فرمت تهیه طرح کسب و کار
- موضوع: فرمت تهیه طرح تجاری (طرح کسب و کار)
- تهیه کننده:
خلاصه اجرایی
سابت های صادرت و بازاریابی صنایع دستی اغلب با هدف جذب سرمایه های جهانی به ایران و گسترش تجارت الکترونیک اقدام به پیاده سازی سامانه های تخصصی صادرات محور در ایران ایجاد می شود و پرشیا ارت سعی دارد با شیوه های نونین بازاریابی صادراتی به معرفی محصولات ایرانی در بازارهای خارجی می پردازد و همچینین بازار مجازی بین المملی را ایجاد می کند که در ان خریداران و فروشندگان با نیازها و پیشنهادات یکدیگر اشنا شده و به کمک متخصصین و مترجمین پرشیا ارت به مذاکره و تبادل اطلاعات می پردازند و سعی بر ان داریم تا با برپایی سایت چند زبانه محصولات صادراتی به شیوه ای عملی و مناسب به بازهای هدف معرفی نماییم. امید است با طراحی این سامانه و خدمات تخصصی شرکت گامی موثر در جهت احیای بازار ایران برداریم.
معرفی شرکت (تصویر شرکت)
در حال حاضر سایت بازاریابی و صادرات صنایع دستی با نام پیشنهادی پرشیا ارت در حال طراحی های اولیه و مطالعات بر روی بازاهای هدف و امکان سنجی می باشد. سهامدارن شرکت سهامدار یک و دو و سه می باشند.
چشم انداز
رشد يا تبديل پرشیاآرت به يك برند موفق ملي و بين المللي در مدت پنج سال كه به مشتریان داخلی و سایر کشورهای دنیا و توریست ها و گردشگران،انواع صنایع دستی با کیفیت عالی و حتی محصولات مبتکرانه را ارائه كند وهمچنین هدف ما تبدیل این وب سایت به بزرگترین وب سایت ارائه دهندهی خدمات گردشگری و جذب توریست از طریق معرفی و فروش با کیفیت صنایع ذستی است.
ماموریت
ماموریت پرشیا ارت معرفی صنایع دستی مناطق مختلف ایران جهت فروش در کشورهای همسایه و بازارهای بین المللی است وهمچنین حفظ بازارهای سنتی و افزایش و توسعه بازارهای جدید و توجه به راه اندزی شرکتهای بزرگ تولیدی و حمایت از این شرکتها که یکی از ضروریات در حوزه صنایع دستی است.
اهداف
اهداف را به شكل مقاصد ويژه و قابل اندازه گيري و دستيابي مي نويسيم. اين اهداف بصورت موردي بيان مي شود. دسته بندي اين اهداف بصورت زير است:
- اهداف فروش و بازاريابي
-حضور در بازارهای جهانی و رشد و توسعه اقتصادی داخلی کشور
- بازاریابی کلان و توسعة بازارهای داخلی و خارجی گردشگری
-امکان جذب نیروی بازاریاب از طریق ثبت نام در سایت
-ایجاد پایگاه اطلاع رسانی توانمند و جامع جهت معرفی محصولات
- اهداف مالي
-جذب سرمایه های خارجی
-بازگشت حداقل دو برابر سرمایه در طی دو سال
- اهداف پرسنلي
-افزایش تعداد افراد شاغل در کارگاه های زیر مجموعه
- اهداف توليد
-ارائه کالاهای با کیفیت با بسته بندی مناسب کالا
- اهداف تحقيق و توسعه
-شناسایی شرکتهای مستعد صادراتی برای همکاری بیشتر
-شناسایی بازارهای نوظهور
-شناسنامه دار کردن کالاها: به همه کالاهاشماره شناسنامههای کوچکی اختصاص بدهیم که در آن شماره مستقیم تولیدکننده آمده و کسی که کالا را میبیند میتواند به طور مستقیم با تولیدکننده ارتباط برقرار کند؛ این یعنی حذف واسطهها
-برند سازی
-احیای صنایع دستی و هنرهای سنتی منسوخ شده
معرفی محصولات و خدمات
صنایع دستی شامل مینیاتور،خاتم کاری، منبت کاری، تابلو فرش و... که جنبه تزیینی و سنتی دارند که بوسیله آن ها می توان با آداب و رسوم یک ملت و فرهنگ آشنا شد و هر کدام در نوع خوذشان در دنیا منحصر به فرد و جذاب هستند. ازدیگر صنایع دستی شامل فرش، گلیم و گبه که هم میتوانند کاربردی باشند و هم تزیینی مثل تابلو فرش والبته از دیگر خدمات این سایت میتوان به فروش آنلاین و ارسال رایگان و امکان پذیرفتن سفارش بر اساس طرح خواسته شده توسط مشتری و تحویل در کوتاهترین زمان ممکن و همچنین اطلاعات مورد نیاز درباره سفارش انواع قلمزنی روی مس با طرح مینیاتور دربخش سفارشات سایت،اطلاعات لازم در خصوص عرضه تک و عمده صنایع دستی قلم زنی در این سایت ارائه می شودو همچنین در نظر داریم در آینده خدمات مربوط به گردشگری را نیز به سایت اضافه کنیم.
محصولات جایگزین
وضعيت فرشبافي در بسياري از كشورهاي جهان از جمله ايران، تركيه، هند، پاكستان، افغانستان، چين، مراكش، مصر و... از ديرباز متداول بوده است و مردم اين كشورها به كار بافتن قالي آشنايي داشتهاند و اين كشورها را ميتوان به عنوان قديميترين مراكز بافت فرش در جهان قلمداد كرد.در ميان اين كشورها، فرش ايران اعم از قالي و قاليچه و گليم ودیگر دستبافها جايگاه بسيار بالايي در ميان كشورهاي جهان دارد. آمارهاي موجود در زمينه صادرات فرش اين حقيقت را نشان ميدهد كه تا سال 1970 ميلادي، فرش ايران اغلب بازارهاي مهم جهان را در نيمي از مقدار و ارزش صادرات جهاني اين كالا به خود اختصاص داده است. قبل از پيروزي انقلاب، ارز فراوان حاصل از فروش نفت بر همه فعاليتهاي اقتصادي، صنعتي و تجاري كشور اشراف داشت و تمام كمبودها و كاستيها را به راحتي پوشش ميداد. اين مساله باعث شده بود تا براي هيچ يك از كالاها و توليدات مورد نياز اعم از صادراتي يا وارداتي، برنامهريزي و تشكيلات آموزش ديده فراهم نشود. پول رسمي كشور با حمايت كافي ناشي از فروش نفت برخوردار بود و ساير كالاهاي مهم از جمله قالي، هيچ گاه به صورت مستقل مورد بررسي و مداقه قرار نميگرفت تا بتواند در نوسانات بازارهاي خارجي موقعيت خود را حفظ كند و يا شرايط مناسبتري را به دست آورد. پس از آن در سال 73 ما شاهد يك دوره شكوفايي در صنعت و بازار فرش ايران شديم، اما امروزه به علت عدم توجه به اصول بازاريابي نوين و راهبردي فرش در تمامي مراحل از مرحله تهيه مواد اوليه، بافت فرش تا عرضه به بازارهاي جهاني باعث شده كه ما جايگاه واقعي خود را در بازارهاي سنتي و ثابت (كشورهاي اروپايي و آسيايي مانند آلمان، انگلستان، اتريش، فرانسه و عربستان) و بازارهاي جديد (ژاپن، برزيل، اروپاي شرقي، استراليا و زلاندنو) به نفع رقيبان خود همچون كشورهاي چين، هند، پاكستان و... از دست بدهيم.نگرش قوم مدارانه در بافت فرش و عدم هماهنگي در بافت فرشهاي ايران و ذوق و سليقه خريداران در بازارهاي جهاني از نظر طرح، رنگ، نقشه، اندازه، رجشمار، كيفيت، نوع بافت، و... باعث از دست رفتن بخشي از بازارهاي ما به نفع رقبا شده است.
تحلیل صنعت مادر
در اين قسمت بايستي صنعت مادر محصول خود را شناسايي و آن را تحليل کنيد. به عنوان مثال صنعت مادر توليد بيسکويت مي تواند توليد مواد غذايي باشد.
- صنعتي که ما در آن کار مي کنيم, چگونه تعريف مي شود؟
- چگونه اين صنعت تقسيم بندي مي شود و چگونه هر بخش تعريف مي شود؟
- روندهاي جاري و توسعه مهم آن چيست؟
- بزرگترين و مهمترين بازيگردانان آن چه کساني هستند؟
- چه مسائلي را تجربه مي کند؟
- چه پديده هاي ملي و بين المللي آن را تحت تاثير قرار مي دهند؟
- پيش بيني رشد آن چقدر است؟
از آنجا که صنعت مورد نظر شما زيرمجموعه صنعت مادر است، با تحليل آن مي توان آينده صنعت مورد نظر شما را متصور شد.
تحلیل صنعت خود
صنایعدستي با ویژگیهايی چون کاربر بودن و ارزش افزوده بسیار بالا، تأمین مواد اولیه مصرفی از منابع داخلی، نياز به سرمايه اندك، برخورداري از ابزار كار ساده و بازار ساده فروش محصولات، سبب افزايش تولید ناخالص ملی، افزايش درآمد سرانه، توسعه صادرات، كسب درآمد ارزي، تأمین تعادل اجتماعی، تأمین اشتغال و تعادل بخشی بازار کار و جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهرها، ايجاد درآمد مكمل براي خانوار، توسعه توریسم و مبادلات فرهنگی و افزايش سطح مشارکت اقتصادي زنان ميگردد. با توجه به اينكه در سي سال گذشته، بيكاري و اشتغال ، جذب نیروی کار توسط بخش صنایعدستی، علاوه بر تعادل بخشیدن به سایر بخشها، تأثیر قابل توجهی بر اشتغالزایی غيرمستقيم دارد.صنايعدستي تبلور عيني فرهنگ و مظاهر هنري و از نوع هنرهاي كاربردي و مردمي به حساب ميآيد و از آنجا كه هر فراورده دستي بازگوكننده خصوصيات تاريخي، اجتماعي و فرهنگي محل توليد خود است، ميتواند عامل مهمي در شناساندن فرهنگ و تمدن وهمچنين عاملي براي جذب گردشگران داخلي و خارجي محسوب شود. در جامعهای سنتی صنایعدستی دارای ارزشهای استفاده و کاربردی هستند، یعنی مردم این صنایع را به دلیل فایدههای عملی و نیازهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بهکار میبرند. اما در جامعهی مدرن، این صنایع بیشتر دارای ارزش نمادین است. صنایعدستی بيشتر به عنوان اقلامي كه با دست و اغلب با استفاده از ابزار ساده ساخته ميشوند و بهطور کلی ماهيتي هنري و یا سنتی دارند تعريف ميشود. یکی از ویژگیهای مشترک که در اکثر صنایعدستی یافت میشود اين است که روش تولید آنها کاربر، با استفاده از ابزار و تجهیزات ساده ميباشد و بسیار متفاوت از روش تولید بهوسيله پيشينيان نيست.در تعريفی ديگر، صنایعدستی به گروهی از صنایع اطلاق میشود که تمام یا قسمت اعظم مراحل ساخت فراوردههای آن با دست انجام میگیرد. اغلب محصولات صنایعدستی از فناوریهای ساده و مواد خام محلی در دسترس استفاده ميكند. تولید صنایعدستی به مقدار کمی سرمایهگذاری در مقایسه با محصولات صنعتی نیاز دارد و تولید کننده جدید با موانع ورود كمتري مواجه است. به هرحال، تولید صنایعدستی میتواند در خانه یا در مراکز منطقهای واقع شده در مناطق روستایی انجام شود و افراد براي كار كردن نيازي به نقل مكان به مناطق بزرگتر شهری ندارند.براي توليد صنايعدستي، بيشتر از منابع داخلي استفاده ميشود، كه ميتوان نيروي كار، مواد اوليه و ابزاركار را بهعنوان منابع نام برد كه نزديك به80 درصد اين توليد را فراهم ميكنند. در مجموع ميتوان گفت كه توليد اين صنايع، اثر مستقيم بر درآمد ناخالص ملي دارد و هرگونه افزايش در ميزان توليد و بهبود كيفيت، تأثير مستقيمي بر افزايش درآمد ناخالص ملي ميگذارد. مواد اوليهاي مانند پشم، كرك و ديگر مواد، درصورت تبديل به صنايع فرش، گليم، جاجيم، گبه و غيره، ارزش چند برابري پيدا ميكند، كه اين ارزش در صورت صدور نيز چند برابر ميشود.
تحلیل بازار
همانطور که میدانیم ایران از نظر تنوع تولیدات صنایع دستی و البته کیفیت تولیدات جایگاه بسیار بالایی درصنایع دستی بین المللی دارد اما متاسفانه ضعفهاي یادشده همواره باعث شده که مصنوعات تولیدي ایران یابازارشان به کلی از دست بدهند یا اینکه در رقابت باتولیدات دیگر کشورها مثل چین یا افغانستان و هندوستان مغلوب شوند.مشکل اصلی در شناسایی بازاراهاي هدف و نیازانهاست. با توجه به این که سودآوري و اشتغالزایی این صنعت از بسیاري از صنایع موجود بالاتر است بایستی ضمن برطرف نمودن موانع و مشکلات موجود و فراهم نمودن زیرساختها و بستر مناسب صادرات به ترویج فرهنگ استفاده از صنایع دستی در منازل ایرانیان نیزپرداخت. چراکه وقتی بازار داخلی نیازهاي تولیدکنندگان راتامین کند، بازار خارجی خود به خود مهیا میشود. به عبارت دیگر در حال حاضر چون برخی از محصولات تولیدکنندگان در داخل ایران ناشناخته بوده و متقاضی ندارند، در بازارهاي خارجی هم گمنام باقی مانده و درنتیجه تولیدکنندگان آنها را به دست فراموشی سپردهاند وتولید را متوقف کردهاند. صنایع دستی ایران از ابتدا به حمایت مردم نیازمند بوده، اینگونه که مردم ایران اگر به کالاهاي صنایع دستی فقط به دید کالاي لوکس و گران قیمت بنگرند، به شکل طبیعی باعث کاهش تولید خواهند شد، چون تقاضا نیست، تولیدکننده هم از تولید خود کم می کند . علاوه بر این که صنایع دستی توان تولید ثروت و اشتغالزایی بالایی دارد، سفیران فرهنگی کشورمان خارجاز مرزها نیز هستند. همچنین طبق آخرین بررسیها بازارجهانی صنایع دستی حدفاصل سال های 2015 تا 2019 همزمان با رشد گردشگری از رشد چشمگیری برخوردار خواهد شد.این بررسیها که از سوی موسسه .researchandmarkets صورت گرفته حکایت از رشد بالای بازار جهانی صنایع دستی با نرخ 12 درصد در طول دوره مورد نظر دارد . همچنین اعلام شده است که عواملی چون کافی بودن سرمایه گذاریهای کوچک اولیه برای راه اندازی ، تامین نیروی کار و مواد اولیه و نیز هزینه حمل و نقل مهم ترین محرک اولیه دررشد این بازار است. علاوه براین صنایع دستی منبعی مهم برای تامین ارز خارجی ودارای پتانسیل بسیار بالا برای صادرات است. رشد گردشگری بینالمللی و داخلی درکنار هم از دیگر عواملی است که پیش بینیها را برای افزایش بازار صنایع دستی در دوره مورد نظر تایید میکند. به عنوان نمونه دولت ژاپن تا کنون چندین کمپین برای افزایش گردشگری کشور راه اندازی کرده است و افزایش حاصله در تعداد گردشگران که درماه های اخیر و به ویژه با کاهش ارزش ین ژاپن رخ داده، سبب افزایش فروش اقلام گوناگون در صنایع دستی این کشور شده است . کارشناسان متفق القولند که رشد گردشگری سبب افزایش تقاضا برای کالاهای فرهنگی و خرید سوغات است که درعین حال سبب تقویت هنرهای بومی وصنایع محلی درمقاصد گردشگری می شود.این بررسی همه انواع صنایع دستی را از صنایع چوبی و فلزی و انواع پارچه و لباس تا محصولات قلاب بافی و زری وجواهرات بدلی تا اشکال دیگر صنایع دستی را مورد توجه قرار داده است. طبق همین گزارش صنایع دستی چوبی حدود 34 درصد از سهم بازار صنایع دستی را در سال 2014 دراختیار خود داشت. چین و نپال نیز به دلیل سنتهای جذاب درساخت و ارایه تزیینات معماری چوبی با حکاکی های خاص درصدر این جدول بودند. ازدیگر سو تایلند نیز به دلیل تولید کالاها وصنایع دستی لاک الکل از چوب بامبو و منطقه آفریقا نیز برای آثار کنده کاری چوبی و اشیای بی جان با طراحی خاص افریقایی محبوبیت ویژهای داشته است. درافریقا این نوع از صنایع دستی به ویژه منبع مهم وکلیدی درآمد برای کشور کنیا بوده است. از نظر بازار مصرف کشور امریکا درسال 2014 مهمترین بازار جهان بوده که 38 درصد سهم بازار جهانی را دارد. ایالات متحده بزرگترین شریک تجاری درمنطقه افریقا ست. تقاضای بسیار بالا درزمینه لوازم خانگی ، جوهرات و دیگر لوازم جانبی در صنعت مد مانند کیفهای دستی و کمربند از مهمترین محرکهای رشد درمنطقه است. دراین گزارش نام کمپانیهای مهمی که دراین صنعت نقش بازیگران اصلی را دارند، قید شده که عمدتا شرکت های متعلق به منطقه آسیا هند و چین هستند. با توجه به جایگاه تجارت الکترونیک در تحول شیوههاي سنتی کسب و کار و توسعه اقتصاد جهانی، لزوم گسترش بازارهاي تخصصی آنلاین در تمامی بخشهاي تجاري آشکار مینماید. لذا صنایع دستی نیز با وجود تمام موانع پیشرو تولید و عرضه، در راستاي حفظ حیات خود و حضورپررنگ در بازارهاي داخلی و جهانی از این مقوله مستثنا نبوده و نیازمند توجه ویژه در این زمینه میباشد.
تحلیل رقبا
یکی از مهمترین چالشهای صادرات صنایع دستی وجود رقبایی است که در سال های اخیر در بازارهای جهانی قدرت یافته و رقابت را در این بخش مشکل کرده است که میتوان به ورود رقبا به بازارهای بین المللی و عرضه صنایع دستی ایران با قیمت کمتر اشاره کرد :به عنوان نمونه کمپانی فرش هنان ییلونگ چین در پایگاه اطلاع رسانی خود در سال 2012 رسما اعلام کرده که تنها در یک بسته صادراتی خود به امریکا 53 تخته فرش دستباف ایرانی را با همین عنوان یعنی فرش دستباف ایرانی از فرودگاه پکن روانه بازارهای امریکای شمالی کرده است .آثار و صنایع دستی هندی و چینی در ایران نیز بازار پررونقی دارند که فرصت را از صنایع دستی ایرانی سلب کرده است .آثار و صنایع دستی هند و پاکستان و چین در انواع مختلف در همه بازارها به وفور عرضه می شود.وضعیتی که سبب رقابت نابرابر و خفگی صنایع دستی و سنتی ایرانی شده است. عدم توجه به حضور فعال رقباي متعدد مانند هندوستان، پاكستان، چين، افغانستان، روسيه، تركيه، روماني، مصر، مراكش و كشورهاي اروپاي شرقي كه با عرضه فرش هاي تقليدي از نقشهها و طرح فرش ايران دست به توليد انواع قالي و قاليچه زدهاند. اين كشورها با بهرهگيري از نيروي انساني فراوان و ارزان خود در سالهاي اخير قيمت را پايين آوردهاند و اين كاهش قيمت تا حدي بوده است كه حتي حساسيت بازار اروپا و آمريكا در مورد نقش و طرح را تحت تاثير قرار داده است. به طوري كه در حال حاضر 84 درصد قالي مورد نياز آمريكا توسط سه كشور هند، چين و پاكستان تامين ميشود و اين كشورها به ترتيب 37درصد 29درصد و 18 درصد از بازارهاي قالي آمريكا را به خود اختصاص دادهاند و حتي بسياري از رقباي تازه وارد، پا را از حد تقليد طرحهاي ايران فراتر گذاشته و در مواردي دست به جعل عنوان و كارهايي از اين قبيل ميزنند.به طور مثال شركتهاي تجاري هند از اين قبيل ميباشند كه فرشهاي بافته شده اين كشورها تقليدي از نقشهاي ايراني است و آن را با عنوان ايندو كرمان و يا ايندو كاشان و... ميفروشند و جالب اين كه اين شركتها قلم ايندو و يا همان هند را با حروف بسيار ريز و عبارت كرمان، كاشان و يا ساروق و.. را با حروف بسيار درشت و چشمگير روي قالي مينويسند و در بعضي از موارد حتي نام كشور خود را حذف كرده و قالي بافت خود را با نام قالي ايران به فروش ميرسانند و براي اين مساله كشور ما حق هيچگونه اعتراضي در قبال تقليد طرحهاي سنتي خد به محافل قضايي بينالمللي را ندارد و حق هم با محافل قضايي بينالمللي است چون ما كوتاهي كرديم و هيچكدام از طرحهاي ايراني سنتي و اصيل را ثبت نكردهايم و آنها هم اعتراض ما را بدين وسيله رد ميكنند.
تدوین استراتژی
استراتژي ها جواب اين سؤال هستند كه چه عواملي در طول زمان سبب موفقيت اين فعاليت خواهند شد. براي اين منظور، ابتدا بايد نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهديدهاي خود و رقبا را تعيين کنيد سپس به کمک آن، استراتژي هاي خود را در مورد مسائل ذيل تهيه نمائيد:
- قيمت گذاري
-عدم استفاده از راهبرد قيمت گذاري (Pricing) مناسب فرش در بازارهاي جهاني عدم توجه به توسعه صادرات فرش جهت كسب درآمد ارزي، عدم نياز به كشورهاي خارجي جهت توسعه اين صنعت، بازگشت سريع سرمايه و مشاغل جانبي كه به همراه دارد مانند، پرورش كرم ابريشم و نوغانداري، توليد ابريشم، توسعه دامداري براي به دست آوردن پشم مرغوب، توسعه كشاورزي جهت كاشت پنبه و گياهان رنگي كه با وجود استعداد فراوان كشورمان در زمينه كشاورزي هرساله به علت عدم وجود گياهان رنگي مورد نياز مقادير فراواني رنگ شيميايي مصنوعي از خارج وارد ميشود كه باعث لطمه به فرش ما ميشود، نختابي، رنگرزي، كار پشمشويي، قاليشويي طراحي نقشه، پرداخت، رفوگري، بافت قالي، فروشندگان و صادركنندگان، جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهرها و... ميشود. با وجود امكانات فراوان در صنعت فرش در كشور ما، به اين صنعت به عنوان عاملي جهت رشد و توسعه و جايگزيني مناسب براي صادرات نفتي توجه نميشود و از طرف ديگر مشاهده ميكنيم كه در كشورهايي كه اين صنعت در بين مردم آنها جنبه سنتي و تاريخي ندارد با توجه به اهميت و تاثيرات اقتصادي آن، بسياري از كشورها با استفاده از طرحها و نقشههاي كشورهايي كه سابقه تاريخي در اين صنعت دارند، از جمله كشور ما، اقدام به بافت فرش كرده و حتي حجم توليدات خود را به ميزاني رسانيدهاند كه نسبت به صدور اين كالا اقدام ميكنند از جمله اين كشورها ميتوان به فرانسه، انگلستان، لهستان، اسپانيا، فنلاند و برخي از كشورهايي آسيايي اشاره كرد.
- مشتريان
-صنایع دستی ایران در سطح جهان متقاضی دارند، به شرط این که بخوبی معرفی و بازاریابی شوند. صنایع دستی ایران به دلیل تنوع و کیفیت میتواند اکثر نظرها را به خود جلب کند و مشتریان فرا مرزی را می تواند جذب کند.
- رقبا
-مشکلات عمده موجود در این بخش از جمله ضعف دربسته بندي محصولات صنایع دستی،تبلیغات و همچنین وجود تحریمها موجب از دست رفتن بسیاري از بازارهاي هدف صنایع دستی کشور شده و اقدامی نیز براي یافتن بازارهاي جدید جهانی صورت نگرفته است که متاسفانه ضعفهاي یادشده همواره باعث شده که مصنوعات تولیدي ایران یا بازارشان به کلی از دست بدهند یا اینکه در رقابت با تولیدات دیگر کشورها مثل چین یا افغانستان و هندوستان مغلوب شوند که باید برای غلبه بر رقبا و پیشتاز بودن در حوزه صاذرات صنایع دستی بر این موانع غلبه کنیم.
- بازاريابي
-جذب نیروی های بازاریاب فرا مرزی
-باید در مورد این صنعت در رسانه ها بیشتر تبلیغ شود تا اهمیت صنایع دستی براي جامعه مشخص شود تصمیم گیران کشور نیز به تدریج درحمایت از حوزه صنایع دستی ایفاي نقش کنند.
- بازار هدف
-ما باید برای کالاهای موجود صنایع دستی بازارهای جهانی مناسبی پیدا کنیم و از سوی دیگر باید به این موضوع توجه شود که کالاهای مورد نظر بازارهای جهانی و متناسب با سلایق آن ها را در داخل کشور تولید کنبم.درکل باید در تدوین استراتژی صنایع دستی ، شناخت بازار هدف و عرضه به موقع محصولات را مورد توجه قرار داد. موانع و مشکلات عبارتند از: استاندارد نبودن تولید محصولات مواد اولیه صنایع دستی و...
- تبليغات
-تبلیغات در رسانه های گروهی ، مراکز فرهنگی وتوجه به بازاریابی الکترونیکی توجه به فناوری اطلاعات در بازاریابی
-حضور مستقیم در نمایشگاههای خارجی و شناساندن صنایع دستی کشور
مراحل توسعه محصولات
در اين قسمت مشخص مي کنيد که آيا در ادامه فعاليت خود توسعه اي را در برنامه داريد. اين توسعه ها شامل چه مواردي مي شود آيا محصول ديگري را نيز مي خواهيد در آينده توليد کنيد و يا خدمات ديگري را عرضه نمائيد؟ نحوه توسعه و گسترش آتي خود را بصورت برنامه زماني بلند مدت نشان دهيد. ما باید برای کالاهای موجود صنایع دستی بازارهای جهانی مناسبی پیدا کنیم و از سوی دیگر باید به این موضوع توجه شود که کالاهای مورد نظر بازارهای جهانی و متناسب با سلایق آن ها را در داخل کشور تولید کنبم.درکل باید در تدوین استراتژی صنایع دستی ، شناخت بازار هدف و عرضه به موقع محصولات را مورد توجه قرار داد. موانع و مشکلات عبارتند از: استاندارد نبودن تولید محصولات مواد اولیه صنایع دستی و فضای کارگاهی عدم بسته بندی مناسب نبود آشنایی توریست های خارجی با صنایع دستی کشور نبود توجه به بازاریابی الکترونیکی با توجه به اهمیت آن نبود برنامه ریزی تولید وفروش و هماهنگی بین تولید کنندگان و صادر کنندگان راهکارها : تبلیغات در رسانه های گروهی ، مراکز فرهنگی هنری توجه به بازاریابی الکترونیکی توجه به فناوری اطلاعات در بازاریابی عقد قرارداد با سازمان آموزش و پرورش استان جهت آموزش دانش آموزان حضور مستقیم در نمایشگاههای خارجی و شناساندن صنایع دستی کشورکی دیگر از راههای رونق صنایع دستی را میتوان راهاندازی پایانه صادراتی صنایع دستی و کالاهای هنری و همچنین تالار حراج صنایع دستی در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) دانست.
تحلیل مالی
اگر طرح تجاري شما را به يک کيک تشبيه کنيم قسمت اطلاعات مالي آن بايستي همانند خامة روي آن باشد!!!
شما يک ايده تجاري خوب را طرح ريزي کرده ايد، اثبات کرديد که يک نياز واقعي در بازار وجود دارد، نشان داديد که چگونه ايده ها را اجرا مي کنيد، بيان کرديد که تيم شما آماده است که ريسک ها را مديريت کند و اکنون شما نشان خواهيد داد که هر کدامتان قرار است چه مقدار پول توليد کند.
توجه داشته باشيد، چنانچه ايده شما چندان غني نباشد، يا يک بازار خوب براي ايده شما وجود ندارد، يا از نظر اجرائي ضعيف هستيد، يا تيم مديريتي شما با کفايت نيست، طرح مالي شما محکوم به شکست خواهد شد. اگر شما تا اينجاي کار خواننده طرح را متقاعد نکرده باشيد مطمئناً با اطلاعات مالي که در ادامه خواهيد آورد نيز متقاعد نخواهد شد. با اين وجود، بسيار مهم است که اطلاعات مالي شما قوي و خوش ساختار باشد. اگر شما نتوانيد نشان دهيد که ايده شما مي تواند پول(زيادي) نصيبتان کند، خواننده بلافاصله علاقة خود را از دست خواهد داد. به منظور تدوين قسمت مالي طرح خود، قوياً توصيه مي کنم که با استفاده از برنامه توسعه و فعاليت خود، يک جدول زماني از فعاليت ها و توسعه هاي آتي خود ترسيم کنيد.
از روي جدول زماني فعاليت هاي آتي، شما مي توانيد نمودار جريان نقدي (Cash Flow) و صورت-هاي مالي (نظير صورت حساب سود و زيان و ترازنامه) را حداقل براي 3 سال آتي (و گاهي تا 5سال) تدوين کنيد.
با يک حساب سرانگشتي، حسابهاي مالي شما بايستي تا نقطه اي از آينده ادامه داشته باشد که در آن نقطه، تجارت شما به يک تعادل نسبي در انجام امور خود دست يافته باشد.در سال اول، صورت هاي مالي فعاليت ها، هزينه ها و در آمدها بايستي ماه به ماه باشد، چرا که جريان هاي نقدي در گام هاي اولية هر شروعي بحراني و حياتي است. در سال هاي دوم و سوم صورتهاي مالي بايستي به چهار قسمت در سال تقسيم شود، و در سال هاي چهارم و پنجم بصورت ساليانه بيان شود.
صورتهاي مالي خود را در 3 حالت، "محتمل ترين حالت"، "خوش بينانه ترين حالت" و "بدبينانه ترين حالت" تنظيم نمائيد. چرا که اين امکان را به شما و خواننده مي دهد تا حد بالا و پائين ريسک طرح خود و نيز ريسک پذيري و ريسک گريزي شما را کشف نمايد. مطمئن شويد که هزينه ها و درآمدهاي قسمت مالي با ساير قسمت هاي طرح تجاريتان همخواني و تناسب داشته باشد. براي مثال اگر شما گفته ايد که 3 شعبه در سال دوم راه اندازي مي کنيد ولي صورت هاي مالي نشان مي دهد که 5 شعبه، خواننده به سرعت تجانس و تطابق طرح تان را زير سوال خواهد برد.
خلاصه مالي طرح شما بايستي شرح و توضيحي بر صورتهاي مالي تان باشد، صورت هاي مالي اصلي را در ادامه ضميمه کنيد.
زمان و حجم سرمايه گذاري لازم جهت اجراي طرحتان را شرح دهيد. سپس نشان دهيد که اين يک سرمايه گذاري خوب است و اين کار را با اثبات مطلوب بودن منفعت ها، دارائي ها، نرخ بازگشت سرمايه، ... ، انجام دهيد.
در ادامه مشخص نمائيد که سرمايه لازم را چگونه تأمين خواهيد کرد. براي مثال چه مقدار از آن را خود و شرکايتان پرداخت خواهند کرد و چه مقدار از آن را از طريق گرفتن تسهيلات از بانک يا مرکز رشد تامين خواهيد نمود.
اگر بخواهيد قسمت تحليل مالي طرح تجاري خود را با جزئيات بيشتري تشريح کنيد در واقع خروجي آن يک طرح توجيهي خواهد بود.
تحلیل ریسک
در اين قسمت بايستي شاخص هايي که در طرح شما به عنوان ريسک مطرح مي شوند ليست کرده و ميزان اثر گذاري هر يک در طرح خود را آناليز حساسيت کنيد.
طرح فنی