سامانه ارتباطی پیمانکاران و کارفرمایان در حوزه ساختمان: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی «*مــــــوضوع : '''ایجاد سامانه ارتباطی پیمانکاران و کارفرمایان در حوزه ساختما...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱۷: خط ۱۷:


[[پرونده:LEAN-CUS-95131501.jpg||وسط|1000px]]
[[پرونده:LEAN-CUS-95131501.jpg||وسط|1000px]]
== معرفی شرکت  ==
سامانه بنایی اولین سامانه مناقصه آنلاین در حوزه صنعت ساختمان است که علاوه بر برگزاری انواع مناقصات ساختمانی بین پیمانکاران و کارفرمایان ، خدماتی از قبیل امکان نمایش محصولات و خدمات پیمانکاران در فضای اختصاصی وب سایت ، و روند پیشرفت پروژه کارفرمایان را نیز انجام می دهد. همچنین این سامانه به معرفی انواع پیمانکاران و فعالان حوزه صنعت ساختمان در شهرهای مختلف می پردازد و امکان برقراری ارتباط با آنها را برای کارفرمایان فراهم می کند.
هدف از طراحی این سامانه به روز کردن مناقصات ساختمانی و ایجاد مزیت های از جمله سادگی ، صرفه جویی در وقت و هزینه و پایین آوردن قیمت تمام شده ساختمان بود. با استفاده از این سامانه کارفرمایان می توانند پیمانکار مورد نظر و مناسب خود را در هر شهر و استانی پیدا کنند و همچنین پیمانکاران نیز علاوه بر شرکت در انواع مناقصات می توانند خدمات و محصولات متنوع خود را در دیدرس عموم و کارفرمایان قرار دهند.
[[پرونده:Webb.jpg||وسط|1000px]]
== چشم انداز  ==
ارائه کلیه خدمات پروژه ها ی ساختمانی در قالب مناقصه و پل ارتباطی آسان و ارزان بین پیمانکاران و کارفرمایان صنعت ساختمان به نحوی که تمامی مناقصات ممکن در زمینه صنعت ساختمان توسط سامانه ما حل و فصل شود.
== ماموریت    ==
ماموریت این سامانه دسترسی به اطلاعات کلیه اتفاقات مربوط به حوزه ساختمان و روند تکمیل آنها می باشد و همچنین ثبت ، بررسی و زمان بندی کلیه اقدامات پروژه ها در این زمینه و برگزاری مناقصات عادلانه مربوط به هر پروژه در زمان مشخص آن و ارتباط سریعتر و راه حتر پیمانکاران و کارفرمایان.
== اهداف مالی    ==
• بازگشت کامل سرمایه در سال اول
• کسب درآمد در سال دوم به میزان 3 برابر سال اول
• کسب درآمد در سال سوم به میزان 3 برابر سال دوم
== اهداف پرسنلی    ==
افزایش شعب از 3 استان به 10 استان در سال اول
افزایش پرسنل بازاریاب از 10 نفر به 30 نفر در سال اول
اهداف فروش و بازاریابی
• امکان ثبت مناقصه ، پیمانکار و کارفرما در 10 استان کشور در سال دوم
• امکان ثبت مناقصه ، پیمانکار و کارفرما در 25 استان کشور در سال سوم
• ارائه نرم افزار موبایل در سال دوم
• ثبت 10 مناقصه در روز در سال دوم
• مشارکت در پروژه های ساختمانی در سال چهارم
• افزایش 5 برابری آمار بازدید کنندگان در سال دوم نسبت به سال اول
== سایر اهداف  ==
• گنجینه کامل و آرشیو اطلاعات محصولات و خدمات کلیه پیمانکاران کشور
• ثبت کلیه ساخت و سازهای کشور در سامانه و پیگیری روند فعالیت آنها
• قابلیت مقایسه پیمانکاران با یکدیگر
• قابلیت آلارم گذاری برای پیمانکارن در زمینه مناقصات
• قابلیت جستجو بر اساس کارفرمایان خاص
== محدوده فعالیت    ==
محدوده ی فعالیت سامانه مناقصه آنلاین صنعت ساختمان تمامی مناقصات بین پیمانکاران و کارفرمایان صنعت ساختمان می باشد ، این سامانه در آینده در کل کشور فعالیت می کند و اطلاعات تمامی پروژه های ساختمانی در خال ساخت را به مخاطبین نمایش می دهد. همچنین پیمانکاران و کارفرمایان می توانند ااز پروژه های فعال در کشور دیدن کنند و مناقصات آتی آنها شرکت کنند.
== ویژگی های متمایز کننده ی محصول  ==
این محصول برای اولین بار است که به صورت تخصصی در زمینه صنعت ساختمان در کشور فعالیت می کند ، برد اساس اطلاعات موجود دانشنامه های آنلاین در حوزه صنعت ساختمان رو به افزایش است و اقبال افراد فعال در این صنعت برای دادن تبلیغات مجازی و همچنین ایجاد درگاه وب دذر سال های اخیر رو به رشد می باشد و این نوید خوبی برای حرکت به سمت مناقصات ساختمانی آنلاین می باشد.
== تحلیل صنعت مادر  ==
طبق آمارها 33 درصد هزینه هر خانوار و همچنین 40 درصد سرمایه گذاری های کشور در حوزه مسکن انجام می شود. با توجه به رکودی که از سال 92 در زمینه ساخت و سازهای ساختمانی ایجاد شد اقدامات متفاوتی توسط دولت برای مهار این رکود انجام شد که از جمله این اقدامات پایین آوردن سود بانکی دادن وام های بلند مدت و تسهیلاتی در زمینه صنعت ساختمان بود که همه این ها دلیل خوبی برای رشد صنعتا ساختمان در سال های آتی می باشد و دیگر شاهد کاهش قیمت در بازار مسکن نخواهیم بود در سال های 96 و 97 رونق دوباره به این بازار برمی گردد.
بر اساس آمارهای منتشر شده از 360 قلم کالا و خدماتی که ایرانی ها در ماه مصرف می کنند، 33 درصد آن در بخش مسکن، 25 درصد در خوراکی ها و آشامیدنی ها و 10 درصد در حمل و نقل هزینه می شود. با وجود این ایران جزو 5 کشور دنیاست که هزینه مسکن سهم بالایی از درآمد خانوار را به خود اختصاص می دهد.
بسیاری از کارشناسان سال 95 را سال آخر رکود مسکن می دانند و معتقدند بهترین زمان برای ساخت مسکن، اواخر دوره رکود است و همچنین اوایل دوره رونق زمانی مناسب برای خرید و پایان دوره رونق زمان مناسب فروش مسکن است.
بازار مسکن از نیمه دوم سال 92 دچار رکود شد و امروز انتظار داریم بازار مسکن به سمت پایان رکود حرکت کند. در سال 91 حدود 60 هزار واحد مسکونی، در سال 92 معادل 55 هزار واحد مسکونی، در سال 93 برابر با 32 هزار واحد مسکونی و در سال 94 معادل 27 هزار واحد مسکونی پروانه صادر شده است. هر چه به سمت سال های 96 و 97 حرکت کنیم ثبات قیمت مسکن توجیه خود را از دست می دهد. بازار مسکن به مرور وارد دوره گذار از رونق می شود و در سال های 96 و 97 رونق دوباره به بازار مسکن بازمی گردد، در سال 96 شاهد رشد قیمت، پروانه و اجاره در بخش مسکن خواهیم بود.
== تحلیل صنعت خود  ==
ارتباط بین پیمانکاران و کارفرمایان یکی از اساسی ترین و ضروری ترین بخش های صنعت ساختمان در کشور است و چگونگی این ارتباطات ، ایجاد سهولت در انجام این ارتباط و برگذاری مناقصات ساختمانی عادلانه بین تمامی افراد و شرکت های پیمانکاری که توانایی فعالیت در عرصه ای خاص را دارند می تواند زمینه رونق این بازار را فراهم کند .
در خیلی از موارد به دلیل وجود دلال ها و واسطه ها و همچنین افرادی که در شهرستان های کوچک تر با استفاده از ارتباطات مانع از فعالیت پیمانکاران خرد می شدند امام با وجود این سامانه تمامی پیمانکاران اعم از خرد و کلان توانایی رقابت با یکدیگر را دارند.
صنعت ساختمان پس از گذراندن بیش از 3 سال رکود اکنون در آستانه ی عبور از این رکود قرار دارد و سیاست گذاری های دولت می توان در سالهای 96 و 97 چشم انداز خوبی را برای فعالیت های عمرانی در نظر گرفت. با رونق گرفتن فعالیت های عمرانی و راه اندازی پروژه های ساخت و ساز تعطیل شده بسیاری از مناقصات ساختمانی دوباره برپا می شود و راه اندازی این سامانه  زمان خوبی برای بهره برداری از اتفاق می باشد.
== تحلیل بازار  ==
با توجه به تحولات اخیر در بازار مسکن احتمال زیاد نقطه شروع شیب مثبت ساخت و ساز هم از نیمه اول سال 95 خواهد بود و کاهش نرخ سود بانکی می‌تواند محرک مناسبی برای افزایش سرمایه‌گذاری و تسریع رونق در بازار مسکن و ساخت‌وساز باشد هر چند نرخ دو درصدی کاهش یافته طی دو ماه اخیر به تنهایی کافی نبوده و این اثرگذاری زمانی محسوس‌تر است که نرخ سود باز هم به‌طور موثر و متناسب با کاهش تورم در کشور کاهش یابد.
گزینه‌های برتر سرمایه‌گذاری ملکی در سال 95 متناسب با شرابط روز و پیش‌بینی‌های آتی ابتدا در حوزه ساخت و سازهای مسکونی آن هم در بخش مسکن اقشار متوسط است و در سایر حوزه‌ها ساخت‌وساز اداری و سرمایه‌گذاری برای ساخت واحدهای اداری توصیه می‌شود. همچنین بهترین مکان سرمایه‌گذاری در بخش مسکن اقشار متوسط در بافت‌های فرسوده شهری و ساخت‌وسازهای اداری در مناطق تجاری درون شهرها و کلانشهرها برآورد می‌شود. در مورد میزان نوسان قیمت مسکن و ساختمان در سال آینده، هم می‌توان گفت به هیچ وجه بازار مسکن و ساختمان در سال 95 جهش قیمتی نخواهد داشت و همان‌طور که گفته شد با رد احتمال جهش، افزایش قیمت از تورم عمومی فراتر نخواهد رفت.
به هر حال افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن به‌عنوان یکی از سیاست‌های اساسی وزارت راه و شهرسازی در راستای افزایش قدرت خرید متقاضیان که در اواخر اسفندماه با موافقت بانک مرکزی و مصوبه شورای پول و اعتبار به تصویب رسید کمک بسیار موثری جهت خانه‌دار شدن و تبدیل تقاضای موجود در بازار مسکن به تقاضای موثر است.
آمارها و اطلاعات موجود از میزان استقبال از این تسهیلات حاکی است تاکنون استقبال نسبتا خوبی از این تسهیلات صورت گرفته است و تعداد قابل‌توجهی از متقاضیان برای ثبت نام در صندوق پس‌انداز مسکن یکم به بانک مسکن مراجعه کرده‌اند، البته برای برآورد میزان دقیق استقبال مراجعه‌کنندگان به زمان بیشتری نیاز است و حداقل باید تا پایان بهار برای اینکه گفته شود وام از سوی چند درصد از گروه‌های هدف مورد استقبال واقع شده است صبر کنیم.
با این حال، وزارت راه و شهرسازی که از ابتدای تصدی دولت یازدهم افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن با اتکا به نظام پس‌انداز را در دستور کار خود قرار داده است، نهایتا اواخر اسفند 94 با تصویب این مصوبه سطح پوشش‌دهی وام از قیمت مسکن را به حد مطلوبی افزایش داد. کارشناسان و فعالان بازار مسکن بعضا این ادعا را مطرح می‌کنند که بازپرداخت اصل وام و نرخ سود آن در قالب اقساط ماهانه از توان مالی گروه هدف یعنی زوج‌های جوان خانه اولی خارج است، اما وزارت راه وشهرسازی و بانک مرکزی در یک اقدام مشترک به‌طور غیررسمی اعلام کردند اگر در سنوات و ماه‌های اخیر مشکل مسکن خانوارهای طبقات متوسط، کمبود و در واقع ضعف پوشش‌دهی وام مسکن از هزینه‌های خرید یک آپارتمان است، امروز می‌توان گفت این ضعف تا حد زیادی برطرف شده است.
ضمن اینکه با طراحی سازوکارهای دیگری از جمله وام 100 میلیون تومانی از محل اوراق خرید حق‌تقدم دریافت تسهیلات سایر متقاضیان نیز می‌توانند از سایر فرمول‌ها برای دریافت وام استفاده کنند. آنچه در حال حاضر اهمیت اساسی دارد آن است که حباب قیمتی مسکن هم‌اکنون کاملا خالی شده است و پس‌از این کاهش قیمت که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه بوده است، پیش‌بینی می‌شود رونق مسکن از نیمه دوم امسال قطعا آغاز شود. قیمت فعلی مسکن با لحاظ کردن تورم سال‌های اخیر، به نرخ سال 89 بازگشته است، رکود مسکن به پایان رسیده است و ما از این پس تا نیمه دوم سال 95 آغاز دوران رونق را پیش‌بینی می‌کنیم. به همین علت انبوه‌سازان به‌خصوص طی یک سال و نیم گذشته فروش واحدهای آپارتمانی خود را متوقف کرده‌اند و منتظرند آینده بازار مسکن را ببینند.
== تحلیل رقبا  ==
رقبای ما در این زمینه بیشتر به فعالیت اطلاع رسانی مشغول هستند تا برگزاری آنلاین مناقصه و این رقبا عبارتند از  ،    www.parsnamaddata.com ،      www.namatender.com که در زمینه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات فعالیت می کنند.
[[پرونده:Swot.jpg||وسط|1000px]]
== مشتریان هدف    ==
===جنسیت ===
اکثر افرادی که در زمینه های ساختمانی فعالیت می کنند آقایان هستند اما تفاوت چندانی بین زن و مرد وجود ندارد با وجود اینکه ماهیت این کار امری مردانه است.
===محدوده سنی ===
افرادی که در زمینه مناقصات ساختمانی فعالیت می کنند اعم از پیمانکار یا کارفرما از سن جوانی کمی فاصله گرفته اند و هنوز پای به پیری نگذاشته اند و با تخمین نزدیکی محدوده سنی این افراد بین 25 سال تا 65 سال می باشد
===سطح درآمد===
مخاطبین هدف ما معمولا از درآمد نسبی خوبی برخوردار می باشد و جزو اقشار متوسط رو به بالای جامعه می باشند زیرا صنعت ساختمان صنعت پردرآمدی می باشد هزچند در بین مشتریان سطوح درآمدی متفاوتی وجود دارد.
===وضعیت تاهل===
تفاوت معناداری بین تاهل یا تجرد مشتریان هدف وجود ندارد اما با تقریب بالایی عموم مشتریان هدف متاهل می باشند.
===محل زندگی ===
این سامانه در نظر دارد بعد از دوسال در سراسر کشور فعالیت کند بنا براین محل زندگی افراد تفاوتی در کارکرد آنها با سامانه ندارد.
== تدوین استراتژی    ==
به دلیل نوع فعالیت شرکت و ارتباط مستقیم آن با پیمانکاران و کارفرمایان و افراد ئخیل در صنعت ساختمان بیشتر تمرکز شرکت در زمینه بازاریابی باید به بازاریابی میدانی و چهره به چهره باشد به طوری که در ابتدا کارفرمایان عمده و پیمانکاران اصلی در زمینه های مختلف در شهر های گوناگون را شناسایی کند و طی جلساتی نخوه استفاده از سامانه را برای آنها توضیح دهد و افراد را ترغیب به استفاده از این تکنولوژی بکند. شرکت بسیاری از خدمات خود مانند اختصاص دادن صفخات تخصصی به پیمانکاران و کارفرمایان را به صورت رایگان در اختیار مشتریان می گذارد تا  مزیت های زیادی را برای استفاده از سامانه ی خود ایجاد کند.
در مرحله بعدی تمرکز تبلیغات باید بر روی پیمانکاران و کارفرمایانی باشد که در فضای مجازی به هر نوعی فعالیت می کنند این فعالیت می تواند داشتن یک صفحه در شبکه ای اجتماعی یک وب سایت و یا حتی یک تبلیغ در سایت های تبلیغات باشد.
== تحلیل مالی    ==
برای این کسب و کار دو نوع سرمایه وجود دارد یک سرمایه ثابت و یک سرمایه در گردش کسب و کار ،
از جمله موارد سرمایه ثابت این طرح می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه طراحی و پیاده سازی وب سایت : 25 میلیون تومان
هزینه رهن واحد اداری : 100 میلیون تومان
هزینه تبلیغات اولیه : 30 میلیون تومان
و از هزینه های در گردش می توان به این موارد اشاره کرد:
حقوق پرسنل اداری ماهانه : 30 میلیون تومان با فرض 15 کارمند
هزینه بازاریابی میدانی ماهانه : 5 میلیون تومان
هزینه های جاری دفتر از قبیل سرور اینترنت و ... : 5 میلیون تومان
== تحلیل ریسک    ==
با توجه به روند رو به رشد حضور صنایع و خدمات مختلف در عرصه وب ریسک ورود زودهنگام به این عرصه بسیار کمتر از سالیان قبل شده است اما مواردی مانند ، عدم آشنایی بخش عمده ای از مشتریان با ابزارهای مدرن مانند کامپیوتر ، اینترنت و موبایل هوشمند و همچنین عدم اعتماد افراد باسابقه به حضور در یک مناقصه آنلاین می تواند به ریسک پذیری این پروژه بیافزاید.
باید در زمینه اعتماد سازی هم شرکت از پیمانکاران و کارفرمایان مدارک مناسبی را دریافت کند و فعالیت آنها را تایید کند و هم تیم حقوقی شرکت با تنظیم قراردادها و مناقصات باعث ایجاد اطمینان و اعتماد به این سامانه آنلاین بشوند.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ ژانویهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۰۴:۱۹

  • مــــــوضوع : ایجاد سامانه ارتباطی پیمانکاران و کارفرمایان در حوزه ساختمان
  • تهيه كننده : رسول ابوالحسنی یکتا


خلاصه اجرايي

در جهان رو به رشد تکنولوژی و عرصه ی تجارت الکترونیکی کمتر کسب و کاری است که قدم به وادی وب نگذاشته باشد ، هر چند این ورود گاهی خیلی کم و ناچیز است و گاهی اساسی و اصولی ، اما رفته رفته تمامی معادلات و معاملات سنتی گذشته در حال گذار و تجربه ی عرصه ی جدید تحت وب می باشند. بسیاری از صنعت ها و کسب و کارها ورودی زودهنگام تری به این عرصه داشته اند مانند: بانک ها ، بیمه ها ، محصولات غذایی ، خدمات فروشگاهی و ... اما برخی از صنایع هنوز آنطور که باید از قابلیت های این فضا بهره نمی برند و از جمله این صنایع ، صنایع ساختمانی است که بسیار متکی به روندهای سنتی خود می باشد. اگر بخواهیم راه صنایع ساختمانی را به دنیای وب باز کنیم ناچاریم از مهمترین مسائل این صنعت آغاز کرده و آن فعالیت های اساسی را تحت وب و تجارت الکترونیک انجام دهیم که در صنایع ساختمانی این مهم چیزی نیست جزارتباط بین پیمانکاران و کارفرمایان. این سامانه درصدد آن است تا پل ارتباطی بین پیمانکاران و کارفرمایان باشد و مناقصه های عرصه ی ساختمانی را به صورت آنلاین برگزار کند.



بوم کسب و کار ناب

LEAN-CUS-95131501.jpg

معرفی شرکت

سامانه بنایی اولین سامانه مناقصه آنلاین در حوزه صنعت ساختمان است که علاوه بر برگزاری انواع مناقصات ساختمانی بین پیمانکاران و کارفرمایان ، خدماتی از قبیل امکان نمایش محصولات و خدمات پیمانکاران در فضای اختصاصی وب سایت ، و روند پیشرفت پروژه کارفرمایان را نیز انجام می دهد. همچنین این سامانه به معرفی انواع پیمانکاران و فعالان حوزه صنعت ساختمان در شهرهای مختلف می پردازد و امکان برقراری ارتباط با آنها را برای کارفرمایان فراهم می کند. هدف از طراحی این سامانه به روز کردن مناقصات ساختمانی و ایجاد مزیت های از جمله سادگی ، صرفه جویی در وقت و هزینه و پایین آوردن قیمت تمام شده ساختمان بود. با استفاده از این سامانه کارفرمایان می توانند پیمانکار مورد نظر و مناسب خود را در هر شهر و استانی پیدا کنند و همچنین پیمانکاران نیز علاوه بر شرکت در انواع مناقصات می توانند خدمات و محصولات متنوع خود را در دیدرس عموم و کارفرمایان قرار دهند.



Webb.jpg

چشم انداز

ارائه کلیه خدمات پروژه ها ی ساختمانی در قالب مناقصه و پل ارتباطی آسان و ارزان بین پیمانکاران و کارفرمایان صنعت ساختمان به نحوی که تمامی مناقصات ممکن در زمینه صنعت ساختمان توسط سامانه ما حل و فصل شود.

ماموریت

ماموریت این سامانه دسترسی به اطلاعات کلیه اتفاقات مربوط به حوزه ساختمان و روند تکمیل آنها می باشد و همچنین ثبت ، بررسی و زمان بندی کلیه اقدامات پروژه ها در این زمینه و برگزاری مناقصات عادلانه مربوط به هر پروژه در زمان مشخص آن و ارتباط سریعتر و راه حتر پیمانکاران و کارفرمایان.

اهداف مالی

• بازگشت کامل سرمایه در سال اول • کسب درآمد در سال دوم به میزان 3 برابر سال اول • کسب درآمد در سال سوم به میزان 3 برابر سال دوم

اهداف پرسنلی

افزایش شعب از 3 استان به 10 استان در سال اول افزایش پرسنل بازاریاب از 10 نفر به 30 نفر در سال اول اهداف فروش و بازاریابی • امکان ثبت مناقصه ، پیمانکار و کارفرما در 10 استان کشور در سال دوم • امکان ثبت مناقصه ، پیمانکار و کارفرما در 25 استان کشور در سال سوم • ارائه نرم افزار موبایل در سال دوم • ثبت 10 مناقصه در روز در سال دوم • مشارکت در پروژه های ساختمانی در سال چهارم • افزایش 5 برابری آمار بازدید کنندگان در سال دوم نسبت به سال اول

سایر اهداف

• گنجینه کامل و آرشیو اطلاعات محصولات و خدمات کلیه پیمانکاران کشور • ثبت کلیه ساخت و سازهای کشور در سامانه و پیگیری روند فعالیت آنها • قابلیت مقایسه پیمانکاران با یکدیگر • قابلیت آلارم گذاری برای پیمانکارن در زمینه مناقصات • قابلیت جستجو بر اساس کارفرمایان خاص

محدوده فعالیت

محدوده ی فعالیت سامانه مناقصه آنلاین صنعت ساختمان تمامی مناقصات بین پیمانکاران و کارفرمایان صنعت ساختمان می باشد ، این سامانه در آینده در کل کشور فعالیت می کند و اطلاعات تمامی پروژه های ساختمانی در خال ساخت را به مخاطبین نمایش می دهد. همچنین پیمانکاران و کارفرمایان می توانند ااز پروژه های فعال در کشور دیدن کنند و مناقصات آتی آنها شرکت کنند.

ویژگی های متمایز کننده ی محصول

این محصول برای اولین بار است که به صورت تخصصی در زمینه صنعت ساختمان در کشور فعالیت می کند ، برد اساس اطلاعات موجود دانشنامه های آنلاین در حوزه صنعت ساختمان رو به افزایش است و اقبال افراد فعال در این صنعت برای دادن تبلیغات مجازی و همچنین ایجاد درگاه وب دذر سال های اخیر رو به رشد می باشد و این نوید خوبی برای حرکت به سمت مناقصات ساختمانی آنلاین می باشد.

تحلیل صنعت مادر

طبق آمارها 33 درصد هزینه هر خانوار و همچنین 40 درصد سرمایه گذاری های کشور در حوزه مسکن انجام می شود. با توجه به رکودی که از سال 92 در زمینه ساخت و سازهای ساختمانی ایجاد شد اقدامات متفاوتی توسط دولت برای مهار این رکود انجام شد که از جمله این اقدامات پایین آوردن سود بانکی دادن وام های بلند مدت و تسهیلاتی در زمینه صنعت ساختمان بود که همه این ها دلیل خوبی برای رشد صنعتا ساختمان در سال های آتی می باشد و دیگر شاهد کاهش قیمت در بازار مسکن نخواهیم بود در سال های 96 و 97 رونق دوباره به این بازار برمی گردد. بر اساس آمارهای منتشر شده از 360 قلم کالا و خدماتی که ایرانی ها در ماه مصرف می کنند، 33 درصد آن در بخش مسکن، 25 درصد در خوراکی ها و آشامیدنی ها و 10 درصد در حمل و نقل هزینه می شود. با وجود این ایران جزو 5 کشور دنیاست که هزینه مسکن سهم بالایی از درآمد خانوار را به خود اختصاص می دهد. بسیاری از کارشناسان سال 95 را سال آخر رکود مسکن می دانند و معتقدند بهترین زمان برای ساخت مسکن، اواخر دوره رکود است و همچنین اوایل دوره رونق زمانی مناسب برای خرید و پایان دوره رونق زمان مناسب فروش مسکن است. بازار مسکن از نیمه دوم سال 92 دچار رکود شد و امروز انتظار داریم بازار مسکن به سمت پایان رکود حرکت کند. در سال 91 حدود 60 هزار واحد مسکونی، در سال 92 معادل 55 هزار واحد مسکونی، در سال 93 برابر با 32 هزار واحد مسکونی و در سال 94 معادل 27 هزار واحد مسکونی پروانه صادر شده است. هر چه به سمت سال های 96 و 97 حرکت کنیم ثبات قیمت مسکن توجیه خود را از دست می دهد. بازار مسکن به مرور وارد دوره گذار از رونق می شود و در سال های 96 و 97 رونق دوباره به بازار مسکن بازمی گردد، در سال 96 شاهد رشد قیمت، پروانه و اجاره در بخش مسکن خواهیم بود.

تحلیل صنعت خود

ارتباط بین پیمانکاران و کارفرمایان یکی از اساسی ترین و ضروری ترین بخش های صنعت ساختمان در کشور است و چگونگی این ارتباطات ، ایجاد سهولت در انجام این ارتباط و برگذاری مناقصات ساختمانی عادلانه بین تمامی افراد و شرکت های پیمانکاری که توانایی فعالیت در عرصه ای خاص را دارند می تواند زمینه رونق این بازار را فراهم کند . در خیلی از موارد به دلیل وجود دلال ها و واسطه ها و همچنین افرادی که در شهرستان های کوچک تر با استفاده از ارتباطات مانع از فعالیت پیمانکاران خرد می شدند امام با وجود این سامانه تمامی پیمانکاران اعم از خرد و کلان توانایی رقابت با یکدیگر را دارند. صنعت ساختمان پس از گذراندن بیش از 3 سال رکود اکنون در آستانه ی عبور از این رکود قرار دارد و سیاست گذاری های دولت می توان در سالهای 96 و 97 چشم انداز خوبی را برای فعالیت های عمرانی در نظر گرفت. با رونق گرفتن فعالیت های عمرانی و راه اندازی پروژه های ساخت و ساز تعطیل شده بسیاری از مناقصات ساختمانی دوباره برپا می شود و راه اندازی این سامانه زمان خوبی برای بهره برداری از اتفاق می باشد.

تحلیل بازار

با توجه به تحولات اخیر در بازار مسکن احتمال زیاد نقطه شروع شیب مثبت ساخت و ساز هم از نیمه اول سال 95 خواهد بود و کاهش نرخ سود بانکی می‌تواند محرک مناسبی برای افزایش سرمایه‌گذاری و تسریع رونق در بازار مسکن و ساخت‌وساز باشد هر چند نرخ دو درصدی کاهش یافته طی دو ماه اخیر به تنهایی کافی نبوده و این اثرگذاری زمانی محسوس‌تر است که نرخ سود باز هم به‌طور موثر و متناسب با کاهش تورم در کشور کاهش یابد.

گزینه‌های برتر سرمایه‌گذاری ملکی در سال 95 متناسب با شرابط روز و پیش‌بینی‌های آتی ابتدا در حوزه ساخت و سازهای مسکونی آن هم در بخش مسکن اقشار متوسط است و در سایر حوزه‌ها ساخت‌وساز اداری و سرمایه‌گذاری برای ساخت واحدهای اداری توصیه می‌شود. همچنین بهترین مکان سرمایه‌گذاری در بخش مسکن اقشار متوسط در بافت‌های فرسوده شهری و ساخت‌وسازهای اداری در مناطق تجاری درون شهرها و کلانشهرها برآورد می‌شود. در مورد میزان نوسان قیمت مسکن و ساختمان در سال آینده، هم می‌توان گفت به هیچ وجه بازار مسکن و ساختمان در سال 95 جهش قیمتی نخواهد داشت و همان‌طور که گفته شد با رد احتمال جهش، افزایش قیمت از تورم عمومی فراتر نخواهد رفت.

به هر حال افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن به‌عنوان یکی از سیاست‌های اساسی وزارت راه و شهرسازی در راستای افزایش قدرت خرید متقاضیان که در اواخر اسفندماه با موافقت بانک مرکزی و مصوبه شورای پول و اعتبار به تصویب رسید کمک بسیار موثری جهت خانه‌دار شدن و تبدیل تقاضای موجود در بازار مسکن به تقاضای موثر است.

آمارها و اطلاعات موجود از میزان استقبال از این تسهیلات حاکی است تاکنون استقبال نسبتا خوبی از این تسهیلات صورت گرفته است و تعداد قابل‌توجهی از متقاضیان برای ثبت نام در صندوق پس‌انداز مسکن یکم به بانک مسکن مراجعه کرده‌اند، البته برای برآورد میزان دقیق استقبال مراجعه‌کنندگان به زمان بیشتری نیاز است و حداقل باید تا پایان بهار برای اینکه گفته شود وام از سوی چند درصد از گروه‌های هدف مورد استقبال واقع شده است صبر کنیم.

با این حال، وزارت راه و شهرسازی که از ابتدای تصدی دولت یازدهم افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن با اتکا به نظام پس‌انداز را در دستور کار خود قرار داده است، نهایتا اواخر اسفند 94 با تصویب این مصوبه سطح پوشش‌دهی وام از قیمت مسکن را به حد مطلوبی افزایش داد. کارشناسان و فعالان بازار مسکن بعضا این ادعا را مطرح می‌کنند که بازپرداخت اصل وام و نرخ سود آن در قالب اقساط ماهانه از توان مالی گروه هدف یعنی زوج‌های جوان خانه اولی خارج است، اما وزارت راه وشهرسازی و بانک مرکزی در یک اقدام مشترک به‌طور غیررسمی اعلام کردند اگر در سنوات و ماه‌های اخیر مشکل مسکن خانوارهای طبقات متوسط، کمبود و در واقع ضعف پوشش‌دهی وام مسکن از هزینه‌های خرید یک آپارتمان است، امروز می‌توان گفت این ضعف تا حد زیادی برطرف شده است.

ضمن اینکه با طراحی سازوکارهای دیگری از جمله وام 100 میلیون تومانی از محل اوراق خرید حق‌تقدم دریافت تسهیلات سایر متقاضیان نیز می‌توانند از سایر فرمول‌ها برای دریافت وام استفاده کنند. آنچه در حال حاضر اهمیت اساسی دارد آن است که حباب قیمتی مسکن هم‌اکنون کاملا خالی شده است و پس‌از این کاهش قیمت که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه بوده است، پیش‌بینی می‌شود رونق مسکن از نیمه دوم امسال قطعا آغاز شود. قیمت فعلی مسکن با لحاظ کردن تورم سال‌های اخیر، به نرخ سال 89 بازگشته است، رکود مسکن به پایان رسیده است و ما از این پس تا نیمه دوم سال 95 آغاز دوران رونق را پیش‌بینی می‌کنیم. به همین علت انبوه‌سازان به‌خصوص طی یک سال و نیم گذشته فروش واحدهای آپارتمانی خود را متوقف کرده‌اند و منتظرند آینده بازار مسکن را ببینند.

تحلیل رقبا

رقبای ما در این زمینه بیشتر به فعالیت اطلاع رسانی مشغول هستند تا برگزاری آنلاین مناقصه و این رقبا عبارتند از ، www.parsnamaddata.com ، www.namatender.com که در زمینه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات فعالیت می کنند.

Swot.jpg

مشتریان هدف

جنسیت

اکثر افرادی که در زمینه های ساختمانی فعالیت می کنند آقایان هستند اما تفاوت چندانی بین زن و مرد وجود ندارد با وجود اینکه ماهیت این کار امری مردانه است.

محدوده سنی

افرادی که در زمینه مناقصات ساختمانی فعالیت می کنند اعم از پیمانکار یا کارفرما از سن جوانی کمی فاصله گرفته اند و هنوز پای به پیری نگذاشته اند و با تخمین نزدیکی محدوده سنی این افراد بین 25 سال تا 65 سال می باشد

سطح درآمد

مخاطبین هدف ما معمولا از درآمد نسبی خوبی برخوردار می باشد و جزو اقشار متوسط رو به بالای جامعه می باشند زیرا صنعت ساختمان صنعت پردرآمدی می باشد هزچند در بین مشتریان سطوح درآمدی متفاوتی وجود دارد.

وضعیت تاهل

تفاوت معناداری بین تاهل یا تجرد مشتریان هدف وجود ندارد اما با تقریب بالایی عموم مشتریان هدف متاهل می باشند.

محل زندگی

این سامانه در نظر دارد بعد از دوسال در سراسر کشور فعالیت کند بنا براین محل زندگی افراد تفاوتی در کارکرد آنها با سامانه ندارد.

تدوین استراتژی

به دلیل نوع فعالیت شرکت و ارتباط مستقیم آن با پیمانکاران و کارفرمایان و افراد ئخیل در صنعت ساختمان بیشتر تمرکز شرکت در زمینه بازاریابی باید به بازاریابی میدانی و چهره به چهره باشد به طوری که در ابتدا کارفرمایان عمده و پیمانکاران اصلی در زمینه های مختلف در شهر های گوناگون را شناسایی کند و طی جلساتی نخوه استفاده از سامانه را برای آنها توضیح دهد و افراد را ترغیب به استفاده از این تکنولوژی بکند. شرکت بسیاری از خدمات خود مانند اختصاص دادن صفخات تخصصی به پیمانکاران و کارفرمایان را به صورت رایگان در اختیار مشتریان می گذارد تا مزیت های زیادی را برای استفاده از سامانه ی خود ایجاد کند. در مرحله بعدی تمرکز تبلیغات باید بر روی پیمانکاران و کارفرمایانی باشد که در فضای مجازی به هر نوعی فعالیت می کنند این فعالیت می تواند داشتن یک صفحه در شبکه ای اجتماعی یک وب سایت و یا حتی یک تبلیغ در سایت های تبلیغات باشد.

تحلیل مالی

برای این کسب و کار دو نوع سرمایه وجود دارد یک سرمایه ثابت و یک سرمایه در گردش کسب و کار ، از جمله موارد سرمایه ثابت این طرح می توان به موارد زیر اشاره کرد: هزینه طراحی و پیاده سازی وب سایت : 25 میلیون تومان هزینه رهن واحد اداری : 100 میلیون تومان هزینه تبلیغات اولیه : 30 میلیون تومان و از هزینه های در گردش می توان به این موارد اشاره کرد: حقوق پرسنل اداری ماهانه : 30 میلیون تومان با فرض 15 کارمند هزینه بازاریابی میدانی ماهانه : 5 میلیون تومان هزینه های جاری دفتر از قبیل سرور اینترنت و ... : 5 میلیون تومان

تحلیل ریسک

با توجه به روند رو به رشد حضور صنایع و خدمات مختلف در عرصه وب ریسک ورود زودهنگام به این عرصه بسیار کمتر از سالیان قبل شده است اما مواردی مانند ، عدم آشنایی بخش عمده ای از مشتریان با ابزارهای مدرن مانند کامپیوتر ، اینترنت و موبایل هوشمند و همچنین عدم اعتماد افراد باسابقه به حضور در یک مناقصه آنلاین می تواند به ریسک پذیری این پروژه بیافزاید. باید در زمینه اعتماد سازی هم شرکت از پیمانکاران و کارفرمایان مدارک مناسبی را دریافت کند و فعالیت آنها را تایید کند و هم تیم حقوقی شرکت با تنظیم قراردادها و مناقصات باعث ایجاد اطمینان و اعتماد به این سامانه آنلاین بشوند.