سامانه ارائه FTTH در حوزه مخابرات

از OCCC Wiki
نسخهٔ تاریخ ‏۹ نوامبر ۲۰۱۶، ساعت ۲۱:۴۵ توسط 46.51.6.140 (بحث)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سامانه ارائه فناوری فیبر به خانه (FTTH:Fiber-to-the-home)

خلاصه اجرایی طرح کسب و کار

امروزه بیشتر فایل های پرحجم از طریق فضای سایبر در حال تبادل می باشد، و کارشناسان پیش بینی کرده اند که این شیوه تبادل به شکل چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد. شرکت Cisco که ید طولایی در سخت‌افزارهای شبکه و منابع بر بستر اینترنت دارد، در سال 2015 اعلام کرد که برای اولین بار ترافیک جهانی اینترنت از مرز یک زتابایت عبور خواهد کرد.

تمایل به داشتن یک سرویس بهتر، یکی از دلایل اصلی است که کاربران و شرکت های اینترنتی به دنبال اتصالات پهن باند فیبر به خانه (FTTH) به عنوان یک راه حل اساسی هستند.

با اجرای این فناوری علاوه بر مزایای فنی مثل ارتقاءکیفیت و افزایش پهنای باند دسترسی برای مشترک امکان ارایه خدمات یکپارچه نظیر شبکه دوربین های مداربسته (, CC TV IP Camera) ، مراکز تلفن های سانترال ( IP PBX ) ، تلویزیون (, CATV IPTV , VoD ) ، شبکه های داخلی ، پیجینگ ( Paging )، وایرلس ( Public Wifi ) ، آیفون تصویری و ... بر روی فیبر نوری مهیا شده و شبکه ای امن و پویا با قابلیت اتصال به بستر فیبر نوری سراسری و ایجاد واحد های هوشمند ( Smart Home ) را فراهم می آورد.


صنعت مادر

صنعت ارتباطات، به عنوان موتور محرک اقتصاد کشورها در سال­های اخیر، بسیار مورد توجه قرار گرفته­ است. این صنعت، صنعتي راهبردي در توسعه پايدار كشورها است که به دلیل ويژگي­هاي مهمي نظير بهره­ گیری از فناوری­های پيشرفته، كاربرد بسیار در ساير صنايع، نرخ سريع بازگشت سرمايه، قابلیت اشتغال زايي و نیز عدم ایجاد آلودگی­های زیست محیطی اهميت بسیاری در میان صنایع دارد.

از این رو دولت­ها همواره در تلاشند تا با بهره­ گیری از فناوری های جدید اطلاعات و ارتباطات، مسئولیت پاسخگویی و ارائه خدمات به مردم را در کمترین زمان، با بهترین کیفیت و کمترین هزینه، به انجام رسانند. به همین سبب، تقریبا در تمام کشورها، ایجاد و توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از اولویت های توسعه ­ای در نظر گرفته می شود.

از جمله این زیرساخت ها ،مخابرات فیبرنوری است.

تحلیل صنعت

اتصالات پهن باند فیبر به خانه، یا همان اتصالات پهن باند FTTH ،معرف اتصالات کابل فیبرنوری برای اماکن به صورت اختصاصی است. این چنین سیستم ها که بر اساس نورهستند، توان انتقال انبوهی ازاطلاعات به شکل کارآمدتری از قبیل:تلفن،ویدیو،داده و غیره را در مقایسه با شیوه سنتی کابل های مسی با قیمتی تقریباً مساوی دارا می باشد. FTTH برای کارکردن به هر دو شبکه فعال(Active) ومنفعل(Passive) بستگی دارد.

برای مثال یک زوج رسانای سیم مسی توانایی برد 6 تماس تلفنی را دارد ولی یک زوج فیبرمی تواند 5/2 میلیون تماس تلفنی را به صورت همزمان انتقال دهد.

فیبر واقعاً دارای پهنای باند نامحدودی است علاوه بر اینکه فاصله دسترسی طولانی دارد، ایجاد این شبکه به عنوان یک شبکه امن و یک رسانه استاندارد زمان زیادی را سپری خواهد کرد. با وجود اینکه پهنای باند فوق العاده زیادی دارد ولی در قیمت تقریباً با فناوری های کنونی مساوی است.

بر اساس نظر کارشناسان، FTTH توانایی دستیابی به آینده اینترنت هم دارد،فناوری هایی همچون سندهای سه بعدی، HDTV و بازی های آنلاین که در آینده ای نزدیک کار روزمره افراد خانواده خواهد بود.برای رسیدن به این فناوری ها FTTH قابلیت دسترسی اینترنتی با سرعت 30 گیگابایت درثانیه را دارد که با فناوری های کنونی قابل مقایسه نیست.

اتصالات پهن باندFTTH جرقه ایجاد یک سرویس برای میزان انتقال داده را می زند که حتی خواب آن هم دیده نشده است. به عقیده کارشناسان شورای FTTH این نوع اتصالات پهن باند خبرخوش یک محصول و سرویس جدید را می دهد که باعث شکوفایی تجارت ها در جهان می شود.

انتخاب بازار مناسب

الف)محدوده فیبرهای بک بن موجود مخابرات باشد.

ب)محدوده کانالهای شهری بک بن موجود مخابرات باشد.

ج)مجتمع های مسکونی و تجاری پرجمعیت در اولویت هستند(شهرک صنعتی)

د)نقاط باقدرت اقتصادی بالای شهر بیشتر مدنظراست.

ه)فاصله با مراکز مخابراتی هرچه نزدیکتر باشد بهتراست.

و)مجتمع ها و ساختمان های در حال احداث گزینه های بسیار مناسبی هستند چرا که قبل از اقدام به هزینه کرد در کابلهای مسی با همان هزینه فیبرکشی نوری انجام میدهند.


اقدامات تقویتی بازار FTTH

- معرفی تکنولوژی و امکانات برای مردم بویژه جوانان

-تبلیغات

-مشارکت در تقویت محتوا

-تاکید بر نقاط قوت شرکت مخابرات نسبت به رقبا

-افزایش سرعت عمل راه اندازی سیستم برای جذب بازار و تنگ کردن عرصه برای حضور رقبا

- امکانسنجی سیستم های مناسب موجود در بازار برای استفاده حداکثری از ظرفیت فیبر(FTTH)

-ایجاد امکان مشارکت شرکت مخابرات با سازمانهای فرهنگی نظیر صداوسیما برای تعریف سرویسها جدید (تلویزیون کابلی)