سامانه رزرو بارنامه الکترونیکی: تفاوت میان نسخهها
خط ۶۴: | خط ۶۴: | ||
* ميتوان بر اساس نوع وسله نقليه كابران را به دسته هاي مختلف تقسيم نمود .مثلا تريلي هاي انتقال سوخت يا بارهاي فاسد شدني يا بارهاي ترافيكي حجيم . | * ميتوان بر اساس نوع وسله نقليه كابران را به دسته هاي مختلف تقسيم نمود .مثلا تريلي هاي انتقال سوخت يا بارهاي فاسد شدني يا بارهاي ترافيكي حجيم . | ||
* مشتريان هدف رانندگان و صاحبان بار مي باشند . | * مشتريان هدف رانندگان و صاحبان بار مي باشند . | ||
* برای تضمین فروش خدمات میبایست مجوز لازم از ادارت حمل ونقل گرفته شود و هماهنگی های لازم برای استفاده از سیستم را انجام داد . | |||
* | * برای بازاریابی و گسترش خدمات رسانی در کشور میبایست در پایانه ها ی باربری تبلیغات برای استفاده از سیستم صورت پذیرد .و همچنین تخفیفاتی برای کاربران اولیه در نظر گرفت . | ||
* | |||
== تحلیل رقبا == | == تحلیل رقبا == |
نسخهٔ ۳۰ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۲۳:۵۱
- موضوع : سامانه رزرو بارنامه الکترونیکی
- تهیه کننده : امیر قصری
خلاصه اجرایی
شرکت های باربری ,رانندگان و ارسال کنندگان کالاها می توانند برای ارسال بار به سرتا سر کشور از این سامانه استفاده کنند .
معرفی شرکت (تصویر شرکت)
- شرکت ایران بر
- شرکتی است که در آینده تشکیل خواهد شد .
- مرکزیت این شرکت در یکی از شهرهای بزرگ کشور که بار فراوانی برای ترانزیت دارد خواهد بود .
شهر بندرعباس به عنوان دفتر مرکزی این شهر انتخاب خواهد شد .
- این شرکت به عنوان یک شرکت در عرصه باربری کشور ثبت و در برخی از شهرهای کشور می تواند دارای نمایندگی باشد .
چشم انداز
تبدیل شرکت به بزرگترین و جامعترین شرکت موفق ملی در حوزه حم و نقل کالا که به تمامی افراد در حوزه حمل و نقل کالا خدمات رسانی می کند .
ماموریت
ماموریت این شرکت فراهم آورددن بستر برای فعالان حوزه حمل و نقل کالاست که به سهولت بتوانند بارهای ارسالی را به سرتاسر کشور انتقال دهند .
اهداف
اهداف بازاریابی و تبلیغات: - جهت گسترش خدمات شرکت در تمامی شهرهای کشور تبلیغات به میزان 20 میلیون تومان در سال اول ( شامل 5 میلیون تومان تبلیغات اینترنتی و 10 میلیون تومان تبلیغات فیزیکی و 5 میلیون تومان جهت تبلیغات اس ام اسی)
اهداف مالی: - رسیدن به سود خالص 20 میلیون تومان در سال اول راه اندازی شرکت( بر اساس هزینه باربری درصدی از هر بارنامه به عنوان کارمزد کسر خواهد گردید .)
- بازگشت کامل سرمایه در سال دوم راه اندازی سایت
اهداف پرسنلی: - جذب نیروهای متخصص و ایده پرداز جهت گسترش خدمات شرکت .
اهداف تحقیق و توسعه: - امکان گسترش بسترهای ارائه خدمت به سایر لوازم چون دستکاههای موبایل .
معرفی محصولات و خدمات
- خدمات شركت صرفا ارائه سيستم رزرو بار بصورت آنلاين مي باشد كه تمامي فعالان حوزه حمل و نقل كالا و بار مي توانند از اين سيستم براي افزايش بهره وري استفاده نمايند .
- رانندگان و شركتهاي حمل و نقلي براي بروز و آسان كردن روال رزرو بار از اين سيستم استفاده خواهند نمود .
- ويژگي منحصر به فرد اين روش بروز بودن ، جامع بودن و آسان بودن رزرو بار مي باشد .
- مزاياي استفاده كاهش هزينه هاي رانندگان و شركتهاي باربري به دليل اينكه در شرايط عادي امكان رويت بارهاي كل كشور برايشان ميسر نميباشد و در صورت عدم آگاهي ميبايشت مدتها براي پيدا كردن بار منتظر بمانند .
- در ابتدا مي بايست سامانه طراحي و راه اندازي گردد و تمامي اقدامات امنيتي و جاذبه داشتن آن صورت پذيرد .سپس به صورت آزمايشي راه اندازي گرديده و به مرور اشكالات رفع و بازاريابي براي گسترش استفاده از سيستم آغاز گردد .
محصولات جایگزین
جايگزين اين روش ،روش سنتي متداول مي باشد كه صاحب بار به شركت باربري مراجعه نموده و براي ارسال بار خود درخواست مي دهد و شركت نيز به رانندگاني كه به آن مراجعه مي كنند پيشنهاد را ارائه مي دهد و راننده در صورت موافقت اقدام به بارگيري و ارسال بار مي نمايد . كه اين روش به دليل سرعت پايين و هزينه هاي اطلاع رساني بالا مقرون به صرفه نمي باشد . ضمنا با روش رزرو آنلاين بار راننده اي كه قصد حمل بار به شهرستان خاصي را دارد مي تواند براي برگشت خود از قبل برنامه ريزي نمايد و بار برگشتي خود را از قبل رزرو نمايد تا زمان انتظار در شهرمقصد كاهش يابد .
تحلیل صنعت مادر
- صنعت مورد استفاده در اين سيستم صنعت حمل و نقل كشور مي باشد كه ما در اين سامانه بر روي حمل بار تمركز مي كنيم .
- صنعت حمل و نقل به سه دسته حمل و نقل مسافر ، حمل و نقل كالاي داخل كشور حمل و نقل بين المللي تقسيم ميشود .
- به دليل وجود كشور ما در منطقه ستراتژيك براي جابجايي بار اين امر اهميت زيادي دارد .
- بزرگترين و مهمترين بازيگردان هاي اين صنعت راندگان و شركتهاي حمل و نقل مي باشد .
- رانندگان درگير مسائلي جون عدم وجود بار از مسير مقصد به نقاط ديگر كشور و همچنين سوخت خودرو ها هستند
- با توجه به سرمايه گذاري كلان شركت در زمينه حمل كالا چشم انداز روشني براي اين صنعت مي تون متصور شد .
تحلیل صنعت خود
در اين قسمت پس از آنکه جايگاه صنعت مادر مشخص گرديد، بايستي جايگاه صنعت خود را در صنعت مادر مشخص کرده و آينده صنعت خود را ترسيم نمائيد. همچنين در اين قسمت بايستي، محصول خود را از نظر تاريخچه تکنولوژي مورد بررسي قرار دهيد و اينکه محصول شما قبلاً با چه تکنولوژِي توليد مي شده، اکنون چه تکنولوژي آن را توليد مي کند و در آينده چگونه توليد خواهد شد و آيا تکنولوژي مورد استفاده شما در آينده نيز استفاده خواهد شد و يا احتمال منسوخ شدن آن وجود دارد.
تحلیل بازار
در دو يا چند صفحه به سوالات زير پاسخ دهيد:
- منظور از بازار حوزه حمل و نقل جابجايي كالا در سرتاسر كشور مي باشد .
- اندازه بازار به دليل وجود بارهاي فراوان و فعالان بسيار حوزه حمل و نقل گسترده مي باشد .
- اين شرکت پاسخگوي نياز رزرو بار از سرتاسر كشور خواهد بود .
- ميتوان بر اساس نوع وسله نقليه كابران را به دسته هاي مختلف تقسيم نمود .مثلا تريلي هاي انتقال سوخت يا بارهاي فاسد شدني يا بارهاي ترافيكي حجيم .
- مشتريان هدف رانندگان و صاحبان بار مي باشند .
- برای تضمین فروش خدمات میبایست مجوز لازم از ادارت حمل ونقل گرفته شود و هماهنگی های لازم برای استفاده از سیستم را انجام داد .
- برای بازاریابی و گسترش خدمات رسانی در کشور میبایست در پایانه ها ی باربری تبلیغات برای استفاده از سیستم صورت پذیرد .و همچنین تخفیفاتی برای کاربران اولیه در نظر گرفت .
تحلیل رقبا
در يک يا دو صفحه, بايستي موقعيت محصول يا خدمت در بازار تشريح شود. اين که رقباي اصلي (بالفعل) شرکت چه کساني هستند؟ و محصولات آن ها چيست؟ چرا و چگونه محصولات و خدمات شرکت آن ها از رقبا متمايز مي شود؟ رقباي بالقوه شما چه کساني هستند؟ چه چالش ها و انگيزاننده هايي جهت ورود رقباي بالقوه به بازار شما وجود دارد.
در اين قسمت بايستي يک تحليل SWOT از شرکت خود و رقبا ترسيم کنيد. اين تحليل شامل نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهديدهاي پيش روي شما و نيز رقبايتان است. (به عنوان مثال يکي از فرصت هاي شما مي تواند تحريم واردات کالايي باشد که شما قصد توليد آن را داريد و نقطه ضعف شما نداشتن پول زياد، نقطه قوت شما، داشتن پرسنلي با توان علمي بالا و ... است) اين تحليل را بصورت جدول تهيه کنيد تا امکان تحليل آن ها وجود داشته باشد. با مقايسه نقاط ضعف و قوت و فرصت و تهديد خود و رقبا، استراتژِهاي شرکت خود را در زمينه هاي مختلف براي جلوگيري از ورود رقباي بيشتر و نيز حفظ مزاياي رقابتي خود استخراج کنيد.
تدوین استراتژی
استراتژي ها جواب اين سؤال هستند كه چه عواملي در طول زمان سبب موفقيت اين فعاليت خواهند شد. براي اين منظور، ابتدا بايد نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهديدهاي خود و رقبا را تعيين کنيد سپس به کمک آن، استراتژي هاي خود را در مورد مسائل ذيل تهيه نمائيد:
- قيمت گذاري
- مشتريان
- رقبا
- بازاريابي
- بازار هدف
- توزيع
- تکنولوژي
- تبليغات
- ماليات
- قوانين محلي و دولتي
- شرايط اقتصادي
مراحل توسعه محصولات
در اين قسمت مشخص مي کنيد که آيا در ادامه فعاليت خود توسعه اي را در برنامه داريد. اين توسعه ها شامل چه مواردي مي شود آيا محصول ديگري را نيز مي خواهيد در آينده توليد کنيد و يا خدمات ديگري را عرضه نمائيد؟ نحوه توسعه و گسترش آتي خود را بصورت برنامه زماني بلند مدت نشان دهيد.
تحلیل مالی
اگر طرح تجاري شما را به يک کيک تشبيه کنيم قسمت اطلاعات مالي آن بايستي همانند خامة روي آن باشد!!!
شما يک ايده تجاري خوب را طرح ريزي کرده ايد، اثبات کرديد که يک نياز واقعي در بازار وجود دارد، نشان داديد که چگونه ايده ها را اجرا مي کنيد، بيان کرديد که تيم شما آماده است که ريسک ها را مديريت کند و اکنون شما نشان خواهيد داد که هر کدامتان قرار است چه مقدار پول توليد کند.
توجه داشته باشيد، چنانچه ايده شما چندان غني نباشد، يا يک بازار خوب براي ايده شما وجود ندارد، يا از نظر اجرائي ضعيف هستيد، يا تيم مديريتي شما با کفايت نيست، طرح مالي شما محکوم به شکست خواهد شد. اگر شما تا اينجاي کار خواننده طرح را متقاعد نکرده باشيد مطمئناً با اطلاعات مالي که در ادامه خواهيد آورد نيز متقاعد نخواهد شد. با اين وجود، بسيار مهم است که اطلاعات مالي شما قوي و خوش ساختار باشد. اگر شما نتوانيد نشان دهيد که ايده شما مي تواند پول(زيادي) نصيبتان کند، خواننده بلافاصله علاقة خود را از دست خواهد داد. به منظور تدوين قسمت مالي طرح خود، قوياً توصيه مي کنم که با استفاده از برنامه توسعه و فعاليت خود، يک جدول زماني از فعاليت ها و توسعه هاي آتي خود ترسيم کنيد.
از روي جدول زماني فعاليت هاي آتي، شما مي توانيد نمودار جريان نقدي (Cash Flow) و صورت-هاي مالي (نظير صورت حساب سود و زيان و ترازنامه) را حداقل براي 3 سال آتي (و گاهي تا 5سال) تدوين کنيد.
با يک حساب سرانگشتي، حسابهاي مالي شما بايستي تا نقطه اي از آينده ادامه داشته باشد که در آن نقطه، تجارت شما به يک تعادل نسبي در انجام امور خود دست يافته باشد.در سال اول، صورت هاي مالي فعاليت ها، هزينه ها و در آمدها بايستي ماه به ماه باشد، چرا که جريان هاي نقدي در گام هاي اولية هر شروعي بحراني و حياتي است. در سال هاي دوم و سوم صورتهاي مالي بايستي به چهار قسمت در سال تقسيم شود، و در سال هاي چهارم و پنجم بصورت ساليانه بيان شود.
صورتهاي مالي خود را در 3 حالت، "محتمل ترين حالت"، "خوش بينانه ترين حالت" و "بدبينانه ترين حالت" تنظيم نمائيد. چرا که اين امکان را به شما و خواننده مي دهد تا حد بالا و پائين ريسک طرح خود و نيز ريسک پذيري و ريسک گريزي شما را کشف نمايد. مطمئن شويد که هزينه ها و درآمدهاي قسمت مالي با ساير قسمت هاي طرح تجاريتان همخواني و تناسب داشته باشد. براي مثال اگر شما گفته ايد که 3 شعبه در سال دوم راه اندازي مي کنيد ولي صورت هاي مالي نشان مي دهد که 5 شعبه، خواننده به سرعت تجانس و تطابق طرح تان را زير سوال خواهد برد.
خلاصه مالي طرح شما بايستي شرح و توضيحي بر صورتهاي مالي تان باشد، صورت هاي مالي اصلي را در ادامه ضميمه کنيد.
زمان و حجم سرمايه گذاري لازم جهت اجراي طرحتان را شرح دهيد. سپس نشان دهيد که اين يک سرمايه گذاري خوب است و اين کار را با اثبات مطلوب بودن منفعت ها، دارائي ها، نرخ بازگشت سرمايه، ... ، انجام دهيد.
در ادامه مشخص نمائيد که سرمايه لازم را چگونه تأمين خواهيد کرد. براي مثال چه مقدار از آن را خود و شرکايتان پرداخت خواهند کرد و چه مقدار از آن را از طريق گرفتن تسهيلات از بانک يا مرکز رشد تامين خواهيد نمود.
اگر بخواهيد قسمت تحليل مالي طرح تجاري خود را با جزئيات بيشتري تشريح کنيد در واقع خروجي آن يک طرح توجيهي خواهد بود.
تحلیل ریسک
در اين قسمت بايستي شاخص هايي که در طرح شما به عنوان ريسک مطرح مي شوند ليست کرده و ميزان اثر گذاري هر يک در طرح خود را آناليز حساسيت کنيد.
طرح فنی
طرح فنی بیانگر اکوسیستم طرح کسب و کار شما می باشد که در آن کلیه اجزا و سیستم های فنی (مبتنی بر تجارت الکترونیک) در ارتباط با مشتری، تامین کنندگان و سایر موجودیت های محیطی توصیف شده و چگونگی ارتباط بین آنها مشخص می شود. بنابراین یک شمای تصویری از بعد فنی برای طرح کسب و کار در این قسمت ارایه دهید.