پرسشنامه وزن دهی پارامترهای اساسی برای مهاجرت به ابر

از OCCC Wiki
نسخهٔ تاریخ ‏۱ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۴:۰۱ توسط Javan (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی «این پرسشنامه جهت نظر سنجی از خبرگان فعال در زمینه ی فناوری اطلاعات و به خصوص...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این پرسشنامه جهت نظر سنجی از خبرگان فعال در زمینه ی فناوری اطلاعات و به خصوص رایانش ابری در کشور، به منظور تعیین درجه ی اهمیت پارامتر های اساسی مرتبط با فرآیند مهاجرت منابع ِ IT سازمان ها به ابر تهیه شده است. پارامترها طی تحقیق و مطالعات پژوهشگر بر چارچوب ها، استراتژی ها و مطالعات مختلف مرتبط با بحث مهاجرت استخراج و جمع آوری شده، است.

از آنجا که نظرات شما، به عنوان فردی پژوهشگر و خبره در زمینه ی رایانش ابری، در تکمیل این پژوهش حائز اهمیت است، خواهشمند است با توجه به مطالعات و تجربیات خود در این زمینه به پرسش های ارایه شده پاسخ دهید.


اهداف و مزایای تحقیق

هدف از انجام این تحقیق، کمک به سازمان ها در فرآیند تصمیم گیری برای پذیرش مهاجرت ِ برنامه های کاربردی و منابع رایانشی به ابر است. در این راستا، مجموعه ای از عوامل و پارامترهایی که به سازمان ها در تصمیم گیری خود برای پذیرش و اتخاذ ابر، و یا به کارگیری منابع رایانشی محلی خود، یاری می رساند، جمع آوری شده است.حال برای تعیین وزن و اهمیت هریک از این عوامل نسبت به یکدیگر این پرسشنامه تدوین شده است.

مزایای این تحقیق نسبت به مطالعات دیگر، بکارگیری تجارب و مطالعات انجام شده در بخش صنعت (تامین کنندگان ابر) برای استخراج ِ معیارها و اکتفا نکردن به مطالعات آکادمیک، در نظر گرفتن جنبه های مختلف ِ مرتبط با فرآیند مهاجرت و اکتفا نکردن به هر یک از جنبه های فنی، سازمانی و محیطی، و همچنین در نظر نگرفتن اهمیت و وزن یکسان برای معیارها است، که درنهایت به تصمیم گیری دقیق تر و بهتر سازمان ها در راستای مهاجرت به ابر یا ماندن در منابع رایانشی محلی می انجامد.

به این منظور، از تکنیک تصمیم گیری سلسله مراتبی ِ فازی،. با به کاربردن پرسشنامه مقایسه ی زوجی و وزن دهی معیار ها بر اساس طیف شش تایی یوکسل بهره خواهیم برد.

معیارها

در سطح اول، سه معیار اصلی تعریف شده است: وِیژگی های کسب و کار، ویژگی های محیطی، ویژگی های فنی و تکنیکی. ویژگی ها کسب و کار به ویژگی های مرتبط با مسائل سازمانی و کسب و کاری برنامه ی کاربردی، مثل درجه ی اهمیت استراتژیک، چشم انداز کسب و کار، توافق و همکاری مدیران و کارمندان درگیر با فرآیند مهاجرت و غیره اشاره دارد. ویژگی های محیطی، به ویژگی های بازار ابر و تامین کنندگان مانند رقابتی بودن بازار، و وجود و رعایت استاندارد ها نظر دارد. ویژگی های فنی و تکنیکی به ویژگی های فنی و تکنیکی برنامه ی کاربردی و منابع رایانشی مرتبط با آن، مانند، قابلیت ها و معماری هماهنگ با محیط ابر، وضعیت در چرخه ی حیات تکنولوژی ِ خود و غیره اشاره دارد.

زیر معیار های معیار اول

ویژگی های کسب و کاری و سازمانی:1. پذیرش و موافقت کارکنان و مدیران درگیر در فرآیند مهاجرت. 2.تطابق مهاجرت برنامه کاربردی با چشم انداز کسب و کار. 3. اهمیت استراتژیک و امنیتی برنامه کاربردی و داده های آن. 4. تخصص های لازم در کاربران برنامه ی کاربردی.

زیر معیار های معیار دوم

ویژگی های محیط ابر(تامین کنندگان ابر): 1. رعایت استانداردها: رعایت استاندارد های مطرح در زمینه ی رایانش ابری که توزیع سرویس ها بین چند ارائه دهنده را ممکن می سازد و از محدود شدن به یک ارائه کننده جلوگیری می کند، و همچنین امکان انتقال سرویس ها را از ارائه دهنده ای به ارائه دهنده ی دیگر ممکن می سازد. 2. مدل های هزینه و قیمت ارائه شده: که مقایسه ی آن با هزینه ی نگه داری و مدیریت برنامه کاربردی در منابع رایانش محلی را ممکن می سازد.3. سیاست ها و مدل های امنیتی متناسب: وجود سیاست و مکانیسم های امنیتی که موارد امنیتی مد نظر و متناسب با ملزومات امنیتی سازمان را مرتفع کند.4. مفاد موافقت نامه سطوح سرویس ارائه شده توسط تامین کنندگان، مانند سرویس های پشتیبانی مورد نیاز سازمان، تامین و پشتیبانی از تکنولوژی ها و منابع پیاده سازی مورد نظر و غیره.

زیر معیار های معیار سوم

ویژگی های فنی و تکنیکی: 1. ویژگی ها کیفی و معماری سرویس مثل قابلیت مقیاس پذیری، قابلیت حمل و نقل و غیره و تناسب آن با ویژگی ها و معماری ابری.2. درجه وابستگی با برنامه های کاربردی و سیستم های دیگر. 3. هزینه ی اجرا و نگهداری نرم افزار برای سازمان. 4. محدودیت های مجوز و مالکیت معنوی برای برنامه کاربردی و داده ها. 5. چرخه حیات تکنولوژی و مرحله ای که منابع رایانشی در آن قرار دارند.

لینک های مرتبط