رصد خانه رایانش ابری: تفاوت میان نسخه‌ها

از OCCC Wiki
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۱۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
یکی از مسائل مهم در حوزه پیشتازی علم و فناوری در دنیا، رصد فناوری خصوصا در حوزه فناوری اطلاعات است. کشف گرایش های نوظهور در فناوری و کاربری آن، میزان بلوغ آنها، تغییرات احتمالی در آینده و سرمایه گذاری در توسعه آنها نیازمند برنامه ریزی دقیق در حوزه رصد فناوری است. شرکت های تحقیقاتی بسیاری در دنیا در حوزه های علمی و تجاری این فعالیت ها را انجام می دهند. در کشور آمریکا به عنوان پیشتاز در حوزه فناوری اطلاعات سرمایه گذاری بسیار زیادی در حوزه رصد فناوری از نظر علمی و تجاری مشاهده می شود. فعالیت تخصصی برخی از این شرکت ها نشان می دهد که حوزه رصد فناوری خود به تنهایی به یک علم تبدیل شده است که بر حسب میزان بلوغ می توان مشاهدات دقیق تری انجام داد. این علم به ما کمک می کند که بتوانیم راه های میانبر را سریعتر پیدا کنیم و بتوانیم گام های موثر تری برای پیشرفت در حوزه فناوری اطلاعات برداریم.
پروژه رصد خانه رایانش ابری جایی است که رویدادهای حوزه رایانش ابری در آن رصد می شود. یکی از ابزارهای ایجاد شده برای رصد حوزه رایانش ابری، [http://news.occc.ir/index.php?hours=168 خبرخوان رایانش ابری] است که فیدهای خبری مختلف مرتبط با رایانش ابری در آن قرار داده میشود و امکان مرور آخرین اخبار این حوزه را بصورت سریع فراهم میکند. اگر سایتی جدیدی را میشناسید که میتواند در آن قرار بگیرد میتوانید در بخش [[بحث:رصد خانه رایانش ابری| بحث]] معرفی کنید و یا در [https://trello.com/occc_board بورد عمومی] و یا [http://occc.ir/index.php/mailinglistmenu%7C گروه پستی] مطرح نمایید.
رصد فناوری بطور کلی نیاز به سازوکارهایی دارد که باید به طور صحیح به آنها پرداخته شود:


1- شناخت مبادی تولید علم و فناوری و یا سرمایه گذاری (دانشگاه ها، شرکت ها، دولت ها، شخصیت های تاثیرگذار و ...)
'''این رصدخانه بر اساس مدل طراحی شده در پروژه [[رصد خانه فناوری اطلاعات]] در حال شکل گیری است. اگر فکر میکنید در برنامه ریزی آن کار دیگری باید انجام شود میتوانید در همینجا و یا در صفحه بحث اعلام نمایید.'''


2- شناخت ابزارهای انتشار اطلاعات (وب سایتها، بلاگها، شبکه های اجتماعی، فیدهای خبری، همایش ها و ...)
== چه مطالبی در خبرخوان قرار میگیرد ==
 
3- ایجاد مکانیزم های پایش مبادی تولید علم
 
4- ایجاد مکانیزم های دریافت و پردازش اطلاعات به صورت مستمر
 
5- ایجاد مکانیزم های تولید محتوا
 
نکته مهم در اینجا این است که فرآیند رصد فناوری نباید به یک فعالیت روتین برای ارائه گزارش¬های آماری تبدیل شود، بلکه باید به صورت پویا و پیش فعال نسبت به تولید محتوا، اثرگذاری در بومی سازی فناوری در کشور و دریافت بازخورد و بهبود سازوکارهای رصد اقدام شود. همچنین شاخص هایی به منظور موفقیت مکانیزم رصد در جامعه تعیین شود.
 
 
== [http://news.occc.ir رصد خانه رایانش ابری] ==
 
رصد خانه رایانش ابری جایی است که خبرخوان های مختلف مرتبط با رایانش ابری در آن قرار داده میشود و امکان مرور آخرین اخبار این حوزه را بصورت سریع فراهم میکند. اگر سایتی جدیدی را میشناسید که میتواند در آن قرار بگیرد میتوانید در بخش [[بحث:رصد خانه رایانش ابری| بحث]] معرفی کنید و یا در [https://trello.com/occc_board بورد عمومی] و یا [http://occc.ir/index.php/mailinglistmenu%7C گروه پستی] مطرح نمایید.
 
 
== چه مطالب در رصد خانه قرار میگیرد ==


* منابع خبری مرتبط با رایانش ابری
* منابع خبری مرتبط با رایانش ابری
خط ۳۰: خط ۱۳:
اگر منبعی را میشناسید، منتظر نباشید که اتفاق خاصی بیفتد یا دیگران خودشان آن را پیدا کنند. شما میتوانید آن را در بخش [[بحث:رصد خانه رایانش ابری| بحث]] معرفی کنید و یا در [https://trello.com/occc_board بورد عمومی] و یا [http://occc.ir/index.php/mailinglistmenu%7C گروه پستی] مطرح نمایید.
اگر منبعی را میشناسید، منتظر نباشید که اتفاق خاصی بیفتد یا دیگران خودشان آن را پیدا کنند. شما میتوانید آن را در بخش [[بحث:رصد خانه رایانش ابری| بحث]] معرفی کنید و یا در [https://trello.com/occc_board بورد عمومی] و یا [http://occc.ir/index.php/mailinglistmenu%7C گروه پستی] مطرح نمایید.


 
== برخی گزارشهای مرتبط ==
== استراتژی رصد فناوری ==
* '''[[آرشیو خبرنامه های برنامه رصد]]'''
برای اجرایی کردن سازوکار رصد فناوری، سه استراتژی مطرح است:
* [[بررسی اکوسیستم جهانی رایانش ابری]]
 
** [[رایانش ابری در آمریکا]]
1- طراحی و پیاده سازی سازوکار رصد فناوری در ابتدا و سپس آغاز رصد
** [[رایانش ابری در چین]]
 
** [[رایانش ابری در اروپا]]
2- آغاز رصد و طراحی و پیاده سازی سازوکار رصد فناوری بطور موازی
* پروژه [[FASTER]]
 
* [[رایانش ابری#محققین فعال در حوزه رایانش ابری| محققین فعال در حوزه رایانش ابری]]
3- طراحی و پیاده سازی سازوکار اولیه رصد فناوری و سپس آغاز رصد و تکمیل فرآیند بصورت موازی
 
بر اساس بررسی ها انجام شده، استراتژی 1 ممکن است زمان زیادی به طور بینجامد، ضمن اینکه اقدامات زیادی انجام میشود که ممکن است لزوما به خروجی مناسب منتهی نشود. استراتژی 2 ممکن است بدلیل عدم برنامه ریزی صحیح در ابتدا منجر به انجام فعالیت هایی شود که امکان استفاده موثر از آنها وجود نداشته باشد و سبب هدر رفت زمان، هزینه و ابزارها شود. بنابراین بنظر میرسد طبق استراتژی 3 بهتر است ابتدا تحلیل مناسبی انجام شده و مدل کلان رصد فناوری ایجاد شود و سپس با آغاز رصد فناوری، نسبت به تکمیل جزئیات مدل اقدام شود.


== لینک های مرتبط ==
== لینک های مرتبط ==
* [http://news.occc.ir سایت رصد خانه رایانش ابری]
* [http://news.occc.ir/index.php?hours=168 سایت رصد اخبار رایانش ابری]
* پروژه [[رصد خانه فناوری اطلاعات]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ اکتبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۱:۲۹

پروژه رصد خانه رایانش ابری جایی است که رویدادهای حوزه رایانش ابری در آن رصد می شود. یکی از ابزارهای ایجاد شده برای رصد حوزه رایانش ابری، خبرخوان رایانش ابری است که فیدهای خبری مختلف مرتبط با رایانش ابری در آن قرار داده میشود و امکان مرور آخرین اخبار این حوزه را بصورت سریع فراهم میکند. اگر سایتی جدیدی را میشناسید که میتواند در آن قرار بگیرد میتوانید در بخش بحث معرفی کنید و یا در بورد عمومی و یا گروه پستی مطرح نمایید.

این رصدخانه بر اساس مدل طراحی شده در پروژه رصد خانه فناوری اطلاعات در حال شکل گیری است. اگر فکر میکنید در برنامه ریزی آن کار دیگری باید انجام شود میتوانید در همینجا و یا در صفحه بحث اعلام نمایید.

چه مطالبی در خبرخوان قرار میگیرد

  • منابع خبری مرتبط با رایانش ابری
  • وبلاگ افراد فعال در حوزه رایانش ابری
  • وبلاگ یا منابع خبری شرکت های صاحب فناوری در حوزه رایانش ابری
  • لینک خبرخوان مربوط به گروه های فعال در حوزه رایانش ابری
  • وبلاگ یا منابع خبری پروژه های مرتبط با رایانش ابری

اگر منبعی را میشناسید، منتظر نباشید که اتفاق خاصی بیفتد یا دیگران خودشان آن را پیدا کنند. شما میتوانید آن را در بخش بحث معرفی کنید و یا در بورد عمومی و یا گروه پستی مطرح نمایید.

برخی گزارشهای مرتبط

لینک های مرتبط