سیستم مدیریت فایلینگ مشاوران املاک کشور: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه را خالی کرد)
 
خط ۱: خط ۱:
* موضوع: '''سیستم مدیریت فایلینگ مشاوران املاک کشور '''


* تهیه کننده:جواد مظلومی رضاییه
== خلاصه اجرایی ==
پیشرفت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات و گسترش به‌کارگیری آن در جوامع شهری و زندگی روزمرۀ شهروندان، تحوّلات گسترده‌ای را در ابعاد مفهومی، اهمّیت راهبردی و تمرکز جغرافیایی خدمات شهری، در پی داشته است.
امروزه شهرها، به عنوان نقاط تجلّی شکل نوین زندگی در عصر ارتباطات و به سبب تمرکز خدمات و حجم بیشینۀ تعاملات اجتماعی و اقتصادی، در بالاترین سطح نیاز به بهره‌گیری از روش‌ها و فناوری‌های نوپیدای خدمات‌رسانی قرار دارند.
بهره‌گیری از قابلیت‌های بی‌شمار فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصۀ اصناف نیز، پیامدها و تحوّلات شگرفی را به دنبال داشته و توسعۀ آن در قالب خدمات الکترونیکی اصناف ، در تعاملات و تراکنش‌های میان شهروندان و واحدهای صنفی ، به عنوان راهکاری اثربخش و کارآمد در راستای نوآوری و توسعۀ تنوع، کیفیت، سرعت و اطمینان در خدمات‌رسانی به شهروندان به شمار می‌رود .
اما در میان تمامی انواع واحدهای صنفی ، شاید به جرات بتوان گفت امروزه بنگاه های  املاک ، از مهمترین واحدهای صنفی - بويژه در شهرهاي بزرگ- به شمار میروند ، زیرا که بخش اعظمی از شهروندان در ارتباط با خرید یا فروش ملک که جزو الزامات اولیه زندگی شهرنشینی محسوب میشوند ، به آنها مراجعه نموده و ملک مورد نیاز خود را از طریق این واحدهای صنفی جستجو و خریداری می نمایند .
حجم و دامنۀ گستردة موضوعات خرید یا رهن ملک و ناكارآمدي روش‌هاي سنّتی و دستي پيشين، در پاسخگویی به‌ نيازهای متنوع و فراوان شهروندان به هنگام یافتن ملک مورد نیازشان در سطح شهر ، استان و یا کشور، از دلايل عمدۀ لزوم استفاده از روشهای فناوری در الکترونیکی کردن فایلهای مشاوران املاک و در دسترس قرار دادن آن برای مردم در سطح کشور می باشد .
علی رغم تلاشهای فراوانی که در ایجاد سیستم های فایلینگ توسط شرکتهای نرم افزاری و تجاری انجام شده است ، هنوز موضوع جامعیت و تمرکز در الکترونیکی نمودن تمامی فایلهای موجود در این واحد های صنفی و لزوم بروز رسانی آن توسط آنها در سطح واحدهای صنفی کشور اتفاق نیافتاده و سیستمهای موجود نیز در وضعیت مطلوبی قرار ندارد .
پر واضح است که عملیات فایلینگ اطلاعات املاک و مستغلات که از طریق مردم به بنگاه های خرید و فروش ملک سپرده میشود یکی از جمله فعالیتهای کلیدی هر بنگاه املاک میباشد که در حال حاضر در اکثر موارد بصورت سنتی و دستی قابل انجام و در اقل موارد نیز تنها در سطح یک واحد صنفی فایلها بصورت الکترونیکی ثبت و بهره برداری می گردد .
بدین ترتیب امروزه مردم میبایست بمنظور آگاهی از اطلاعات مرتبط با خرید ، رهن یا اجاره خانه ، آپارتمان ، زمین  و ... ، به واحدهای صنفی مشاوران املاک واقع در آن منطقه یا محله مراجعه و با راهنمایی مشاوران از اطلاعات موجود آنها با خبر شده و پس از صرف زمان بسیار زیادی در صورت عدم موفقیت در یافتن ملک مورد نظر خود ، به سایر واحدهای صنفی مشاوران املاک مراجعه نمایند .
در این چالش هنگامی که فرد قصد خرید یا رهن ملکی را در محله ، منطقه ، استان یا شهرستانی دیگر با مسافت جغرافیایی بیشتر نسبت به محل زندگی خود را آنهم در حالی که آشنایی کمی نیز نسبت به آن منطقه دارد، داشته باشد ، معضل وی را چند برابر میکند . همچنین یکی دیگر از معضلات روش سنتی نیز این است که واحدهای صنفی مشاور املاک ، گاه برای جذب مشتری بیشتر و فروش یا رهن برخی از فایلهای سپرده شده ، اقدام به ثبت آگهی آن موارد از طریق روزنامه های کثیر الانتشار ، پخش تراکت و نصب آن در محل عبور مردم و یا ثبت اطلاعات آن در یکی از سایتهای فایلینگ ، میکنند و در نتیجه فروشنده را متحمل هزینه های بیشتر مینمایند .
== معرفی سازمان : کمیسیون تخصصی مشاوران املاک اتاق اصناف ایران ==
مطابق با قانون نظام صنفی (و بر اساس ماده 41 اصلاحیه قانون نظام صنفی مصوب 92/6/12 مجلس شورای اسلامی)، به‌منظور تقويت مباني نظام صنفي، ‌ساماندهي اصناف کشور و مشارکت در سياستگذاري ، تصميم ‌گيري و مديريت مسائل ‌صنفي، اتاقي به نام اتاق‌اصناف‌ايران در تهران تشکيل شده است. اين اتاق داراي شخصيت حقوقي مستقل، غيرتجاري، غيرانتفاعي و فاقد شعبه است.
اتاق اصناف ايران متشکل از نمايندگان هيأت رئيسه اتاقهاي اصناف شهرستان‌هاي کشور است. تعداد نمايندگان اتاقهاي اصناف هر استان در اتاق اصناف ايران يک نفر است و به‌ازاي هر بيست هزار واحد صنفي يک نماينده ديگر اضافه مي‌شود که با نظارت کميسيون نظارت مرکز استان و با رأي مخفي اعضاي هيأت رئيسه اتاقهاي اصناف شهرستان‌هاي آن استان انتخاب و به دبيرخانه هيأت‌عالي نظارت معرفي مي‌گردند.
بر اساس تبصره 4 ماده 45 قانون نظام صنفی اتاق اصناف ايران مي‌تواند در راستاي ايفاي وظايف خود کميسيون‌هاي تخصصي صنفي متشکل از اعضاي اتحاديه‌هاي آن صنف در سراسر کشـور را تشکيل دهد.
بر همین اساس در اواخر سال 92 اتحادیه کشوری املاک و مستغلات به کمیسیون تخصصی مشاوران املاک تغییر نام داده و بعنوان زیر مجموعه ای از اتاق اصناف ایران و تحت نظارت آن به فعالیت های خود ادامه می دهد .
ساختار و جایگاه اتاق اصناف ایران در نمودار زیر به خوبی نشان داده شده است :<br />
[[پرونده:Amlak.jpeg|قاب|وسط|جایگاه کمیسیون تخصصی مشاوران املاک اتاق اصناف ایران در چارت]]<br />
نشانی  اتاق اصناف ایران (کمیسیون تخصصی مشاوران املاک - ساختمان مرکزی): تهران، خیابان قائم مقام فراهانی ، میدان شعاع ، ابتدای گلریز پلاک 1 - اتاق اصناف ایران<br />
تلفن : 88345985<br />
[[پرونده:Map1.jpg|قاب|وسط|جانمایی اتاق اصناف ایران بر روی نقشه]]
== چشم انداز ==
کمیسیون تخصصی مشاوران املاک قصد دارد تا با بهره برداری از سیستم فایلینگ مشاوران املاک کشور ،  یکی از فعالیتهای روزمره ، مهم و کلیدی فایلینگ ملک و مستغلات توسط واحدهای صنفی مشاوران املاک را با استفاده از فناوری اطلاعات مکانیزه نموده و امکان بهره برداری از خدمات ارائه شده این دسته از صنوف را از طریق درگاه فایلینگ املاک  (برند تجاری) برای تمامی مردم کشور فراهم آورد .
لذا بر اساس این طرح مشاوران املاک مجاز و دارای پروانه کسب الکترونیکی می توانند پس از ورود به سامانه ، اطلاعات کامل ملک مورد نظر را به منظور فروش ، رهن یا اجاره ثبت نموده و از طریق سامانه در دسترس تمامی مردم کشور قراردهند . مردم نیز می توانند از هر کجای کشور عزیزمان ایران ، با ورود به سامانه فایلینگ املاک ، به جستجو و مشاهده تمامی فایلهای موجود و به اشتراک گذاشته شده مشاوران املاک در سطح کشور پرداخته و از اطلاعات و قیمتهای موجود با خبر و در صورت تمایل به بازدید از یکی از فایلها ، با استفاده از امکانات موجود در سامانه درخواست خود را ثبت و پس از مراجعه به بنگاهی که این فایل را به اشتراک گذاشته است به محل مراجعه و در صورت نهایی شدن وضعیت آن فایل ، اطلاعات آن را از دسترس سایرین خارج نمایند .
بدین ترتیب با عنایت به انبوهی از اطلاعات املاک و مستغلات که از طریق بنگاه های رسمی و دارای پروانه کسب در سطح کشور به اشتراک گذاشته می شود ، پیش بینی می گردد تعداد بازدیدکنندگان به شدت افزایش یافته و در نتیجه فایلینگ املاک  بعنوان طرحی ملی در سطح شهر ، استان و کشور بتواند ظرف مدت یکسال به موفقیت چشمگیری دست یابد .
== ماموریت ==
مأموريت کمیسیون تخصصی مشاوران املاک ،  فراهم كردن امکان جستجوی ملک و مستغلات در میان انبوهی از فایلهای خرید / فروش ، اجاره / رهن و .... خانه ، ویلا ، تجاری ، اداری ،زمین و ....از طریق فناوری اطلاعات و بدون محدودیت زمانی و جغرافیایی براي مشتريان بوده و همچنین می کوشد تا از این طریق و با ایجاد ارتباط میان مشتریان و مشاوران املاک بازار خرید و فروش مسکن را رونق ببخشد .
== اهداف ==
• گسترش فناوری و نوین سازی فعالیت های مشاوران املاک<br />
• فراهم نمودن امکان جستجو و مشاهده اینترنتی مردم از فایلهای املاک و مستغلات در سطح کشور و در نتیجه صرفه جویی در وقت و حوصله مردم<br />
• ایجاد بازار رقابتی میان فروشندگان ملک با امکان خبردار شدن از قیمتها و امکانات هر محله یا شهر و درنتیجه کاهش قیمتها و ارائه امکانات و تخفیفات بهتر به خریداران<br />
• فراهم نمودن امکان سیاست‌گذاری وکنترل دقیق و سریع  دولت بر بازار ملک با توجه به مطالعه رفتار خرید مردم در سیستم<br />
• حمایت از واحدهای صنفی املاک دارای پروانه کسب و رونق بخشیدن به کسب و کار آنها <br />
• ایجاد فرهنگ دریافت جواز کسب از اتحادیه ها با جلوگیری از فعالیت واحدهای بدون پروانه وعدم بهره مندی ازمزایای طرح<br />
• افزایش تعداد مشتری با از میان برداشتن محدودیتهای جغرافیایی و توان جذب و تبدیل مشتری بالقوه به بالفعل با آگاه سازی مشتری<br />
• حمایت از مشاوران املاک در عرصه فعالیت اینترنتی در رقابت با شرکتهای بزرگ نرم افزاری دارای سیستم فایلینگ که مردم میتوانند املاک خود را در آن ثبت و مستقیما جذب مشتری نمایند<br />
• فراهم نمودن امکان کشف قیمت ، مقایسه میان فایلها و جستجوی سریع و دقیق فایل مورد نیاز در میان تمامی واحدهای صنفی املاک کشور و امکان ثبت درخواست بازدید و خرید در تمامی زمانها (حتی خارج از ساعات کاری واحدهای صنفی)<br />
• افزایش و رونق کسب و کار رسته های خدماتی با بهره مندی از امکانات جستجو ، جانمایی درنقشه و تبلیغات<br />
• فراهم نمودن امکان به اشتراک گذاری و انتقال تجارب و مهارتهای مشاوران املاک در ارتباط با نحوه خرید و شناسایی خانه ، ویلا ، آپارتمان و ... مناسب ، به مردم<br />
• فراهم نمودن امکان شناسایی واحدهای صنفی خوش انصاف و درستکار از واحدهای صنفی متخلف و بی انصاف بر اساس نظرات و امتیازات مردم به آنها و جلوگیری از فعالیت و عدم بهره مندی متخلفین اصناف از طرح<br />
• کمک به کاهش ترافیک و ازدحام جمعیت جهت جستجو ملک در سطح شهر<br />
• و ......<br />
== معرفی محصولات و خدمات ==
== محصولات جایگزین ==
== تحلیل صنعت مادر ==
== تحلیل صنعت خود ==
== تحلیل بازار ==
== تحلیل رقبا ==
== تدوین استراتژی ==
== مراحل توسعه محصولات ==
== تحلیل مالی ==
== تحلیل ریسک ==
== طرح فنی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ مهٔ ۲۰۱۶، ساعت ۲۲:۴۷