Rasad:Cloud No5:TECHRUN

از OCCC Wiki
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ نوامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۱:۲۴ توسط Javan (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
ITE 2.jpg
ITE 3.jpg

در طول سه روز برگزاری نمایشگاه تراکنش، جشنواره ای برای استارتاپ های صنعت بانکی نیز برگزار گردید. این جشنواره شامل دو بخش نمایشگاه و همایش بود که در بخش نمایشگاه هر یک از استارتاپ های شرکت کننده دستاوردهای خود را به حضار ارائه کردند. استارتاپ‌های حاضر در رویداد در بخش مجزایی از نمایشگاه بین المللی تراکنش حضور داشتند و ایده‌ها و محصولات خلاقانه خود را در معرض دید بازدیدکنندگان رویداد قرار دادند.

آنچه که بخش نمایشگاهی حائز اهمیت بود، فاصله استارتاپ ها از دیگر بخش های فعال صنعت بانکی از بعد فناوری و نوآوری بود. در بخش اصلی نمایشگاه که فعالین بزرگ صنعت بانکی حضور داشتند (دو سالن مجزا هر یک به مساحت حدود 1000 متر مربع)، طبق روال معمول نوآوری و فناوری خاصی به چشم نمی خورد؛ اما تقریبا در هر مترمربع از فضای تخصیص داده شده به استارتاپ ها یک نوآوری جدید توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می کرد.

تلاش برای اصلاح نگرش سخت‌افزاری، به رویکرد نرم‌افزاری مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان و ایجاد زیست‌ بوم کارآفرینی در کشور از موضوعاتی بوده است که در دو سال اخیر در کشور پیگیری شده است. این موضوعی بود که تقریبا در بخش همایش این جشنواره توسط مدیران صنعت بانکی نیز به آن اشاره شد. مدیران ارشد اگرچه علاقه مند به سودآوری بیشتر سازمان خود هستند، اما نمی توانند ریسک سرمایه گذاری بر روی ایده های جدید یا حمایت از آنها را به سادگی قبول کنند و با وجود شکل گیری شتاب دهنده ها و مراکز رشد، هنوز اکوسیستم پایداری برای حمایت از اجرای ایده های نو و شکل گیری چرخه کارآفرینی آن فراهم نشده است. البته به گفته یکی از مدیران حاظر در همایش، نوآوری به معنای مدیریت محدودیت هاست و از جایی شروع می شود که هیچ چیز نیست، حتی قوانین حمایتی مربوط به آن. این سخن اگرچه تامل برانگیز است، اما آیا در نظام متفاوت ایران از ابعاد دولتی، سیاسی، اقتصادی و علمی که اغلب پدیده های دیگر نقاط جهان در آن صدق نمی کند نیز سازگار است؟

بنظر میرسد که جریان استارتاپ ها در کشور چنانچه با یک فلسفه قوی و بدور از هرگونه تفلید و الگوبرداری از دنیا، همراه با وحدت رویه از بالا به پایین همراه نباشد، به احتمال زیاد همانند حوزه های دیگر نظیر آموزش، پژوهش و ارتباط با صنعت در دانشگاه ها با آسیب های جدی فرهنگی، دراز مدت و هزینه بر همراه خواهد بود. لازم به ذکر است که در سایر نقاط دنیا نیز (اروپا و آمریکا) این موضوع متناسب با مقتضیات فرهنگیشان و به شیوه های متفاوتی سیاست گذاری و مدیریت می شود و لازم است مسئولین به این موضوع عنایت بیشتری داشته باشند.