدف
  • توزيع
  • تکنولوژي
  • تبليغات
  • ماليات
  • قوانين محلي و دولتي
  • شرايط اقتصادي

مراحل توسعه محصولات

در اين قسمت مشخص مي کنيد که آيا در ادامه فعاليت خود توسعه اي را در برنامه داريد. اين توسعه ها شامل چه مواردي مي شود آيا محصول ديگري را نيز مي خواهيد در آينده توليد کنيد و يا خدمات ديگري را عرضه نمائيد؟ نحوه توسعه و گسترش آتي خود را بصورت برنامه زماني بلند مدت نشان دهيد.

تحلیل مالی

اگر طرح تجاري شما را به يک کيک تشبيه کنيم قسمت اطلاعات مالي آن بايستي همانند خامة روي آن باشد!!!

شما يک ايده تجاري خوب را طرح ريزي کرده ايد، اثبات کرديد که يک نياز واقعي در بازار وجود دارد، نشان داديد که چگونه ايده ها را اجرا مي کنيد، بيان کرديد که تيم شما آماده است که ريسک ها را مديريت کند و اکنون شما نشان خواهيد داد که هر کدامتان قرار است چه مقدار پول توليد کند.

توجه داشته باشيد، چنانچه ايده شما چندان غني نباشد، يا يک بازار خوب براي ايده شما وجود ندارد، يا از نظر اجرائي ضعيف هستيد، يا تيم مديريتي شما با کفايت نيست، طرح مالي شما محکوم به شکست خواهد شد. اگر شما تا اينجاي کار خواننده طرح را متقاعد نکرده باشيد مطمئناً با اطلاعات مالي که در ادامه خواهيد آورد نيز متقاعد نخواهد شد. با اين وجود، بسيار مهم است که اطلاعات مالي شما قوي و خوش ساختار باشد. اگر شما نتوانيد نشان دهيد که ايده شما مي تواند پول(زيادي) نصيبتان کند، خواننده بلافاصله علاقة خود را از دست خواهد داد. به منظور تدوين قسمت مالي طرح خود، قوياً توصيه مي کنم که با استفاده از برنامه توسعه و فعاليت خود، يک جدول زماني از فعاليت ها و توسعه هاي آتي خود ترسيم کنيد.

از روي جدول زماني فعاليت هاي آتي، شما مي توانيد نمودار جريان نقدي (Cash Flow) و صورت-هاي مالي (نظير صورت حساب سود و زيان و ترازنامه) را حداقل براي 3 سال آتي (و گاهي تا 5سال) تدوين کنيد.

با يک حساب سرانگشتي، حسابهاي مالي شما بايستي تا نقطه اي از آينده ادامه داشته باشد که در آن نقطه، تجارت شما به يک تعادل نسبي در انجام امور خود دست يافته باشد.در سال اول، صورت هاي مالي فعاليت ها، هزينه ها و در آمدها بايستي ماه به ماه باشد، چرا که جريان هاي نقدي در گام هاي اولية هر شروعي بحراني و حياتي است. در سال هاي دوم و سوم صورتهاي مالي بايستي به چهار قسمت در سال تقسيم شود، و در سال هاي چهارم و پنجم بصورت ساليانه بيان شود.

صورتهاي مالي خود را در 3 حالت، "محتمل ترين حالت"، "خوش بينانه ترين حالت" و "بدبينانه ترين حالت" تنظيم نمائيد. چرا که اين امکان را به شما و خواننده مي دهد تا حد بالا و پائين ريسک طرح خود و نيز ريسک پذيري و ريسک گريزي شما را کشف نمايد. مطمئن شويد که هزينه ها و درآمدهاي قسمت مالي با ساير قسمت هاي طرح تجاريتان همخواني و تناسب داشته باشد. براي مثال اگر شما گفته ايد که 3 شعبه در سال دوم راه اندازي مي کنيد ولي صورت هاي مالي نشان مي دهد که 5 شعبه، خواننده به سرعت تجانس و تطابق طرح تان را زير سوال خواهد برد.

خلاصه مالي طرح شما بايستي شرح و توضيحي بر صورتهاي مالي تان باشد، صورت هاي مالي اصلي را در ادامه ضميمه کنيد.

زمان و حجم سرمايه گذاري لازم جهت اجراي طرحتان را شرح دهيد. سپس نشان دهيد که اين يک سرمايه گذاري خوب است و اين کار را با اثبات مطلوب بودن منفعت ها، دارائي ها، نرخ بازگشت سرمايه، ... ، انجام دهيد.

در ادامه مشخص نمائيد که سرمايه لازم را چگونه تأمين خواهيد کرد. براي مثال چه مقدار از آن را خود و شرکايتان پرداخت خواهند کرد و چه مقدار از آن را از طريق گرفتن تسهيلات از بانک يا مرکز رشد تامين خواهيد نمود.

اگر بخواهيد قسمت تحليل مالي طرح تجاري خود را با جزئيات بيشتري تشريح کنيد در واقع خروجي آن يک طرح توجيهي خواهد بود.

تحلیل ریسک

در اين قسمت بايستي شاخص هايي که در طرح شما به عنوان ريسک مطرح مي شوند ليست کرده و ميزان اثر گذاري هر يک در طرح خود را آناليز حساسيت کنيد.

طرح فنی

طرح فنی بیانگر اکوسیستم طرح کسب و کار شما می باشد که در آن کلیه اجزا و سیستم های فنی (مبتنی بر تجارت الکترونیک) در ارتباط با مشتری، تامین کنندگان و سایر موجودیت های محیطی توصیف شده و چگونگی ارتباط بین آنها مشخص می شود. بنابراین یک شمای تصویری از بعد فنی برای طرح کسب و کار در این قسمت ارایه دهید.