پروژه طرح تجاری (کسب و کار): تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
*موضوع: فروشگاه عرضه آثار خوشنویسی  
*موضوع: '''فروشگاه عرضه آثار خوشنویسی'''
*تهیه کننده: حامد سلیمی  
*تهیه کننده: حامد سلیمی  
*معرفی تهیه کننده: دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی فن آوری اطلاعات(IT)، گرایش تجارت الکترونیکی از دانشگاه امیر کبیر - ورودی مهر 93
*معرفی تهیه کننده: دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی فن آوری اطلاعات(IT)، گرایش تجارت الکترونیکی از دانشگاه امیر کبیر - ورودی مهر 93


==خلاصه اجرایی==


محصولی که در این فروشگاه به فروش می رسد مجموعه آثار خوشنویسی شده به قلم هنرمندان عضو سایت می باشد به این طریق که مجموعه ای از اساتید خوشنویس را در فروشگاه ثبت نام نموده و به هر کدام یک صفحه ی شخصی اختصاص داده می شود تا بتوانند آثار خود را قیمت گذاری نموده و در لیست فروش قرار دهند و همچنین سفارشات ثبت شده مشتری را مشاهده کرده و در صورت نداشتن نشانه، آن را نشانه گذاری کرده و انجام دهند. محصولات فروشگاه به دو صورت قابل ارائه می باشد: 1- آثار آماده هنرمندان عضو سایت و 2- آثاری که به سفارش مشتری برای آنها خوشنویسی می گردد.
== خلاصه اجرایی ==
در قسمت سفارش، مشتری می تواند متن دلخواه خود را با جزئیاتی شامل نوع کاغذ، طرح زمینه، نوع قاب، رنگ جوهر و هنرمند مورد علاقه انتخاب کرده و سفارش دهد. در صورتیکه هنرمند خالق اثر از سوی مشتری تعیین گردد، محصول به صورت نشانه گذاری شده به آن هنرمند مورد نظر ارسال و در غیر اینصورت بدون نشانه خواهد بود و با رعایت قوانین خاصی به هنرمندانی که در حال حاضر اثری را آماده تحویل ندارند، ارسال گشته و نشانه گذاری می گردد.
برای عرضه آثار هنری از طریق اینترنت، فروشگاهی در نظر گرفته شده که مجموعه آثار هنرمندان خوشنویس در آن گردآوری شده و به مانند یک نمایشگاه برای بازدید عموم کاربران اینرنت آزاد است و در صورت مشاهده اثر مورد علاقه می توانند خرید برخط (آنلاین) انجام دهند و در مقصد دلخواه تحویل بگیرند.
قیمت آثار خوشنویسی با توجه به دستخط و قلم هر هنرمند متفاوت بوده و ارزش گذاری آن توسط هنرمند انجام می شود اما در زمینه محصولات سفارشی هر پارامتری که در زمان ارسال سفارش تغییر کند قیمت را متأثر کرده و هزینه خطاطی و خلق اثر نیز می تواند به صورت پیشنهادی از جانب مشتری و یا هنرمند مورد علاقه مشتری صورت گیرد. به دلیل پیچیدگی های محاسباتی و نداشتن معیار مناسب برای ارزشگذاری یک اثر، سفارشاتی که از لحاظ قیمتی نا معین باشند به مدت 48 ساعت اعتبار داشته و در صورت عدم تعیین وضعیت توسط هنرمند، و یا عدم پذیرش قیمت توسط مشتری از درجه اعتبار ساقط می گردد.  
نحوه پرداخت پول می تواند از طریق یک درگاه پرداخت بانکی انجام گردد و اگر محصول مورد نظر از لیست آثار عرضه شده باشد ظرف مدت 48 ساعت برای شهروندان بومی ارسال می گردد. بدیهی است تخمین زمان مورد نیاز برای محصولات سفارشی به خوشنویس مربوطه بستگی داشته و قبل از پرداخت، به مشتری اعلام می گردد.
محصولی که در این فروشگاه به فروش می رسد مجموعه آثار خوشنویسی شده به قلم هنرمندان عضو سایت می باشد به این طریق که مجموعه ای از اساتید خوشنویس را در فروشگاه ثبت نام نموده و به هر کدام یک صفحه ی شخصی اختصاص داده می شود تا بتوانند آثار خود را قیمت گذاری نموده و در لیست فروش قرار دهند. همچنین سفارشات ثبت شده مشتری را مشاهده کرده و در صورت نداشتن نشانه، آن را نشانه گذاری کرده و انجام می دهند. محصولات فروشگاه به دو صورت قابل ارائه می باشد: 1- لیستی از آثار آماده هنرمندان عضو سایت و 2- آثاری که به سفارش مشتری برای آنها خوشنویسی می گردد.
 
روش های جذب اساتید از طریق خود فروشگاه انجام می شود و می تواند از طریق ارسال ایمیل و یا پیامک صورت پذیرد و در صورت ثبت نام آنها قراردادی منعقد می گردد که به ازای فروش هر اثر 25 درصد از هزینه خطاطی به عنوان نقش واسطه گری به فروشگاه تعلق می گیرد و با توجه به میزان اعتبار در حساب کاربری هنرمند، در پایان هر ماه واریزی دستمزد صورت می گیرد. در صورت عدم تحویل به موقع اثر به ازای هر روز تأخیر 2/5 درصد از حق الزحمه هنرمند کسر می گردد و در صورت نداشتن موجودی کافی در حساب کاربری، می تواند منفی نیز گردد. برای تأخیر بیش از 3 بار در ماه، قرارداد به صورت یکطرفه از جانب شرکت فسخ می گردد و از همکاری با هنرمند مربوطه جلوگیری بعمل می آید.
 
مشتریان به دو گروه تقسیم می شوند:
* مشتریان عادی: مشتریانی که عضو فروشگاه نبوده و خرید آنها بدون نیاز به ثبت نام و با وارد کردن فیلدهای مورد نیاز انجام می گیرد.
* مشتریان عضو: این دسته از مشتریان از اعضای فروشگاه بوده و دارای شناسه کاربری می باشند که برای آنها تخفیفات ویژه ای هم در نظر گرفته می شود. فرآیند انجام درخواست خرید این دسته از مشتریان به علت احراز هویت، سریعتر صورت می گیرد.
طرح ها و سیاست های تشویقی خاصی برای جذب عضو در فروشگاه در نظر گرفته شده است:
* طرح پیشنهاد مزیت: برای مشتریان عادی بعد از انجام عملیات خرید، پیشنهاد عضویت برای <big>انجام سریعتر فرآیند خرید و توانایی سفارشی سازی درخواست های خرید</big> داده می شود که مشتری را ترغیب به عضویت در فروشگاه می نماید.
* طرح امتیازی: در صورتیکه مشتریان عضو پس از طی یک مدت زمان خاص به حد نصاب خریدی که مد نظر فروشگاه باشد، رسیده باشند می توانند از هدایای ویژه ای که شامل محصولات خود فروشگاه می باشد، بهره مند گردند.
* طرح ولادت: در سالروز تولد مشتریان عضو، امتیازی به حساب آنها افزوده می گردد تا در طرح امتیازی از آن استفاده نمایند.
 
برای ارسال سفارش، مشتری می تواند متن دلخواه خود را با جزئیاتی شامل نوع کاغذ، طرح زمینه، نوع قاب، رنگ جوهر و هنرمند مورد علاقه انتخاب کرده و سفارش دهد. در صورتیکه هنرمند خالق اثر از سوی مشتری تعیین گردد، محصول به صورت نشانه گذاری شده به آن هنرمند مورد نظر ارسال و در غیر اینصورت بدون نشانه محسوب گردیده و با رعایت قوانین خاصی به هنرمندانی که در حال حاضر اثری را آماده تحویل ندارند، ارسال گشته و نشانه گذاری می گردد.
 
قیمت آثار خوشنویسی با توجه به دستخط و قلم هر هنرمند متفاوت بوده و ارزش گذاری آن توسط هنرمند انجام می شود اما در زمینه محصولات سفارشی هر پارامتری که در زمان ارسال سفارش تغییر کند قیمت را متأثر کرده و هزینه خطاطی و خلق اثر نیز می تواند به صورت پیشنهادی از جانب مشتری و یا هنرمند مورد علاقه مشتری صورت گیرد. به دلیل پیچیدگی های محاسباتی و نداشتن معیار مناسب برای ارزشگذاری یک اثر، سفارشاتی که از لحاظ قیمتی نا معین باشند به مدت 48 ساعت اعتبار داشته و در صورت عدم تعیین وضعیت توسط هنرمند، و یا عدم پذیرش قیمت توسط مشتری از درجه اعتبار ساقط می گردد.
 
نحوه پرداخت پول می تواند از طریق یک درگاه پرداخت بانکی انجام گردد که تمامی تراکنش های مالی به حساب بانکی فروشگاه واریز می گردد. اگر محصول مورد نظر از لیست آثار عرضه شده باشد ظرف مدت 48 ساعت برای شهروندان بومی ارسال می گردد. بدیهی است تخمین زمان مورد نیاز برای محصولات سفارشی به خوشنویس مربوطه بستگی داشته و قبل از پرداخت، به مشتری اعلام می گردد.
 
== معرفی شرکت (تصویر شرکت) ==
در اين قسمت شما به سوالات زير پاسخ مي دهيد: (يک يا دو صفحه)
* نام شرکت شما چيست؟
* آيا شرکت در حال حاضر وجود دارد يا در آينده تشکيل خواهد شد؟
* محل آن در کجاست؟
* شرکت چگونه ثبت شده و سهامداران اصلي آن چه کساني هستند؟
* بيان تاريخچه و فعاليتهاي جاري شرکت ''(اگر شرکت شما هنوز تشکيل نشده است, نيازي به نوشتن اين قسمت نداريد.)''
 
== چشم انداز ==
چشم انداز بايد ايده تان را طوري بيان كند كه داراي شور و هيجان باشد. چشم انداز بايد پر محتوا و آرماني باشد. بايد ذهن را تحريك كند و در عين حال از كار شما تصوير واضحي بدهد. اگر نتوانيد در چشم انداز عمق علاقه تان را منعكس كنيد، ديگران به راحتي مجذوب طرحتان نخواهند شد. بهتر است چشم انداز را در قالب يک جمله بصورت زير بيان کرد:
 
رشد يا تبديل (نام شركت) به يك (نوع يا تعريف تجارت) موفق (محلي، منطقه اي ، ملي، بين المللي) در مدت (زمان مورد نظر) كه به (تعريف مشتريان)، (توصيف كالا و خدمات) را ارائه كند.
 
== ماموریت ==
شرح مأموريت بيان مي كند كه چرا اين كالا يا خدمات را توليد مي كنيم يا اصلا چرا اينكار را شروع كرده ايم. بهتر است مأموریت را در قالب يک جمله بصورت زير بيان کرد:
مأموريت (نام شركت) فراهم كردن (توصيف كالا وخدمات) براي مشتريان است. اين (توصيف كالا و خدمات) ميتواند (امتياز كالا و خدمات براي مشتري تشريح شود).
 
== اهداف ==
اهداف را به شكل مقاصد ويژه و قابل اندازه گيري و دستيابي مي نويسيم. اين اهداف بصورت موردي بيان مي شود. دسته بندي اين اهداف بصورت زير است:
* اهداف فروش و بازاريابي
* اهداف مالي
* اهداف پرسنلي
* اهداف توليد
* اهداف تحقيق و توسعه
در هر دسته، بايد شاخص هاي سنجش آن هدف نيز بيان و بررسي شود.
 
== معرفی محصولات و خدمات ==
محصولات و خدمات بايستي بدون در نظر گرفتن اين که مشتري با آن آشنا هست يا نه، توصيف شود. اين قسمت پاسخ به اين سوالات است:
* محصولات و خدمات دقيقاً چه هستند و چه نيستند؟
* چه کسي آنرا مي خرد و چرا؟
* ويژگي منحصر به فرد آن ها چيست؟
* مزاياي حاصل از خريد آن ها چيست؟
* چه کاربردهايي دارد؟
* محصول در کدام مرحله از عمر خود قرار دارد؟
* تمامي مراحل توليد از ابتداي تحقيقات تا توليد انبوه را بصورت يک برنامه زماني نشان دهيد.
 
== محصولات جایگزین ==
در اين زير بخش مشخص مي نماييد که محصولات جايگزين محصول شما چه هستند و مزاياي رقابتي (قيمت، کيفيت، ...) محصول شما نسبت به آن ها چيست و بالعکس
 
== تحلیل صنعت مادر ==
در اين قسمت بايستي صنعت مادر محصول خود را شناسايي و آن را تحليل کنيد. به عنوان مثال صنعت مادر توليد بيسکويت مي تواند توليد مواد غذايي باشد.
* صنعتي که ما در آن کار مي کنيم, چگونه تعريف مي شود؟
* چگونه اين صنعت تقسيم بندي مي شود و چگونه هر بخش تعريف مي شود؟
* روندهاي جاري و توسعه مهم آن چيست؟
* بزرگترين و مهمترين بازيگردانان آن چه کساني هستند؟
* چه مسائلي را تجربه مي کند؟
* چه پديده هاي ملي و بين المللي آن را تحت تاثير قرار مي دهند؟
* پيش بيني رشد آن چقدر است؟
از آنجا که صنعت مورد نظر شما زيرمجموعه صنعت مادر است، با تحليل آن مي توان آينده صنعت مورد نظر شما را متصور شد.
 
== تحلیل صنعت خود ==
در اين قسمت پس از آنکه جايگاه صنعت مادر مشخص گرديد، بايستي جايگاه صنعت خود را در صنعت مادر مشخص کرده و آينده صنعت خود را ترسيم نمائيد. همچنين در اين قسمت بايستي، محصول خود را از نظر تاريخچه تکنولوژي مورد بررسي قرار دهيد و اينکه محصول شما قبلاً با چه تکنولوژِي توليد مي شده، اکنون چه تکنولوژي آن را توليد مي کند و در آينده چگونه توليد خواهد شد و آيا تکنولوژي مورد استفاده شما در آينده نيز استفاده خواهد شد و يا احتمال منسوخ شدن آن وجود دارد.
 
== تحلیل بازار ==
در دو يا چند صفحه به سوالات زير پاسخ دهيد:
* تعريف بازار
* اندازه بازار و ميزان رشد
* اين شرکت پاسخگوي چه نيازهايي از بازار مي باشد؟
* نحوه تقيسم بندي بازار
* مشتريان هدف ما چه کساني هستند؟
(در اين قسمت مي توانيد مشتريان را طبقه بندي کنيد و آمار مربوط به هر طبقه را گزارش دهيد و اينکه شما چه سهمي از هر بخش از بازار را در نظر گرفته ايد که مي خواهيد پوشش دهيد)
* روندهاي مهم در بازار
* شرکت ما چه محصولات و خدماتي را عرضه مي کند؟ سبد فروش شما شامل چه محصولات ديگري است که به عنوان يک بافر جهت اطمينان از گردش پولي شرکت از آن ها استفاده مي کنيد.
* ميزان فروش جاري و محصولات فعلي شرکت چه هستند؟
* مرزهاي فعلي کسب و کار ما چيست؟
* تضمين فروش شما چيست؟ آيا تفاهمنامه، پيش قرارداد يا هرآنچه مشخص نمايد که محصول شما به فروش خواهد رسيد در اختيار داريد؟
* استراتژِ هاي معرفي، بازاريابي، فروش، قيمت گذاري و تبليغات شما چيست؟ به عنوان مثال براي بازاريابي چه استراتژِ ي هايي را مدنظر قرار مي دهيد؟ بازاريابي از طريق مصاحبه حضوري؟ روابط قوي در بازار مربوطه؟ ....
 
== تحلیل رقبا ==
در يک يا دو صفحه, بايستي موقعيت محصول يا خدمت در بازار تشريح شود. اين  که رقباي اصلي (بالفعل) شرکت چه کساني هستند؟ و محصولات آن ها چيست؟ چرا و چگونه محصولات و خدمات شرکت آن ها از رقبا متمايز مي شود؟ رقباي بالقوه شما چه کساني هستند؟ چه چالش ها و انگيزاننده هايي جهت ورود رقباي بالقوه به بازار شما وجود دارد.
 
در اين قسمت بايستي يک تحليل SWOT از شرکت خود و رقبا ترسيم کنيد. اين تحليل شامل نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهديدهاي پيش روي شما و نيز رقبايتان است. (به عنوان مثال يکي از فرصت هاي شما مي تواند تحريم واردات کالايي باشد که شما قصد توليد آن را داريد و نقطه ضعف شما نداشتن پول زياد، نقطه قوت شما، داشتن پرسنلي با توان علمي بالا و ... است) اين تحليل را بصورت جدول تهيه کنيد تا امکان تحليل آن ها وجود داشته باشد. با مقايسه نقاط ضعف و قوت و فرصت و تهديد خود و رقبا، استراتژِهاي شرکت خود را در زمينه هاي مختلف براي جلوگيري از ورود رقباي بيشتر و نيز حفظ مزاياي رقابتي خود استخراج کنيد.
 
== تدوین استراتژی ==
استراتژي ها جواب اين سؤال هستند كه چه عواملي در طول زمان سبب موفقيت اين فعاليت خواهند شد. براي اين منظور، ابتدا بايد نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهديدهاي خود و رقبا را تعيين کنيد سپس به کمک آن، استراتژي هاي خود را در مورد مسائل ذيل تهيه نمائيد:
* قيمت گذاري
* مشتريان
* رقبا
* بازاريابي
* بازار هدف
* توزيع
* تکنولوژي
* تبليغات
* ماليات
* قوانين محلي و دولتي
* شرايط اقتصادي
 
== مراحل توسعه محصولات ==
در اين قسمت مشخص مي کنيد که آيا در ادامه فعاليت خود توسعه اي را در برنامه داريد. اين توسعه ها شامل چه مواردي مي شود آيا محصول ديگري را نيز مي خواهيد در آينده توليد کنيد و يا خدمات ديگري را عرضه نمائيد؟ نحوه توسعه و گسترش آتي خود را بصورت برنامه زماني بلند مدت نشان دهيد.
 
== تحلیل مالی ==
اگر طرح تجاري شما را به يک کيک تشبيه کنيم قسمت اطلاعات مالي آن بايستي همانند خامة روي آن باشد!!!
 
شما يک ايده تجاري خوب را طرح ريزي کرده ايد، اثبات کرديد که يک نياز واقعي در بازار وجود دارد، نشان داديد که چگونه ايده ها را اجرا مي کنيد، بيان کرديد که تيم شما آماده است که ريسک ها را مديريت کند و اکنون شما نشان خواهيد داد که هر کدامتان قرار است چه مقدار پول توليد کند.
 
توجه داشته باشيد، چنانچه ايده شما چندان غني نباشد، يا يک بازار خوب براي ايده شما وجود ندارد، يا از نظر اجرائي ضعيف هستيد، يا تيم مديريتي شما با کفايت نيست، طرح مالي شما محکوم به شکست خواهد شد. اگر شما تا اينجاي کار خواننده طرح را متقاعد نکرده باشيد مطمئناً با اطلاعات مالي که در ادامه خواهيد آورد نيز متقاعد نخواهد شد.
با اين وجود، بسيار مهم است که اطلاعات مالي شما قوي و خوش ساختار باشد. اگر شما نتوانيد نشان دهيد که ايده شما مي تواند پول(زيادي) نصيبتان کند، خواننده بلافاصله علاقة خود را از دست خواهد داد. به منظور تدوين قسمت مالي طرح خود، قوياً توصيه مي کنم که با استفاده از برنامه توسعه و فعاليت خود، يک جدول زماني از فعاليت ها و توسعه هاي آتي خود ترسيم کنيد.
 
از روي جدول زماني فعاليت هاي آتي، شما مي توانيد نمودار جريان نقدي (Cash Flow) و صورت-هاي مالي (نظير صورت حساب سود و زيان و ترازنامه)  را حداقل براي 3 سال آتي (و گاهي تا 5سال) تدوين کنيد.
 
با يک حساب سرانگشتي، حسابهاي مالي شما بايستي تا نقطه اي از آينده ادامه داشته باشد که در آن نقطه، تجارت شما به يک تعادل نسبي در انجام امور خود دست يافته باشد.در سال اول، صورت هاي مالي فعاليت ها، هزينه ها و در آمدها بايستي ماه به ماه باشد، چرا که جريان هاي نقدي در گام هاي اولية هر شروعي بحراني و حياتي است. در سال هاي دوم و سوم صورتهاي مالي بايستي به چهار قسمت در سال تقسيم شود، و در سال هاي چهارم و پنجم بصورت ساليانه بيان شود.
 
صورتهاي مالي خود را در 3 حالت، "محتمل ترين حالت"، "خوش بينانه ترين حالت" و "بدبينانه ترين حالت" تنظيم نمائيد. چرا که اين امکان را به شما و خواننده مي دهد تا حد بالا و پائين ريسک طرح خود و نيز ريسک پذيري و ريسک گريزي شما را کشف نمايد. مطمئن شويد که هزينه ها و درآمدهاي قسمت مالي با ساير قسمت هاي طرح تجاريتان همخواني و تناسب داشته باشد. براي مثال اگر شما گفته ايد که 3 شعبه در سال دوم راه اندازي مي کنيد ولي صورت هاي مالي نشان مي دهد که 5 شعبه، خواننده به سرعت تجانس و تطابق طرح تان را زير سوال خواهد برد.
 
خلاصه مالي طرح شما بايستي شرح و توضيحي بر صورتهاي مالي تان باشد، صورت هاي مالي اصلي را در ادامه ضميمه  کنيد.
 
زمان و حجم سرمايه گذاري لازم جهت اجراي طرحتان را شرح دهيد. سپس نشان دهيد که اين يک سرمايه گذاري خوب است و اين کار را با اثبات مطلوب بودن منفعت  ها، دارائي ها، نرخ بازگشت سرمايه، ... ، انجام دهيد.
 
در ادامه مشخص نمائيد که سرمايه لازم را چگونه تأمين خواهيد کرد. براي مثال چه مقدار از آن را خود و شرکايتان پرداخت خواهند کرد و چه مقدار از آن را از طريق گرفتن تسهيلات از بانک يا مرکز رشد تامين خواهيد نمود.
 
اگر بخواهيد قسمت تحليل مالي طرح تجاري خود را با جزئيات بيشتري تشريح کنيد در واقع خروجي آن يک طرح توجيهي خواهد بود.
 
== تحلیل ریسک ==
در اين قسمت بايستي شاخص هايي که در طرح شما به عنوان ريسک مطرح مي شوند ليست کرده و ميزان اثر گذاري هر يک در طرح خود را آناليز حساسيت کنيد.
 
== طرح فنی ==
طرح فنی بیانگر اکوسیستم طرح کسب و کار شما می باشد که در آن کلیه اجزا و سیستم های فنی (مبتنی بر تجارت الکترونیک) در ارتباط با مشتری، تامین کنندگان و سایر موجودیت های محیطی توصیف شده و چگونگی ارتباط بین آنها مشخص می شود. بنابراین یک شمای تصویری از بعد فنی برای طرح کسب و کار در این قسمت ارایه دهید.


==هدف==
==هدف==
امروزه با پیشرفت تکنولوژیکی صنایع مختلف از جمله کامپیوتر و در راستای آن رشد روزافزون بستر اینترنت که منجر به تسهیل و تسریع معاملات برخط گردیده است، تجارت الکترونیکی نقش بسزایی در ایجاد روش های جدید کسب و کار ایفا کرده است. دیگر روند سنتی معاملات، جای خود را به داد و ستد اینترنتی داده و استقبال  مشتریان در استفاده از این روش باعث گردیده تا اکثر تولیدکنندگان محصولات خود را به صورت اینترنتی به فروش برسانند. با توجه به نو ظهور بودن این فن آوری بخشی از صنایع و بازارهای سنتی از توسعه روش های جدید تجارت عقب مانده و نتوانستند در رقابت، سهمی را از آن خود بکنند و اغلب دچار رکود گشته و یا به دست فراموشی سپرده شدند. مصداق این مطلب می تواند بخش کثیری از بازار هنری باشد که به توضیح آن خواهم پرداخت:
امروزه با پیشرفت تکنولوژیکی صنایع مختلف از جمله کامپیوتر و در راستای آن رشد روزافزون بستر اینترنت که منجر به تسهیل و تسریع معاملات برخط گردیده است، تجارت الکترونیکی نقش بسزایی در ایجاد روش های جدید کسب و کار ایفا کرده است. دیگر روند سنتی معاملات، جای خود را به داد و ستد اینترنتی داده و استقبال  مشتریان در استفاده از این روش باعث گردیده تا اکثر تولیدکنندگان محصولات خود را به صورت اینترنتی به فروش برسانند. با توجه به نو ظهور بودن این فن آوری بخشی از صنایع و بازارهای سنتی از توسعه روش های جدید تجارت عقب مانده و نتوانستند در رقابت، سهمی را از آن خود بکنند و اغلب دچار رکود گشته و یا به دست فراموشی سپرده شدند. مصداق این مطلب می تواند بخش کثیری از بازار هنری باشد که به توضیح آن خواهم پرداخت:
بازار هنری خوشنویسی را در نظر بگیرید که تا 20 سال گذشته جزو پر رونق ترین محصولات هنری بشمار میرفت و اساتید به نام زیادی نیز در این حوزه پرورش یافتند و آثار با ارزش زیادی خلق نمودند. اما با ظهور برنامه های گرافیکی متعدد و قلم های به کار رفته در آنها نظیر خطوط نستعلیق و شکسته، دیگر کاربران امور خوشنویسی خود را سهل الوصول یافته و از طریق کامپیوتر براحتی به این امر دست پیدا کردند. حال راهکار برای این هنرمندان با ارزش که درآمد زندگیشان نیز از این طریق بدست می آمد چه بود؟ آیا می توانستند با پیشرفت علوم کامپیوتر و فن آوری مقابله کنند؟ آیا ارزش هنری اثری که خالق آن یک هنرمند است با اثر چاپی روی یک کاغذ که توسط کامپیوتر تولید می گردد، قابل قیاس می باشد؟ سوالات زیادی مطرح است که اگر در زمان و موقع خود به آنها پاسخ داده میشد شاید هم اکنون هنر خوشنویسی هنوز در منازل ما جایگاه والای خود را می داشت. حال یکی از و شاید موثرترین راهکار حل این مشکل توسط خود فن آوری تجارت الکترونیک قابل انجام است. وقتی رویکرد کسب و کار دگرگون می شود و دکان ها و اماکن فروش آثار هنری به حداقل ممکن تقلیل یافته و فقط در موزه ها جهت رویت عموم قرار می گیرد باید با روش های جدیدی که توسط خود تجارت الکترونیک ارائه گشته انعطاف نشان داد و در مسیر ان حرکت کرد.
 
بازار هنر خوشنویسی را در نظر بگیرید که تا 20 سال گذشته جزو پر رونق ترین محصولات هنری بشمار میرفت و اساتید به نام زیادی نیز در این حوزه پرورش یافتند و آثار با ارزش زیادی خلق نمودند. اما با ظهور برنامه های گرافیکی متعدد و قلم های به کار رفته در آنها نظیر خطوط نستعلیق و شکسته، دیگر کاربران امور خوشنویسی خود را سهل الوصول یافته و از طریق کامپیوتر براحتی به این امر دست پیدا کردند. حال راهکار برای این هنرمندان با ارزش که درآمد زندگیشان نیز از این طریق بدست می آمد چه بود؟ آیا می توانستند با پیشرفت علوم کامپیوتر و فن آوری مقابله کنند؟ آیا ارزش هنری اثری که خالق آن یک هنرمند است با اثر چاپی روی یک کاغذ که توسط کامپیوتر تولید می گردد، قابل قیاس می باشد؟ سوالات زیادی مطرح است که اگر در زمان و موقع خود به آنها پاسخ داده میشد شاید هم اکنون هنر خوشنویسی هنوز در منازل ما جایگاه والای خود را می داشت. حال یکی از و شاید موثرترین راهکار حل این مشکل توسط خود فن آوری تجارت الکترونیک قابل انجام است. وقتی رویکرد کسب و کار دگرگون می شود و دکان ها و اماکن فروش آثار هنری به حداقل ممکن تقلیل یافته و فقط در موزه ها جهت رویت عموم قرار می گیرد باید با روش های جدیدی که توسط خود تجارت الکترونیک ارائه گشته انعطاف نشان داد و در مسیر آن حرکت کرد.

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۰:۱۳

  • موضوع: فروشگاه عرضه آثار خوشنویسی
  • تهیه کننده: حامد سلیمی
  • معرفی تهیه کننده: دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی فن آوری اطلاعات(IT)، گرایش تجارت الکترونیکی از دانشگاه امیر کبیر - ورودی مهر 93


خلاصه اجرایی

برای عرضه آثار هنری از طریق اینترنت، فروشگاهی در نظر گرفته شده که مجموعه آثار هنرمندان خوشنویس در آن گردآوری شده و به مانند یک نمایشگاه برای بازدید عموم کاربران اینرنت آزاد است و در صورت مشاهده اثر مورد علاقه می توانند خرید برخط (آنلاین) انجام دهند و در مقصد دلخواه تحویل بگیرند.

محصولی که در این فروشگاه به فروش می رسد مجموعه آثار خوشنویسی شده به قلم هنرمندان عضو سایت می باشد به این طریق که مجموعه ای از اساتید خوشنویس را در فروشگاه ثبت نام نموده و به هر کدام یک صفحه ی شخصی اختصاص داده می شود تا بتوانند آثار خود را قیمت گذاری نموده و در لیست فروش قرار دهند. همچنین سفارشات ثبت شده مشتری را مشاهده کرده و در صورت نداشتن نشانه، آن را نشانه گذاری کرده و انجام می دهند. محصولات فروشگاه به دو صورت قابل ارائه می باشد: 1- لیستی از آثار آماده هنرمندان عضو سایت و 2- آثاری که به سفارش مشتری برای آنها خوشنویسی می گردد.

روش های جذب اساتید از طریق خود فروشگاه انجام می شود و می تواند از طریق ارسال ایمیل و یا پیامک صورت پذیرد و در صورت ثبت نام آنها قراردادی منعقد می گردد که به ازای فروش هر اثر 25 درصد از هزینه خطاطی به عنوان نقش واسطه گری به فروشگاه تعلق می گیرد و با توجه به میزان اعتبار در حساب کاربری هنرمند، در پایان هر ماه واریزی دستمزد صورت می گیرد. در صورت عدم تحویل به موقع اثر به ازای هر روز تأخیر 2/5 درصد از حق الزحمه هنرمند کسر می گردد و در صورت نداشتن موجودی کافی در حساب کاربری، می تواند منفی نیز گردد. برای تأخیر بیش از 3 بار در ماه، قرارداد به صورت یکطرفه از جانب شرکت فسخ می گردد و از همکاری با هنرمند مربوطه جلوگیری بعمل می آید.

مشتریان به دو گروه تقسیم می شوند:

  • مشتریان عادی: مشتریانی که عضو فروشگاه نبوده و خرید آنها بدون نیاز به ثبت نام و با وارد کردن فیلدهای مورد نیاز انجام می گیرد.
  • مشتریان عضو: این دسته از مشتریان از اعضای فروشگاه بوده و دارای شناسه کاربری می باشند که برای آنها تخفیفات ویژه ای هم در نظر گرفته می شود. فرآیند انجام درخواست خرید این دسته از مشتریان به علت احراز هویت، سریعتر صورت می گیرد.

طرح ها و سیاست های تشویقی خاصی برای جذب عضو در فروشگاه در نظر گرفته شده است:

  • طرح پیشنهاد مزیت: برای مشتریان عادی بعد از انجام عملیات خرید، پیشنهاد عضویت برای انجام سریعتر فرآیند خرید و توانایی سفارشی سازی درخواست های خرید داده می شود که مشتری را ترغیب به عضویت در فروشگاه می نماید.
  • طرح امتیازی: در صورتیکه مشتریان عضو پس از طی یک مدت زمان خاص به حد نصاب خریدی که مد نظر فروشگاه باشد، رسیده باشند می توانند از هدایای ویژه ای که شامل محصولات خود فروشگاه می باشد، بهره مند گردند.
  • طرح ولادت: در سالروز تولد مشتریان عضو، امتیازی به حساب آنها افزوده می گردد تا در طرح امتیازی از آن استفاده نمایند.

برای ارسال سفارش، مشتری می تواند متن دلخواه خود را با جزئیاتی شامل نوع کاغذ، طرح زمینه، نوع قاب، رنگ جوهر و هنرمند مورد علاقه انتخاب کرده و سفارش دهد. در صورتیکه هنرمند خالق اثر از سوی مشتری تعیین گردد، محصول به صورت نشانه گذاری شده به آن هنرمند مورد نظر ارسال و در غیر اینصورت بدون نشانه محسوب گردیده و با رعایت قوانین خاصی به هنرمندانی که در حال حاضر اثری را آماده تحویل ندارند، ارسال گشته و نشانه گذاری می گردد.

قیمت آثار خوشنویسی با توجه به دستخط و قلم هر هنرمند متفاوت بوده و ارزش گذاری آن توسط هنرمند انجام می شود اما در زمینه محصولات سفارشی هر پارامتری که در زمان ارسال سفارش تغییر کند قیمت را متأثر کرده و هزینه خطاطی و خلق اثر نیز می تواند به صورت پیشنهادی از جانب مشتری و یا هنرمند مورد علاقه مشتری صورت گیرد. به دلیل پیچیدگی های محاسباتی و نداشتن معیار مناسب برای ارزشگذاری یک اثر، سفارشاتی که از لحاظ قیمتی نا معین باشند به مدت 48 ساعت اعتبار داشته و در صورت عدم تعیین وضعیت توسط هنرمند، و یا عدم پذیرش قیمت توسط مشتری از درجه اعتبار ساقط می گردد.

نحوه پرداخت پول می تواند از طریق یک درگاه پرداخت بانکی انجام گردد که تمامی تراکنش های مالی به حساب بانکی فروشگاه واریز می گردد. اگر محصول مورد نظر از لیست آثار عرضه شده باشد ظرف مدت 48 ساعت برای شهروندان بومی ارسال می گردد. بدیهی است تخمین زمان مورد نیاز برای محصولات سفارشی به خوشنویس مربوطه بستگی داشته و قبل از پرداخت، به مشتری اعلام می گردد.

معرفی شرکت (تصویر شرکت)

در اين قسمت شما به سوالات زير پاسخ مي دهيد: (يک يا دو صفحه)

  • نام شرکت شما چيست؟
  • آيا شرکت در حال حاضر وجود دارد يا در آينده تشکيل خواهد شد؟
  • محل آن در کجاست؟
  • شرکت چگونه ثبت شده و سهامداران اصلي آن چه کساني هستند؟
  • بيان تاريخچه و فعاليتهاي جاري شرکت (اگر شرکت شما هنوز تشکيل نشده است, نيازي به نوشتن اين قسمت نداريد.)

چشم انداز

چشم انداز بايد ايده تان را طوري بيان كند كه داراي شور و هيجان باشد. چشم انداز بايد پر محتوا و آرماني باشد. بايد ذهن را تحريك كند و در عين حال از كار شما تصوير واضحي بدهد. اگر نتوانيد در چشم انداز عمق علاقه تان را منعكس كنيد، ديگران به راحتي مجذوب طرحتان نخواهند شد. بهتر است چشم انداز را در قالب يک جمله بصورت زير بيان کرد:

رشد يا تبديل (نام شركت) به يك (نوع يا تعريف تجارت) موفق (محلي، منطقه اي ، ملي، بين المللي) در مدت (زمان مورد نظر) كه به (تعريف مشتريان)، (توصيف كالا و خدمات) را ارائه كند.

ماموریت

شرح مأموريت بيان مي كند كه چرا اين كالا يا خدمات را توليد مي كنيم يا اصلا چرا اينكار را شروع كرده ايم. بهتر است مأموریت را در قالب يک جمله بصورت زير بيان کرد: مأموريت (نام شركت) فراهم كردن (توصيف كالا وخدمات) براي مشتريان است. اين (توصيف كالا و خدمات) ميتواند (امتياز كالا و خدمات براي مشتري تشريح شود).

اهداف

اهداف را به شكل مقاصد ويژه و قابل اندازه گيري و دستيابي مي نويسيم. اين اهداف بصورت موردي بيان مي شود. دسته بندي اين اهداف بصورت زير است:

  • اهداف فروش و بازاريابي
  • اهداف مالي
  • اهداف پرسنلي
  • اهداف توليد
  • اهداف تحقيق و توسعه

در هر دسته، بايد شاخص هاي سنجش آن هدف نيز بيان و بررسي شود.

معرفی محصولات و خدمات

محصولات و خدمات بايستي بدون در نظر گرفتن اين که مشتري با آن آشنا هست يا نه، توصيف شود. اين قسمت پاسخ به اين سوالات است:

  • محصولات و خدمات دقيقاً چه هستند و چه نيستند؟
  • چه کسي آنرا مي خرد و چرا؟
  • ويژگي منحصر به فرد آن ها چيست؟
  • مزاياي حاصل از خريد آن ها چيست؟
  • چه کاربردهايي دارد؟
  • محصول در کدام مرحله از عمر خود قرار دارد؟
  • تمامي مراحل توليد از ابتداي تحقيقات تا توليد انبوه را بصورت يک برنامه زماني نشان دهيد.

محصولات جایگزین

در اين زير بخش مشخص مي نماييد که محصولات جايگزين محصول شما چه هستند و مزاياي رقابتي (قيمت، کيفيت، ...) محصول شما نسبت به آن ها چيست و بالعکس

تحلیل صنعت مادر

در اين قسمت بايستي صنعت مادر محصول خود را شناسايي و آن را تحليل کنيد. به عنوان مثال صنعت مادر توليد بيسکويت مي تواند توليد مواد غذايي باشد.

  • صنعتي که ما در آن کار مي کنيم, چگونه تعريف مي شود؟
  • چگونه اين صنعت تقسيم بندي مي شود و چگونه هر بخش تعريف مي شود؟
  • روندهاي جاري و توسعه مهم آن چيست؟
  • بزرگترين و مهمترين بازيگردانان آن چه کساني هستند؟
  • چه مسائلي را تجربه مي کند؟
  • چه پديده هاي ملي و بين المللي آن را تحت تاثير قرار مي دهند؟
  • پيش بيني رشد آن چقدر است؟

از آنجا که صنعت مورد نظر شما زيرمجموعه صنعت مادر است، با تحليل آن مي توان آينده صنعت مورد نظر شما را متصور شد.

تحلیل صنعت خود

در اين قسمت پس از آنکه جايگاه صنعت مادر مشخص گرديد، بايستي جايگاه صنعت خود را در صنعت مادر مشخص کرده و آينده صنعت خود را ترسيم نمائيد. همچنين در اين قسمت بايستي، محصول خود را از نظر تاريخچه تکنولوژي مورد بررسي قرار دهيد و اينکه محصول شما قبلاً با چه تکنولوژِي توليد مي شده، اکنون چه تکنولوژي آن را توليد مي کند و در آينده چگونه توليد خواهد شد و آيا تکنولوژي مورد استفاده شما در آينده نيز استفاده خواهد شد و يا احتمال منسوخ شدن آن وجود دارد.

تحلیل بازار

در دو يا چند صفحه به سوالات زير پاسخ دهيد:

  • تعريف بازار
  • اندازه بازار و ميزان رشد
  • اين شرکت پاسخگوي چه نيازهايي از بازار مي باشد؟
  • نحوه تقيسم بندي بازار
  • مشتريان هدف ما چه کساني هستند؟

(در اين قسمت مي توانيد مشتريان را طبقه بندي کنيد و آمار مربوط به هر طبقه را گزارش دهيد و اينکه شما چه سهمي از هر بخش از بازار را در نظر گرفته ايد که مي خواهيد پوشش دهيد)

  • روندهاي مهم در بازار
  • شرکت ما چه محصولات و خدماتي را عرضه مي کند؟ سبد فروش شما شامل چه محصولات ديگري است که به عنوان يک بافر جهت اطمينان از گردش پولي شرکت از آن ها استفاده مي کنيد.
  • ميزان فروش جاري و محصولات فعلي شرکت چه هستند؟
  • مرزهاي فعلي کسب و کار ما چيست؟
  • تضمين فروش شما چيست؟ آيا تفاهمنامه، پيش قرارداد يا هرآنچه مشخص نمايد که محصول شما به فروش خواهد رسيد در اختيار داريد؟
  • استراتژِ هاي معرفي، بازاريابي، فروش، قيمت گذاري و تبليغات شما چيست؟ به عنوان مثال براي بازاريابي چه استراتژِ ي هايي را مدنظر قرار مي دهيد؟ بازاريابي از طريق مصاحبه حضوري؟ روابط قوي در بازار مربوطه؟ ....

تحلیل رقبا

در يک يا دو صفحه, بايستي موقعيت محصول يا خدمت در بازار تشريح شود. اين که رقباي اصلي (بالفعل) شرکت چه کساني هستند؟ و محصولات آن ها چيست؟ چرا و چگونه محصولات و خدمات شرکت آن ها از رقبا متمايز مي شود؟ رقباي بالقوه شما چه کساني هستند؟ چه چالش ها و انگيزاننده هايي جهت ورود رقباي بالقوه به بازار شما وجود دارد.

در اين قسمت بايستي يک تحليل SWOT از شرکت خود و رقبا ترسيم کنيد. اين تحليل شامل نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهديدهاي پيش روي شما و نيز رقبايتان است. (به عنوان مثال يکي از فرصت هاي شما مي تواند تحريم واردات کالايي باشد که شما قصد توليد آن را داريد و نقطه ضعف شما نداشتن پول زياد، نقطه قوت شما، داشتن پرسنلي با توان علمي بالا و ... است) اين تحليل را بصورت جدول تهيه کنيد تا امکان تحليل آن ها وجود داشته باشد. با مقايسه نقاط ضعف و قوت و فرصت و تهديد خود و رقبا، استراتژِهاي شرکت خود را در زمينه هاي مختلف براي جلوگيري از ورود رقباي بيشتر و نيز حفظ مزاياي رقابتي خود استخراج کنيد.

تدوین استراتژی

استراتژي ها جواب اين سؤال هستند كه چه عواملي در طول زمان سبب موفقيت اين فعاليت خواهند شد. براي اين منظور، ابتدا بايد نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهديدهاي خود و رقبا را تعيين کنيد سپس به کمک آن، استراتژي هاي خود را در مورد مسائل ذيل تهيه نمائيد:

  • قيمت گذاري
  • مشتريان
  • رقبا
  • بازاريابي
  • بازار هدف
  • توزيع
  • تکنولوژي
  • تبليغات
  • ماليات
  • قوانين محلي و دولتي
  • شرايط اقتصادي

مراحل توسعه محصولات

در اين قسمت مشخص مي کنيد که آيا در ادامه فعاليت خود توسعه اي را در برنامه داريد. اين توسعه ها شامل چه مواردي مي شود آيا محصول ديگري را نيز مي خواهيد در آينده توليد کنيد و يا خدمات ديگري را عرضه نمائيد؟ نحوه توسعه و گسترش آتي خود را بصورت برنامه زماني بلند مدت نشان دهيد.

تحلیل مالی

اگر طرح تجاري شما را به يک کيک تشبيه کنيم قسمت اطلاعات مالي آن بايستي همانند خامة روي آن باشد!!!

شما يک ايده تجاري خوب را طرح ريزي کرده ايد، اثبات کرديد که يک نياز واقعي در بازار وجود دارد، نشان داديد که چگونه ايده ها را اجرا مي کنيد، بيان کرديد که تيم شما آماده است که ريسک ها را مديريت کند و اکنون شما نشان خواهيد داد که هر کدامتان قرار است چه مقدار پول توليد کند.

توجه داشته باشيد، چنانچه ايده شما چندان غني نباشد، يا يک بازار خوب براي ايده شما وجود ندارد، يا از نظر اجرائي ضعيف هستيد، يا تيم مديريتي شما با کفايت نيست، طرح مالي شما محکوم به شکست خواهد شد. اگر شما تا اينجاي کار خواننده طرح را متقاعد نکرده باشيد مطمئناً با اطلاعات مالي که در ادامه خواهيد آورد نيز متقاعد نخواهد شد. با اين وجود، بسيار مهم است که اطلاعات مالي شما قوي و خوش ساختار باشد. اگر شما نتوانيد نشان دهيد که ايده شما مي تواند پول(زيادي) نصيبتان کند، خواننده بلافاصله علاقة خود را از دست خواهد داد. به منظور تدوين قسمت مالي طرح خود، قوياً توصيه مي کنم که با استفاده از برنامه توسعه و فعاليت خود، يک جدول زماني از فعاليت ها و توسعه هاي آتي خود ترسيم کنيد.

از روي جدول زماني فعاليت هاي آتي، شما مي توانيد نمودار جريان نقدي (Cash Flow) و صورت-هاي مالي (نظير صورت حساب سود و زيان و ترازنامه) را حداقل براي 3 سال آتي (و گاهي تا 5سال) تدوين کنيد.

با يک حساب سرانگشتي، حسابهاي مالي شما بايستي تا نقطه اي از آينده ادامه داشته باشد که در آن نقطه، تجارت شما به يک تعادل نسبي در انجام امور خود دست يافته باشد.در سال اول، صورت هاي مالي فعاليت ها، هزينه ها و در آمدها بايستي ماه به ماه باشد، چرا که جريان هاي نقدي در گام هاي اولية هر شروعي بحراني و حياتي است. در سال هاي دوم و سوم صورتهاي مالي بايستي به چهار قسمت در سال تقسيم شود، و در سال هاي چهارم و پنجم بصورت ساليانه بيان شود.

صورتهاي مالي خود را در 3 حالت، "محتمل ترين حالت"، "خوش بينانه ترين حالت" و "بدبينانه ترين حالت" تنظيم نمائيد. چرا که اين امکان را به شما و خواننده مي دهد تا حد بالا و پائين ريسک طرح خود و نيز ريسک پذيري و ريسک گريزي شما را کشف نمايد. مطمئن شويد که هزينه ها و درآمدهاي قسمت مالي با ساير قسمت هاي طرح تجاريتان همخواني و تناسب داشته باشد. براي مثال اگر شما گفته ايد که 3 شعبه در سال دوم راه اندازي مي کنيد ولي صورت هاي مالي نشان مي دهد که 5 شعبه، خواننده به سرعت تجانس و تطابق طرح تان را زير سوال خواهد برد.

خلاصه مالي طرح شما بايستي شرح و توضيحي بر صورتهاي مالي تان باشد، صورت هاي مالي اصلي را در ادامه ضميمه کنيد.

زمان و حجم سرمايه گذاري لازم جهت اجراي طرحتان را شرح دهيد. سپس نشان دهيد که اين يک سرمايه گذاري خوب است و اين کار را با اثبات مطلوب بودن منفعت ها، دارائي ها، نرخ بازگشت سرمايه، ... ، انجام دهيد.

در ادامه مشخص نمائيد که سرمايه لازم را چگونه تأمين خواهيد کرد. براي مثال چه مقدار از آن را خود و شرکايتان پرداخت خواهند کرد و چه مقدار از آن را از طريق گرفتن تسهيلات از بانک يا مرکز رشد تامين خواهيد نمود.

اگر بخواهيد قسمت تحليل مالي طرح تجاري خود را با جزئيات بيشتري تشريح کنيد در واقع خروجي آن يک طرح توجيهي خواهد بود.

تحلیل ریسک

در اين قسمت بايستي شاخص هايي که در طرح شما به عنوان ريسک مطرح مي شوند ليست کرده و ميزان اثر گذاري هر يک در طرح خود را آناليز حساسيت کنيد.

طرح فنی

طرح فنی بیانگر اکوسیستم طرح کسب و کار شما می باشد که در آن کلیه اجزا و سیستم های فنی (مبتنی بر تجارت الکترونیک) در ارتباط با مشتری، تامین کنندگان و سایر موجودیت های محیطی توصیف شده و چگونگی ارتباط بین آنها مشخص می شود. بنابراین یک شمای تصویری از بعد فنی برای طرح کسب و کار در این قسمت ارایه دهید.

هدف

امروزه با پیشرفت تکنولوژیکی صنایع مختلف از جمله کامپیوتر و در راستای آن رشد روزافزون بستر اینترنت که منجر به تسهیل و تسریع معاملات برخط گردیده است، تجارت الکترونیکی نقش بسزایی در ایجاد روش های جدید کسب و کار ایفا کرده است. دیگر روند سنتی معاملات، جای خود را به داد و ستد اینترنتی داده و استقبال مشتریان در استفاده از این روش باعث گردیده تا اکثر تولیدکنندگان محصولات خود را به صورت اینترنتی به فروش برسانند. با توجه به نو ظهور بودن این فن آوری بخشی از صنایع و بازارهای سنتی از توسعه روش های جدید تجارت عقب مانده و نتوانستند در رقابت، سهمی را از آن خود بکنند و اغلب دچار رکود گشته و یا به دست فراموشی سپرده شدند. مصداق این مطلب می تواند بخش کثیری از بازار هنری باشد که به توضیح آن خواهم پرداخت:

بازار هنر خوشنویسی را در نظر بگیرید که تا 20 سال گذشته جزو پر رونق ترین محصولات هنری بشمار میرفت و اساتید به نام زیادی نیز در این حوزه پرورش یافتند و آثار با ارزش زیادی خلق نمودند. اما با ظهور برنامه های گرافیکی متعدد و قلم های به کار رفته در آنها نظیر خطوط نستعلیق و شکسته، دیگر کاربران امور خوشنویسی خود را سهل الوصول یافته و از طریق کامپیوتر براحتی به این امر دست پیدا کردند. حال راهکار برای این هنرمندان با ارزش که درآمد زندگیشان نیز از این طریق بدست می آمد چه بود؟ آیا می توانستند با پیشرفت علوم کامپیوتر و فن آوری مقابله کنند؟ آیا ارزش هنری اثری که خالق آن یک هنرمند است با اثر چاپی روی یک کاغذ که توسط کامپیوتر تولید می گردد، قابل قیاس می باشد؟ سوالات زیادی مطرح است که اگر در زمان و موقع خود به آنها پاسخ داده میشد شاید هم اکنون هنر خوشنویسی هنوز در منازل ما جایگاه والای خود را می داشت. حال یکی از و شاید موثرترین راهکار حل این مشکل توسط خود فن آوری تجارت الکترونیک قابل انجام است. وقتی رویکرد کسب و کار دگرگون می شود و دکان ها و اماکن فروش آثار هنری به حداقل ممکن تقلیل یافته و فقط در موزه ها جهت رویت عموم قرار می گیرد باید با روش های جدیدی که توسط خود تجارت الکترونیک ارائه گشته انعطاف نشان داد و در مسیر آن حرکت کرد.