ارائه خدمات بانکی مبتنی بر رایانش ابری: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۹۰: خط ۹۰:


گستردگی نیازها و پیچیدگی راه‌حل‌های قابل پیاده‌سازی در سطح موسسات بانکی و مالی کشور باعث شده تا شرکت خدمات انفورماتیک برای پاسخگویی به مشتریان خود طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات را در اختیار گیرد و عرضه کند.
گستردگی نیازها و پیچیدگی راه‌حل‌های قابل پیاده‌سازی در سطح موسسات بانکی و مالی کشور باعث شده تا شرکت خدمات انفورماتیک برای پاسخگویی به مشتریان خود طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات را در اختیار گیرد و عرضه کند.
فعالیت‌های شرکت خدمات انفورماتیک از طراحی و تولید نرم‌افزارهای تخصصی تا ایجاد و گسترش شبکه اختصاصی مخابراتی و از عرضه و تولید دستگاه‌های خودپرداز (ATM) و پایانه فروش (POS) تا ارائه خدمات مورد نیاز بانک‌ها بصورت برون‌سپاری (Outsourcing) سبد کاملی از راه‌حل‌ها، محصولات و خدمات را به مشتریان خود عرضه می‌کند.
فعالیت‌های شرکت خدمات انفورماتیک از طراحی و تولید نرم‌افزارهای تخصصی تا ایجاد و گسترش شبکه اختصاصی مخابراتی و از عرضه و تولید دستگاه‌های خودپرداز (ATM) و پایانه فروش (POS) تا ارائه خدمات مورد نیاز بانک‌ها بصورت برون‌سپاری (Outsourcing) سبد کاملی از راه‌حل‌ها، محصولات و خدمات را به مشتریان خود عرضه می‌کند.
خدمات ارائه شده توسط خدمات انفورماتیک، به چند دسته، خدمات زیرساختی، خدمات نرم افزاری و خدمات پایش اطلاعات و ... تقسیم می شود.
خدمات ارائه شده توسط خدمات انفورماتیک، به چند دسته، خدمات زیرساختی، خدمات نرم افزاری و خدمات پایش اطلاعات و ... تقسیم می شود.
که مورد بحث ما خدمات زیرساختی است که این خدمات به بانک ها و PSP ها ارائه می شود. در واقع مشتری این خدمات کلیه بانک های زیر نظر بانک مرکزی و شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت می باشند.
که مورد بحث ما خدمات زیرساختی است که این خدمات به بانک ها و PSP ها ارائه می شود. در واقع مشتری این خدمات کلیه بانک های زیر نظر بانک مرکزی و شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت می باشند.

نسخهٔ ‏۱۵ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۵۳

  • موضوع: ارائه خدمات بانکی مبتنی بر رایانش ابری
  • تهیه کننده:فرانک امیرابراهیمی
  • معرفی تهیه کننده:دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی فن آوری اطلاعات(IT)، گرایش تجارت الکترونیکی از دانشگاه امیر کبیر - ورودی بهمن 92

خلاصه اجرایی

رایانش ابری‏ مدل رایانشی بر پایه شبکه‌های بزرگ کامپیوتری مانند اینترنت است که الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل سرویس‌های فناوری اطلاعات شامل سخت افزار، نرم افزار، اطلاعات، و سایر منابع اشتراکی رایانشی با به کارگیری اینترنت ارائه می نماید. رایانش ابری راهکارهایی برای ارائه خدمات فناوری اطلاعات به شیوه‌های مشابه با صنایع همگانی پیشنهاد می‌کند. این بدین معنی است که دسترسی به منابع فناوری اطلاعات در زمان تقاضا و بر اساس میزان تقاضای کاربر به گونه‌ای انعطاف‌ پذیر و مقیاس‌ پذیر از راه اینترنت به کاربر تحویل داده می‌شود. به طور کلی رایانش ابری به شرکت های تجاری این امکان را می دهد تا ترافیک کاری خود را بین مراکز داده‌های خود به گردش درآورند.

نیروهاي محرکه اصلی که پشت سر رایانش ابر قرار دارند عبارتند از، فراگیري شبکه بیسیم و پهن باند، کاهش هزینه هاي ذخیرهسازي، و بهبود تصاعدي در نرم افزارهاي پردازشگر اینترنتی. مشتریان خدمات ابر قادر خواهند بود تا ظرفیت بیشتري را در هنگام اوج تقاضا به سیستم خود تزریق کنند، هزینه ها را کاهش داده، خدمات نوینی را تجربه کنند و ظرفیت هاي بدون استفاده را حذف کنند. بدین ترتیب، وب از منابع محاسباتی قدرتمند با قیمت هایی قابل پرداخت، میزبانی می کند و سازمان ها بسته به شرایط اقتصادي وضعیت موجود خود، یعنی اینکه خرید نرم افزار و زیرساخت ها ارزان تر است یا خرید سرویس بر حسب نیاز، از امکانات رایانشی درون سازمانی یا خدمات ابر خارجی استفاده می کنند.

هدف از اجرای این طرح کسب و کار آن است تا شرکت خدمات انفورماتیک برای دادن خدمات به بانک های تحت سرویس خود از رایانش ابری استفاده نماید و با اجرای آن باعث کاهش هزینه ها و درآمدزایی شود.

معرفی شرکت (تصویر شرکت)

شرکت خدمات انفورماتیک از زیر مجموعه‏ های شرکت ملی انفورماتیک است که در سال 1372 تاسیس گردید. با تاسیس خدمات انفورماتیک نوسازی و مدرنیزه کردن بخش‌های مختلف سیستم بانکی کشور وارد مرحله جدیدی شد. فعالیت‌های شرکت خدمات انفورماتیک از طراحی و تولید نرم‌افزارهای تخصصی تا ایجاد و گسترش شبکه اختصاصی مخابراتی و از عرضه و تولید دستگاه‌های خودپرداز (ATM) و پایانه فروش (POS) تا ارائه خدمات مورد نیاز بانک‌ها بصورت برون‌سپاری (Outsourcing) سبد کاملی از راه‌حل‌ها، محصولات و خدمات را به مشتریان خود عرضه می‌کند. در حال حاضر خدمات انفورماتیک یکی از بزرگترین شرکت‌های فعال کشور در زمینه فناوری اطلاعات محسوب می‌شود و 120 دفتر استانی دارد. محورهای اصلی خدمات قابل ارائه از سوی شرکت خدمات انفورماتیک به شرح زیر می‌باشند:

  • بانکداری خرد(انواع سپرده های ارزی و ریالی، خرید و فروش ارز، و تسهیلات و عقود اسلامی)
  • سامانه های بانکداری اینترنتی (شخصی/ شرکتی) و بانکداری مجازی
  • سامانه های همراه بانک، تلفن بانک، پرداخت تلفنی، احراز هویت و درگاه پرداخت
  • حساب های شرکتی و دولتی، حساب های تهاتری ارزی و ریالی و بورس کالا و اوراق بهادار
  • پرداخت ها و انتقالات وجوه (حواله و انواع چک، دستور پرداخت، حسابداری تعدیلی، سامانه واریز های گروهی و پرداخت قبوض)
  • سامانه های مرتبط با کارت های نقدی و اعتباری، شامل مدیریت کارت، مدیریت پایانه ها، مدیریت پذیرندگان و مدیریت حساب
  • رابط کاربری تحت وب با امکان پایش و مانیتور عملکرد کارت ها و پایانه ها
  • سامانه سوئیچ بین بانکی با امکان پذیرش متنوع ترین نوع تراکنش ها در مقایسه با سایر سوئیچ ها
  • مدیریت و راهبری عملیاتی سامانه های نظام ملی پرداخت(آریاساتنا، پایا و تابا)
  • نصب، راه اندازی و نگهداری مراکز داده و راه اندازی سایت های پشتیبان
  • راهبری 24*365 برای کلیه سیستم های بانکی و پشتیبانی آن ها
  • تولید و عرضه ابزار نظارتی و پایش سیستم های بانکی
  • راهکار جامع برای شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت(PSP)
  • سامانه های هوشمند سازی کسب و کار(BI) و ضد پولشوئی(AML)
  • تولید و عرضه انواع خودپرداز و در اختیار داشتن بیش از 50% سهم بازار
  • کسب موفقیت در طراحی و تولید خودپرداز داخلی با نام "فرادیس"
  • نصب، راه اندازی و راهبری شبکه VSAT با ضریب دسترس پذیری 99/98 درصد
  • طراحی و پیاده سازی انواع شبکه های مخابراتی ماهواره ای و زمینی اعم از مودم های بی سیم، خطوط MPLS، HDSL، بدون پروتکل و خطوط اجاره ای L.L
  • ایجاد درگاه اختصاصی ارسال پیامک های شبکه بانکی کشور
  • طراحی و تولید نسل جدید پایانه ارتباط ماهواره ای با نام های آریاست و آریاگیت

در حال حاضر شرکت خدمات انفورماتیک راهبری و پشتیبانی عملیات وسیع بانکی برای بزرگترین بانکهای کشور را در سیستم هایی که مسئولیت راهبری آن را بر عهده دارد به طور میانگین در ابعاد زیر ارائه می‌کند:

  • ماهانه بیش از 900 میلیون عملیات بانکی در سمت CORE صورت می‌گیرد.
  • بیش از 7000 شعبه سیستم بانکی کشور تحت پوشش این سیستم ها است.
  • حدود 70 میلیون نفر از مشتریان بانکها که دارای بیش از 80 میلیون حساب هستند از خدمات این سیستم ها استفاده می‌کنند.
  • ماهانه بیش از یک میلیارد عملیات بانکی در شتاب صورت می‌گیرد.
  • ماهانه بیش از یک میلیارد عملیات بانکی در شبکه شاپرک صورت می گیرد.
  • ماهانه بیش از 800 میلیون عملیات بانکی مبتنی بر کارت صورت می گیرد.

چشم انداز

کاربرد رایانش ابر در شرکت خدمات انفورماتیک، سازمان را از مخارج سخت افزار، نرم افزار به منظور دادن خدمات به بانک ها می رهاند و فرآیند سرویس دهی به بانک ها و PSP ها را مقیاس پذیرتر می‌نماید.

ماموریت

ماموریت این طرح، تحلیل و بررسی امکان اجرای رایانش ابری و استفاده از آن در ارائه خدمات بین بانکی و حتی فروش سرویس رایانش ابری به بانک ها، با توجه به مزایا و معایب آن ، در شرکت خدمات انفورماتیک است.

اهداف

  • اهداف فروش و بازاريابي :

1. بالا رفتن قدرت رایانه هاي پیشرفته به واسطه برخورداري از منابع سخت افزاري و نرم افزاري با قابلیت مقیاس پذیري بالاتر

2. استفاده از پردازش دسته اي موازي و نرم افزارهاي هوشمند با قابلیت مستقل از ساختار در زمینه تحلیل کسب وکار به صورت محاوره اي

3. کسب و کار چابک تر، در واقع سرویس دادن به بانک ها با سرعت بیشتر

  • اهداف مالي

1.کاهش هزینه های مرتبط با این تکنولوژی

1. راه اندازی رایانه ها در نقاط جغرافیایی که هزینه نیروی الکتریسیته در آن ها پایین است و بهره گرفتن از توان محاسباتی آن ها از راه دور

2. ارائه خدمات با هزینه کمتر به دلیل سرشکن شدن هزینه ها

  • اهداف پرسنلي

1. کاهش استخدام پرسنل اجرایی براي نگهداري و مدیریت سخت افزار و نرم افزارهاي موجود

  • اهداف توليد

1. تولید سرویس ها و ارائه خدمات مشترک در ابر 2. همکاری و مشارکت بانک ها در بستری امن

  • اهداف تحقيق و توسعه

1. ارائه سرویسها و خدمات متنوع و متعدد متناسب با نیاز کاربران

2. توسعه پذیري سرویس ها و خدمات براساس تغییرات مورد نیاز کاربران و یا تغییرات تکنولوژي


معرفی محصولات و خدمات

گستردگی نیازها و پیچیدگی راه‌حل‌های قابل پیاده‌سازی در سطح موسسات بانکی و مالی کشور باعث شده تا شرکت خدمات انفورماتیک برای پاسخگویی به مشتریان خود طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات را در اختیار گیرد و عرضه کند. فعالیت‌های شرکت خدمات انفورماتیک از طراحی و تولید نرم‌افزارهای تخصصی تا ایجاد و گسترش شبکه اختصاصی مخابراتی و از عرضه و تولید دستگاه‌های خودپرداز (ATM) و پایانه فروش (POS) تا ارائه خدمات مورد نیاز بانک‌ها بصورت برون‌سپاری (Outsourcing) سبد کاملی از راه‌حل‌ها، محصولات و خدمات را به مشتریان خود عرضه می‌کند. خدمات ارائه شده توسط خدمات انفورماتیک، به چند دسته، خدمات زیرساختی، خدمات نرم افزاری و خدمات پایش اطلاعات و ... تقسیم می شود. که مورد بحث ما خدمات زیرساختی است که این خدمات به بانک ها و PSP ها ارائه می شود. در واقع مشتری این خدمات کلیه بانک های زیر نظر بانک مرکزی و شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت می باشند.