گزارشی از کارگروه تاکسونومی و استانداردسازی

از OCCC Wiki
نسخهٔ تاریخ ‏۵ ژوئن ۲۰۱۵، ساعت ۰۷:۳۶ توسط Niloufar KarimiAzar (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

استاندارد چیست؟

سازمان بین المللی استاندارد(ISO)، استاندارد را چنین تعریف نموده است: (ویژگیهای فنی یا ملاكهای مورد نظر عمومی كه با همكاری و توافق یا تایید عمومی تمام ذی نفعها و ذی ربطها تنظیم می شود و مبتنی بر نتایج استوار علمی و تكنولوژی و تجربی بوده و به منظور پیشبرد اقتصادی و ارتقاء منافع اجتماعی در حد مطلوب به وسیله یك مرجع شناخته شده در سطح ملی یا منطقه ای با بین المللی رسمیت پیدا كند.)

ضرورت استاندارد سازی

استاندارد پدیده ای نوظهور و ساخته ذهن بشری نیست، بلكه مفهوم آن در تمام عالم هستی وجود دارد و انسان تنها با درك از عالم طبیعت درصدد پیاده كردن آن در زندگی خود از جمله در زمینه تولیدات و خدمات برآمده و فصل نوینی را در عالم صنعت، تولید و تجارت گشوده است كه آن را استاندارد نام نهاده است.
هنگام خواندن این متن،اگر مقابل صفحه رایانه هستید، تعداد زیادی استاندارد برای عملكرد كامپیوتر، دسترسی به شبكه اینترنت و... به كار گرفته شده است. منابع انرژی كامپیوتر،روشنایی اتاق و سیستم گرمایش و.. همگی تا اندازه ای متكی بر استانداردها هستند . حال تصور کنید انجام امور معمولی روزانه بدون استاندارد تا چه حد مشكل و حتی خطرناك است.

چرا استانداردسازی

استانداردهای بین المللی كه حاصل توافق جهانی هستند و به عنوان مراجع مهم فنی شناخته می‌شوند، با تعریف ویژگی هایی از محصولات و خدمات در بازارهای جهانی، پایه‌ای برای تصمیمات درست در هنگام توسعه زیرساخت‌ها محسوب میشود.
با استفاده از استاندارد، ارائه دهندگان، محصولات و خدمات را در حد قابل قبولی ارائه میکنند و به واسطه به کارگیری استانداردها، تضمینی برای کیفیت، ایمنی و افزایش سطح اعتماد مشتریان فراهم می شود.

معرفی کارگروه

کارگروه تاکسونومی فعالیت خود را از اواخر سال 92 آغاز کرده است.
از چشم اندازهای این کارگروه تبدیل به یکی از قطب های علمی و فناوری، کمک به مستندسازی، تدوین و بکارگیری استانداردهای حوزه رایانش ابری در داخل کشور، می توان اشاره کرد.

نقش کارگروه تاکسونومی در نیل به چشم اندازهای کوتاه و بلند مدت جامعه آزاد رایانش ابری

  • جمع آوری استانداردهای مربوط به رایانش ابری
  • دسته بندی استانداردهای موجود
  • جمع آوری و ارائه توصیف از استانداردها
  • معرفی کاربرد استانداردهای رایانش ابری
  • کمک به شکل گیری و بهبود زنجیره ارزش محصولات و خدمات در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • فعال سازی و تحرک بخشی صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • تقویت اکوسیستم رایانش ابری


فعالیت های انجام شده:

  • کارگروه تاکسونومی جامعه آزاد رایانش ابری ایران با اتکا به دانش حامیان و اعضای خود به جمع آوری و دسته بندی محصولات ابری ارائه شده در ایران کرده است. اعضای کارگروه با استفاده از دانش تجاری و فنی خود محصولات ارائه شده در حوزه رایانش ابری را جمع آوری و بر اساس نوع کاربرد محصول آن را در یکی از مدل های ارائه سرویس ابر، دسته بندی می کنند. (لینک مرتبط)
  • انگیزه تولید این گزارشات، سودمندی آن برای صاحبان صنایع مرتبط و محققان است تا با استفاده از آن بتوانند تخمین نسبتاً قابل استنادی از وضعیت سرویس های ابری در ایران را داشته باشند.
  • این کارگروه در راستای سهولت دسترسی و استفاده مطلوب از استانداردهای رایانش ابری نسبت به راه اندازی سایت http://cloud-standards.ir اقدام نموده است.
  • این کارگروه جهت هماهنگی ها و انجام فعالیت های مربوطه در مواردی اقدام به تشکیل جلسات هفتگی میکند به این صورت که موضوعات پیشنهادی قبل از جلسه و یا در جلسه پیشین توسط اعضا پیشنهاد میشود و افراد حاضر در جلسه به بحث و تبادل نظر در آن خصوص پرداخته و در نهایت تصمیم گیری های لازم صورت می پذیرد که آرشیو مطالب جلسات در ویکی کارگروه موجود است.

جهت آگاهی از نحوه عضویت و فعالیت های در دست انجام کارگروه میتوانید به صفحه اختصاصی کارگروه مراجعه نمایید: http://link.occc.ir/taxonomy