مدل های تجاری در شبکه های اجتماعی: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
|||
خط ۵۹: | خط ۵۹: | ||
== نتیجه گیری == | == نتیجه گیری == | ||
== مراجع == | == مراجع == | ||
http://www.ebizmba.com/articles/social-networking-websites | http://www.ebizmba.com/articles/social-networking-websites |
نسخهٔ ۲۶ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۱۲
- موضوع: مدل های تجاری در شبکه های اجتماعی
- تهیه کنندگان:
مقدمه
به طور کلی شبکه های اجتماعی به عنوان ساختارهای اجتماعی ساخته شده از گره ها می باشند که معمولا افراد یا سازمان ها به وسیله یک یا چند نوع خاص ارتباط مثل تبادلات مالی، دوستی، تجارت،احساسات، تعصبات، سرگرمیها و عادات بهم مرتبط می شوند. شبکه های اجتماعی مردم را با همه علاقه مندی های متفاوت به هم متصل میکنند. یکی از ناحیه های گسترش یافته در استفاده از این شبکه ها محیط های صنفی و به صورت شرکت درآمده می باشد.
محققان اجتماعی سالیان زیادی به این سوال اساسی که چگونه تمایلات، رفتارها و نوآوریها از طریق شبکه های اجتماعی گسترش پیدا میکنند علاقه مند بوده اند. مدل های شبکه های اجتماعی بیشتر وصفی و توصیفی هستند تا پیشگویانه و در سطح های بسیار درشت و عموما با تعداد کمی از پارامترهای جهانی ساخته می شوند و برای پیشگویی واقعی از رفتارهای آینده مناسب نیستند.
در گذشته به علت کم بودن تعداد شبکه های در دسترس برای مطالعات آزمایشی و تجربی و نیز اینکه اطلاعات کمی در مورد گره ها وجود داشت با کمبود اطلاعات زیادی مواجه بودیم. خوشبختانه رشد و افزایش اینترنت این تراژدی را تغییر داد. امروزه حجم عظیمی از اطلاعات در شبکه های اجتماعی، بلاگ ها، سایت های تسهیم اطلاعاتی و سایت های شبکه های اجتماعی و نیز بازی های آنلاین در دسترس هستند. این شبکه ها عموما دارای ده ها هزار تا میلیون ها گره بوده و اغلب شامل مقدار زیادی از اطلاعات کافی برای ساخت چنین گره هایی می باشند.
شبکه های اجتماعی گرایشی جدید در بازاریابی الکترونیکی
در دنیای بازاریابی الکترونیکی مدل های کسب و کار جدیدی معرفی شده اند و گرایشات جدیدی نیز در حال ظهور میباشند. یکی از آخرین گرایشات، وب سایت های شبکه های اجتماعی هستند که نه تنها تعداد زیادی کاربر و بازدید کننده را جذب کرده اند بلکه مکانی برای قرار دادن تبلیغات آنلاین شرکت ها و کمپانی های مختلف می باشد.
کسب و کارها استفاده از شبکه های اجتماعی را به عنوان راهی برای کمک به ارتباط کارکنان، مشتریان برای به دست آوردن اطلاعات و کمک را آغاز کرده اند. کمپانی های کسب و کار از سرویس های شبکه های اجتماعی برای حمایت از محصولات خود و یا سرویس دهی به مشتری به عنوان گرایشی جدید استفاده می کنند. علاوه بر شبکه های اجتماعی استفاده شده به وسیله کمپانیها، فراهم آوردن سرویسهای کارمندان یا مشتریها، شبکه های اجتماعی آنلاین محبوب مثل Ning.com تبلیغات آنلاین از خرده فروشیها و شرکتهای دیگر را جذب می کنند. قرار دادن تبلیغات آنلاین در وب سایت های شبکه های اجتماعی از مزیت حجم بازدید بالای مشتریان بالقوه بهره مند خواهند شد.
اکثر کسب و کارهای آنلاین از مدلهای درآمدی چندگانه استفاده می کنند و تقریباً تمام وب سایت های شبکه های اجتماعی از مدلهای درآمدی تبلیغات، حق اشتراک و کارمزد پیوند استفاده می کنند. ولی منبع درآمد اصلی شبکه های اجتماعی آنلاین تبلیغات و کارمزد پیوند می باشد. حق اشتراک سهم کمتری در میزان درآمد آن ها دارد .
آیا شبکه های اجتماعی تجارت الکترونیک را بهبود می بخشد؟
شبکه های اجتماعی تاثیر بسیار مهمی بر چگونگی ارتباط کاربران اینترنت دارند. امروزه کاربران اینترنت به دنبال تحقیق و تقسیم اطلاعاتشان هستند. نتایج نشان می دهد هنگامی که اکثر کاربران در شبکه های اجتماعی درگیر نباشند، آنهایی که با دوستانشان از طریق شبکه های اجتماعی تراکنش و داد و ستد دارند، معمولاً منفعت های مهمی در فرم رضایت بالاتر کاربران بدست می آورند. کاربران به این شبکه ها ملحق شده، پروفایلهای خود را منتشر و پشتیبانی کرده و ارتباطاتی را با دوستانشان ایجاد می کنند.
نتیجه این ارتباطات اجتماعی سندی است که نشان دهنده سطح و مقدار اعتماد ایجاد شده بین کاربران مرتبط می باشد. افراد بسیاری معتقدند که افزایش بازارهای آنلاین با خصوصیات و ویژگی های شبکه های اجتماعی باید اعتماد مابین طرفین تراکنش و رضایت کاربران را بهبود بخشد.
مشهور ترین شبکه های اجتماعی
شناخت شبکه های اجتماعی، نحوه تعامل،اشتراک گذاری اطلاعات، ساختار و در آخر هدف شکل گيری رسانه اجتماعی می تواند مدل کسب و کار شرکت ها و سازمان هایی را که قصد خواهند داشت در اين رسانه هافعالیت نمایند مشخص نماید.
بر اساس گزارش موسسه ebizmba مشهور ترین و کارآمد ترین رسانه های اجتماعی به شرح ذیل می باشد:
1- فیس بوک
2-Twitter
3-Linkedin
4-Pinterest
5-Google+
6-Instagram<br
7-Timblr<br
8-VK
9-Flickr
10-Vine
11-Meetup
12-Tagged
13-Ask.fm
14-MeetMe
15-ClassMates
==امنیت در شبکه های اجتماعی==
يکي از چالش هاي پيش روي شبکه هاي اجتماعي مسئله امنيت است. حریم خصوصی و محرمانگی اطلاعات شخصی، یکی از مهم ترین و جنجالی ترین مباحثی است که از ابتدای همگانی شدن اینترنت و بعدتر با ظهور و بروز شبکه های اجتماعی مانند فيس بوك ، توئيتر ، گوگل پلاس و ... موضوع امنيت دراين بخش از فضاي مجازي نيز مورد نظر صاحب نظران و همچنين كاربران قرار گرفته است. ضمن آنکه هر روز نيز اخباري از تهديدات امنيتي در اين شبکه ها اعلام مي گردد. به عنوان مثال چندي پيش شبكه اجتماعي Linkedlh و سايت دوستيابي eHarmony از لو رفتن رمز كاربران خود خبر دادند. لو رفتن اطلاعات كاربران يكي از جديترين خطرهايي است كه در فضاي سايبري ايجاد شده و به دنبال آن اطلاعات محرمانه و خصوصی ميليونها كاربر منتشر شده اند. در کشورهای غربی Privacy policy یا سیاست محرمانگی از ارکان کاربری اینترنت مطرح شده است به این معنا که خدمات دهندگان و کاربران توافق می کنند که چه اطلاعاتی و به چه نحوی به نمایش درآیند. با توجه به اینکه در شبکه های اجتماعی جزیی ترین اطلاعات کاربران قابل نمایش است، لازم است تا تنطیمات ابزارهایی که به وسیله آنها از امکانات شبکه اجتماعی استفاده می شود بررسی و میزان دسترسی کاربران به اطلاعات سطح بندی و محدود گردد.