مارکتینگ فروشگاهی مبتنی بر شبکه غیر اینترنت مثلRFID
زیبــا فقیــه
- موضوع: مارکتینگ فروشگاهی مبتنی بر شبکه غیر اینترنت مثلRFID (
Commercial non-internet based marketing network such as RFID)
چکیده
در این پروژه سعی برآن است که رفتار خرید مصرف کنندگان به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته و پیش بینی های دقیق مدیران و خرده فروشان در برآوردن نیازهای مشتری و دستیابی به سودآوری تحلیل شود. نکته مهم در فرآیند تحلیل رفتار خرید مشتری و مارکتینگ ، شناسایی و استفاده از فرکانس رادیویی (RFID) داده هادر بحث خرید است. یک برچسب RFID متصل به سبد خرید مشتری می تواند مسئولیت نظارت و ضبط در رفتار مشتری در فروشگاه (به عنوان مثال، مختصات مکان و زمان سپری شده)باشد. برای این منظور، یک رویکرد عملیاتی به ساخت و ساز از شبکه های بیزی (Bayesian) برای پیش بینی رفتار خرید پیشنهاد می شوددر واقع این موضوع ارائه یک دیدگاه جدید و طرح اقتصادی جدید در بهبود تصمیم گیری خرید مشتری در تضاد با فرضیه های سنتی است.
خلاصه اجرایی
در سالهای اخیر با ظهور علوم و مفاهیم جدید در دنیا و اهمیت کارآفرینی، ابداع و خلاقیت زمینه مهندسی و آموزش آن امری اجتناب ناپذیر است. تشخیص و شناسایی افراد، اشیا و کالاها از جمله اموری است که روزانه در سراسر دنیا انجام می شود و بشر همواره در راه آسان¬تر کردن شناسایی و تشخیص به منظور جهت متمایز ساختن هویت فیزیکی افراد یا اشیاست. در این میان، یکی از تحولات عظیم در عرصه مهندسی فناوری اطلاعات، فناوری شناسایی و دریابی خودکار است که به سرعت به یک فناوری مؤثر و راهبردی صنایع تبدیل شده است و تمام صاحبنظران، متخصصان و فعالان فناوری اطلاعات در دنیا آن را بزرگ ترین حادثه پس از اختراع اینترنت به شمار می آورند. شناسایی مبتنی بر فرکانس رادیویی مجموعه ای از روشهای فنی است که به کمک امواج رادیویی با طیف فرکانسی مشخص به شناسایی می پردازد و در گستره وسیعی از صنایع کاربرد دارد و همواره بر روی کاربردهای این فناوری در صنایع مختلف زیر بنایی تأکید شده است.حال چه میشود بتوان در یک صنعت فروشگاهی و بازاریابی از تکنولوژی استفاده کرد که در صورت نبود اینترنت جایگیزین مناسبی برای عملیات بالقوه کاربران باشد؟ این موضوع نیازمند بررسی های مختلفی است. از جنبه اجرایی شدن این مدل که بگذریم مثال مهمی در ارتباط با امنیت این روش های در بازاریابی فروشگاهی پدید می آید. سیستمهای RFID به عنوان یکی از تکنولوژیهای نوظهور در زنجیره های تامین و محیطهای فراگیر فروشگاه های اینترنتی مورد بررسی دقیق و موشکافانهای قرار گرفته اند. قبل از بکارگیری وسیع تکنولوژی RFID، بایستی جنبه های امنیت و محرمانگی این تکنولوژی مورد توجه قرار گیرند تا علاوه بر جلوگیری از حملات، این سیستمها قادر به بازیابی از موقعیتهای ناخواسته نیز باشند. زیر ساخت امنیتی در سیستمهای RFID شامل مجموعهای از قوانین، مشخصات و پروتکلهای عمومی میباشد که به تگها و قرائتگرها اجازه میدهد که درون و در سرتاسر اکوسیستم تکنولوژی اطلاعات صنعت، کار کنند. همچنین زیر ساخت امنیتی برای کاربردهای مبتنی بر شبکه، قابلیت تعیین اعتبار و کنترل دسترسی به اطلاعات محصول را از هر جا و در هر زمان فراهم ساخته و در عین حال محرمانگی کاربر را نیز در نظر دارد. از طرفی به دلیل کمبود منابع ذخیره سازی، توان و ظرفیتهای محاسباتی در تگهای RFID، اغلب راهحل های امنیتی مبتنی بر رمزنگاریهای معمول، در سیستمهای RFID قابل استفاده نیستند.
معرفی کسب و کار
چرا استفاده از بازارهای الکترونیکی فروشگاهی اهمیت پیدا کرده است؟
- شبانه روزی و بی وقفه بودن بازاریابی اینترنتی(Internet marketing)
- قابلیت ایجاد تغییرات مطابق روز
- مناسب برای شرکتهایی که از لحاظ منابع مالی با مشکلات مواجه هستند
- دسترسی دائم به خدمات
- پاسخ سریع به سوالات مشتریان
- سفارشات مبتنی بر نیاز مشتری
- تماس غیر شخصی با بازاریابی اینترنتی
- دسترسی تمام کاربران به فروشگاه مجازی
- هزینه کمتر بازاریابی اینترنتی
- کاهش خطاهای انسانی
- صرفه جویی در وقت با بازاریابی اینترنتی
- امکان توزیع سفارش و فروش برای تک تک مشتریان
- کاهش زمان انتظار برای دریافت کالاها و خدمات دیجیتالی با بازاریابی اینترنتی
چشم انداز
بسياري از پيشبينيها به رشد سريع درآمدهاي تجارت الكترونيك و تمايلات مصرف كنندگان جهت به كارگيري معاملات اينترنتي اشاره ميكند.
محققین در تحليل دلايل بحران اينترنتي بيان ميكنند كه عوامل اساسي شكست تجارت الكترونيك فقدان آگاهي بسياري از كاربران اينترنتي از تجارت الكترونيك به عنوان پايه و اساس رقابت در صنعت و همچنين شكست تعدادي از كسب و كارها در استفاده مداوم و پايدار از تكنولوژي جديد ميباشد. فقدان اهداف و استراتژي مشخص ، گرايش به محصولات قديمي، درك محدود نيازهاي مشتريان و توانمنديهاي ضعيف تجاري اغلب به عنوان مباحث موجد مرگ کسب و کارهای اينترنتي ذكر ميشوند.
ماموریت
تفاوتهاي اساسي بين تجارت فيزيكي و مجازي باعث شده است كه هنگام كار با تجارت الكترونيك، اصول مارکتینگ موجود را مجدداً مورد بررسي قرار دهيم. طبق تحقيق هافمن و نواك خرده فروشان اینترنتی به جاي اينكه ساختارهاي اینترنی قديمي موجود را به كار گيرند بايد نقش فعالي در ايجاد پارادايمهاي پوياي جديد جهت تسهيل تجارت الكترونيك در جامعه الكترونيكي ايفا نمايند .
اهداف
معرفی محصولات و خدمات
محصولات جایگزین
تحلیل صنعت مادر
تحلیل صنعت خود
با ورود تکنولوژی RFID و گسترش دامنه فعالیت ها و قابلیت ها آن بمنظور ایجاد سهولت هر چه بیشتر برای کاربران واستفاده از مزایای و کاربرد های بیشمار آن، سازندگان گوشی های موبایل و متخصصین در این امر را به فکر تلفیق فناوری RFID و گوشی تلفن همراه انداخت که همین امر منجر به ایجاد تکنولوژی NFC بر روی گوشی موبایل گردید.فناوری NFC ، قابلیت شبکه شدن و هوشمندی را به گوشی موبایل اضافه کرده و فرصت های جدید بسیاری برای کاربردهای متنوع از جمله پرداخت سیار ، بازاریابی سیار و تشخیص هویت کاربران فراهم کرده و هزینه بازاریابی و توزیع اطلاعات را با توجه به سازگاری این فناوری با زیر ساخت های موجود ،کاهش داده و سهولت استفاده،امنیت بالای این فناوری باعث رضایت کاربران شده است.
تحلیل بازار
تحلیل رقبا
تدوین استراتژی
مراحل توسعه محصولات
تحلیل مالی
تحلیل ریسک
طرح فنی
مراجع و مقاله های مورد استفاده
- The end of shops: social buying and the battle for the customer
C Molenaar - 2016 - books.google.com [۱]
- An Overview of E-Government Technological Divide in Developing Countries
RA Oyekunle… - … , Methodologies, Tools, and …, 2016 - books.google.com [۲]
- Social Commerce: Marketing, Technology and Management
E Turban, J Strauss, L Lai - 2015 - books.google.com [۳]
- Prediction of consumer purchase behaviour using Bayesian network: an operational improvement and new results based on RFID data
Y Zuo - … Journal of Knowledge Engineering and Soft Data …, 2016 - inderscienceonline.com [۴]
- RFID and Sensor Network Automation in the Food Industry: Ensuring Quality and Safety Through Supply Chain Visibility
S Piramuthu, W Zhou - 2016 - books.google.com [۵]