تکنولوژی NFC در پرداخت سیار: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۳۷: خط ۳۷:
* تسهیل در عملیات پرداخت  
* تسهیل در عملیات پرداخت  
* ﺻﺮﻓﻪ ﺟﻮﻳﻲ در زمان
* ﺻﺮﻓﻪ ﺟﻮﻳﻲ در زمان
3‌.1‌ پروتکل‌های مورد استفاده در تکنولوژی NFC
NFC ﻃﻲ دو اﺳﺘﺎﻧﺪارد ECMA ﺑﻴﺎن ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ ﻫﺮ ﻛﺪام از آن‌ها، ﭘﺮوﺗﻜﻠﻲ را ﺑﺮاي ﺑﻪ کارگیری در دستگاهﻫﺎي NFC ﺗﻌﺮﻳﻒ نموده است.
3‌.1‌.1‌ ﭘﺮوتکل واﺳﻂ NFCIP-1
اﻳﻦ ﭘﺮوﺗﻜﻞ در اﺳﺘﺎﻧﺪارﻫﺎي ECMA-340 و ISO/IEC18092 ﺗﻌﺮﻳﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺤﻮه ﻣﺪوﻻﺳﻴﻮن، رﻣﺰ‌ﮔﺬاري و ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻓﺮﻳﻢ ﺑﺮاي ﺳﺮﻋﺖ‌ﻫﺎي ﻣﺒﺎدﻟﻪ اﻃﻼﻋﺎت 106، 212 و Kbit/s 424 را ﺗﻌﺮﻳﻒ ﻣﻲ‌ﻛﻨﺪ. ]13[
ﭼﻴﭗ NFC ﺗﻌﺒﻴﻪ ﺷﺪه در اﺑﺰار ﺳﻴﺎر ﻣﻲ‌ﺗﻮاﻧﺪ اﻃﻼﻋﺎت ﻣﻮﺟﻮد در ﻳﻚ ﺗﮓ را ﺑﺨﻮاﻧﺪ، ﻳﻚ ﻛﺎرت ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ را ﺷﺒﻴﻪ‌‌ﺳﺎزي ﻛﻨﺪ و ﻳﺎ ﺑﺎ ﻳﻚ وﺳﻴﻠﻪ ﻣﺠﻬﺰ ﺑﻪ NFC بصورت ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ارﺗﺒﺎط ﺑﺮﻗﺮار نماید. ﭘﺮوﺗﻜﻞ NFCIP-1 ﺣﺎﻟﺘﻬﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ارﺗﺒﺎﻃﻲ ﻓﻌﺎل و ﻏﻴﺮ ﻓﻌﺎل را ﺗﻌﺮﻳﻒ می‌نماید. ]12[
3‌.1‌.2‌ ﭘﺮوتکل واﺳﻂ NFCIP-2
ﭘﺮوﺗﻜﻞ NFCIP-2 در اﺳﺘﺎﻧﺪارد ECMA-352 ﺗﻌﺮﻳﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ این پروتکل روﺷﻲ را ﺑﺮاي اﻧﺘﺨﺎب ﻳﻚ ﺣﺎﻟﺖ ارﺗﺒﺎﻃﻲ از ﻣﻴﺎن ﺳﻪ ﺣﺎﻟﺘﻲ ﻛﻪ در اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي ECMA 340 ﺑﻪ ISO/IEC 14443 و ISO/IEC 15693 وجود دارد را ﺑﻴﺎن ﻣﻲ‌ﻛﻨﺪ. در ﻧﺘﻴﺠﻪ در صورت استفاده از این پروتکل، این نکته را می‌بایست در نظر داشت که حتما ﺳﻪ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﻣﺬﻛﻮر را ﻧﻴﺰ ﭘﺸﺘﻴﺒﺎﻧﻲ شود و از طرفی  اﻳﻦ ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ باعث سازگاری دﺳﺘﮕﺎه‌ﻫﺎي NFC ﺑﺎ ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ‌ﻫﺎي MIFARE  و FeliCa  دﻳﮕﺮ ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ‌ﻫﺎي موجود می‌گردد]5[.
این نکته را می‌بایست در نظر داشت که با شبیه‌سازی کامل کارت‌های هوشمند بر‌اساس استاندارد‌های ISO /IEC14443B و ISO/IEC 15693 بطور کامل امکان‌پذیر نمی‌باشد و در این حالت ﻓﻘﻂ اﻣﻜﺎن ﺧﻮاﻧﺪن و ﺗﻐﻴﻴﺮ اﻳﻦ ﻛﺎرت‌ها وﺟﻮد دارد.]12 [
3‌.2‌ NFC توسعه‌یافته
ﺷﺮﻛﺖ Inside Contactless اﺳﺘﺎﻧﺪاردي را ﺑﻪ ﻧﺎم eNFC (Enhanced Near Field Communication) ﺗﻮﺳﻌﻪ داده اﺳﺖ ﻛﻪ ﺷﺒﻴﻪ‌ﺳﺎزي ﻛﺎرت‌ﻫﺎي ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ را ﺑﺎ اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي ISO/IEC 14443 B و ISO/IEC 15693 اﻣﻜﺎن‌ﭘﺬﻳﺮ نموده است. ﻣﺰﻳﺖ ﺑﺰرگ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ISO/IEC 14443 B در ﺷﺒﻴﻪ‌ﺳﺎزي ﻛﺎرت هوشمند این است که ﺣﺘﻲ در شرایطی ﻛﻪ ﺑﺎﻃﺮي ﺗﻠﻔﻦ ﻫﻤﺮاه ﺗﻤﺎم ﺷﺪه و یا به عبارتی دﺳﺘﮕﺎه ﺧﺎﻣﻮش اﺳﺖ، اﻣﻜﺎن استفاده از آن را فراهم می‌نماید. بعنوان مثال یکی از کاربرد‌های مفید این مورد، در نقش ﺑﻠﻴﻂ اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻚ می‌باشد]12[ ]18[.
3.3 NFC امن
NFC اﻣﻦ  ﺗﻮﺳﻂ ﺷﺮﻛﺖ ﻓﻴﻠﻴﭙﺲ ﺗﻮﺳﻌﻪ داده ﺷﺪه ﺑﻪ ﻃﻮري ﻛﻪ ﻓﻨﺎوري NFC را ﺑﺎ ﻓﻨﺎوري ﻛﺎرت‌ﻫﺎي ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ذﺧﻴﺮه‌سازی اﻃﻼﻋﺎت ﺷﺨﺼﻲ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻛﺮده اﺳﺖ، در این حالت اطلاعات بصورت امن ذخیره می‌گردد. اﺳﺘﻔﺎده از این نوع NFC، ﻧﮕﻬﺪاري اﻃﻼﻋﺎت ﻣﺤﺮﻣﺎﻧﻪ (ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﻮل اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻜﻲ ، ﺑﻠﻴﻂ و ﻳﺎ ﻛﻠﻴﺪ) در ﻳﻚ ﺣﺎﻓﻈﻪ اﻣﻦ و همچنین ﻣﺎﻧﺪﮔﺎري این قبیل اطلاعات را ﺗﻀﻤﻴﻦ ‌می‌نماید. NFC اﻣﻦ ﻣﻲ‌ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻳﻚ ﻣﺪار اﻣﻦ اﺿﺎﻓﻲ و ﻳﺎ ﻳﻚ SIM ﻛﺎرت مورد استفاده قرار گیرد]12[ .


== بدنه تحقیق ==
== بدنه تحقیق ==

نسخهٔ ‏۱۶ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۳۴

  • موضوع: ایجاد تکنولوژی NFC در پرداخت سیار
  • تهیه کننده:هانی بلورچی
  • معرفی تهیه کننده:دانشجوی رشته مهندسی فناوری اطلاعات، گرایش تجارت الکترونیک - دانشگاه پلی تکنیک امیرکبیر تهران


چکیده

ﻳﻜﻲ از ﻣﻨﻄﻘﻲ‌ﺗﺮﻳﻦ راﻫﻜﺎرﻫﺎي اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﺮﻋﺖ ﭘﺮداﺧﺖ و ﻛﺎﻫﺶ ﻫﺰﻳﻨﻪ‌ﻫﺎ در دﻧﻴﺎي اﻣﺮوز اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﻴﺴﺘﻢ‌ﻫﺎي ﭘﺮداﺧﺖ اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻚ ﺑﻪ ﺟﺎي ﭘﻮل ﻧﻘﺪ اﺳﺖ‌. بر این اساس، یکی از اولویت‌های امروزی بانک‌ها، فراهم نمودن سرویس‌های پرداخت الکترونیکی بوده و به همین علت، راه‌حل‌های بسیاری برای ارائه این سرویس‌ها پیشنهاد شده است. گرچه اﻣﺮوزه اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﺎرت‌هاي اﻋﺘﺒﺎري بسیار ﻓﺮاﮔﻴﺮ شده اﻣﺎ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﻣﺸﻜﻼت اﻣﻨﻴﺘﻲ، ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن بر این آمدند تا ﺳﻴﺴﺘﻤﻲ اﻣﻦ ﺑﺮﭘﺎﻳﻪ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي RFID اراﺋﻪ نمایند در نتیجه ﺑﺎ ورود ﻓﻨﺎوري NFC امکان ارﺗﺒﺎط ﻏﻴﺮﺗﻤﺎﺳﻲ ﺑﺮاي ﻛﺎرﺑﺮدﻫﺎي روزﻣﺮه فراهم گردید که از ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻛﺎرﺑﺮد‌ﻫﺎي اﻳﻦ ﻓﻨﺎوري، ﻣﻲﺗﻮان ﺑﻪ ﭘﺮداﺧﺖﻫﺎي اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻚ، پرداخت سیار اﺷﺎره نمود. دراين بخش درابتدا تکنولوژی NFC را معرفی نموده و سپس به بررسی اين تکنولوژی درحوضه پرداخت سيار می‌پردازيم. همچنين در انتها به برخی از کاربرد‌های اين تکنولوژی در سيستم پرداخت سيار اشاره خواهيم نمود.


ﻛﻠﻤﺎت ﻛﻠﻴﺪي: NFC، پرداخت سیار، کیف پول الکترونیکی

مقدمه

در ﺳﺎل‌های اخیر، فراهم نمودن سرویس‌های مالی گوناگون از طریق کانال‌های مختلف الکترونیکی مورد توجه بسیاری از بانک‌ها و مؤسسات مالی قرار گرفته است. از این رو با گسترش موج استفاده از ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژ‌ي بخصوص اﺳﺘﻔﺎده از تکنولوژی RFID در زمینه‌های ﻣﺨﺘﻠﻒ از قبیل ﺳﺎﺧﺖ ﻛﺎرت‌ﻫﺎ ﺗﻤﺎﺳﻲ به ﻣﻨﻈﻮر اﺳﺘﻔﺎده در ﭘﺮداﺧﺖ‌هایی با ﺣﺠﻢ ﻛﻢ، ﺑﺎﻧﻚ‌ها و مؤسسات مالی را به ﻓﻜﺮ اﺳﺘﻔﺎده از این ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در اﺑﺰارﻫﺎ‌ي موبایل اﻧﺪاخته است ﺗﺎ سهولت کار را برای مشتریان خود فراهم نموده و همچنین به روش‌های قدیمی حمل کیف ﭘﻮل و ﭼﻚﻫﺎ‌ی ﺑﺎنکی ﺑﺮای ﻫمیشه ﺧﺎﺗﻤﻪ دﻫﻨﺪ. این ﺗﻔﻜﺮ ﻣﻨﺠﺮ به پیدایش ﻧﻮع جدیدی از ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي RFID ﺑﻨﺎم NFC شده است که ﺑﺎ ﮔﻮشی موبایل ﺳﺎزﮔﺎر ﻫﺴﺘﻨﺪ. با ترکیب این ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژی با سیم‌ﻛﺎرت ﻣﻮﺟﻮد در ﮔﻮﺷﻲ موبایل و اﺳﺘﻔﺎده از اﻟﮕﻮريتمﻫﺎ‌ی رﻣﺰﻧﮕﺎری بر روی سیگنالﻫﺎی RFID میﺗﻮان ﺑﻪ ﺳﻄﺢ ﺑﺎﻻیی از امنیت دﺳﺖ ﻳﺎﻓﺖ.

این ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژی ﺑﺮ اﺳﺎس ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ ﻓﺮﻛﺎﻧﺲ رادیویی (RFID)، برای اولین بار در ﺳﺎل 1983 اﺧﺘﺮاع ﺷﺪ، که این تکنولوژی بر اساس اﺳﺘﺎﻧﺪارد ISO / IEC می‌باشد. NFC ﺑﻪ ﻋﻨﻮان یک اﺳﺘﺎﻧﺪارد ISO / IEC در ﺳﺎل 2003 ﺑﻪ ﺗﺼﻮیب رسید. اﻧﺠﻤﻦ ،NFC در ﺳﺎل 2004 ﺗﻮﺳﻂ نوکیا، ﺳﻮنی و فیلپس ﺷﻜﻞ ﮔﺮﻓﺖ، و همچنین در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ داراي بیش از 175 ﺷﺮﻛﺖ ﻋﻀﻮ، از ﺟﻤﻠﻪ ﺑﺎﻧﻚ‌ﻫﺎ، ﺳﺎزﻧﺪﮔﺎن دﺳﺘﮕﺎه‌های ﺗﻠﻔﻦ ﻫﻤﺮاه می‌باشد.

بررسی ادبیات موضوع

ارﺗﺒﺎط ﻣﻴﺪان ﻧﺰدﻳﻚ ﻳﺎ NFC ﻳﻚ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي ارﺗﺒﺎﻃﻲ ﺑﻲﺳﻴﻢ ﺑﺎ ﻓﺮﻛﺎﻧﺲ ﺑﺎﻻ و داﻣﻨﻪ ﻛﻮﺗﺎه ﻣﻲ‌ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ اﻧﺘﻘﺎل داده ﺑﻴﻦ دﺳﺘﮕﺎه‌ها را ﺗﺎ ﻓﺎﺻﻠﻪ‌اي در ﺣﺪود 10 ﺳﺎﻧﺘﻴﻤﺘﺮ ﺑﺎ ﻓﺮﻛﺎﻧﺲ 13.56 مگاهرتز و با نرخ انتقال داده‌ها 106، 212 يا 424 کيلوبيت در ثانيه]13[، ﺑﺪون ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﺗﻨﻈﻴﻤﺎت ﻛﺎرﺑﺮ، اﻣﻜﺎن‌ﭘﺬﻳﺮ ﻣﻲ‌ﻧﻤﺎﻳﺪ. ﺑﺮاي اﻳﻨﻜﻪ دو دﺳﺘﮕﺎه ﺑﺘﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺎ ﻫﻢ ارﺗﺒﺎط ﺑﺮﻗﺮار ﻛﻨﻨﺪ، ﻛﺎﻓﻴﺴﺖ آﻧ‌‌‌ﻬﺎ را در ﻧﺰدﻳﻜﻲ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻗﺮار داده ﻛﻪ در اﻳﻦ ﺣﺎﻟﺖ راﺑﻂ ﻛﺎرﺑﺮي NFC ﻣﻮﺟﻮد در دﺳﺘﮕﺎه‌ﻫﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺧﻮدﻛﺎر ﺗﻨﻈﻴﻤﺎت ﻣﻮردﻧﻴﺎز را اﻧﺠﺎم داده و در نتیجه ارﺗﺒﺎط ﺑﻴﻦ دو دﺳﺘﮕﺎه ﺑﺮﻗﺮار ﻣﻲ‌ﮔﺮدد.

از دید کاربران، فناوری NFC نسبت به فناوری بلوتوث دارای ویژگی‌های زیر می‌باشد: • زمان برقراري ارتباط بسيار كوتاه • برد ارتباط کوتاهتر است که در این حالت امنیت تراکنش‌ها و داده‌های کاربران تامیدن شده و همچنین از تداخل تراکنش چند کاربر با یکدیگر جلوگیری می‌نماید. • عدم نیاز به منبع انرژی در هر دو طرف ارتباط]12[

همانطور که اشاره نمودیم فناوری NFC ﻳﻚ ﻓﻨﺎوري ﺗﻜﺎﻣﻞ ﻳﺎﻓﺘﻪ RFID می‌باشد که در ﺣﻮزهﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ از قبیل ﭘﺮداﺧﺖﻫﺎي اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻜﻲ، ﻛﺎرتﻫﺎي اﻋﺘﺒﺎري، اﻣﻨﻴﺖ ﻓﻴﺰﻳﻜﻲ و اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻜﻲ، ﭘﺰﺷﻜﻲ، دﺳﺘﮕﺎه‌ﻫﺎي ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻫﻮﻳﺖ، ﺗﺒﻠﻴﻐﺎت و ﺑﺎزارﻳﺎﺑﻲ و همچنین ارﺗﺒﺎﻃﺎت ﺷﺒﻜﻪ‌ﻫﺎ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار می‌ﮔﻴﺮد.بعد از ظهور این تکنولوژی در بین جوامع مختلف، ﻛﺸﻮرﻫﺎ بسیار نظیر آمریکا، آﻟﻤﺎن، ترکیه، ﻛﺮه‌ﺟﻨﻮبی از این تکنولوژی بکار برده و در ﺣﺎل ﺑﻬﺮه‌ﺑﺮدار‌ي و استفاده از مزایای این تکنولوژی می‌باشند. اﻳﻦ ﭘﺮوﺗﻜﻞ، ﻧﺨﺴﺘﻴﻦ بار در ﺳﺎل 2003 ﻣﻄﺮح و در ﺳﺎل 2010 ﺑﻪ ﻃﻮر رﺳﻤﻲ ﺗﺪوﻳﻦ و منتشر گردید، اکنون در ﺑﺮﺧﻲ از ﻣﺤﺼﻮﻻت و ﭼﻴﭗﺳﺖﻫﺎ بکار رفته است. ﺑﻪ ﮔﺰارش ﻣﺆﺳﺴﻪ ﺳﻲ‌ﻧﺖ و به ﻧﻘﻞ از ﻣﺆﺳﺴﻪ ژوﭘﻴﺘﺮ، ﺣﺠﻢ ﭘﺮداﺧﺖ‌ﻫﺎ و ﺗﺮاﻛﻨﺶﻫﺎي ﻣﺎﻟﻲ ﻣﺒﺘﻨﻲ ﺑﺮ NFC در ﺳﺎل 2014 ﺑﺎﻟﻎ بر ﭘﻨﺠﺎه ﻣﻴﻠﻴﺎرد دﻻر ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. ﺷﺮﻛﺖﻫﺎي زﻳﺎدي ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﻮﮔﻞ ﺳﺮوﻳﺲﻫﺎﻳﻲ در بسترNFC ارائه نمودند و در حال گسترش آن می‌باشند و همچنین اﻳﻦ ﻓﻨﺎوري را ﻳﻚ ﻋﺮﺻﻪ ﺗﺎزه ﺑﺮاي اراﺋﻪ ﺧﺪﻣﺎت ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﻛﺎرﺑﺮان ﻗﻠﻤﺪاد ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ. یکی از مهمترین کاربردهای NFC داد و ستد می‌باشد. می‌توان از این تکنولوژی در پرداخت الکترونیکی استفاده نمود که در این حالت با مجهز نمودن تلفن هوشمند به تراشه NFC، در نقش یک کارت اعتباری و یا کارت سپرده عمل نموده که با نزدیک نمودن تلفن همراه به پایانه پرداخت NFC، می‌توان وجه خود را پرداخت نمود. از دیگر کاربرد‌های این فناوری در حوزه تبادل اطلاعات، در کارت کتابخانه، کارت-کلید اتاق هتل، کارت‌ گواهینامه رانندگی و پاسپورت و همچنین کارت عبور اداره‌ها و سازمان‌ها نیز استفاده نمود. مزیت کاربردهای NFC: با توجه به مطالب ارائه شده و همچنین بررسی و تحقیق بر رو تکنولوژی NFC، ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺧﻼﺻﻪ ﻣﻲ‌ﺗﻮان مزیت‌های استفاده از این فناوری را نام برد:

  • اﺳﺘﻔﺎده آﺳﺎن
  • امنیت بالا
  • ﺗﺴﻬﻴﻞ اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژی‌ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ
  • ﻛﺎﻫﺶ هزینه اﻧﺘﻘﺎل ﭘﻮل ﻧﻘﺪ
  • تسهیل در عملیات پرداخت
  • ﺻﺮﻓﻪ ﺟﻮﻳﻲ در زمان

3‌.1‌ پروتکل‌های مورد استفاده در تکنولوژی NFC

NFC ﻃﻲ دو اﺳﺘﺎﻧﺪارد ECMA ﺑﻴﺎن ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ ﻫﺮ ﻛﺪام از آن‌ها، ﭘﺮوﺗﻜﻠﻲ را ﺑﺮاي ﺑﻪ کارگیری در دستگاهﻫﺎي NFC ﺗﻌﺮﻳﻒ نموده است. 

3‌.1‌.1‌ ﭘﺮوتکل واﺳﻂ NFCIP-1 اﻳﻦ ﭘﺮوﺗﻜﻞ در اﺳﺘﺎﻧﺪارﻫﺎي ECMA-340 و ISO/IEC18092 ﺗﻌﺮﻳﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺤﻮه ﻣﺪوﻻﺳﻴﻮن، رﻣﺰ‌ﮔﺬاري و ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻓﺮﻳﻢ ﺑﺮاي ﺳﺮﻋﺖ‌ﻫﺎي ﻣﺒﺎدﻟﻪ اﻃﻼﻋﺎت 106، 212 و Kbit/s 424 را ﺗﻌﺮﻳﻒ ﻣﻲ‌ﻛﻨﺪ. ]13[

ﭼﻴﭗ NFC ﺗﻌﺒﻴﻪ ﺷﺪه در اﺑﺰار ﺳﻴﺎر ﻣﻲ‌ﺗﻮاﻧﺪ اﻃﻼﻋﺎت ﻣﻮﺟﻮد در ﻳﻚ ﺗﮓ را ﺑﺨﻮاﻧﺪ، ﻳﻚ ﻛﺎرت ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ را ﺷﺒﻴﻪ‌‌ﺳﺎزي ﻛﻨﺪ و ﻳﺎ ﺑﺎ ﻳﻚ وﺳﻴﻠﻪ ﻣﺠﻬﺰ ﺑﻪ NFC بصورت ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ارﺗﺒﺎط ﺑﺮﻗﺮار نماید. ﭘﺮوﺗﻜﻞ NFCIP-1 ﺣﺎﻟﺘﻬﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ارﺗﺒﺎﻃﻲ ﻓﻌﺎل و ﻏﻴﺮ ﻓﻌﺎل را ﺗﻌﺮﻳﻒ می‌نماید. ]12[ 3‌.1‌.2‌ ﭘﺮوتکل واﺳﻂ NFCIP-2 ﭘﺮوﺗﻜﻞ NFCIP-2 در اﺳﺘﺎﻧﺪارد ECMA-352 ﺗﻌﺮﻳﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ این پروتکل روﺷﻲ را ﺑﺮاي اﻧﺘﺨﺎب ﻳﻚ ﺣﺎﻟﺖ ارﺗﺒﺎﻃﻲ از ﻣﻴﺎن ﺳﻪ ﺣﺎﻟﺘﻲ ﻛﻪ در اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي ECMA 340 ﺑﻪ ISO/IEC 14443 و ISO/IEC 15693 وجود دارد را ﺑﻴﺎن ﻣﻲ‌ﻛﻨﺪ. در ﻧﺘﻴﺠﻪ در صورت استفاده از این پروتکل، این نکته را می‌بایست در نظر داشت که حتما ﺳﻪ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﻣﺬﻛﻮر را ﻧﻴﺰ ﭘﺸﺘﻴﺒﺎﻧﻲ شود و از طرفی اﻳﻦ ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ باعث سازگاری دﺳﺘﮕﺎه‌ﻫﺎي NFC ﺑﺎ ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ‌ﻫﺎي MIFARE و FeliCa دﻳﮕﺮ ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ‌ﻫﺎي موجود می‌گردد]5[.

این نکته را می‌بایست در نظر داشت که با شبیه‌سازی کامل کارت‌های هوشمند بر‌اساس استاندارد‌های ISO /IEC14443B و ISO/IEC 15693 بطور کامل امکان‌پذیر نمی‌باشد و در این حالت ﻓﻘﻂ اﻣﻜﺎن ﺧﻮاﻧﺪن و ﺗﻐﻴﻴﺮ اﻳﻦ ﻛﺎرت‌ها وﺟﻮد دارد.]12 [

3‌.2‌ NFC توسعه‌یافته ﺷﺮﻛﺖ Inside Contactless اﺳﺘﺎﻧﺪاردي را ﺑﻪ ﻧﺎم eNFC (Enhanced Near Field Communication) ﺗﻮﺳﻌﻪ داده اﺳﺖ ﻛﻪ ﺷﺒﻴﻪ‌ﺳﺎزي ﻛﺎرت‌ﻫﺎي ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ را ﺑﺎ اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي ISO/IEC 14443 B و ISO/IEC 15693 اﻣﻜﺎن‌ﭘﺬﻳﺮ نموده است. ﻣﺰﻳﺖ ﺑﺰرگ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ISO/IEC 14443 B در ﺷﺒﻴﻪ‌ﺳﺎزي ﻛﺎرت هوشمند این است که ﺣﺘﻲ در شرایطی ﻛﻪ ﺑﺎﻃﺮي ﺗﻠﻔﻦ ﻫﻤﺮاه ﺗﻤﺎم ﺷﺪه و یا به عبارتی دﺳﺘﮕﺎه ﺧﺎﻣﻮش اﺳﺖ، اﻣﻜﺎن استفاده از آن را فراهم می‌نماید. بعنوان مثال یکی از کاربرد‌های مفید این مورد، در نقش ﺑﻠﻴﻂ اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻚ می‌باشد]12[ ]18[.

3.3 NFC امن NFC اﻣﻦ ﺗﻮﺳﻂ ﺷﺮﻛﺖ ﻓﻴﻠﻴﭙﺲ ﺗﻮﺳﻌﻪ داده ﺷﺪه ﺑﻪ ﻃﻮري ﻛﻪ ﻓﻨﺎوري NFC را ﺑﺎ ﻓﻨﺎوري ﻛﺎرت‌ﻫﺎي ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ذﺧﻴﺮه‌سازی اﻃﻼﻋﺎت ﺷﺨﺼﻲ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻛﺮده اﺳﺖ، در این حالت اطلاعات بصورت امن ذخیره می‌گردد. اﺳﺘﻔﺎده از این نوع NFC، ﻧﮕﻬﺪاري اﻃﻼﻋﺎت ﻣﺤﺮﻣﺎﻧﻪ (ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﻮل اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻜﻲ ، ﺑﻠﻴﻂ و ﻳﺎ ﻛﻠﻴﺪ) در ﻳﻚ ﺣﺎﻓﻈﻪ اﻣﻦ و همچنین ﻣﺎﻧﺪﮔﺎري این قبیل اطلاعات را ﺗﻀﻤﻴﻦ ‌می‌نماید. NFC اﻣﻦ ﻣﻲ‌ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻳﻚ ﻣﺪار اﻣﻦ اﺿﺎﻓﻲ و ﻳﺎ ﻳﻚ SIM ﻛﺎرت مورد استفاده قرار گیرد]12[ .

بدنه تحقیق

نتیجه گیری

مراجع

Urien, LLCPS: A New Secure Model For Internet of ThingsServices Based On The NFC P2P Model. 2014 IEEE Ninth International Conference on Intelligent Sensors, Sensor Networks and Information Processing (ISSNIP) Symposium on Security, Privacy and Trust for Cyber-Physical Systems, Singapore, 2014,

http://ieeexplore.ieee.org/xpl/articleDetails.jsp?tp=&arnumber=6827682&queryText%3DLLCPS%3A+A+New+Secure+Model+For+Internet+of+Things+Services+Based+On+The+NFC+P2P+Model P. Urien, EMV-TLS, a Secure Payment Protocol For NFC Enabled Mobiles.IEEE ,Minneapolis, MN , 2014, http://ieeexplore.ieee.org/xpl/articleDetails.jsp?tp=&arnumber=6867565&queryText%3DEMV-TLS%2C+a+Secure+Payment+Protocol+For+NFC+Enabled+Mobiles

W.Chen, K. E. Mayes, Y. Lien, J. Chiu, NFC Mobile Payment with Citizen Digital Certificate . IEEE , Gyeongju , 2011, http://ieeexplore.ieee.org/xpl/articleDetails.jsp?tp=&arnumber=5967485&queryText%3DNFC+Mobile+Payment+with+Citizen+Digital+Certificate

B. Cha, J. Kim, Managing NFC Payment Applications through Cloud Computing Model . IEEE , London , 2013, http://ieeexplore.ieee.org/xpl/articleDetails.jsp?tp=&arnumber=6470923&queryText%3D%2C+Managing+NFC+Payment+Applications+through+Cloud+Computing+Model